- 9 Temmuz 2017
- 1.546
- 980
- 73
- 40
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #44.521
Bana da 6 6 6 kurali diye ogrettiler onu, kafam karisti simdi. Oda sicakligi en yuksek 24 derece olmali dediler.3 3 3 kuralı gecerli. 3 saat oda sıcakliğında 3 gün buzdolabinda ama raflarda olmalı 3 ayda derin dondurucuda. Eğer çogaltip vereceksen ben şöyle yapıyorum sağıp dolaba koyuyorum sonra yine sagıyorum onuda koyuyorum ikisi ayni sıcaklık olunca birlestiriyorum böyle böyle birikiyor.dısarda beklemesinden iyi oluyor.
Kiz uyuduysa ve firsatin varsa sende yatsana
Gazi vardir canim. Sen mommy blissi duzenli kullan bir iiki gune bagirsak florasi kuvvetlenir duzene girer bence. Az daha sabir.
21 cm civi topukla kugu gibi suzulen ama 2 cm karda yuvarlanan bir ana sahibi kizimgerci kanada da kar yağıyor ortalik yine duzgun. Eskisehirde kar yağıyor temizlenmedigi icin buza donuyor sonra iste marc reklaminda vileda yapar gibi kayiyorsun suzule süzüle
Bilmiyorum ki. Sormak lazim. Bizim pazartesi asimiz var sorarim olmazsa ben.
Ah o 20 dk. Beynimi becerdiler afederisn her meme 20 dk toplamda 40 dk emecek diye. Yok emmiyor cocuk. Sonunda sinirim bozuldu gittim acibademe dedim emmiyor cocuk. emzirme kocu emzir bakayim dedi. Emziriyorum ee emiyor iste dedi. Dedim 20 dk emince diger memeye geçemiyorum.bazen 20 dk bile gecmeden uyuyor. Dediki her bebek her meme farklidir.sutun hizli geliyordur ve yaglidir bebek 10 dkda doyar emmez. Sutun az akıyordu 40 dk da ancak doyar. O yuzden dakikalara takilma. Gunde en az 6 kere cis yapıyorsa kafidir besleniyordur.
Seffaf kusuyorsa reflu ve gazdandir muhtemelen. Bize fiskirarak kusmadikca sorun olmaz demislerdir. Ama aklında kalmasin bence danis doktoruna.
Birde bu aralar baharatli aci seyler yiyormusun. O da sutu acilastirir demislerdi bize. Dere otu nane tere taze sogan cig kuru sogan bunlari gozden gecir.
O sutu duzeltcez korkma :)
Dogru soyluyorsun demeyebilir.Bazen de kotulemek icin biseyler diyebiliyorlar.Beni 31.haftya kadar muayene eden doktorum hic bisey demedi onceki sezeryan dikisim hakkinda sonra doktorumu degistirmek zorunda kaldim bu doktorum gorur gormez aa seni boydan boya yarmislar kim yapti onceki sezeryanini dedi. Ins bisey yoktur hic bu kadar acim olmamisti dogumdan sonraki ilk hafta yuruyusu gibi oldu yürüyusum
Olur tabi. Yeniden aşı takvimi düzenlenir size özel farklı takip edersiniz. Bende ateş yüzünden kaymalar olmuştu büyükte doktor ona göre ayarladı.
Ha işte benimkide öyle 1 saatte bir 5 dk gönlü olursa zorla 7 .8 dk emiyorKızlar kısa emme konusu geçmiş. Benim ilki sağolsun bazen 2 saat emerdi şimdi bu oğlum saat bası 3 4 dk emiyor. Uykusuda 20 dk en fazla 30 dk. Demekki her bebek farklı diyorum.
nemesis çikolata olmadan geçen bu günde uyudu 1.5 saat kadar tabi ben kontrol etmekten uyuyamadım artik asıdanmı cikolatadan mi emin değilim ama
Ben 2 gundur hic yemiyorum cikolata. Dun 20.30da yatırdım 1.30 a kadsr hic uyanmadi. Bugun yine duzenimiz bozuldu 19.30da uyudu hala uyanmadi. Cikolata kafeinde içeriyor ya sanirim uykusunu kaciriyor.Kızlar kısa emme konusu geçmiş. Benim ilki sağolsun bazen 2 saat emerdi şimdi bu oğlum saat bası 3 4 dk emiyor. Uykusuda 20 dk en fazla 30 dk. Demekki her bebek farklı diyorum.
nemesis çikolata olmadan geçen bu günde uyudu 1.5 saat kadar tabi ben kontrol etmekten uyuyamadım artik asıdanmı cikolatadan mi emin değilim ama
Sorarim.sorarimSorarsan çok sevinirim10 gün sonra dönüyoruz zaten, hemen yaptıracağım.
