• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar benimde plesenta aşağıda 15.haftada kanamam oldu o güne kadar aşağıda denilmemişti.Kanamadan sonra plesenta aşağıda denildi Allaha şükür bugune kadar kanama olmadı progestan kullanıyorum 28 e kadar çıkmasını bekliyoruz dedi doktor bana ama hareketi yasakladı yürüyüş yapma dedi.Bende erken doğumdan korkuyorum hatta internete biraz göz gezdirince psikolojim alt üst oldu.Allah sağlıklı zamanında doğumlar nasip etsin hepimize.
Canim ben hic sonumu düşünerek kendimi strese sokmuyorum Rabbim in nasibi neyse o olur.. Ben de kötü senaryolar okudum ama internetten pek etkilenmemeye çalışıyorum.. En kötü ihtimal birkac hafta erken doğum yapariz ama ben bebegime saglikla kavusacagima inanıyorum:)) yürüyüşü yasaklamasi cok ilginc çünkü benim doktorum plasentayi tek etkileyebilecek olay bebegin hareketleridir senin hareketlerinden asagi ya da yukari hareket etmez dedi.. Bence sen de kendine fazla dert etme canım..

Bizimki 8.30 da uyuyordu rahat rahat baktı, gerçi pozisyon sıkıntılı olsaydı asla harekette etmezdi, bir ara ayağını ağzına soktu:))
Süper görüntü... insan şaşırıyor Bizde tam yutkunurken denk geldik mükemmel bir görüntüydü... bir sol kol ve oarmaklar için dr baya çaba sarf etti...

Kızlar benimde plesenta aşağıda 15.haftada kanamam oldu o güne kadar aşağıda denilmemişti.Kanamadan sonra plesenta aşağıda denildi Allaha şükür bugune kadar kanama olmadı progestan kullanıyorum 28 e kadar çıkmasını bekliyoruz dedi doktor bana ama hareketi yasakladı yürüyüş yapma dedi.Bende erken doğumdan korkuyorum hatta internete biraz göz gezdirince psikolojim alt üst oldu.Allah sağlıklı zamanında doğumlar nasip etsin hepimize.
Aman aman internet felaket tellalı gibi insan üzülüyor. Benimkininde kalite parlaklık ve rahim damarın çentik dedi. Bi baktım gece nete bakmaz olaydım dedim. Dr.mize soracağım bakalım.

Slm kizlar
Yazamadim kaç gundur temizlik misafir vs yogundu günler.
Yarin kontrolum var. Son kontrolu hatirlarsaniz suyun fazla olmasi vs cok iyi gecmemisti. Cok heyecanliyim o yüzden. Seker yuklemesi yapikir heralde diye düşünüyorum ama emin değilim. Bi kac gundur kasiklarimda cok agri var yine enfeksiyon mu basladi bilmem. Guzel haberlerle gelirim inşallah
benimde suyum sınırda canım.ne çok olmasının ne az olmasına bir çaremiz var.Allahım sağlıkla hayırlısıyla nasip etsin inşallah canım.

Herkese günaydın, avent biberon emzik vs ürünleri hburadada sepette indirimde almak isteyenlere fikir olsun, ben soothie emzik alacağım sanırım
Yaaa bakmak lazım o halde sagol haber verdiğin icin. Bu arada benim kafam cok karışık aventin biberonda ve emzikte bir sürü çeşidi var. Bir de yeni doğan seti var İlk ne almak hangisiyle başlamak lazım acaba ?

Canım ben sormasam doktor söylemiyo bile plesanta ile ilgili bi şey. Zararsız boyutta diye düşünüyorum o yüzden. Belki seninki daha aşağıda olduğundan birtakım yasaklar koymuştur. Dediklerine uyduğun sürece korkma, en kötü sezaryenle ama sağlıkla alırsın kucağına. İnşallah hiçbirimiz erken doğum yaşamayız ama internete çok takılmamak lazım, ölmeyen adama kefen biçiyo yazan çoğu şey. Stres en büyük düşman. Her şeyin iyi gideceğine inan, fazla da yorulma, güzel olacak merak etme.

