• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bilgilerinize o kadar ihtiyacım varki ;
22 haftalık hamileyim .. herşey çok güzel gidiyordu . Ancak ayrıntılı ultrasondan sonra kalp şüphesi ile doktorum fetal ekoya yönlendirdi .
Fetal eko sonucum ;
-sol vertikül genişlemiş ve vertekül kasılması hafif azalmıştır .
-Mitral kapaktan 1.-2 derece , triküspit kapaktan 1.derece yetmezlikler belirlenmiştir .
-Myokard disfonksiyonu

Uzman doktor sonucu yorumlarken o kadar yuvarlak konuştuki , kafam karmakarışık , yani o da izlemeye alacağız diyor ancak net birşey demiyor. Kalp sorunlu diyor.
Aramızda buna benzer durumları yaşayan varmı? Bebepimle bizi neler bekliyor doğumdan sonra hiç bir fikrim yok :KK43:((

Rabbim tüm bebekleri korusun, inşallah sizin de ciddi bir durumunuz olmaz doğduğunda. Detaylı bilgim olmadığı için bir şey diyemiyorum.

Arkadaşlar merhaba bayadır giremedim sırt ağrısından kıvranıyorum kaç gündür geçmişe biraz baktım da @nemesis gözün aydın canım pıhtılaşma sonucun da iyi çıkar inş. Homely_angel Homely_angel başınız sağolsun Allah sizede sevdiklerine de sabırlar versin ölüm kimseye yakışmaz tabi ama genç olunca daha çok yıkıyor insanı:KK43: lucky01 lucky01 arkadaşım inşallah kendiliğinden geçer sağlıkla alırsın beneğini kucağına Allah dermansız dert vermesin Ayrıntılısı kontrolleri iyi geçen arkadaşlar sizin de gözünüz aydın

Teşekkürler canım, öyle tabi. Yaşasaydı da yatağa bağımlı olma ihtimali vardı, Allah ın takdiri böyleymiş.

Arkadaşlar bişey sorucam...hastane için 2 adet mi pijama/lohusa takımı alıyorsunuz ? Şöyle ki; zaten genelde dantelli ince takımlar oluyor pek tarzım değil ve kullanışlı bulmuyorum/sadece emzirme detaylı olmaları avantaj.ki bunu normal düğmeli pijama takımı ile de çözebiliriz sanırım. Doguma girerkenki bedenle cıktıktan sonraki 1-2 ay bedenen çok fark eder mi, tecrubeli anneler bu konuda ne dersiniz ? Doğum sonrası evde kullanamayacaksam ne manası var, gelenin karşısına aman da bakın benim dantelli ince bilmem kac para verdigim lohusa takımım mı var diycem...kaldı ki kış olacak (Ocak sonu-Şubat başı). Daha eşofmanımsı, pratik şeyler lohusa adı altında degil genelde normal urunlerde bulunuyor ki onların en buyuk bedenini alsam.olur mu ki diyorum.

Bebek için hastane cıkışı hariç 0-3 aylik hızlı buyuyor fazla almayın, 6 ve sonrası alın diyorlar. Bebek bezi ilk ne aldıniz marka olarak ?

.

Ay kızlar gülsemmi ağlasammı bilemedim.işe biri çikolata getirmişti hop attım ağzıma yuttum sonra farkettimki heralde likörlü falandı.bir içime dert oldu.her gördüğümü yemekten gözüm dönmüşse demek.
O kadarcıktan bişey olmaz heralde çocuk demiştir anne bu ne kafa.hiç yapmayacağım bişey işte durup dururken kafama takacak bişey buldum.

Ben de tek emzik baktim biberon alirsam dr browns aliyim diyorum. ama göğüs kalkani da baya uygun geldi bana onu düşünüyorum su an alsam mi diye

Dr Browns a ben de baktım ama içinde pipet gibi bir mekanizma var açıkçası sterilizasyonunun zor olabileceğini düşündüğümden vazgeçmiştim, medela calma aldım bu yüzden.

Arkadaşlar bişey sorucam...hastane için 2 adet mi pijama/lohusa takımı alıyorsunuz ? Şöyle ki; zaten genelde dantelli ince takımlar oluyor pek tarzım değil ve kullanışlı bulmuyorum/sadece emzirme detaylı olmaları avantaj.ki bunu normal düğmeli pijama takımı ile de çözebiliriz sanırım. Doguma girerkenki bedenle cıktıktan sonraki 1-2 ay bedenen çok fark eder mi, tecrubeli anneler bu konuda ne dersiniz ? Doğum sonrası evde kullanamayacaksam ne manası var, gelenin karşısına aman da bakın benim dantelli ince bilmem kac para verdigim lohusa takımım mı var diycem...kaldı ki kış olacak (Ocak sonu-Şubat başı). Daha eşofmanımsı, pratik şeyler lohusa adı altında degil genelde normal urunlerde bulunuyor ki onların en buyuk bedenini alsam.olur mu ki diyorum.

Bebek için hastane cıkışı hariç 0-3 aylik hızlı buyuyor fazla almayın, 6 ve sonrası alın diyorlar. Bebek bezi ilk ne aldıniz marka olarak ?

.

