2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ayy afiyet olsun ben de kurutmalari satin alacagim bursanin havasi musait degil çünkü buna :) ev turşusu tabi ki cok saglikli ama işte tuz tansiyon ve ödem üçlüsüne dikkat etmek lazim.

Sürekli burnumu serumla temizliyorum ılık şeyler içiyorum meyve yiyorum bunları yaparken iyiyim yemeyi içmeyi bırakınca ağrım başlıyor napsam sabaha kadar oturum yiyip içsem mi

Kızlar selam 12 haftalık hamileyim kasık agrılarım ve sarı akıntımdan şüphelenip dün idrar testi yaptırdım . Lökosit , eritrosit ve bakteri bol cıktı. Bugün gittim tekrar monurol şase verdi şimdi içtim . İdrarımı tutabildiğim kadar tutacağım. Ama korkuyorum okuduklrıma göre düşüge falan sebep oluyormus bu enfeksiyon ilaç işe yarar mı acaba hemen? Bir daha ne zaman test vereyim pazartesi erken mi olur ? Çok korkuyorum bu haftalarda yaşayanlar var mı böyle birşey

Bende çok severim kışlık yapmayı ağustosta yapıp bitirdim ben onları. Turşular da hazır. Midem yana yana, sıcaktan bayılacak gibi de olsam yaptım bu sene de çok şükür

Bende var idrar enfeksiyonu 8.haftadan beri. Monurol bana da verdi bi tane sadece. Benim hala geçmiş değil. Bol su içmen gerek. Ben baya içiyorum ama gebelikte atmak zor oluyor. Korkacak bişey yok bence. Erkenden bol suyla kurtulmaya çalış. Test vermeden bir hafta bol su iç zaten yanmalar ağrılar kesilirse anlarsın geçtiğini. Burda arkadaşlar sirkeli suyla vajinal bölgeyi dıştan yıkamayı silmeyi önerdiler. Onu da deneyebilirsin. Ama dudakların içini falan elleme sadece dıştan sil.

Ayy afiyet olsun ben de kurutmalari satin alacagim bursanin havasi musait degil çünkü buna :) ev turşusu tabi ki cok saglikli ama işte tuz tansiyon ve ödem üçlüsüne dikkat etmek lazim.
Evet canım oralarda kurumaz satın alırsın aynen sende. Kışın rahat oluyor böyle şeyler yoksa insan yapacak bir şey bulamıyor

Karışık turşu lahana ve havuç, kıtır kıtır oluyor ya, :) , başka ne var kahvaltılık sos tarifin var mı:)
Olmaz mi canim hepsi var :) karışık tursuyu genelde kurmaktan korkarlar çünkü akşamdan dograyip tuzlar sirkelerler karistirirlar sonraki gün kurarlar..

Ama buna hiç gerek yok :) sevdigin sebzeleri güzelce çatala gelecek sekilde dilimleyip sarimsakla beraber cam kavanozlara dizeceksin. Üzerine de kaynar halde turşu suyunu döküp ağzını sıkıca kapatacaksin bu kadar :))

Turşu suyunun standart ölçüsü:
- bir kavanoz su
-1 su bardagi kemal kukrer üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı iri tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu..

Bu ölçüyü istedigin kadar arttirabilirsin. Ölçüyü hazirlayip tencerede kaynatinca alti bir yandan kaynasin sen bir yandan kepceyle hazırladığın kavanozlari doldur :))

Cevabın için çok teşekkür ederim yanma yok ama testi tekrar ne zaman vermeliyim 2 gün sonra vermek uygun olur mu acaba ? Birde ben monurol içtim şimdi kaç saat wc ye gitmemem gerekiyor ?

Cevabın için çok teşekkür ederim yanma yok ama testi tekrar ne zaman vermeliyim 2 gün sonra vermek uygun olur mu acaba ? Birde ben monurol içtim şimdi kaç saat wc ye gitmemem gerekiyor ?

Bence biraz daha bekle. Bi hafta filan bol su iç sonra tekrar edersin. Kültürde üreme yoksa zaten düşecektir. Monurol içince ben tuvaletimi tutamadım hiç, onun için sen prospektüsüne bak canım yanlış bilgi olmasın.

Canim bende kullandım hemde 3-4 kere filan bi sıkıntı olmuyor . Kullan derim ben .

Kavanoz un boyutu ne 1 lt mi canım

Hepımızde dönem dönem olan şeyler.canını hiç sıkma doktorun ne diyorsa doğrudur.

Bütün karışım olarak mı kaynatıyoruz, bildiğin fokur fokur mu ? Bu ölçüler 1 litrelik kavanoz için mi?

Öyle yapayım . Tutamadım bende yaptım 2 saat falan durdu . İnşallah işe yarar sende ile yaradı mı peki ayy çok kafama taktım (

İnşallah atlatırım cok korkuttu nette okuduklarım beni
Nette yazilanlari okuma cnm. Burada pek cok kişi gecirdi idrar yolu enfeksiyonu gebelikte cok sık karsilasilan bi durum. Ben monurol ictikten sonra 8 saat beklenmesi gerekiyir diye biliyorum ama 5 saat sonunda catlayacaktim ben artik daha fazls tutamadim:) kültür vs istemedi mi dr bi de kultur ver istersen asil enfeksiyon onda cikiyor.

İnşallah atlatırım cok korkuttu nette okuduklarım beni
Gunaydin canim, benim 8. Haftada yuksek bakteri cikti kultur de ureme de gormusler. Direk antibiyotik verdi 5 gun kullandim, 3 hafta sonra gel dedi.ondan sonra simdiye kadar da bisey cikmadi. Her ay tekrarlatiyorum testi.ben de cok telas yapmistim hem antibiyotik kullanicam diye de ama gecince rahatliyorsun hic merak etme. Nette yazanlar coook ileri devrelerde olan seyler. Ama ictiginnilaci biliyorum 2 saatte hicbir ise yaramaz doktora tekrar sor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…