2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Bizimkinin de hala gözlerinde sarılık var yani tam olarak beyazlaşmadı yani atamadı mı hala vücudunda sarılık mı var anlamış değilim. Yarım saat yarım saat 2 göğsü emiyor arkasından 60 ml mama veriyorum herhalde yeterlidir beslenmesi zaten şişli bez sayısı 8.09’u buluyor kaka da yapıyor ama hâlâ içim rahat değil hep bir korku var
O korku kolay kolay gitmez.. Ben de hala korkuyorum. 🥺

Benim öğrendiğim, sarılık ilk gözde başlıyor. Biterken de en son gözden kayboluyor. Yani gözde var olması normal. Korkutucu olsa da ciddi bi şey değil.

Uzamış sarılık dedikleri şey 15 günden fazla süren sarılık. Bazı çocuklarda 2-3. Aylara kadar devam edebiliyormuş.

Doyuyor mu diye düşünüyorsun ya, günlük çişli bez sayısı 5 ve üstüyse doyuyordur. Zaten huzursuz olsa devamlı ağlasa tatmin olmadığını da anlarsın.

Benim bebeğim günde 8 kez, 70 ml süt içiyormuş yoğun bakımda. Ama ben evde emziriyorum yahut sagdıgım sütü veriyorum. Üstüne 40-50-60 ml süt veriyorum onu da içiyor. Bu hesapla hastanede içtiğinden daha fazlasını evde içiyor. Onu artık deneyerek biz kendimiz anlayacağız.

O korku kolay kolay gitmez.. Ben de hala korkuyorum. 🥺

Benim öğrendiğim, sarılık ilk gözde başlıyor. Biterken de en son gözden kayboluyor. Yani gözde var olması normal. Korkutucu olsa da ciddi bi şey değil.

Uzamış sarılık dedikleri şey 15 günden fazla süren sarılık. Bazı çocuklarda 2-3. Aylara kadar devam edebiliyormuş.

Doyuyor mu diye düşünüyorsun ya, günlük çişli bez sayısı 5 ve üstüyse doyuyordur. Zaten huzursuz olsa devamlı ağlasa tatmin olmadığını da anlarsın.

Benim bebeğim günde 8 kez, 70 ml süt içiyormuş yoğun bakımda. Ama ben evde emziriyorum yahut sagdıgım sütü veriyorum. Üstüne 40-50-60 ml süt veriyorum onu da içiyor. Bu hesapla hastanede içtiğinden daha fazlasını evde içiyor. Onu artık deneyerek biz kendimiz anlayacağız.
Gerçekten geçmez Allah’ım bir daha yaşatmasın🥹 evet gözde başlıyor şu an gözünde de devam ediyor bu arada geçen sene kardeşimin bebeği de olmuştu baktım 25 günlük hala gözünde hafif sarılığı devam ediyordu ki bayağı uzun sürüyor gitmesi demek ki. Bizimki ne kadar yeme kapasitesi var onu anladım😅 üstünde üstünde çişli bez sayısı sadece 2 saatte 2 kere değiştirdim. Ben de emziriyorum ama emzirdiğim ne kadar gidiyor bilmiyorum zaten emdikten sonra mutlaka mama da veriyorum mesela geçen gün emdi mama da aldı sonra kustu doktora sordum sütünüz yetmiştir dedi ama bu aralar yetmiyor gibi bence o yüzden 60 ml mama artı emme şeklinde gidiyorum hatta 90 bile olabilir yakın zamanda

Kızlar sizin bebişler nasıl uykuya geçiyor. Yeni doğanlar uyur diyorlardı çocuk uyumuyor uykuya direniyor anca meme uyuyor çok nadir kucakta uyuyor sizinkiler nasıl uyuyor?
Emzir, gazını çıkar, yarım kundak yap, pışpışla. Bizde böyle.

Uykuya dalma esnasında çok mayısık olunca zaten kundağı yapınca kolay dalabiliyor. Bazen pışpışlamak gerek. Bazen kucağımda hafif sallıyorum. Ama alışmasından da korkuyorum.

