2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bayadır yazmıyordum okudum yazdıklarınızı bende de kasığımda agri vardı 3 gün geçmeyince doktora gittim idrar testi nst ve ultrason baktılar hepsi normal cıktı şükür yani ağrılar normal olabiliyor...bu hafta çocuğumu çok net hissediyorum şükür benimde ishalim oluyor genelde demek ki bir-çok kişide varsa buda normal göbekler büyümeye başladı herkezin farklı olabilir bu önemli değil.. .evham yok ayrıntılı randevum 25 eylülde inş onu da geçecez alışveriş başladı bizde birçok şeyi aldık küveti kundağı alt açması kıyafet emzik korkmayın alışveriş yapın hiçbirşeyin garantisi yok hayatta.odasina bakıyorum şimdi model arıyorum...bizde herşey yolunda yani ...sizde artık biraz daha rahatlayın hamileliğin yarısi böyle geçti bakin

Benim pek ağrım yok canim hatta şükür hic bir sikayetim yok. 9. Haftamdayken farklı bir doktor bana plasenta asagida demisti ama kendi doktorum bundan hic bahsetmemisti. Dün bir devlet haftanesine gitmek istedim hep ayni doktorla kalmamak için orada doktor usg de bakti ama beni sadece usg olan baska bir bölüme yönlendirdi. Orada tapor verdiler ve takip etdilmesi önerilir yaziyordu. Raporu alip tekrar doktorun yanina gittim ama bana plasentatan hic bahsetmedi her sey normal dedi. Yine de iyi ki devlete gitmisim belki kendi doktorum bundan hic bahsetmeyecekti bana. Şu ayrıntılı usg ye bir gireyim hemen doktorumu değiştireceğim. Erken dogum istemiyorum ben ya son anda önlem almak ne kadar fayda eder ki eger bir risk varsa simdiden önlem almam gerekmez mi. Ayrica bu durum sezeryan veya farklı bir rahim problemi yasayanlarda gorulurmus benim rahim yapim gayet saglikliydi ve bu ilk gebeligim

Aynen canım en azından hayati bir probleminiz olmaz Allah ın izniyle ama erken doğum riskinden bahsediliyor tabi önceden alınacak tek önlem sıkı takip istirahat ağır işlerden ilişkiden uzak durmak bebek ne kadar durursa o kadar iyi

Ben önceden sezaryenli olduğum için bazı doktorlar ameliyat etmek istemiyormuş hayati risk olduğundan benim doktor inşallah bırakmaz beni :110:

Kizlarrrr ya herkes göbeğin kucuk diyip duruyo ya bnce gayet normal da ama esimin ailesi 20 bucuk haftaliga gore kucuk diyo szce kucukmu normalmi?
Yooo gayet normal... benimde küçüktü. Hatta 8 kilo aldım 65 'le dopum yaptım. Sonuç 3 hafta erken doğan ama 3600 sağlıklı bir bebek. Takma kafana kimseyi.. onlar hep derler bişeyyy

Aynen canım en azından hayati bir probleminiz olmaz Allah ın izniyle ama erken doğum riskinden bahsediliyor tabi önceden alınacak tek önlem sıkı takip istirahat ağır işlerden ilişkiden uzak durmak bebek ne kadar durursa o kadar iyi

Ben önceden sezaryenli olduğum için bazı doktorlar ameliyat etmek istemiyormuş hayati risk olduğundan benim doktor inşallah bırakmaz beni :110:
Allah korusun canim o kadar da kötü senaryolari getirme aklına öyle şey mi olur. Tam teşekküllü bir hastane olmasi yeterli bence hiç kötü düşünme. Benim bebek çok hareketli ya gece bile uyutmuyor beni şimdiden o da rahat dursa bari :)) neyse canim bize en gerçekçi aciklamayi doktorumuz yapacaktir internette yazılanları esas almayalim bemce boşuna da evham yapıyor olabiliriz

Allah korusun canim o kadar da kötü senaryolari getirme aklına öyle şey mi olur. Tam teşekküllü bir hastane olmasi yeterli bence hiç kötü düşünme. Benim bebek çok hareketli ya gece bile uyutmuyor beni şimdiden o da rahat dursa bari :)) neyse canim bize en gerçekçi aciklamayi doktorumuz yapacaktir internette yazılanları esas almayalim bemce boşuna da evham yapıyor olabiliriz
Tabi canım ihtimal bunlar ama duygusal olarak hassas olduğumuz için şuan hemen kapılıyoruz rehavete hayırlısı olsun canım herşey olacağına varır :)