Aslında yakın zamanda başımdan sağlıkla ilgili talihsiz bir olay geçti tam yerle bir edeninden.daha şoku atlatmadan yıllardır beklediğim bebeğimle müjdelenince kaygım stresim kat kat arttı baş etmeye çalışıyorum inşallah Rabbim sağ salim nasip eder yavruşlarımızı.
Canim ben hic sonumu düşünerek kendimi strese sokmuyorum Rabbim in nasibi neyse o olur.. Ben de kötü senaryolar okudum ama internetten pek etkilenmemeye çalışıyorum.. En kötü ihtimal birkac hafta erken doğum yapariz ama ben bebegime saglikla kavusacagima inanıyorum:)) yürüyüşü yasaklamasi cok ilginc çünkü benim doktorum plasentayi tek etkileyebilecek olay bebegin hareketleridir senin hareketlerinden asagi ya da yukari hareket etmez dedi.. Bence sen de kendine fazla dert etme canım..
Kanamaya yakın bir zamanda gittim belki kanama olmasın diye demiştir plesanta previa demek için erken diyorlar zaten şuan o tanı konamazmış ama perinatolog 1 cm kaymış dedi tam kapatmıyor rahim ağzını inşallah 28e kadar yukarı çıkar.
Orası öyle kesinlikle ben kendimi paralasamda Allahın dediği olacak sakin durmaya stres yapmamaya çalışacağım.
Aman aman internet felaket tellalı gibi insan üzülüyor. Benimkininde kalite parlaklık ve rahim damarın çentik dedi. Bi baktım gece nete bakmaz olaydım dedim. Dr.mize soracağım bakalım.
Gerçekten bilgi kirliliği çok .insan bir de hep en kötüye kanalize oldugundan en kötüsü kendini bulacakmış gibi hissediyor.Bakmayacağım :)

Hamişler kontrolden dönüyorum devlet e gitmiltimcama bulabildiğim herhangi bi doktor a gittim ayrıntılıyı gösterdim 9kilo aldım şeker yüklemesi yaptırmak istiyorum o yüzden dedim kadın baktı zayıftın herhalde dedi yani fazla kilolu görünmüyorsun gibilerden YÖK göstermiyorum ama 72 kiloyum dedim tamam haftaya aç gel dedi
Ayrıntılıda hareket hiç yoktu ama bugün hareketliydi artık kesin kız diyebilir iz bu 3.doktor kız diyen . Doktor ilk Doğumda kaç kilo doğdu bebeğin dedi 2700 dedim bu da onun gibi sesi yani geriden geliyor 500gr dedi
Sanırım kaderim ben kilo alıyorum bebegim zayıf kalıyor

Yaaa bakmak lazım o halde sagol haber verdiğin icin. Bu arada benim kafam cok karışık aventin biberonda ve emzikte bir sürü çeşidi var. Bir de yeni doğan seti var İlk ne almak hangisiyle başlamak lazım acaba ?
benim doktorum bi emzik söylemişti de unuttum yaa.

Kızlar bilgilerinize o kadar ihtiyacım varki ;
22 haftalık hamileyim .. herşey çok güzel gidiyordu . Ancak ayrıntılı ultrasondan sonra kalp şüphesi ile doktorum fetal ekoya yönlendirdi .
Fetal eko sonucum ;
-sol vertikül genişlemiş ve vertekül kasılması hafif azalmıştır .
-Mitral kapaktan 1.-2 derece , triküspit kapaktan 1.derece yetmezlikler belirlenmiştir .
-Myokard disfonksiyonu

Uzman doktor sonucu yorumlarken o kadar yuvarlak konuştuki , kafam karmakarışık , yani o da izlemeye alacağız diyor ancak net birşey demiyor. Kalp sorunlu diyor.
Aramızda buna benzer durumları yaşayan varmı? Bebepimle bizi neler bekliyor doğumdan sonra hiç bir fikrim yok :KK43:((

22 haftalık hamileyim .. herşey çok güzel gidiyordu . Ancak ayrıntılı ultrasondan sonra kalp şüphesi ile doktorum fetal ekoya yönlendirdi .
Fetal eko sonucum ;
-Mitral kapaktan 1.-2 derece , triküspit kapaktan 1.derece yetmezlikler belirlenmiştir .
-Myokard disfonksiyonu

Uzman doktor sonucu yorumlarken o kadar yuvarlak konuştuki , kafam karmakarışık , yani o da izlemeye alacağız diyor ancak net birşey demiyor. Kalp sorunlu diyor.
Aramızda buna benzer durumları yaşayan varmı? Bebepimle bizi neler bekliyor doğumdan sonra hiç bir fikrim yok :KK43:((
Canım selam inan hçbir fikrim yok.İnşallah herşey izleyelim dedilerse zamanla büyüdükçe yoluna girer belki.

