- 2 Ocak 2013
- 3.929
- 4.462
- 448
İnşallahhhBilmem ki canım olabilir belki çocuğuna karsi
Ama suna inanıyorum hamilelikte hissettiğin stresi de mutluluğu da bebetomuz hissediyor inşallah stres sonraya kalmaz da mutluluk kalır :)
İnşallah canım. Biz anne adaylarının derdi telaşı hiç bitmeyecek galibaBenim de wbc değerim yüksek çıktı. İnternetten baktım bi çeşit enfeksiyonmuş baya telaş yaptım. Ayın 15inde doktor randevum var ona gideceğim inşallah bi sorun yoktur.
Benim teyzem son hamileliginin ilk 4-5 ayini asiri stresli gecirdigini cocugun bayagi bir muddet kolik oldugunu ve cok ugrastirdigini soyledi.Kirmizibalik88 canım sen atarlı diyince aklıma geldi. Kızlar bişey daha sorucam size.. Ben hamilelik öncesinde özellikle bu konuyu çok merak ediyordum hamile kalınca üzerinde durmadım şaka gibi ama size de sorayım bi (konuya giremedim). Hamilelik süresince anne çok huzurlu,dingin,sakin ve mutlu olursa bebeklerimiz de daha sakin ve mutlu bebekler olurlar mı acaba? Bu konuda baya yazı okudum sanırım kesin kanıtlanan birşey değil ama uzmanlarda tavsiye ediyorlar. Bu sorum en çok hamilelik için geçerli ama doğumdan sonra bebeğe çok sakin yaklaşıp sürekli gülümsemek hiç kızmamak yada sesi yükseltmemekte çocuğun huzuru için önemli. Ama hamilelikte ne kadar etkileyebiliriz çocuğun karakterini mi desem fıtratını mı desem. Veya etkileyebilir miyiz? Çok uzattım biliyorum ama bir örnekten yola çıkarak bunları düşündüm. Benim eltimin günlük ve özel yaşantısını bilemiyorum tabi ama çok sakin ve çok yumuşak huylu bir insan, bebeğe de özellikle hep böyle yaklaştı. Çocuk 2 yaşında hala hiç sesini yükseltmemiştir hep gülümseyerek konuşur falan. Neyse çocuk çok kolay ve çok güler yüzlü bir bebeklik geçirdi. Ben biraz soğuk nevaleyim pek gülmem ama çocuğum güler yüzlü olsun istiyorum ama armut dibine mi düşer yoksa az buçuk etkileyebilir miyiz?
Ya evet bende de var o durum iyice inceleyip ilk cumle agzindan dokulene kadar soguk terler dokuyorumAyyy canım valla heyecanlı
Bi de ilk başta konuşmuyor bakıyor bakıyor olcuyor inceliyor o ara korkuyorsun sonra başlıyor doktor konuşmaya en tepeden kafadan başlıyor ayak ucuna kadar göstere göstere konuşuyor :)
Kızlar bana bi yardım. Bugün ayrıntılı ultrasona girecektim ama doktorum kendi detaylı baktı boyu kilosu kalbi mesanesi midesi her şeyi normal dedi. Kan tahlili vardı ona baktı. Tsh normal değeri 0 ile 4.2 arası benim 3.8 çıkmıştı sağlık ocağında normal demişti hatta doktor. Ama kadınndoğumcum bugün hamileler için bu değerin 2.5 3 arası olması lazım dedi dahiliye ya da endokrine git dedi. Dahileyiciye sorduk bir şey olmaz normal değer dedi bulunduğumuz yerde endokrinoloji yok merkeze gitmemiz sıkıntı. Tsh hakkında fikriniz var mı endişelenmeli miyim
Canim hatirlamiorum ki hicbir aydır böyleyim canım ya hangi arkadaş niki ne verirmisin
Aliexpressten 2 yildir duzenli alisveris yapiorum. Ama elektronik seyler almadim hic. Biberon gibi seyleri de ordan almaya guvenemem. Ama bebek cantasini ordan aldim mesela. Yada 4 parca cingirakli corap ve bileklik seti. Yuruyebe kadar süs niyetine giyecegi ayakkabilar. O tarz seyler yaniKızlar aliekspressten bebek için alışveriş yapanlarınız var mı? Sanki birileri yapıyordu ama buradan mıydı yoksa rüya mı gördüm onu da bilmiyorumŞimdi üstün zekamla şöyle düşündüm, bu aventin göğüs pompasıdır, emzikleri biberonları pahalı ya aliekspressten ucuza getireyim dedim. Bi baktım Türkiye de daha ucuzmuş inanamadım. Nasıl pahallılar aventin elektrikli göğüs pompasını 1000 küsür tl ye gördüm site de
Pekala 3.5 4 arasına kadar düştüyse bu normal değil mi çünkü tsh ın normal değerleri 4 yazıyor illa 2.5 3 arası mı olmalıymışCanım benim TSH hamileligimin ilk zamanları 10 çıktı. Doktorum düşmesi gerek dedi. Teyzem dahiliyeci. Ona danışarak takip ediyoruz. İlaç kullanıyorum. 25 mg ile başladık. Şimdi 75 mg içiyorum. Teyzem de 2.5 civarı olması lazım diyor ama bi türlü düşüremedik o seviyeye. Hep 3.5 4 arasında. Salı günü yine bakılacak TSH a. Bakalım ne çıkacak
Evet ben varım bi dr kıza benzetti sabahına başka dr gittim sırtı dönük tu dr görmeden tahminde bulunamam dedi koza bemzetende baktı çıkıntı göremiyorum kız bence dedi anlamdım yani bu bebek ne kesinleşmesini sabırsızlıkla bekliyorum bebeğim çok inatçı göster miyorErkek bebekler 3 sayı ile öne geçmiş.
