• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Canım Demir hamilelikte çok önemli, çünkü artan kan miktarına bağlı olarak gereken oksijeni taşıyor. Fazlasının da bir zararı yok merak etme.
Ya bende bugün demir ilacını içmemeyi düşünüyorum sağlık ocağında kan testi yapmışlardı geçen hafta.gidip onu alayım bugün demir oranım yazıyordur orada biraz araştırdım ama fazlası da iyi değilmiş gelişim geriliği yapıyormuş sanırım tabi her okuduğumuz doğru değil de doktora soracağım

Canım Demir hamilelikte çok önemli, çünkü artan kan miktarına bağlı olarak gereken oksijeni taşıyor. Fazlasının da bir zararı yok merak etme.
Ya bende bugün demir ilacını içmemeyi düşünüyorum sağlık ocağında kan testi yapmışlardı geçen hafta.gidip onu alayım bugün demir oranım yazıyordur orada biraz araştırdım ama fazlası da iyi değilmiş gelişim geriliği yapıyormuş sanırım tabi her okuduğumuz doğru değil de doktora soracağım

Demirin düşükmüydü neden bu kadar erken başlattılar ilaca? aramızda bir gün var benim daha demir ilacına başlatmadı doktor 20-21. haftada başlanacakmış.

Demirin düşükmüydü neden bu kadar erken başlattılar ilaca? aramızda bir gün var benim daha demir ilacına başlatmadı doktor 20-21. haftada başlanacakmış.
Sorunda o işte canım hiç test filan yapmadı direkt başlattı hemde verdiği iki ilaçta da var ve ben bir kaç yıl önce kan testi yaptırmıştım demirim baya fazlaydı şu an ne durumda bilmiyorum ama içim rahat etmiyor

bende tam aksine haftasonu yatılı misafir ağırladım. işlerde yoğun ölüyorum yorgunluktan. üstüne boynumda tutuk. kıt kıt kapıyor hareket ettikçe :KK43: hafta sonu gelsede dinlensem.
pazartesiden haftasonu hayali kuran bir ben değilmişim :D hafta sonu da göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor yaaa :KK14: 2 gün iş 5 gün tatil olsaydı keşke

Sorunda o işte canım hiç test filan yapmadı direkt başlattı hemde verdiği iki ilaçta da var ve ben bir kaç yıl önce kan testi yaptırmıştım demirim baya fazlaydı şu an ne durumda bilmiyorum ama içim rahat etmiyor
Ben daha önce kullanmıştım demir sindirim sistemimi çok rahatsız ediyordu. Bence sen bu konuyu doktorunla konuş bazı doktorlar vitamin takviyesi konusunda çok istekli ama dokunabiliyor bazı bbünyelere

beterin beteri var diyosuno_O neyse 2 de yeter diyip susayım en iyisi :KK53:
aynen :D

ben 2 haftadır hafta sonları yatılı misafir ağırlıyorum. bu hafta sonu görümcem eşi ve çocukları geldi. çocuklardan biri 5 biri 3 yaşında. nasılda seviyorum keretaları onlarda beni seviyor. onlarla oynadım hep. dün hisetmemiştim yorulduğumuda bugün dökülüyorum.

ay sormadım birdaha iyi deyinde dedim doktor diyecek bu kadın psikopat:)
çok sağol canım rahatladım şimdi
Homely_angel Homely_angel beni şimdi aydınlatır:anneadayı:sağolsun hep yazıyor

Canım bu değerler tek başına pek anlamlı değil. Bende serbest bhcg düşüktü, sorun edilecek bir şey değil dedi.
Benim önceki gebeliğimde papp-a çok çok düşüktü, o zaman da testin sonucunda biyokimyasal risk yazıyordu. Ama seninki öyle çok düşük değil. Ortalamanın biraz altında ki bu da çok karşılaşılan bir durum. Çan'ını sıkacağım bir şey yok yani, doktorunun da dediği gibi gözün aydın ;)

Ben daha önce kullanmıştım demir sindirim sistemimi çok rahatsız ediyordu. Bence sen bu konuyu doktorunla konuş bazı doktorlar vitamin takviyesi konusunda çok istekli ama dokunabiliyor bazı bbünyelere
Evet maalesef midemi de çok kötü yapiyor kabızlık da yapıyormuş sanırım o yok ama midem kötü. Konuşacağım mutlaka canım teşekkür ederim . Peki sen bir ilaç kullanıyormusun şu an

benim gebelik icin kan testi yaptigimda bakmislardi kanima dr iyi dedi 18 haftadan sonra veririmkan ilaci dedi ben hala icmiyorum bilmiyorum hangisi dogru

maviucurtma33 maviucurtma33
canim demirin fazlasida zararli. benim vucudum demir tutmuyor her zaman sinirin altindadir demir degerlerim, doktorum yuksek olmasindan iyidir, en azindan ilacla yukseltmeye calisiyoruz, fazlasi olsa demir iceren herseyin diyetini uygulatmak zorunda kalirdim dedi. Genel olarak Akdeniz bolgesi kadinlarinda demir eksikligi oldugu icin doktorun genele yorup baslatmis olabilir. bencede once kan sonuclarini bekle.