1 haftalıkken çıkan bandın aynısı mı acaba. Ben o bantla pek rahattım valla. 1 hafta değil, 1 ay dursaydı keşke. Böyle sürekli dokunup baktıkça kötü hissediyorum kendimi. İlk gördüğümde eşime sarılıp ağlamıştım uzun uzun.@hifam0242 kizlar kesigin basi ve sonu iki noktayi diyosaniz bende de cok yanma oluyordu doktora sordum kesigin iki tarafina pens gibi bisey atilirmis onun acisi dedi. Normal dikisten daha gec iyilesiyor uc kisimlar. Benim bantim acildi, simdi jel bant gibi bisey verdi onu takiyorum, cunku dikisin seklinin bozulmamasi icin gerilmemesi lazim. Bir de disardan kaynamis gorunse de ic katmanlar icin daha 1-2 hafta dikkatli hareket et dedi.
40 gun sonra hormonlar normale dönüyor ama neticede hamilelikte vucudunda ki herseyi bebek sömürdü. Kan degerlerin d vitaminin magnezyumun kalsiyumun vs vs. 2 hamilelik komple yikim yaratir senin vucudun icin. o yuzden tavsiye edilmiyor. Bende sordum cerene bu soruyu. Hem ssvd icin hemde sezaryende ne kadar ara gerekir diye. 1 sene tibbi olarak yeterli senin icin dedi. Ama ilk reglden sonra hamile kalsanda sorun olmaz sadece seni zayif dusurur. hormonlar sutun tadini bozar bebegin emmeyebilir vs gibi seyler soyledi.Kızlar dün jinekolog kontrolüm vardı. Ne zaman tekrar hamilelik düşünebilirmiş dedim :) (şu an manyak bu dediğinizi duyar gibiyim) yok yok delirmedim henüz de meraktan sordum işte. Türkiye de doktorum eğer normal Doğum olursa 1 yıl, sezeryan olursa 2 yıl bekleyeceksin demişti. Buradaki ise sen normal Doğum yaptın, 6 hafta sonra her şey normale dönüyor, istersen hemen bile deneyebilirsin dedi, ben şok
Emzirme eğitiminde söylediler ama. Bir daha sormak lazim.bilen birine.Bana da 6 6 6 kurali diye ogrettiler onu, kafam karisti simdi. Oda sicakligi en yuksek 24 derece olmali dediler.
Ben 2 gundur hic yemiyorum cikolata. Dun 20.30da yatırdım 1.30 a kadsr hic uyanmadi. Bugun yine duzenimiz bozuldu 19.30da uyudu hala uyanmadi. Cikolata kafeinde içeriyor ya sanirim uykusunu kaciriyor.
Sorarim.sorarimama mecbur yaparlar asisini gecti artik diyecek halleri yok ya? Tahmini donus ne zaman :)
25 günlük olduk biz. Ben 2 saatte 1 uyandiriyorum gece alarm kuruyorum hala sarılığı hafif var dediler artar diye korkuyorum birde göğsüm çok doluyor gece sanci veriyor emzirmezsem.birgun gündüz çok uyumamıştı huzursuzdu gaz sancisindan gece uyandırmaya kıyamadım 4 saat uyudu göğsüm çok dolmuş şimdi damarlarım tıkandı galiba felaket ağrı ve sertlik oldu 2 gündür sık sık emziriyordum sıcak su ile yıkıyorum ancak açılıyor çok kortum sütüm geri gidecek die.ama emzirirken ağlıyorum agrisindan.Kızlar hala saatli mi emziriyiesunuz bebisleri kaç saate bir emziriyoesunuz
Geceleri kendiniz mi kaldırıyorsunuz ağlayınca mk emsiriyorsunuz gündüz bizimki 2 3 kafasına göre o say aralığında emiyor kalkmaZsa 3 saate uyandırıyorum doktor 40 o çıkana kadar 4 saat bir uyandırın dedi dün kendi haline bıraktım 4.:30 saat sonra kendi agladi ama gece 10 Dan 3 e kadar ıkınıp ağlamıştı sizler gece kaldırıyor musunuz
40 gun sonra hormonlar normale dönüyor ama neticede hamilelikte vucudunda ki herseyi bebek sömürdü. Kan degerlerin d vitaminin magnezyumun kalsiyumun vs vs. 2 hamilelik komple yikim yaratir senin vucudun icin. o yuzden tavsiye edilmiyor. Bende sordum cerene bu soruyu. Hem ssvd icin hemde sezaryende ne kadar ara gerekir diye. 1 sene tibbi olarak yeterli senin icin dedi. Ama ilk reglden sonra hamile kalsanda sorun olmaz sadece seni zayif dusurur. hormonlar sutun tadini bozar bebegin emmeyebilir vs gibi seyler soyledi.
