2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bızim doktorumuz direk onu onerdi bilmiyorum calisan larin kendi calistiklari firmayi kotumeleride bi ayri garip yedigin kaba pislemek gibi oluyo sanki a101 dekini duymadım resmini cektim kutunun ama yukleyemiyorum sinir oldum dosya buyukmus
Anne sutuyle yogurt kıvam acisindan zor oluyomus benim zaten o kadar sutum yok o ayrı
Hijyenik mi değildi artık kendisi içirmiyormuş çocuğuna küçüklükten beri aoc alırdı annemler alışmışım günlük şutunu içerim hep duydugum halde devam ettim içmeye cunku digerlerinin de ne olduğunu bıkmıyorum ki :)

Benim dr da 3, 5, 7 de yaparız rotayı dedio_O
Rotateq 12. Haftadan once baslanmasi gereken bir asi. Ve 2. Ay ile 4. Ay asilariyla en az 4 hafta olacak Ancak 2.Ay asisiyla beraber yapılabiliyor. Bence sende rotarix yaptir cunku 3.ay rotatec yapilmasi ozellikle 7.aya sarkmasi tehlikeli. Ozellikle baslangic tarihi 2. Ay olmazsa sikintili.

Canım ferberde direk yatağına bırakıp çıkıyorsun odadan bekliyorsun 2dk, ağlıyorsa gidip görünüyorsun bidaha çıkıyorsun 3dk duruyorsun filan diye açıkladı. En katısı buymuş. Sandalye de önce yatağın yanına sonra biraz uzağına sonra odanın ortasına sonra kapının yanına en son da dışarı çıkıyorsun dedi. Tracey de yine yanındason yatağına yatırıp bekliyorsun göz kontağı kurmadan. Ağladıkça sakinleştirip geri koyuyorsun. Sakin melek bebekse bu yöntemi öneriyor.

Biraz şans galiba. 21 aylık yeğenim var. Ablam hep odaya götürdü yanına yatıp emzirdi uyudu çocuk. Hep de saatli uyur uyanırdı. Sonra memeyi bıraktı aynı şekilde yine alıp odaya gitti yanına yatınca uyudu. Hala saatli uyuyor, maşallah. Gündüz de gece de uykusu mükemmel doğduğundan beri. Ama benimki mesela gündüz uyumuyor, yanına yatarsam uyuyor kalkarsam uyanıyor.

Valla 5saat gündüz uykusu önerdi. 2-2-1 saat gibi. Bu öneriler hep 5.aydan sonrası için. Ama şimdiden ne kadar uyum sağlarsa o kadar iyi.

Canım ilk bir kaç gün ağlar 15gün ağlamaz. Gündüz de mutlaka uykuları geliyor ama direniyorlar resmen. Benimki kucakta emip dalıyor ve hep orda kalmak istiyor. Bir de uyku döngüsü diye bişey var uyuduktan bir süre sonra uyanmasının sebebi bağımlı uyuması. Eğer sallanarak uyuduysa tekrar sallanmak, emerek uyuduysa tekrar emmek istermiş. Genellikle yarım saat 45 dk uyuyup uyandıklarında aslında derin uykuya geçememelerindenmiş. Uyku eğitimi alınca kendi kendine uyumayı öğrenip bunu da aşıyorlarmış. Bir iki mıkırdanır uykuya devam edermiş ağlamazmış.
5. Yaşam sonra öğle uykusu 5 saat fazla değil mi ki 3 aylıkken 5 saat diye biliyorum ben

bizim dr 4. ayda baslama taraftarı bebisinde bi sorunu yoksa kusma mukuslu kaka gibi kilosuda iyiyse baslatiyor cnm bizde baslayacagız hayırlisiyla
Kolay gelsin size canım. Biz 6 aydan önce başlamıycaz. Alerji belirtileri olduğu için. Bişeyler tattırmaya bile korkuyorum. Zaten kızımdan hiç sevmemiştim ek gıdaya başlama sürecini hiç hevesim yok:))

Bağırsak düğümlenmesi hakkında bizim Dr da tam tersi konustu. Asıl rota aşısı olmayan çocukların bağırsak düğümlenmesi oluyor, bununla ilgili birçok çalışma var dedi. Her doktor farklı konuşuyor maşallah.
Rota asisi olmamis ve rotavirusu kapmis cocuklarda bagirsao dugumlenmesi riski cok fazla zaten o ayri. 6. Aydan sonra yan etkileri artıyor rotanin. Bu aydan sonra yan etki olarak dugumlenmr yapma riski daha fazlaymis onu anlatmak istedim ben.

Kizlar bu arada 4.ay demir damlasina baslayacakmisiz. Bununlanilgili enteresan yazilar okudum.okuyorumda. ama beyin gelişimi icin demir cok onemliymis. Aslinda baslamasammi diyordum ama urktum yine okuyunca.
Demir damlalarinida araştırıyorum.wellements diye bir damla ile nova ferrum damla arasindaydim. Wellementsi siparis verdim bakalim. Bizim doktor ne doyecek bakalim. Biraz eski kafa kendisi pek bilmiyor yeni cikan ilaclari.

