- 4 Aralık 2015
- 1.763
- 1.088
- 133
- 36
- Konu Sahibi Homely_angel
- #55.841
Rotarix yaptırdın dimi sen ?Bugün yaptırdık canım aşısını bidahaki 5 aylık olunca inşallah
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Rotarix yaptırdın dimi sen ?Bugün yaptırdık canım aşısını bidahaki 5 aylık olunca inşallah
24 mayıs oluyo canım hesapladım 1 günden bişey olmaz heralde 25 mayıs bizim hemşirenin verdigi tarih...26 Nisa’ndan sonra 28 gün say öyle git KuZum
Gerçi 4 günden bsy olmaz ama 30 gün beklemeye gerek Yok 28 gün yeterli 4 hafta
Aynisi benim kizda neden agliyorlar acaba gazda kalmadı fazla damla verince ama sanki canını yakiyomusum gibi ağlıyo ve çok zor sakinlesiyoGünaydınnnn... kızlar benim kız 1 haftadır deki gibi ağlıyor... keyfi iyi iken süper ama genelde çığlık çığlığa...
Gelir kuzumKızlar benim oğlan emmiyordu bugün slikon ucla az az çekmeye başladı . Ama benim sütüm hep çok azdi , 20-30 cc ancak çıkıyordu. Bu sütle bebek doymaz yine mama vereceğim . Inşallah emerse süt çoğalır mi acaba ?
Canım tek anne sutuyle kilo alamiyoduk biz denedik olmadi bu kiloyu aldıran mama zaten canım benim sutum ona keyif kahvesi oluyo :)Kilo iyiyse mama neden verdirdi doktor
Neden sut mama gittiniz onu anlamadim kilosu da iyiymiş cunku
Anladım KuZum masallah iyi kilo almışCanım tek anne sutuyle kilo alamiyoduk biz denedik olmadi bu kiloyu aldıran mama zaten canım benim sutum ona keyif kahvesi oluyo :)
Bızim doktorumuz direk onu onerdi bilmiyorum calisan larin kendi calistiklari firmayi kotumeleride bi ayri garip yedigin kaba pislemek gibi oluyo sanki a101 dekini duymadım resmini cektim kutunun ama yukleyemiyorum sinir oldum dosya buyukmusAnkara’da aoc var bi bakayim kendi sütünüzle de yapabilirsiniz yazmış insagramda mayayı da oyle yapabilirsiniz yazmıştı Rıfat doktor muydu neydi adı
Aoc sut içiyordum hanileyken hep instageamdan bi kız arkadaşının orda çalıştığını kendi çocuğuna icirmedigini yazmıştı tanımadığım bi kız ne kadar doğru bilmiyorum ama ben aoc almaya devam ettim cunku seviyorum :)
A101 de de yoğurt mayalama sütü varmış diye duydum
Canım bi sorayım haklısın ama eğer öyle bir ihtimal varsa yaptırmam galiba çünkü 15 gündür İshal zatenGeçmiş olsun canım tekrardan ama ilk defa duydum yan etkisinin arttığını başka bi doktora ya da eczaneye mi danışsan
saol canım butun kuzularimız saglıkli kilo alsin insallahAnladım KuZum masallah iyi kilo almış
Çoğalır bence canım bide sağ sürekli. Humana iç maltana iç stilac damla kullan faydasını görürsünKızlar benim oğlan emmiyordu bugün slikon ucla az az çekmeye başladı . Ama benim sütüm hep çok azdi , 20-30 cc ancak çıkıyordu. Bu sütle bebek doymaz yine mama vereceğim . Inşallah emerse süt çoğalır mi acaba ?