Bence kendi doktorumuz ne derse ona güvenmeliyiz. Ayrı ayrı doktorlara gitmek kafa karıştırmaktan başka bişey değil.ben doktoruma güveniyorum.o sorun yok dediği an ben üzerine düşünmüyorum bidaha.yani hamileliğin tadını çıkarmak lazım.ağrı bendede oluyor ama doktor olması normal dediği an üzerine düşünmedim hiç.fazla ağır iş yapmayıp dinlenmek çok yormamak bunlardan başka bence bi önlem yok.bence değil doktorumda öyle dedi.yani eğer sağlıksz bir durumvarsa ister serklaj yap ister progestan kullan düşecekse düşer bunlar sırf hastaya elimzden geleni yaptk demek içindir dedi.kendine dikkat edip sağlıklı beslen bebek zaten sağlıklysa hamilelik güzelce devam eder dedi.benim ne ağrılarm oldu daha hiç doktora randevu dışı gitmedim.doktor doktor gezmekte bence doğru değil.hayata normal devam etmek lazım diye düşünğyorum.2 düşüğü olan bir insan olarak bunu söylüyorum:)

Eki Görüntüle 2045153 Gece gece nerden okudum şunu ya kanım çekildi :ruh:
Bunları ben de çok okudum doktor aşagıda dediğinde
Ama sonra başka bir doktor bu teşhisi koymak için erken zaten yukarı çıkacaktı o ve çıkmış dedi
Daha gerçekten sorun olması için çoook erken
Ama Ben her riski bilelim diyorum çünkü ilk gebeliğimde birkaç kanamam oldu o zamanki doktorum birşey olmaz hayatına devam et dedi yolladı herseferinde ,sonuç iki ay yattım kaç defa acillik oldum bi hafta hastanede gözetim altında yattım şükür ki bebeğime birşey olmadı
Erken denmiş benim gibi size de
Dikkat ettim ben ama hep kurdum durdum internette yazanlar korkunc
Düzelecek ben inanıyorum ama gerçekten biraz dikkat etmek lazım

Kizlarrrr ya herkes göbeğin kucuk diyip duruyo ya bnce gayet normal da ama esimin ailesi 20 bucuk haftaliga gore kucuk diyo szce kucukmu normalmi?

canım herkesin göbeği bambaşka olabilir, iç karınla alakalı bir şey. girip içine mi bakmışlar da karnının boyutuna karar veriyorlar.

sen her gün kendine dert etcek bişi buluyorsun, gerginlikten çocuğun saçları diken diken çıkacak :halay:

Benim de 1 ayı geçkindir sertlik var. Sadece ayaktayken oluyor. Bazilarinda olabiliyor sanırım sizin ne tip bir sertlik sürekli mi tam hangi bölgede?

özellikle akşam yemeğinden sonra komple top gibi sert, özellikle bir bölge değil yani. normalde de benim vücudum serttir gerçi ama böyle sert olursa çok çatlar sanki.

Arkadaşlar midemde 2 gündür bi acayiplik var merak ettim acaba gebelikle mi ilgili diye. Şöyle ki ayıptır söylemesi dün istifra ettim ki gebeligin başlarında bile öyle bi durum yasamamistim. Sanki çok yemişim de çıkarcak gibi hissediyorum ama aslında iştahım da kesildi dun akşamdan beri çok az yedim. İnternetten baktım mideye baskı olduğundan olabilir diyor ama merak ettim benzer problemi olanlar var mı diye?

özellikle akşam yemeğinden sonra komple top gibi sert, özellikle bir bölge değil yani. normalde de benim vücudum serttir gerçi ama böyle sert olursa çok çatlar sanki.
Ben kasilmadan korkuyodm ama uzun zamandır olduğu için artık çok kafaya takmamaya karar verdim. Çünkü kasilma yaşayanlar biraz daha farklı anlatıyorlar. Onların sertligi olup geçiyormuş benimki ayakta her daim sert akşam biraz daha fazla. Bakalım inşallah normaldir.

Back
X