2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar benim oğlan emmiyordu bugün slikon ucla az az çekmeye başladı . Ama benim sütüm hep çok azdi , 20-30 cc ancak çıkıyordu. Bu sütle bebek doymaz yine mama vereceğim . Inşallah emerse süt çoğalır mi acaba ?

Günaydınnnn... kızlar benim kız 1 haftadır deki gibi ağlıyor... keyfi iyi iken süper ama genelde çığlık çığlığa...
Aynisi benim kizda neden agliyorlar acaba gazda kalmadı fazla damla verince ama sanki canını yakiyomusum gibi ağlıyo ve çok zor sakinlesiyo:(

Kızlar benim oğlan emmiyordu bugün slikon ucla az az çekmeye başladı . Ama benim sütüm hep çok azdi , 20-30 cc ancak çıkıyordu. Bu sütle bebek doymaz yine mama vereceğim . Inşallah emerse süt çoğalır mi acaba ?
Gelir kuzum
Sut icin galactago sut danlasi al
Bir de solgar bira mayası tableti hemde vitamin takviyesi var içinde b12 sanada iyi gelir Sutun miktarına bakma o emdikçe gelir
Ayrıca artırmak ısıtıyorsan sağma yap 20 dk sağ 10 dk bekle 10 dk sağ 10 dk bekle şeklinde tek memeyi dene miktarına hiç bakma ama

Ankara’da aoc var bi bakayim kendi sütünüzle de yapabilirsiniz yazmış insagramda mayayı da oyle yapabilirsiniz yazmıştı Rıfat doktor muydu neydi adı
Aoc sut içiyordum hanileyken hep instageamdan bi kız arkadaşının orda çalıştığını kendi çocuğuna icirmedigini yazmıştı tanımadığım bi kız ne kadar doğru bilmiyorum ama ben aoc almaya devam ettim cunku seviyorum :)
A101 de de yoğurt mayalama sütü varmış diye duydum
Bızim doktorumuz direk onu onerdi bilmiyorum calisan larin kendi calistiklari firmayi kotumeleride bi ayri garip yedigin kaba pislemek gibi oluyo sanki a101 dekini duymadım resmini cektim kutunun ama yukleyemiyorum sinir oldum dosya buyukmus
Anne sutuyle yogurt kıvam acisindan zor oluyomus benim zaten o kadar sutum yok o ayrı

Çoğalır bence canım bide sağ sürekli. Humana iç maltana iç stilac damla kullan faydasını görürsün

Geçmiş olsun canım bence çok önemli bsy olsa doktor müdahale ederdi
Genetik göz bozukluğu var mi sizde
Mesela benjm derecem çok yüksek kızımda çıkar mi diye endişelendim
Benim anne tarafında var, bende de var miyop. İşin kötüsü eşimde de var. Doktora sordum 1 yaşında belli olur sizden geçip geçmediği dedi. Şimdilik takibi falan iyi dedi. Bakalım demek ki 1 yaşında tekrar göz doktoruna gidicez inşallah sorun çıkmaz. Ben de çok korkuyorum bu göz olayindan.

Bende vermek istiyodum zaten valla iyi oldu bu arada çok guzel bi fikir verdi dr yogurdu ole mayaladim hem eve çınar poyraza atatürk orman çiftliginin kendi satıs noktalarında yoğurt sütü diye bi kutu yapmıslar hem sut hemde köy yogurt mayası çıkiyi icinden bulursanız denemenizi oneririm bende yarın deneyecegim sen yogurt mayalamakla ilgili bi soru sormustun ondan yazdım cnm
Ayrıca efsun sadece anne sutu alıyo 6. ayda baslamanız daha doğru olabilir canım
Ben sutas gunluk sutten yaptim yogurt ve labne denedim. Ilk tutmayan yogurttanda lor yaptim. Yogurt icin metrodan probiyotik yogurt mayasi almistim onu kullandim. Labnrm guzel oldu bak.sonrski yogurtlarda. Lora zaten bayildim.

Merhaba hanimlar viz bugun 4 aylık kontrolune gittik hersey yolunda allaha bin sukur bi sıkıntı yokmuş haftaya aşilar var dört gözle onu bekliyorum butun minnoslar iyidir heralde uyku konusu acilmis bizimde gece uykularimiz iyi ama gunduz canımiz ne zaman isterse o zaman uyuyoruz. Biz ek gıdaya basliyoruz hayirlisiyla yatın ilk denememiz yogurt yogurdumi mayaladim tattirmaya kaldı bakalım nasıl olacak deneyimlerimi yazarım ilk biz deniycez sanırm şans dileyin bize :)
Maşallah bebişine canım.. neden erken başlayacaksınız peki daha çok erken değil mi

Canım bi sorayım haklısın ama eğer öyle bir ihtimal varsa yaptırmam galiba çünkü 15 gündür İshal zaten:KK43:
Bizim doktorumuzda 6. Aya kadwr bitmesi gerek dedi. 6.aydan sonra bagirsak dugunlenmesine sebep oluyormus. Halbuki prospektusunde 32. Haftaya kadar yapilabilir yaziyor.

