- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi Homely_angel
- #20.701
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşlar merhaba,
sonucum bugün geldi henüz doktorla görüşemedim ama temiz sanırım sonuç.daha önce gittiğim perinatoloji uzmanına gönderdim sağolsun 2 kelime söylemek yerine ''gelin konuşalım'' yazdı bana.sanki şu an muayenelik bir durum varmış gibi.birde sorsan hastaları ile msjlaşıyor whats aptan.ben muayeneye zaten gidecektim, gittimde ama şu an yapacağı test sonucuna göre 2 kelimelik bir yorumdu.bu tavrından sonra ona gitmeyi düşünmüyorum.
bende onu yapmaya çalışıyorum. ben tedbirimi alayım gerisi kader kısmet. ilk gün şoku ile biraz moralsizdim ama şimdi daha iyiyim. inşallah bunuda atlatacağız. hamileliğin başında kanama atlattım stressten. bunda stresse girmeye niyetim yok :)Tabi ki doktorlar bu işin ustası. Ama ben şuna çok inanıyorum bünye farkı denilen şey doğru. Asla kendini bişeye şartlama. Doktorun erken doğum riskin olduğunumu söyledi düşünme bunu evet herşeyini hazırla ama erken doğum riski olcağını hiç düşünmeden hareket etmeye çalış. 2 kuzenimde aynı anda hamile kaldılar aralarında 1 ay dahi yoktu o derece. Bu idrar yolu enfeksiyonları erken doğumun en önemli unsuru bilirsin. 2 side farklı doktorlara gittiler. Biri özele biri devlete maddi olarak eşit değillerdi. Özele giden kuzenimin 3. Ayında idrar yolu enfeksiyonu çıktı ve doktor erken doğum riskin olur dedi sürekli kontrol altında tuttular zaten 1 ayda geçti enfeksiyon. Diğer 6 ay hiç bi enfeksiyona rastlanmadı ki özel hastane olduğu için her ay kontrolleri tahlilleri oluyordu. Öteki garibim dünyadan bi haber doktor bi kez tahlil yapmış enfeksiyon çıkmış bundada sonra ilaç kullanmış ama bidaha doktor ne tahlil istemiş nede başka bişi son 8. Aydaki tahlilinde enfeksiyonu çoook ileri derecede çıkmış hatta devletteki doktor geçer demiş. Sonuç ne oldu biliyormusun canım 9 ay enfeksiyonla savaşan kuzenim 40. Haftada doğum yaptı. Hamileliğin başında 1 kez enfeksiyon yaşayan kuzenim 36. Haftada doğum yaptı. O yüzden kendini doktorların dedikleri şeylere şartlama. Neye inanırsan o olur. Az çok burdan biliyorum seni güçlü bi karakterin var gülmesinide eğlenmesinide bilen bi yapıya sahipsin. Sen ne kadar güçlü durursan bebişte içerde kalkanlarını ona göre örücek canını hiç sıkma herşey çok güzel olcak inan bana![]()
Bu süreçte doktorlardan gıcık kaptım. Allah kimseyi düşürmesin ellerine...
Canim valla doktoeun2 ismini bilmiyorum ama sanirim gebelere ayrintili bakan tek doktor ve kumral 35 yaslarinda.. Çok sevimli bir kadın. Evet bol bol renkli gösterdi bebisimizi fotograf kagidina kaliteli iki renkli foto ve video cd si verdi.. Çok farkli bir tecrübe oldu siyah beyaz gibi degil resmen bebgimizle tanistik neye kime benziyo yuzunun minnacik ayrintilar her seyi belli cok güzel:)Çok sevindim canım doktor çok önemli faktör. Bende 2 Ekimde randevum vardı gizem hanımda. Gayet güzel geçiyor şimdilik ayrıntılım 18 Ekimde Banu Karabuluta verdiler randevuyu nasıl geçicek bilmiyorum sende Banu Karabuluttamı oldun ayrıntılıyı ? Cd ve fotoğraf veriyolarmış diye duydum arkadaştan sanada verdiler mi :)
Ben de kendimden pay biçerek hemen tehlikeli boyutunu düşündüm, kaşla göz arasında bile nerde ne zaman olacakları belli olmuyorlar.. bizim oda kapıları tam kapanmıyor, çocuk üstüne kapatsa falan, ay neyse bizim evi değiştirmek lazım:)))Ben pimpirikli anne her dk takip ediyorum valla. 5 yasindaki kizimdan bile 5 dk ses cikmasa aklim cikar hemen napiyo diye bakarim. Bebegi o aylarda kendi cikabilecegi bi yatakta yatıramam yaniwc ye giderken bile park yatagina koyup giderdim. Ama cevresinde cit olursa bu yataklarda ayni mantik tabi
Anladım cnm. Rutin muayenede görülebilir zaten. Cumartesi bi sorayım doktara. Ben aspirin değil ama 4 günde 1 kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.kızlar hatırlarsanız aynı durum bende baştan beri vardı, bebekten bana dönen sağdaki damarda çentik değil ama direnç görülüyordu. giderek azaldı, şimdi önemsiz seviyeye indi çok şükür. benim kan sulandırıcı ve aspirin kullanmamın işe yaradığını söyledi doktor. moralinizi bozmayın, 28 e kadar düzelir çok büyük ihtimalle.
Bu ikiz bebis gobegimiiii masallah, super gorunuyosunbak canım hem göbiş hem kızımın fotosunu atıyorum :)
Moralini bozma 3.1 cm erken dogum belirtisi degil daha dur. Duzenli baktiricaz bak benim de ayni. Lohusa sepetinden vazgecmistim ama tekrar aklima getirdin simdi ben de bakicambende öyle düşünüyordumda şuan erken doğum riskine karşı o kadar korkuttu ki doktorum alsamda kenarda dursamı diyorum :/
birde bunu mu alsaksosyal mesaj
D:
![]()
bende hep kendimi karın üstü gibi yatarken buluyorum yani tam değil ama yarımKizlar bu arada ben bu yatis pozisyonu konusuna takmistim bi aralar dun sordum istedigin gibi yatabilirsin dedi doktor. Bebek etkilenmez dedi. Ben yine de soluma yaticam daen azindan sirtustu yattim diye gece yarisi panikle firlamam artik
![]()
O ilaci hepimiz 1 er kere kullandik uzulme. Sadece mutlaka yatarken ic ve en az 8 saat idrara cikma. 8 saatten az tutunca ise yaramiyor.Doktordan geliyorum sarı akıntim var diye gittim idrar testi yapıldı şiddetli endfeksiyonum varmış yaa monurol şase verdi. Haftaya testi yenileyelim dedi. Moralim bozuldu yaa
Doktordan geliyorum sarı akıntim var diye gittim idrar testi yapıldı şiddetli endfeksiyonum varmış yaa monurol şase verdi. Haftaya testi yenileyelim dedi. Moralim bozuldu yaa
Ben de bakteri ve enfeksiyon nedeniyle antibiyotik kullandim 3 hafta sonra geldi dedi gecmis. Moralini bozma ama kullandigin ilacta 8 saat cok onemli. Tutmaya calis yosa ise yaramiyorDoktordan geliyorum sarı akıntim var diye gittim idrar testi yapıldı şiddetli endfeksiyonum varmış yaa monurol şase verdi. Haftaya testi yenileyelim dedi. Moralim bozuldu yaa
Banada günde yarım coraspin verdi.ama benim henüz azalma yok.2 taraftada çentik var şuanAnladım cnm. Rutin muayenede görülebilir zaten. Cumartesi bi sorayım doktara. Ben aspirin değil ama 4 günde 1 kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.