Hamişler kontrolden dönüyorum devlet e gitmiltimcama bulabildiğim herhangi bi doktor a gittim ayrıntılıyı gösterdim 9kilo aldım şeker yüklemesi yaptırmak istiyorum o yüzden dedim kadın baktı zayıftın herhalde dedi yani fazla kilolu görünmüyorsun gibilerden YÖK göstermiyorum ama 72 kiloyum dedim tamam haftaya aç gel dedi
Ayrıntılıda hareket hiç yoktu ama bugün hareketliydi artık kesin kız diyebilir iz bu 3.doktor kız diyen . Doktor ilk Doğumda kaç kilo doğdu bebeğin dedi 2700 dedim bu da onun gibi sesi yani geriden geliyor 500gr dedi
Maşallah saglıkli olsunda zayif dogan bebekde cabukntoparla sıkma canını hayirlı ugurlu olsun sonucun

selam canım

bende 2690 ile doğum yaptım.nasıl büyüyolar biliyorsun zaten sıkıntı yok.kaç gr çıktıki kuzucum?

Fetal eko sonucum ;
-Myokard disfonksiyonu

Hic bir bilgim yok canım insallah buyuk bi problem degildr bi takibe alsınlar bakalim allahım yar ve yardimcın olsun:dua:

Fetal eko sonucum ;
-Myokard disfonksiyonu

Canim inşaallah korkulacak bir sey yoktur, etrafta okadar cok duydum ki sonradan kaybolan , gecen ya da doğumdan sonra gecen insallah öyle bir şeydir bebegininki de . Ama yine de icini rahatlatmak icin Başka bir doktora daha gidip görünüp danışabilirsin

Canim inşaallah korkulacak bir sey yoktur, etrafta okadar cok duydum ki sonradan kaybolan , gecen ya da doğumdan sonra gecen insallah öyle bir şeydir bebegininki de . Ama yine de icini rahatlatmak icin Başka bir doktora daha gidip görünüp danışabilirsin
Doğru söylüyorsun başka doktora da görünmek lazım . İnşallah etrafta duyduklarından biri olurum bende .. bunu herşeyden çok istiyorum ...:((

Fetal eko sonucum ;
-Myokard disfonksiyonu

Canım hiçbirini bilmiyorum ama senin için küçük bir araştırma yaptım. 1.derece kapak yetmezliği önemli birşey değilmiş. Hatta triküspit 1.derece yetmezlik yazıyor ya o zaten sağlıklı bireylerin %70 inde olurmuş. Myokard disfonksiyonu be vertikül genişlemesi ile ilgili bir bilgi bulamadım. Sakin ol. Allahın dediği olur. Allahın izniyle sağlıkla bebeğine kavuşursun.

cnm bu biraz da genetik. b
Aslında yakın zamanda başımdan sağlıkla ilgili talihsiz bir olay geçti tam yerle bir edeninden.daha şoku atlatmadan yıllardır beklediğim bebeğimle müjdelenince kaygım stresim kat kat arttı baş etmeye çalışıyorum inşallah Rabbim sağ salim nasip eder yavruşlarımızı.

Kanamaya yakın bir zamanda gittim belki kanama olmasın diye demiştir plesanta previa demek için erken diyorlar zaten şuan o tanı konamazmış ama perinatolog 1 cm kaymış dedi tam kapatmıyor rahim ağzını inşallah 28e kadar yukarı çıkar.
Orası öyle kesinlikle ben kendimi paralasamda Allahın dediği olacak sakin durmaya stres yapmamaya çalışacağım.

Gerçekten bilgi kirliliği çok .insan bir de hep en kötüye kanalize oldugundan en kötüsü kendini bulacakmış gibi hissediyor.Bakmayacağım :)
Geçmiş olsun. Kadın doğum doktorlarını uyarmak lazım bence. :-) hamilelere plesanta aşağıda demesinler 30 dan önce. Yada makat duruş demesinler 37 den önce. İnsan öyle denince anormallik var hissine kapılıyor doğal olarak

Fetal eko sonucum ;
-Myokard disfonksiyonu

İnşallah sıkıntı yoktur cnm. Benim bilgim yok.bizim böbrekte sorun çıktı. Doğumdan sonra ufak bir operasyon olabilir dedi. Allah dermansız dert vermesin. Geçmiş olsun

Back
X