Sleep ladynin kitabini okudum ben. Ferber metodu bana pek mantikli gelmedi. Tracey daha iyi. Ama sandalye metodunu ilk kez duydum o ne oluyor ki.

Canım ferberde direk yatağına bırakıp çıkıyorsun odadan bekliyorsun 2dk, ağlıyorsa gidip görünüyorsun bidaha çıkıyorsun 3dk duruyorsun filan diye açıkladı. En katısı buymuş. Sandalye de önce yatağın yanına sonra biraz uzağına sonra odanın ortasına sonra kapının yanına en son da dışarı çıkıyorsun dedi. Tracey de yine yanındason yatağına yatırıp bekliyorsun göz kontağı kurmadan. Ağladıkça sakinleştirip geri koyuyorsun. Sakin melek bebekse bu yöntemi öneriyor.

Valla ben buyuk oglumda denemedigim metot kalmadi.uykuyu seven bir cocuk degil.2 yasa kadar "allah ne verdiyse" metoduyla buyudu.sonra birden karar vermis olacak ki kendi odasinda tek basina yatmaya karar verdi.umarim ediz ona benzemez.abisine gore biraz daha iyi uyku konusunda.

Biraz şans galiba. 21 aylık yeğenim var. Ablam hep odaya götürdü yanına yatıp emzirdi uyudu çocuk. Hep de saatli uyur uyanırdı. Sonra memeyi bıraktı aynı şekilde yine alıp odaya gitti yanına yatınca uyudu. Hala saatli uyuyor, maşallah. Gündüz de gece de uykusu mükemmel doğduğundan beri. Ama benimki mesela gündüz uyumuyor, yanına yatarsam uyuyor kalkarsam uyanıyor.

Bizimki memede uyuya kalınca yerine koyunca gözü Acar açmaz ağlıyor pispis yapıyorum ninni acıyorum ağladıkça uykusu açılıyor o yüzden memeden omzuma alıp iyice dalmasını bekliyorum ama omzum kopuyor nasıl alıştıracağım bilmiyorum 5, aya kadsr gündüz uykusu kaç saat olmalıymış 2 saati geçince uyandırmalı miyiz yoksa 5. Aydan sonra mi 2 saati geçerse uyandırın dedi

Valla 5saat gündüz uykusu önerdi. 2-2-1 saat gibi. Bu öneriler hep 5.aydan sonrası için. Ama şimdiden ne kadar uyum sağlarsa o kadar iyi.

Tamda bende bunu soracaktım cnm, denk geldi. Bebişine uyku eğitimi veren var mı diyecektim. Bu süper dadı da uyguluyordu hatta , yabancıların ağlatarak yatağında uyutma yöntemini deneyen var mı diye soracaktım. Sanırım küçükler denemek için. Ama gerçekten çok zor bir dönem, tamam geceleri rahat yatağında yatıyor ki bizimki gece 11.30 dan önce uyumuyor,gece 2 beslenmeyle sabah 8'e kadar uyuyor sanki yetişkin insan gibi , gündüzse tam bir felaket hadi uyumuyor sabit biryerde de durmuyor, illa kucakta gezecek yada arabada bir yere koyunca ağlıyor. Bebek arabasında bile artık belli saat duruyor , belli bir süreden sonra orada bile durmak istemiyor, ağlıyor. :KK43:

Canım ilk bir kaç gün ağlar 15gün ağlamaz. Gündüz de mutlaka uykuları geliyor ama direniyorlar resmen. Benimki kucakta emip dalıyor ve hep orda kalmak istiyor. Bir de uyku döngüsü diye bişey var uyuduktan bir süre sonra uyanmasının sebebi bağımlı uyuması. Eğer sallanarak uyuduysa tekrar sallanmak, emerek uyuduysa tekrar emmek istermiş. Genellikle yarım saat 45 dk uyuyup uyandıklarında aslında derin uykuya geçememelerindenmiş. Uyku eğitimi alınca kendi kendine uyumayı öğrenip bunu da aşıyorlarmış. Bir iki mıkırdanır uykuya devam edermiş ağlamazmış.

Bizim doktorumuzda 6. Aya kadwr bitmesi gerek dedi. 6.aydan sonra bagirsak dugunlenmesine sebep oluyormus. Halbuki prospektusunde 32. Haftaya kadar yapilabilir yaziyor.
Bağırsak düğümlenmesi hakkında bizim Dr da tam tersi konustu. Asıl rota aşısı olmayan çocukların bağırsak düğümlenmesi oluyor, bununla ilgili birçok çalışma var dedi. Her doktor farklı konuşuyor maşallah.

Geçmiş olsun canım bence çok önemli bsy olsa doktor müdahale ederdi
Genetik göz bozukluğu var mi sizde
Mesela benjm derecem çok yüksek kızımda çıkar mi diye endişelendim
Ben de ilkokul 1.sınıfta gözlük kullandım ve iyileşmişti. Ama bildiğim kadarıyla eşimin gözlerinde bozukluk var ama gözlük hiç kullanmamış. Sülalede gözlük kullanan bile yok. Yani bilemiyorum.. inşallah doktorun dediği gibi d vitamini ile düzelir. Aman kızlar d vitamini önemliymiş. Dikkat edelim

Back
X