benim gebelik icin kan testi yaptigimda bakmislardi kanima dr iyi dedi 18 haftadan sonra veririmkan ilaci dedi ben hala icmiyorum bilmiyorum hangisi dogru

Kan degerlerin iyiyse doktorunun dedigi gibi 18den sonra baslarsin. Bende duzenli icemiyorum. gunde 2 kere almam lazim ama nerdee bazen 2 haftada bir bazen 2 ayda bir icebiliyorum :(

Dun atesim cikti acile gittim canm serum takti iki tane parol icirdi sonra gunde uc tane parol ic dedi bogazm agriyo grip olmustum bugun aldim ilaci ictm drmi aradim icebilirsin fazla icmemeye bak diyince bi sizede soriyim
Cok geçmis olsun cnm ic ama dedigi gibi cok icme ben gunluk bir almayı dercih ederim. Allahin izniyle birsey olmaz

Atesim cikmadikca icmeyi düşünmüyorum canm ister istemez korkuyorum cok tesekkur ederim canm suan salgin varmis cok dikkat et kendine

çok güzel inş biri kız biri erkek olur. ikisinin de hasretini giderirsin
benim bir oğlum var inş benimde bir kızım olur
gerçi oğlumu gördükce bir tane daha oğlum olsun diyorum. sonra kızım olmazsa üzülürüm diye düşünüyorum. of
canım tek yumurta ikizlerinde cinsiyet farklı olamaz, yani birbirinin fotokopisi gibi olan ikizler var ya işte onlardan olacaklar :) genetik yapıları görünüşleri herşeyleri aynı anlayacağın.. hepimizin yavruları hayırla sağlıkla gelsinler dünyaya inşallah :)
benimde doktorum ilk başlarda çok risk var ama korkma bişey olmayacak takip edicez ve bebeklerin doğacak dedi beni çok rahatlattı sonra zarı görünce risk yüzde 50 azaldı artık daha rahatiz dedi şimdi tek sorun tek kordon olması inşallah bebişlerimiz sorunsuz sıkıntısız 37 haftalara kadar bekler ve sağlıkla doğar ben izmirdeyim çok güvendiğim bir doktorum var ona gidiyorum perinatologa daha hic gitmedim
aynen tek kordon olması problem olabiliyormuş ama beslenmelerinde bir sıkıntı olduğunda lazerle anne karnına ve kordona müdahale edebiliyorlarmış canım.. zar olması çok daha rahatlattı kesinlikle.. daha yeni biriyle tanıştım bizim gibi mono-dia gebelikte 33. haftada doğum yapmış, bebekler 19 gün küvözde kalmış şimdi çok iyiler maşallah.. umarım biz dediğn gibi sağlıklıca 37-38'leri görürüz..

maviucurtma33 maviucurtma33
canim demirin fazlasida zararli. benim vucudum demir tutmuyor her zaman sinirin altindadir demir degerlerim, doktorum yuksek olmasindan iyidir, en azindan ilacla yukseltmeye calisiyoruz, fazlasi olsa demir iceren herseyin diyetini uygulatmak zorunda kalirdim dedi. Genel olarak Akdeniz bolgesi kadinlarinda demir eksikligi oldugu icin doktorun genele yorup baslatmis olabilir. bencede once kan sonuclarini bekle.
Evet canim 10 gün içtim inşallah bir zararı olmamıştır sağlık ocağına gideceğim az sonra

Kizlar yarin kendi doktorumla persembe de perinatologla randevum var. Benim gecmisimden dolayi 12. haftada detayli ultrason yapilacak. Iki doktor birden baksin istedim. Yani bu hafta hem 2li test hem detayli ultrason var ve o kadar stresliyim ki sabahtan beri annemle ve esimle kavga ettim. Stresten dudagimda koca bir ucuk. Biz 3 ay dolmadan kimseye de soylemedik hamileligi kimseyle konusamiyorum. Bir siz varsiniz, bana dua edin yarin bisey cikmasin noolur.

Back
X