- 8 Ağustos 2011
- 12.600
- 14.859
- 498
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #27.541
O korku kolay kolay gitmez.. Ben de hala korkuyorum.Bizimkinin de hala gözlerinde sarılık var yani tam olarak beyazlaşmadı yani atamadı mı hala vücudunda sarılık mı var anlamış değilim. Yarım saat yarım saat 2 göğsü emiyor arkasından 60 ml mama veriyorum herhalde yeterlidir beslenmesi zaten şişli bez sayısı 8.09’u buluyor kaka da yapıyor ama hâlâ içim rahat değil hep bir korku var

Benim öğrendiğim, sarılık ilk gözde başlıyor. Biterken de en son gözden kayboluyor. Yani gözde var olması normal. Korkutucu olsa da ciddi bi şey değil.
Uzamış sarılık dedikleri şey 15 günden fazla süren sarılık. Bazı çocuklarda 2-3. Aylara kadar devam edebiliyormuş.
Doyuyor mu diye düşünüyorsun ya, günlük çişli bez sayısı 5 ve üstüyse doyuyordur. Zaten huzursuz olsa devamlı ağlasa tatmin olmadığını da anlarsın.
Benim bebeğim günde 8 kez, 70 ml süt içiyormuş yoğun bakımda. Ama ben evde emziriyorum yahut sagdıgım sütü veriyorum. Üstüne 40-50-60 ml süt veriyorum onu da içiyor. Bu hesapla hastanede içtiğinden daha fazlasını evde içiyor. Onu artık deneyerek biz kendimiz anlayacağız.