Bazen memede uyuyakalıyor. Bir gogsu verdikten sonra gaz çıkarıyorum. Eğer çıkarsa tabi. Sonra ikincisine geçiyoruz. Emdikten sonra yine gaz çıkarıp ilk memeye donmesine izin veriyorum bir iki dk içinde mayışıp uyuyakalıyor. Alıyorum göğüsten.

Son düzenleme:

Uykuya dalma esnasında çok mayısık olunca zaten kundağı yapınca kolay dalabiliyor. Bazen pışpışlamak gerek. Bazen kucağımda hafif sallıyorum. Ama alışmasından da korkuyorum.

Bazen memede uyuyakalıyor. Bir gogsu verdikten sonra gaz çıkarıyorum. Eğer çıkarsa tabi. Sonra ikincisine geçiyoruz. Emdikten sonra yine gaz çıkarıp ilk memeye donmesine izin veriyorum bir iki dk içinde mayışıp uyuyakalıyor. Alıyorum göğüsten.
Emzir gaz çıkar mana ver gaz çıkar bez değiştir sonra tekrar uyumak için meme ver ev çok sıcak yarım kundakta bunalır mı diyorum🫠ama mecbur yapıyorum arada çünkü çok elleri ile kendini uyandırıyor. Uykuya geçmesi çok uzun sürüyor. Ya kucak ya meme de şu an aynen demek ki düzen böyle biraz

Emzir gaz çıkar mana ver gaz çıkar bez değiştir sonra tekrar uyumak için meme ver ev çok sıcak yarım kundakta bunalır mı diyorum🫠ama mecbur yapıyorum arada çünkü çok elleri ile kendini uyandırıyor. Uykuya geçmesi çok uzun sürüyor. Ya kucak ya meme de şu an aynen demek ki düzen böyle biraz

Point flex hareketini yaparken arka bacaklarıma kramplar girdi kaslar nasıl sertleştiyse🙄 bu şişlikler bacaklarda çatlak yapar diye korkuyorum biraz da 😐 yürüyüş yapamıyorum ki nerdeee evde saat başı emzirme bekliyorum
Gececek hiç üzülme en azımdan koltuk ya da sandalyeye değilde ayakları uzatabileceğin bi şekilde oturmaya çalış emzirirken ya da başka zamanlarda. Varis çorabı beni daha kötü yapmıştı bilgin olsun ödem yokken giyilmesi lazım çünkü onun.

Kızlar sizin bebişler nasıl uykuya geçiyor. Yeni doğanlar uyur diyorlardı çocuk uyumuyor uykuya direniyor anca meme uyuyor çok nadir kucakta uyuyor sizinkiler nasıl uyuyor?
Göğsümde çok güzel uyuyor valla 🤣 onun dışında klasik herkesin bildiği yöntemler ve yoğun çaba ile zar zor uyuyor çok zor uyuyor yani . Ne gece ne gündüz.🥲En iyisi ama sanırım memede iyice bayılıp biraz kucakta dalıp sonra elimi ağırlık verip pışpışlayınca genelde uyuyor ama garanti diyemem 🤣🤣😢

Benim bebişin burnu doğduğundan beri tıkalı serum sıkıyoruz aletle çekiyoruz vs banamasın demiyor büyük insan sümüğü gibi sümük çıktı dün aşırı rahatladı bütün derdi oymuş ama 1 gün sürmedi yine aynı 😢 çözüm yok mu ya da tavsiye ya da ne kdr kullanmalıyız bu serum ve aleti?

Selam canım,
Bugün kontrolüm vardı benim de. Alttan muayene yaptı, yaparken de membran süpürmesi yaptı.Canımı çok yaktı, sıktım diye sanırım kendimi. Ağladım muayenede acıdan.

Çatala da çıkarmadı o küçücük sedyede açamadım bile bacaklarımı düzgün.