Kizlar bu arada 4.ay demir damlasina baslayacakmisiz. Bununlanilgili enteresan yazilar okudum.okuyorumda. ama beyin gelişimi icin demir cok onemliymis. Aslinda baslamasammi diyordum ama urktum yine okuyunca.
Demir damlalarinida araştırıyorum.wellements diye bir damla ile nova ferrum damla arasindaydim. Wellementsi siparis verdim bakalim. Bizim doktor ne doyecek bakalim. Biraz eski kafa kendisi pek bilmiyor yeni cikan ilaclari.
Biz 6 aydan sonra başlayacağız ama dr sidefer demişti sanırım doğal içerikliymiş. Senin dediklerine de bakayım.
Aslında bana çok gereksiz geliyor artı verilen bu d vit demir falan. Ama dr lara göre çok gerekli:)

Biz 6 aydan sonra başlayacağız ama dr sidefer demişti sanırım doğal içerikliymiş. Senin dediklerine de bakayım.
Aslında bana çok gereksiz geliyor artı verilen bu d vit demir falan. Ama dr lara göre çok gerekli:)
Valla bi yazi okudum demirle ilgili kendimden utandim demir vermrsemmi diye dusundugum icin :KK70:

Hatta bak bu
http://www.doktorattila.com/demir/

Gelir kuzum
Sut icin galactago sut danlasi al
Bir de solgar bira mayası tableti hemde vitamin takviyesi var içinde b12 sanada iyi gelir Sutun miktarına bakma o emdikçe gelir
Ayrıca artırmak ısıtıyorsan sağma yap 20 dk sağ 10 dk bekle 10 dk sağ 10 dk bekle şeklinde tek memeyi dene miktarına hiç bakma ama
Sağol canım inşallah artar , damla var o da bende ise yaramıyor bi de bira mayasini deneyeyim. Eczanelerde var mıdır o ?

Bizim doktorumuzda 6. Aya kadwr bitmesi gerek dedi. 6.aydan sonra bagirsak dugunlenmesine sebep oluyormus. Halbuki prospektusunde 32. Haftaya kadar yapilabilir yaziyor.
Hmm demekki yaptırmamam bu durumda daha mantıklı görünüyor büyük ihtimal bahsettiği yan etkilerden biri de budur. Ben de rota aşısı bazen ishali artırıyormuş öyle bir yan etki herhalde diye düşündüm.

Merhaba hanimlar viz bugun 4 aylık kontrolune gittik hersey yolunda allaha bin sukur bi sıkıntı yokmuş haftaya aşilar var dört gözle onu bekliyorum butun minnoslar iyidir heralde uyku konusu acilmis bizimde gece uykularimiz iyi ama gunduz canımiz ne zaman isterse o zaman uyuyoruz. Biz ek gıdaya basliyoruz hayirlisiyla yatın ilk denememiz yogurt yogurdumi mayaladim tattirmaya kaldı bakalım nasıl olacak deneyimlerimi yazarım ilk biz deniycez sanırm şans dileyin bize :)

Kızlar benim oğlan emmiyordu bugün slikon ucla az az çekmeye başladı . Ama benim sütüm hep çok azdi , 20-30 cc ancak çıkıyordu. Bu sütle bebek doymaz yine mama vereceğim . Inşallah emerse süt çoğalır mi acaba ?
Sagdiginda cikan miktara takilma o kesin olcut degil. Emdikce artar bol bol emzir ardindanda sagarsan daha cok uyaridi yaparsin.
4.ay aşısı ateş yaptı calpol verdim. Önceki aşılarda olmamıştı ateş. Bu geceyi bi atlatsaydık
4. Ay asisi donem m noktasi diyorlar:)) cildiriyorlarmis uyku vb.
Ya bize kan tahlili yapildiginda demir artık azalmis basla demisti dokktor. Sidefer verdi saniyorum bakmadim kagitlara ama oda sut urunu iceriyo niye onu verdiki bu saf diyet yapiyorum guya

Al iste yine bir oglen uykusu faicasi yasadik. Uykusu gekiyir deli gibi agliyor aglamaktan yorgun dusup kucagimda uyuyor. Yatirdim yerine simdi 15 20 dkya kalkar sonra yine uyksuuz. Valla napcam ben bu oglen uykusu icini bilmiyorum hic. Onuda bir rutine oturtmam lazim.
Uykysu gelen tum bebekler genelde meme ıstyor. Meme wer ama bebeği sallayarak

Hmm demekki yaptırmamam bu durumda daha mantıklı görünüyor büyük ihtimal bahsettiği yan etkilerden biri de budur. Ben de rota aşısı bazen ishali artırıyormuş öyle bir yan etki herhalde diye düşündüm.
Canim tesaduf mu degil midir bilmiyorum ama ki bence degil.bizim rota asisina kadar kabizligimiz vardi.oyle ki keci kakasi gibi cikardi artik.rotadan sonra hep kivamli kaka yapmaya basladi.hele 1gun gunde 3sefer yapti.en son ki kaka bizim icin sulu bile sayilirdi.dedim heralde ishal oluyo

Valla bi yazi okudum demirle ilgili kendimden utandim demir vermrsemmi diye dusundugum icin :KK70:

Hatta bak bu
http://www.doktorattila.com/demir/
Bu yazı çok hoşuma gitti teşekkür ederim paylaştığın için
Kendim demir eksikliği sıkıntısını çok fazla yaşadığım için bebeğim zarar görsün istemem ben de başlıcam inşallah :)

Back
X