Kızlar normal veya sezeryan diye diretmeyin. Oğlumda 17 saat sancı çektim 5 cm açılma oldu. Doktor suni sancı vereceğim %50 ihtimal veriyorum, Yeterli açılma olmayabilir dedi. Vücudum çok esnektir bacaklarımı 180 derece açarım. Sporcuyum. Doktor çok rahat normal doğum yaparsın demişti önceki muayenelerde. Neyse suni sancıyı Eşim yapalım dedi ben daha fazla sancı çekemem sezeryan olsun dedim. Eşim gönülsüzdü. Beni sezeryana aldılar oğlum strese girip kakasını yapmıştı. Normal doğum için biraz daha beklesek yiyecekmiş.
Ben sezeryanı burda bahsedildiği gibi çok kötü sanıyordum. Çevremden hep kötü duydum ve ameliyata girerken ağladım beni kesecekler diye.
Hastanede kv ile muhatap olmamak için çocuğumu kendim kucakladım emzirdim wc ye azmettim kendim gittim ilk gün. 24 saat sonra hastanenin 4 katını indim çıktım. Kendimi hiç bırakmadım pozitiftim. Bir arkadaşım bilerek sezeryan istedi hiç korkma bak bana ne göbeğim var ne ağrım sızım abartıyor herkes demişti. Onun sözleri de çok etkildmişti beni. Normal doğumda bir arkadaşım dikişleri yüzünden rahat oturamıyordu. Sıkıntıları oldu. Sezeryanda eskisi gibi dikiş olmuyor. Yapıştırma yöntemi uygulanıyor. Bir hafta kadar bantın içinde kaynıyor. Bant öyle yspışıkki hergün duş sldım hiç bişi olmadı. Bir hafta sonra bant çıkarıldı dümdüz ten. Çok hafif tüylerin başladığı yerde iz var. Gidin sezeryan yaptırın demiyorum tabi. Ben ssvd denemek istiyorum. En azından doktor olur deese sancılar başlayınca sezeryan istiyorum. Benim sezeryanda tek şikayetim alt karnımda hafif hissizlikti. İlk altı ay yüksek beldi herşeyim. Tek dezavantaj buydu. Bünyeden bünyeye hepsi değişiyor. İkisininde artıları ekdileri var. Siz bi normali deneyin olmuyorsa sezeryan olun derim. Ama şu diye şartlamayın bence. Çok uzun yazdım. Amaç korkularınızın yersiz olduğunu anlatmaktı. Umarım saçma sapan konuşmamılımdır. Yavrum ilgi istiyo zor yazıyorum