Pazartesi yine çağrırdı. Vajinal doğumdan korkmaya başladım ama akışa da bıraktım bilmiyorum. Hayatımın en travmatik anıydı
Alttan muayenede çoğu kişi zorlanıyor zaten gördüğüm kadarıyla. Bir de daracacık sedyede olması da zor, bana alttan ultrasonla bakmıştı 27. Haftamda ve gerçekten zordu. Çatala almış olsa bu kadar zorlamayacak aslında. Ama normal doğuma kendini hazır hissediyorsun o enerji var yani belli, doktorun da tatlı dilli olması insanı rahatlatır gibi geliyor doğum sırasında. Muayene sırasında acıdı diye doğumdan gözün korkmasın bence, farklı şeyler sonuçta. İnşallah her şey yolunda gider de istediğin gibi vajinal doğum yapabilirsin kolaylıkla.
Ben sezeryan istediğimi söyledim pazar günü alacak sezeryana beni bakalım. Kavuşmaya son birkaç gün kaldı, çok heyecanlıyım 🥹🌸

grup nasıl sessiz kızlar herkes mi doğurdu🥲
Doğurmayanlar olarak çok azınlıkta kaldık😄 kalanlar da tombalak, ağrılı ve sıcaklarla boğuşurken bebişi bekliyor😂
Kızlar bu sancı nasıl bir şey oluyor ya ilk benim 🥲 kasıklarım ve belimde ağrı var ama su,nişan yok belim zaten dün geceden beri geçmiyor bebek hareketli gitsem nst için parmak yicem yine 🤯 of ikilemdeyim
Hiç endişe etme anlarsın, kilit kelime ‘düzenli’. Sancı hissettiğini düşündüğün zaman direk saatini ve kaç sn sürdüğünü not almaya başla. Gerçek sancının aralığı gittikçe kısalırken, sancı süresi uzar. Gerçek sancı keskindir, derin nefes alınca veya pozisyon değiştirince geçmez. Bi de ben dahil sancı çeken kişilerin yüzde doksan dokuzunun söylediği şey: gerçek sancı gerçekten ayırt ediliyormuş😅
Saat dörtte nişanım geldi şuanda düzenli sancı çıkıyor nst de açılma başlamış sancı odasına alındım kızlar
Ay hadi sağlıkla kolaylıkla gelsin 🙏🏻

Göğsümde çok güzel uyuyor valla 🤣 onun dışında klasik herkesin bildiği yöntemler ve yoğun çaba ile zar zor uyuyor çok zor uyuyor yani . Ne gece ne gündüz.🥲En iyisi ama sanırım memede iyice bayılıp biraz kucakta dalıp sonra elimi ağırlık verip pışpışlayınca genelde uyuyor ama garanti diyemem 🤣🤣😢
Benim de öyle demek ki hepsi aynı bunların küçük civcivler daha şimdiden parmaklarında oynatıyorlar😂😂 anlattığın aynı şeyler bizim de yaşadığımız demek ki buradan devam😂

Benim bebişin burnu doğduğundan beri tıkalı serum sıkıyoruz aletle çekiyoruz vs banamasın demiyor büyük insan sümüğü gibi sümük çıktı dün aşırı rahatladı bütün derdi oymuş ama 1 gün sürmedi yine aynı 😢 çözüm yok mu ya da tavsiye ya da ne kdr kullanmalıyız bu serum ve aleti?
Bizimki de öyle doğduğundan beri tıkalı ben sadece sıkıyorum çekme yapma dediler bana sadece akıtıyor sıkıp da o kadar günde 1.02 defa yapıyorum

Doğurmayanlar olarak çok azınlıkta kaldık😄 kalanlar da tombalak, ağrılı ve sıcaklarla boğuşurken bebişi bekliyor😂

Hiç endişe etme anlarsın, kilit kelime ‘düzenli’. Sancı hissettiğini düşündüğün zaman direk saatini ve kaç sn sürdüğünü not almaya başla. Gerçek sancının aralığı gittikçe kısalırken, sancı süresi uzar. Gerçek sancı keskindir, derin nefes alınca veya pozisyon değiştirince geçmez. Bi de ben dahil sancı çeken kişilerin yüzde doksan dokuzunun söylediği şey: gerçek sancı gerçekten ayırt ediliyormuş😅

Ay hadi sağlıkla kolaylıkla gelsin 🙏🏻
Amin canım inşAllah

Back
X