2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
cok fark vardi mide bulantisi oglumda yok gibiydi ama bu bebiste cok bulanti asiri tiksinme kalcalarin genislemesi karnim yaygan olmasi halsizlik bu gebeligimde cok vardi istahsizlik aklima gelen bunlar vnm
Canim ne zaman yaygınlaştığını hissettin bnm 9 haftalik kiz istiyorum Allah 'in izniyle ama çok yayvan değil gibi erken mi fark etmek icin

Ben günde 1de olsa hissediyordum 2 gündür hiç hissetmiyorum cnm biraz stresliyim bu ara acaba bebiştemi etkileniyor

Canım bu haftalarda hissedilmemesi normal, sadece bunu düşün, son doktora gidişimde de kaç gün hissetmemiştim içerde kıpır kıpırtı aslında:nazar:
Endişemizi, stresimizi, üzüntümüzü her şeyi hissediyor şu an. O yüzden sakin olmayı becermemiz lazım.

Kasilma mevzusu olmuşken size sorayım dedim daha önce konuşmuştuk diye hatırlıyorum. Ben 4 gündür mg alıyorum ayrıca bol su ve çok sevmesem de maden suyunu icebildigim kadar içmeye çalışıyorum ama hala ayakta karnım sert oturur veya yatar vaziyette yumusuyo. Sizce mg yeterli gelmiyo olabilir mi yoksa en azından 1 hafta 10 güne falan mı etkisini gösterir. Her ayağa kalktığımda kontrol ediyorum paranoyak oldum iyice. Rahim ağzını da olcturmustm cumartesi günü sıkıntı yok dedi dr. Bi sonraki randevuyu da 3 hafta sonraya verdi. Kafama takmalı miyim yoksa abartiyo muyum hiç bilmiyorum. D dondurma00

Aslında doğruyu söylemek gerekirse yaşadığınız şey gerçekten rahîm kasılması ise magnezyum aslında hiçbir işe yaramıyor çünkü mg daha çok bacak kramplarina kas kramplarina veriliyor doktorlar da rahîm kastan oluşan bir organ olduğu için magnezyum veriyor ama asıl ilacı o değil. Önce rahîm kasilmalarinizn gerçekten kasilma olup olmadığından emin olun bunu da şöyle anlayabilirsiniz daha rahminiz çok küçük ayakta ya da otururken anlamanız çok zor mümkünse bir gününüzü hic kalkmadan yatakta gecirin eğer durup dururken elinizin altına ceviz büyüklüğünde bir sertlik gelip 1 2 dk içinde kaybolursa evet kasilma yaşıyorsunuz demektir ve maalesef bazen erken doğuma neden olabilecek kadar rahimagzinda kısalma yapabiliyor ilerleyen haftalarda kasılmalar sancıyla birlikte gelir anlamamaniz mümkün olmaz zaten sizi çok iyi anlıyorum çünkü benim neredeyse 4 ayim her gün ağlayarak geçti her kasilma benim yaşadığım kadar tehlikeli olacak diye bir kural yok tabi ki kişiden kişiye çok değişiyor ama ben 17. Haftada neredeyse kaybetmek üzereydim o yüzden kimseninki ihmal edilsin istemem kasilmalar için nidilat yada adalat veriliyor daha ciddi boyutlarda ise hastanede prepar bağlanıyor ama bunlar hep 20li haftalardan sonra umarım hic bir zaman bu raddeye gelmez ama doktorlar maalesef sıradan bir konu gibi yaklaşıyorlar bu konuyu o yüzden sizin sürekli uyanık olup doktoru bu konuda uyarmanız ve mümkünse haftada bir rahimagzini olcturmeniz lâzım çünkü bazen 2 gün önce 3.5 olan rahimağzı pat diye 2ye düşebiliyor

Ben günde 1de olsa hissediyordum 2 gündür hiç hissetmiyorum cnm biraz stresliyim bu ara acaba bebiştemi etkileniyor
Canm bnde bir haftada iki kez kipirtilarini hissediyorum sonra korkuyordum dun konturola gittim hatta gidene kadar kendimi yiyip bitirdim bu hafta hic hissetmedim diye doktora sordum normal dedi tam tekmesin hissedene kadar boyle olmasi normal dedi korkma inşallah bsy yok birde gunduz biz hereketli oldugumuz icin besik gibi sallana sallana uyuyorlarmis aksam uyaniyorlarmis bazilar aksam hissediyo bazileri uykuda oldugu icin hissedemiyormus

Benim de öyle ya sanki alt kemiklerim ayrılıyor. Dokt bana bebek aşağıda falan demedi ağrılar normal diyor :deli: arada olan ağrı bu arada her zaman değil. Kalça genişliyor sanırım vücut hazırlıyor kendini. Bende sezercik oldum ilkinde kendi kendime konuşuyorum gerek yok bu açıklığa karından çıkarcan diye ama takan yok beni :anneadayı::anneadayı:
Canım agrıdan birşeyi olmuyor sanırım benim alt kısım yırtılıyor bildigin :110:

