2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
biri göbek mi dedin alın size göbek :D gören doğum yakın her halde diyo :D

Eklentiler

• IMG_4759.webp
    IMG_4759.webp
    17,9 KB · Görüntüleme: 120
arkadaşlar merhaba,
sonucum bugün geldi henüz doktorla görüşemedim ama temiz sanırım sonuç.daha önce gittiğim perinatoloji uzmanına gönderdim sağolsun 2 kelime söylemek yerine ''gelin konuşalım'' yazdı bana.sanki şu an muayenelik bir durum varmış gibi.birde sorsan hastaları ile msjlaşıyor whats aptan.ben muayeneye zaten gidecektim, gittimde ama şu an yapacağı test sonucuna göre 2 kelimelik bir yorumdu.bu tavrından sonra ona gitmeyi düşünmüyorum.

canım belki yüzyüze konuşulması gereken bir durum vardır. bence bir git doktoruna.
Tabi ki doktorlar bu işin ustası. Ama ben şuna çok inanıyorum bünye farkı denilen şey doğru. Asla kendini bişeye şartlama. Doktorun erken doğum riskin olduğunumu söyledi düşünme bunu evet herşeyini hazırla ama erken doğum riski olcağını hiç düşünmeden hareket etmeye çalış. 2 kuzenimde aynı anda hamile kaldılar aralarında 1 ay dahi yoktu o derece. Bu idrar yolu enfeksiyonları erken doğumun en önemli unsuru bilirsin. 2 side farklı doktorlara gittiler. Biri özele biri devlete maddi olarak eşit değillerdi. Özele giden kuzenimin 3. Ayında idrar yolu enfeksiyonu çıktı ve doktor erken doğum riskin olur dedi sürekli kontrol altında tuttular zaten 1 ayda geçti enfeksiyon. Diğer 6 ay hiç bi enfeksiyona rastlanmadı ki özel hastane olduğu için her ay kontrolleri tahlilleri oluyordu. Öteki garibim dünyadan bi haber doktor bi kez tahlil yapmış enfeksiyon çıkmış bundada sonra ilaç kullanmış ama bidaha doktor ne tahlil istemiş nede başka bişi son 8. Aydaki tahlilinde enfeksiyonu çoook ileri derecede çıkmış hatta devletteki doktor geçer demiş. Sonuç ne oldu biliyormusun canım 9 ay enfeksiyonla savaşan kuzenim 40. Haftada doğum yaptı. Hamileliğin başında 1 kez enfeksiyon yaşayan kuzenim 36. Haftada doğum yaptı. O yüzden kendini doktorların dedikleri şeylere şartlama. Neye inanırsan o olur. Az çok burdan biliyorum seni güçlü bi karakterin var gülmesinide eğlenmesinide bilen bi yapıya sahipsin. Sen ne kadar güçlü durursan bebişte içerde kalkanlarını ona göre örücek canını hiç sıkma herşey çok güzel olcak inan bana :KK200:
bende onu yapmaya çalışıyorum. ben tedbirimi alayım gerisi kader kısmet. ilk gün şoku ile biraz moralsizdim ama şimdi daha iyiyim. inşallah bunuda atlatacağız. hamileliğin başında kanama atlattım stressten. bunda stresse girmeye niyetim yok :)

Bu süreçte doktorlardan gıcık kaptım. Allah kimseyi düşürmesin ellerine...

hiç sorma hiç..

Çok sevindim canım doktor çok önemli faktör. Bende 2 Ekimde randevum vardı gizem hanımda. Gayet güzel geçiyor şimdilik ayrıntılım 18 Ekimde Banu Karabuluta verdiler randevuyu nasıl geçicek bilmiyorum sende Banu Karabuluttamı oldun ayrıntılıyı ? Cd ve fotoğraf veriyolarmış diye duydum arkadaştan sanada verdiler mi :)
Canim valla doktoeun2 ismini bilmiyorum ama sanirim gebelere ayrintili bakan tek doktor ve kumral 35 yaslarinda.. Çok sevimli bir kadın. Evet bol bol renkli gösterdi bebisimizi fotograf kagidina kaliteli iki renkli foto ve video cd si verdi.. Çok farkli bir tecrübe oldu siyah beyaz gibi degil resmen bebgimizle tanistik neye kime benziyo yuzunun minnacik ayrintilar her seyi belli cok güzel:)

İkidir de numara arıyor beni bir faturaya bnm telimi yazmışlar ben değilim o diyorum bıktırdılar daha çok ararlar sizi faturadan sizin nonuz var diye deli ettiler :sinirli:

Ben pimpirikli anne her dk takip ediyorum valla. 5 yasindaki kizimdan bile 5 dk ses cikmasa aklim cikar hemen napiyo diye bakarim. Bebegi o aylarda kendi cikabilecegi bi yatakta yatıramam yani:oops: wc ye giderken bile park yatagina koyup giderdim. Ama cevresinde cit olursa bu yataklarda ayni mantik tabi
Ben de kendimden pay biçerek hemen tehlikeli boyutunu düşündüm, kaşla göz arasında bile nerde ne zaman olacakları belli olmuyorlar.. bizim oda kapıları tam kapanmıyor, çocuk üstüne kapatsa falan, ay neyse bizim evi değiştirmek lazım:)))

Kızlar kaancelil ban mı yemiş hesap geçici pasif yazıyor kadıncağız hiç bir şey dememişti oysa gayet olgun bir şekilde konuştu neyse artık döner herhalde geri

kızlar hatırlarsanız aynı durum bende baştan beri vardı, bebekten bana dönen sağdaki damarda çentik değil ama direnç görülüyordu. giderek azaldı, şimdi önemsiz seviyeye indi çok şükür. benim kan sulandırıcı ve aspirin kullanmamın işe yaradığını söyledi doktor. moralinizi bozmayın, 28 e kadar düzelir çok büyük ihtimalle.
Anladım cnm. Rutin muayenede görülebilir zaten. Cumartesi bi sorayım doktara. Ben aspirin değil ama 4 günde 1 kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.

bende öyle düşünüyordumda şuan erken doğum riskine karşı o kadar korkuttu ki doktorum alsamda kenarda dursamı diyorum :/

birde bunu mu alsak :KK70: sosyal mesaj :KK70:D:
276a08fc-55bf-4441-a4a4-f5541ad6038f.jpg
Moralini bozma 3.1 cm erken dogum belirtisi degil daha dur. Duzenli baktiricaz bak benim de ayni. Lohusa sepetinden vazgecmistim ama tekrar aklima getirdin simdi ben de bakicam:anneadayı::KK200:

Kizlar bu arada ben bu yatis pozisyonu konusuna takmistim bi aralar dun sordum istedigin gibi yatabilirsin dedi doktor. Bebek etkilenmez dedi. Ben yine de soluma yaticam da :KK70: en azindan sirtustu yattim diye gece yarisi panikle firlamam artik:KK70:

Kizlar bu arada ben bu yatis pozisyonu konusuna takmistim bi aralar dun sordum istedigin gibi yatabilirsin dedi doktor. Bebek etkilenmez dedi. Ben yine de soluma yaticam da :KK70: en azindan sirtustu yattim diye gece yarisi panikle firlamam artik:KK70:
bende hep kendimi karın üstü gibi yatarken buluyorum yani tam değil ama yarım :D

Doktordan geliyorum sarı akıntim var diye gittim idrar testi yapıldı şiddetli endfeksiyonum varmış yaa monurol şase verdi. Haftaya testi yenileyelim dedi. Moralim bozuldu yaa

Doktordan geliyorum sarı akıntim var diye gittim idrar testi yapıldı şiddetli endfeksiyonum varmış yaa monurol şase verdi. Haftaya testi yenileyelim dedi. Moralim bozuldu yaa
O ilaci hepimiz 1 er kere kullandik uzulme. Sadece mutlaka yatarken ic ve en az 8 saat idrara cikma. 8 saatten az tutunca ise yaramiyor.

O zaman şimdiden su içmeyi bırakmam lazım çünkü neredeyse her saat başı tuvalete kalkıyorum 8saat imkansız

Bi de şiddetli olması moralimi bozdu acaba ilaç fayda edecek mi inşallah iyi gelir

Canlar iyi akşamlar ben bugun pazardan kültür mantarı aldım çok canım çekti üç yemek kaşığı yedim fazla yemedim şöyle dolu dolu bir tabak yesem bişey olurmu

O dert bendede var akıntı derdi aynı koyu ve sarı bende çok uzun senelerdir var iltihap şimdi bol su sulu meyvelerle idare ediyorum yanma sızlama yok antibiyotık kullanmam gerek biliyorum ama bişey olur diyede korkuyorum günde 30 kez idrara çıkıyorum bol su içip inşallah birşey olmaz sizde lütfen günde elli kez de idrara cıksanız 2 veya 2 bucuk litre su içmeye çalışın ben ıkı litreyi geçirmiyorum o zaman çok içince şişkinlik ve mide bulantısı yapıyor

Ben de bakteri ve enfeksiyon nedeniyle antibiyotik kullandim 3 hafta sonra geldi dedi gecmis. Moralini bozma ama kullandigin ilacta 8 saat cok onemli. Tutmaya calis yosa ise yaramiyor

Back
X