Bu arada cinsiyet öğrenmeyen var mı? Gerçi herkes öğrenmiştir artık ama kesinleşmeyen diyelim.
Evet ben varım bi dr kıza benzetti sabahına başka dr gittim sırtı dönük tu dr görmeden tahminde bulunamam dedi koza bemzetende baktı çıkıntı göremiyorum kız bence dedi anlamdım yani bu bebek ne kesinleşmesini sabırsızlıkla bekliyorum bebeğim çok inatçı göster miyor
Kızlar aliekspressten bebek için alışveriş yapanlarınız var mı? Sanki birileri yapıyordu ama buradan mıydı yoksa rüya mı gördüm onu da bilmiyorumŞimdi üstün zekamla şöyle düşündüm, bu aventin göğüs pompasıdır, emzikleri biberonları pahalı ya aliekspressten ucuza getireyim dedim. Bi baktım Türkiye de daha ucuzmuş inanamadım. Nasıl pahallılar aventin elektrikli göğüs pompasını 1000 küsür tl ye gördüm site de
Dr ilk defa böyle bi bebek görüyorum dedi çok inatçı bide evdekiler k.v falan inanmıyor sen cinsiyetini biliyorsun söylemiyorsun diyolar bende daha çok merak ediyorum inat ediyorum. Çikolata meyve suyu falan bu defa gösterecek diye yok yine gostermiyor bende kemik yapısına gore dr tahminde bulunur diye bekledim a bos artik biseyler almak istiyorum bebegimeEvet ya öyle olunca insanın canı sıkılıyor.
Bu gittiğinde artık anlarlar aslında kemik yapısından bile söylenebiliyor doktorlar ama garanti olmadan demek istememiştir yada dediği gibi Bebek çok inarçı
Pekala 3.5 4 arasına kadar düştüyse bu normal değil mi çünkü tsh ın normal değerleri 4 yazıyor illa 2.5 3 arası mı olmalıymış
Dr ilk defa böyle bi bebek görüyorum dedi çok inatçı bide evdekiler k.v falan inanmıyor sen cinsiyetini biliyorsun söylemiyorsun diyolar bende daha çok merak ediyorum inat ediyorum. Çikolata meyve suyu falan bu defa gösterecek diye yok yine gostermiyor bende kemik yapısına gore dr tahminde bulunur diye bekledim a bos artik biseyler almak istiyorum bebegime
Ben kizimda yeni evliydim ekonomik sikintilarim vardi evliligim oturmamisti buromu kapatip gelmistim ancak surekli 3 saat yol gidip geliyordu isim cok stresliydi burom lapandigi icin onceki islerim beni cok bunaltiyordu sonuc mu kolik bebek cok cektim kizimdan ....sakin dingin mutlu bir hamilelik gecirmeye calisin tavsiyemKirmizibalik88 canım sen atarlı diyince aklıma geldi. Kızlar bişey daha sorucam size.. Ben hamilelik öncesinde özellikle bu konuyu çok merak ediyordum hamile kalınca üzerinde durmadım şaka gibi ama size de sorayım bi (konuya giremedim). Hamilelik süresince anne çok huzurlu,dingin,sakin ve mutlu olursa bebeklerimiz de daha sakin ve mutlu bebekler olurlar mı acaba? Bu konuda baya yazı okudum sanırım kesin kanıtlanan birşey değil ama uzmanlarda tavsiye ediyorlar. Bu sorum en çok hamilelik için geçerli ama doğumdan sonra bebeğe çok sakin yaklaşıp sürekli gülümsemek hiç kızmamak yada sesi yükseltmemekte çocuğun huzuru için önemli. Ama hamilelikte ne kadar etkileyebiliriz çocuğun karakterini mi desem fıtratını mı desem. Veya etkileyebilir miyiz? Çok uzattım biliyorum ama bir örnekten yola çıkarak bunları düşündüm. Benim eltimin günlük ve özel yaşantısını bilemiyorum tabi ama çok sakin ve çok yumuşak huylu bir insan, bebeğe de özellikle hep böyle yaklaştı. Çocuk 2 yaşında hala hiç sesini yükseltmemiştir hep gülümseyerek konuşur falan. Neyse çocuk çok kolay ve çok güler yüzlü bir bebeklik geçirdi. Ben biraz soğuk nevaleyim pek gülmem ama çocuğum güler yüzlü olsun istiyorum ama armut dibine mi düşer yoksa az buçuk etkileyebilir miyiz?
Ben kizimda yeni evliydim ekonomik sikintilarim vardi evliligim oturmamisti buromu kapatip gelmistim ancak surekli 3 saat yol gidip geliyordu isim cok stresliydi burom lapandigi icin onceki islerim beni cok bunaltiyordu sonuc mu kolik bebek cok cektim kizimdan ....sakin dingin mutlu bir hamilelik gecirmeye calisin tavsiyem
Ben kizimda yeni evliydim ekonomik sikintilarim vardi evliligim oturmamisti buromu kapatip gelmistim ancak surekli 3 saat yol gidip geliyordu isim cok stresliydi burom lapandigi icin onceki islerim beni cok bunaltiyordu sonuc mu kolik bebek cok cektim kizimdan ....sakin dingin mutlu bir hamilelik gecirmeye calisin tavsiyem
Surekli nedensiz hiç durmadan aglayan bebek neden agladigini unutup agladigina agliyor bir dongu korkunc bisey allah kimseye yasatmasinKolik ne acaba ?
Cahilligime ver lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?