Benim anne tarafında var, bende de var miyop. İşin kötüsü eşimde de var. Doktora sordum 1 yaşında belli olur sizden geçip geçmediği dedi. Şimdilik takibi falan iyi dedi. Bakalım demek ki 1 yaşında tekrar göz doktoruna gidicez inşallah sorun çıkmaz. Ben de çok korkuyorum bu göz olayindan.Geçmiş olsun canım bence çok önemli bsy olsa doktor müdahale ederdi
Genetik göz bozukluğu var mi sizde
Mesela benjm derecem çok yüksek kızımda çıkar mi diye endişelendim
Ben sutas gunluk sutten yaptim yogurt ve labne denedim. Ilk tutmayan yogurttanda lor yaptim. Yogurt icin metrodan probiyotik yogurt mayasi almistim onu kullandim. Labnrm guzel oldu bak.sonrski yogurtlarda. Lora zaten bayildim.Bende vermek istiyodum zaten valla iyi oldu bu arada çok guzel bi fikir verdi dr yogurdu ole mayaladim hem eve çınar poyraza atatürk orman çiftliginin kendi satıs noktalarında yoğurt sütü diye bi kutu yapmıslar hem sut hemde köy yogurt mayası çıkiyi icinden bulursanız denemenizi oneririm bende yarın deneyecegim sen yogurt mayalamakla ilgili bi soru sormustun ondan yazdım cnm
Ayrıca efsun sadece anne sutu alıyo 6. ayda baslamanız daha doğru olabilir canım
Maşallah bebişine canım.. neden erken başlayacaksınız peki daha çok erken değil miMerhaba hanimlar viz bugun 4 aylık kontrolune gittik hersey yolunda allaha bin sukur bi sıkıntı yokmuş haftaya aşilar var dört gözle onu bekliyorum butun minnoslar iyidir heralde uyku konusu acilmis bizimde gece uykularimiz iyi ama gunduz canımiz ne zaman isterse o zaman uyuyoruz. Biz ek gıdaya basliyoruz hayirlisiyla yatın ilk denememiz yogurt yogurdumi mayaladim tattirmaya kaldı bakalım nasıl olacak deneyimlerimi yazarım ilk biz deniycez sanırm şans dileyin bize :)
Bizim doktorumuzda 6. Aya kadwr bitmesi gerek dedi. 6.aydan sonra bagirsak dugunlenmesine sebep oluyormus. Halbuki prospektusunde 32. Haftaya kadar yapilabilir yaziyor.Canım bi sorayım haklısın ama eğer öyle bir ihtimal varsa yaptırmam galiba çünkü 15 gündür İshal zaten![]()
Sleep ladynin kitabini okudum ben. Ferber metodu bana pek mantikli gelmedi. Tracey daha iyi. Ama sandalye metodunu ilk kez duydum o ne oluyor ki.
Valla ben buyuk oglumda denemedigim metot kalmadi.uykuyu seven bir cocuk degil.2 yasa kadar "allah ne verdiyse" metoduyla buyudu.sonra birden karar vermis olacak ki kendi odasinda tek basina yatmaya karar verdi.umarim ediz ona benzemez.abisine gore biraz daha iyi uyku konusunda.
Bizimki memede uyuya kalınca yerine koyunca gözü Acar açmaz ağlıyor pispis yapıyorum ninni acıyorum ağladıkça uykusu açılıyor o yüzden memeden omzuma alıp iyice dalmasını bekliyorum ama omzum kopuyor nasıl alıştıracağım bilmiyorum 5, aya kadsr gündüz uykusu kaç saat olmalıymış 2 saati geçince uyandırmalı miyiz yoksa 5. Aydan sonra mi 2 saati geçerse uyandırın dedi
Tamda bende bunu soracaktım cnm, denk geldi. Bebişine uyku eğitimi veren var mı diyecektim. Bu süper dadı da uyguluyordu hatta , yabancıların ağlatarak yatağında uyutma yöntemini deneyen var mı diye soracaktım. Sanırım küçükler denemek için. Ama gerçekten çok zor bir dönem, tamam geceleri rahat yatağında yatıyor ki bizimki gece 11.30 dan önce uyumuyor,gece 2 beslenmeyle sabah 8'e kadar uyuyor sanki yetişkin insan gibi , gündüzse tam bir felaket hadi uyumuyor sabit biryerde de durmuyor, illa kucakta gezecek yada arabada bir yere koyunca ağlıyor. Bebek arabasında bile artık belli saat duruyor , belli bir süreden sonra orada bile durmak istemiyor, ağlıyor.![]()
Bizim doktorumuzda 6. Aya kadwr bitmesi gerek dedi. 6.aydan sonra bagirsak dugunlenmesine sebep oluyormus. Halbuki prospektusunde 32. Haftaya kadar yapilabilir yaziyor.
Bağırsak düğümlenmesi hakkında bizim Dr da tam tersi konustu. Asıl rota aşısı olmayan çocukların bağırsak düğümlenmesi oluyor, bununla ilgili birçok çalışma var dedi. Her doktor farklı konuşuyor maşallah.Bizim doktorumuzda 6. Aya kadwr bitmesi gerek dedi. 6.aydan sonra bagirsak dugunlenmesine sebep oluyormus. Halbuki prospektusunde 32. Haftaya kadar yapilabilir yaziyor.
Ben de ilkokul 1.sınıfta gözlük kullandım ve iyileşmişti. Ama bildiğim kadarıyla eşimin gözlerinde bozukluk var ama gözlük hiç kullanmamış. Sülalede gözlük kullanan bile yok. Yani bilemiyorum.. inşallah doktorun dediği gibi d vitamini ile düzelir. Aman kızlar d vitamini önemliymiş. Dikkat edelimGeçmiş olsun canım bence çok önemli bsy olsa doktor müdahale ederdi
Genetik göz bozukluğu var mi sizde
Mesela benjm derecem çok yüksek kızımda çıkar mi diye endişelendim
bizim dr 4. ayda baslama taraftarı bebisinde bi sorunu yoksa kusma mukuslu kaka gibi kilosuda iyiyse baslatiyor cnm bizde baslayacagız hayırlisiylaMaşallah bebişine canım.. neden erken başlayacaksınız peki daha çok erken değil mi