Nbb markasında önü düğmeli pijamalar var, ben kvalidem heves etti bana pijama almak istedi diye ekru yalnızca kolları dantelli bir model seçtim sabahlıklı, normalde ben de sevmem o tarz şeyleri ama bu kibar geldi, hastanede ilk fotoğraflarda falan hoş durur diye düşündüm, evde de giyerim sonra zaten. Ama markaların önü düğmeli pijamalarına baktığımda da 100 den aşağı fiyat yoktu bu arada, pijama epey pahalı bişeymiş :))

Nbb markasında önü düğmeli pijamalar var, ben kvalidem heves etti bana pijama almak istedi diye ekru yalnızca kolları dantelli bir model seçtim sabahlıklı, normalde ben de sevmem o tarz şeyleri ama bu kibar geldi, hastanede ilk fotoğraflarda falan hoş durur diye düşündüm, evde de giyerim sonra zaten. Ama markaların önü düğmeli pijamalarına baktığımda da 100 den aşağı fiyat yoktu bu arada, pijama epey pahalı bişeymiş :))

Evet pek bi pahalıymış o tarz pijamalar...du göz attim Nbb'ye ama pek secenek sunmadı bana baktıgım magazada yoktu belki de.Baska bi yerde adini bile hatirlamadigim.marka 120 ile 170 arası fiyatlar verdi ama kışlık deg, kumaşları süzgec gibi...yeni gelin geceligi sanki.

Ay kızlar gülsemmi ağlasammı bilemedim.işe biri çikolata getirmişti hop attım ağzıma yuttum sonra farkettimki heralde likörlü falandı.bir içime dert oldu.her gördüğümü yemekten gözüm dönmüşse demek.
O kadarcıktan bişey olmaz heralde çocuk demiştir anne bu ne kafa.hiç yapmayacağım bişey işte durup dururken kafama takacak bişey buldum.
500 gr dedi canım tabiki yeter ki sağlıklı olsun oğlum hala zayıfça :KK45:
benim kızımda öyle:) 6 yaşında 21 kilo daha:)

Canim cok acil farkli doktorlara da gorunmen lazim. Ozellikle dogum sonrasi neler olabilecehi icin cocuk kardiyologu sart. Dogum icin herhangi birsey dediler mi nasil bir hastanede dogum yapman lazim vs gibi
Yo devlet Hastanesi ne desin gel git işte işte
Ama sanırım hakkaten biraz da genetik belki oğlumda kordon çok inçe demişti doktor belki onunla ilgilidir

Dr Browns a ben de baktım ama içinde pipet gibi bir mekanizma var açıkçası sterilizasyonunun zor olabileceğini düşündüğümden vazgeçmiştim, medela calma aldım bu yüzden.

Evet pek bi pahalıymış o tarz pijamalar...du göz attim Nbb'ye ama pek secenek sunmadı bana baktıgım magazada yoktu belki de.Baska bi yerde adini bile hatirlamadigim.marka 120 ile170 arası fiyatlar verdi ama kışlık deg, kumaşları süzgec gibi...yeni gelin geceligi sanki

Cnm

Cnm doktoruna sor bence.yada açlık şekerini ölçtür sonra homely_angel in doktorunun dediği yöntemi yap bir saat geçsin öyle kanına baktır. Zzaten onu yiyince kendini kötü hissetmiyorsan yoktur. Ben mesela bayılmamak için milletin kucağına atılmamak için çok zor dayandım. Ki bende vardı. O yüzden doktorum yapalım dedi.doktordan iyisini bilecek değilim dedim boynkmu büktüm kuzu gibi
Anladım canım allah şifa versin inşallah doğumdan sonra geçer

lucky01 lucky01
Canım oğlum yazın 3,5yasındayken Boğaz enfeksiyon u geçirdi antibiyotik kullandı kontrol için gittiğimizde doktor kalbinden üfürümcsesi duydum sanki nolur nolmaz çocuk karsiyolojiye gittik
EKG miydi adı o çekildi sonra doktor ultrasonla dakikalarca kalbini inceledi ama çok uzun sürdü korkudan öldük
Kalp kapakçıklarının birinde açıklık varmış olabiliyor zamanlar kapanır dedi bazı çocuklarda olabiliyor dedi
Yani belki de detaylı ultrasonda vardı belki görmedi doktor Bazı şeylerin normal e dönmesi başka çocuklara göre uzun sürebiliyor zamanla düzelir umarım Allah evlatlarımızı sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

lucky01 lucky01
Canım oğlum yazın 3,5yasındayken Boğaz enfeksiyon u geçirdi antibiyotik kullandı kontrol için gittiğimizde doktor kalbinden üfürümcsesi duydum sanki nolur nolmaz çocuk karsiyolojiye gittik
EKG miydi adı o çekildi sonra doktor ultrasonla dakikalarca kalbini inceledi ama çok uzun sürdü korkudan öldük
Kalp kapakçıklarının birinde açıklık varmış olabiliyor zamanlar kapanır dedi bazı çocuklarda olabiliyor dedi
Yani belki de detaylı ultrasonda vardı belki görmedi doktor Bazı şeylerin normal e dönmesi başka çocuklara göre uzun sürebiliyor zamanla düzelir umarım Allah evlatlarımızı sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
İnşallah canım umut oldun anlattılarınla teşekkür ederim , baya da araştırıyorum bütün gün ama sanırım en iyisi dua edip durumu sakinlikle kabullenmek ... hepimizin bebişleri annelerin kucağına zamanında ve sağlıklı bir şekilde gelir inşallah ...

İnşallah canım umut oldun anlattılarınla teşekkür ederim , baya da araştırıyorum bütün gün ama sanırım en iyisi dua edip durumu sakinlikle kabullenmek ... hepimizin bebişleri annelerin kucağına zamanında ve sağlıklı bir şekilde gelir inşallah ...
Allaha bol bol dua et herşey güzel olacak diye düşün güçlü ol annesi sen güçlü olursan oda olacaktır.

.
Canım relax mode ve süren in kadife pijamaları çıkmış yeni. Onları çok beğendim. Bende çeyizime bile aldırmadığım dantelli geceliği alıp milletin gözüne gözüne sokmak istemiyorum. Beden sorununu çözersem yazdığım yerlerdeki pijamaları alacağım.

Back
X