Kizlarrr bnmde bi sorum var bu uc gundur sol kasigimda değişik rahatsz edici gecmeyen hafif sanci var dun konturolum vardi doktoruma sordum rahima bakti bebege bakti hersey yolunda agri normal dedi ama bana cok tuhaf geliyo uzandigim zamn kalkarken hissediyorum birde arada bi yurudugum zmn aranizda boyle olan varmi

Canım bu haftalarda hissedilmemesi normal, sadece bunu düşün, son doktora gidişimde de kaç gün hissetmemiştim içerde kıpır kıpırtı aslında:nazar:
Endişemizi, stresimizi, üzüntümüzü her şeyi hissediyor şu an. O yüzden sakin olmayı becermemiz lazım.
Maşallah cnm aslında ortada birşey yok ama ben sürekli ağlama modundayım herşey batıyor bu ara sanırım duygu değişimi yaşıyorum biraz daha sakin olmaya çalışacağım

Canm bnde bir haftada iki kez kipirtilarini hissediyorum sonra korkuyordum dun konturola gittim hatta gidene kadar kendimi yiyip bitirdim bu hafta hic hissetmedim diye doktora sordum normal dedi tam tekmesin hissedene kadar boyle olmasi normal dedi korkma inşallah bsy yok birde gunduz biz hereketli oldugumuz icin besik gibi sallana sallana uyuyorlarmis aksam uyaniyorlarmis bazilar aksam hissediyo bazileri uykuda oldugu icin hissedemiyormus
Demekki normal cnm allahım bebişlerimizi korusun

Merhaba kızlar soğuk algınlığı ve öksürük için doğal tavsiyeleriniz var mı geçmiyo bi türlü doktorda ilaç vermek istemiyo
Benim doktorun biri nane limon iç demişti biri de ıhlamur. Öksürük için bir ölçü zeytin yağına bir ölçü limon suyu karıştıırıp öksürdükçe 1-2 yuudum iç. 5-6 dakikalığğına geçiriyor.

Aslında doğruyu söylemek gerekirse yaşadığınız şey gerçekten rahîm kasılması ise magnezyum aslında hiçbir işe yaramıyor çünkü mg daha çok bacak kramplarina kas kramplarina veriliyor doktorlar da rahîm kastan oluşan bir organ olduğu için magnezyum veriyor ama asıl ilacı o değil. Önce rahîm kasilmalarinizn gerçekten kasilma olup olmadığından emin olun bunu da şöyle anlayabilirsiniz daha rahminiz çok küçük ayakta ya da otururken anlamanız çok zor mümkünse bir gününüzü hic kalkmadan yatakta gecirin eğer durup dururken elinizin altına ceviz büyüklüğünde bir sertlik gelip 1 2 dk içinde kaybolursa evet kasilma yaşıyorsunuz demektir ve maalesef bazen erken doğuma neden olabilecek kadar rahimagzinda kısalma yapabiliyor ilerleyen haftalarda kasılmalar sancıyla birlikte gelir anlamamaniz mümkün olmaz zaten sizi çok iyi anlıyorum çünkü benim neredeyse 4 ayim her gün ağlayarak geçti her kasilma benim yaşadığım kadar tehlikeli olacak diye bir kural yok tabi ki kişiden kişiye çok değişiyor ama ben 17. Haftada neredeyse kaybetmek üzereydim o yüzden kimseninki ihmal edilsin istemem kasilmalar için nidilat yada adalat veriliyor daha ciddi boyutlarda ise hastanede prepar bağlanıyor ama bunlar hep 20li haftalardan sonra umarım hic bir zaman bu raddeye gelmez ama doktorlar maalesef sıradan bir konu gibi yaklaşıyorlar bu konuyu o yüzden sizin sürekli uyanık olup doktoru bu konuda uyarmanız ve mümkünse haftada bir rahimagzini olcturmeniz lâzım çünkü bazen 2 gün önce 3.5 olan rahimağzı pat diye 2ye düşebiliyor
Şimdi tatilde olduğum için evde zaten sürekli yatar vaziyetteyim. Dediğiniz yontemi denicem ama şimdiye kadar elime öyle bişey gelmedi. Sadece ayaktayken sürekli olarak karnım komple sert. Sadece göbek deligimin altı yumuşak o kadar. Yatarken veya otururken hiç bir problem yok. Peki sizin kasılmalar icin rahim ağzını mi dikmişlerdi? Kacinci haftanizda geçti ya da doğuma kadar sürdü mu? Bu nidilat vs denen ilaçları şimdiden doktordan istesem verir mi ki acaba bebeğe bu haftalarda zararı olur mu? Ve bu ilaçlar kesin çözüm mü? Çok fena kafaya taktım araştırıp duruyorum ama hala ne yapacağımı bilmiyorum. Bi de önceden sormuş muydum hatırlamıyorum ama kasılmalar için de sürekli yatmak mi gerekiyor?

Back
X