Ben tam 1 yıl sonra hamile kaldım hatta 14 mayıs doğumlu son adet tarihim 9 mayıstı. Zorlaniyorum ama çok şükür ikisi beraber büyüyecek is hayatı için iyi olacsk tekrar ara vermeyecegm.Kızlar dün jinekolog kontrolüm vardı. Ne zaman tekrar hamilelik düşünebilirmiş dedim :) (şu an manyak bu dediğinizi duyar gibiyim) yok yok delirmedim henüz de meraktan sordum işte. Türkiye de doktorum eğer normal Doğum olursa 1 yıl, sezeryan olursa 2 yıl bekleyeceksin demişti. Buradaki ise sen normal Doğum yaptın, 6 hafta sonra her şey normale dönüyor, istersen hemen bile deneyebilirsin dedi, ben şok
Canım ben senle yaxıştıktansonra biraz netten araştırdım da gögüslerde süt birikmesi olunca yada hamile kalınırsa değişirmiş tadı (muhtemelen bu olamayacağına göre )duşta gögüslerini sıcak suyla masaj yapsan sık sık sağsan tazelenirmiş hatta istemeden bebeği sütten kesmiş olsan bile iki hafta bu şekilde uğraşsan yeniden süt gelirmiş .istersen bir dene yada doktoruna danışabilirsin en güzel iValla canm bnde hic duymamıştım cok şaşırdım yedigim peynir zeytin sulu patates gun boyu istehszlikten tek bunlari zirla yiyordum bebek bir kac gun emmemisti belki ondadr diye düşünüyorum
Ben tam 1 yıl sonra hamile kaldım hatta 14 mayıs doğumlu son adet tarihim 9 mayıstı. Zorlaniyorum ama çok şükür ikisi beraber büyüyecek is hayatı için iyi olacsk tekrar ara vermeyecegm.
Yok canim saldırgan değil ama annem koklayıp tanımasına musade etmiyo etmedikçe de hayvan taniyamiyo ve sürekli merak içinde beşiğin yanına gidiyor bakıyor hemen kalkıp kovalıyor demediği kalmadı artık biktim yok kedin evladından benden daha mi degerliymis kıyasa gellEki Görüntüle 2117539
benim kiz tam migirdanmaya basladiydi benim oglan benden once yetisip kafasini yalamaya basladisusturdu hemen :))
Kucuk olanda hep yanina kivrilio yatiyor ama resim yakalayamadim bir turlu. Annene göster bence .evet kediden kediye fark eder ama huyunda saldirganlik yoksa zarar vermez.
Seffaf jel gibi bisey ve 3 ay kadar takicam. Ya ben de ilk gorunce cok kotu oldum, cok buyuk kesik resmen bastan basa.1 haftalıkken çıkan bandın aynısı mı acaba. Ben o bantla pek rahattım valla. 1 hafta değil, 1 ay dursaydı keşke. Böyle sürekli dokunup baktıkça kötü hissediyorum kendimi. İlk gördüğümde eşime sarılıp ağlamıştım uzun uzun.
Doğrudur canım benim arkadaşım ebe dogumevinde calisirken normal doğum yapip 2 ay sonra hamile olan oluyormuşKızlar dün jinekolog kontrolüm vardı. Ne zaman tekrar hamilelik düşünebilirmiş dedim :) (şu an manyak bu dediğinizi duyar gibiyim) yok yok delirmedim henüz de meraktan sordum işte. Türkiye de doktorum eğer normal Doğum olursa 1 yıl, sezeryan olursa 2 yıl bekleyeceksin demişti. Buradaki ise sen normal Doğum yaptın, 6 hafta sonra her şey normale dönüyor, istersen hemen bile deneyebilirsin dedi, ben şok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?