2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Evet bende yazacaktım doktora surekli ikiniyor hunde bir yapıyordu şimdi hiç yapamıyor
6dk emdi sonra küstü ben anlamıyorum valla artık İpek’i 5 saat 4 saat aç kalıp 6 dk emiyor analamdkm bu işi
Canm bnm bebegim manayla beslendigi icin surekli kabız oluyordu ozmn kusuyordu ikiniyordu arkadaşim yenidogan hemşiresi ona sordum bir gun tuvaletini yapmadi cok ikiniyo diye zeytinyag varsa kulak cubuguyle makatina sur sonra ayaklarini karnina cekip masaj yap demisti yaptim cok kolay tuvaletini yapti birde doktoruma sordum Bsy olmaz dedi aguline surup yazdi o gunden beri kolay yapiyo sen gene bi doktorunla konus yanlis bilgilendrmiyim simdi gece

Mesela şimdi 6 dk zor emdi atıyor sürekli dün Gazi vardı hep aldi kıvrandı bıraktı şimdi gazi da YÖK yine emmiyor sutumun tadi da ayni değişen bir şey YÖK
Ama iki gündür kaka yapmadi yoğun çis kaka YÖK dün değil evelsi sabah kaka yapti
İsilik desek hala devam ediyor pofff:KK43:
Şekeri düşmüş olabilir mi ama uyandırdığım da Cin gibiydi
Böyle yaptigi icin göğüslerimde ki sütler kalıyor hep
Karnı şiş gibi mi önc3 ona bak. Kendını tok hıssedy7rdur kaka yapmadıysa.
Emmıyorsa göğüslerini sağ hazırda beklet uyanınca wer. Kaka sorunu gercekt3n çok zor.

Kızlar doğuramadım hala çok kötüyüm. Açılma 5 cm oldu ama bebek çok yukarda aksama kadar suni sancı çektim bana mısın demedi. 7 de kestiler sancıyı yarın tekrar vercez eğer yine doğum olmazsa sezeryan dediler. Suan çok yüksek değil ama uyutmayacak kadar sancım var bu gece hastanedeyim hem sancım boşa gitti hemde bebeğime kavusamadım. Çok zormuş bana dua edin çok zor geçiyo doğumum
Kiyamam ben sana Allah şifa versin :( insallah hayirlisiyla dogurmussundur güzel bir dogum gecirmissindir iyi olunca bizleri de haberdar et canim..

Evet bende yazacaktım doktora surekli ikiniyor hunde bir yapıyordu şimdi hiç yapamıyor
6dk emdi sonra küstü ben anlamıyorum valla artık İpek’i 5 saat 4 saat aç kalıp 6 dk emiyor analamdkm bu işi
Iste siskinlikten ememiyordur. Sen doktorunla konus mutlaka.

Canm bnm bebegim manayla beslendigi icin surekli kabız oluyordu ozmn kusuyordu ikiniyordu arkadaşim yenidogan hemşiresi ona sordum bir gun tuvaletini yapmadi cok ikiniyo diye zeytinyag varsa kulak cubuguyle makatina sur sonra ayaklarini karnina cekip masaj yap demisti yaptim cok kolay tuvaletini yapti birde doktoruma sordum Bsy olmaz dedi aguline surup yazdi o gunden beri kolay yapiyo sen gene bi doktorunla konus yanlis bilgilendrmiyim simdi gece
ohaaa o nasil.bir hemsire nasil bir doktor nasil bir oneri! Bebegin poposuna biseyler sokmak cok sakincali. Bir kere bagirsaga zarar verebilirsin. Ayrica surekli malati uyararak kaka yaptirmak aliskanlik olursa hep gerek duyar uyarılmaya. Ve kulak çubuğu steril yada temiz bir sey degil mikropta kapabilir bebek. Soka girdim doktorunuzun boyle bir oneri vermesine nasil bir doktor o.

Kızlar kaç saate bir uyandırıp emziriyorsunuz ve kaç dk emiyor bizimki hep 10
Nadir 15 emiyor
sabahları 3’saaye bir uyandırıyorum bazen kendi zaten 1 2 saatte uyanıp emiyor gündüz
Gece 4 saate kaldırıyorum
Bugün dün ki geceden yorgunlukgukdan ve gün boyu ağlayıp 5 dk emdiği icin uyandığından gece uyanamadim
En son 1 de emmişti 5 de alarmı kurdum kapatmışım 6 a çeyrek vardı uyandım onuda uyandırdım
Uyanmamıştı
15 dk zar sor çenesini uyararak emzirdim
Tabi yine kalkamadıgim
İcin kendime kızdım çocuğun şekeri düştü belki ondan uyanamadı dedim
Doktor 40 i çıkana kadar 3.5 4 saate uyandırılalım gece frnksti sizinkiler bsy dedk mk
Canim ben sagip biberonla veriyorken 2.5-3 saatte bir duzenli doyuruyordum gece gündüz hiç aksatmadimm şükür bu sayede sarılık olmadan atlattik. Benden emmeye baslayinca da beslenme duzenine alıştığı icin kendisi 3 saat dolmadan uyanıyor. Gündüzleri emzirmekle ugrasiyorum ama geceleri çok zorlaniyorum çünkü çok yavaş emiyor ve emerken uyuyakaliyor. Ben de gündüzleri sabredip emziriyorum geceleri sütümu sagip biberonla veriyorum hem bebek 5 dakikada icip bitiriyor hem onun uykusu kacmiyir hem benim uykum kaçmıyor. Bu gece ilk defa 4 saate yakın uyanmadi ama karni tok oldugu icin sanırım. Biberonla 80 cc içiyor

Kızlar bu arada bebeginiz anne sütunu kac günlükken kac saat arayla kac mg içiyor? Bizimki bugün 18 günlük. Doktorumuz bize ilk 20 gün 3 saat arayla 50 mg yeterli demişti ama benim bebek biberonla içince 80 mg 'nin altında doymuyor. Çok mu içiyor acaba yoksa herkesinki böyle mi

Kizlar mart annesi olucam derken subat annesi oldum bennn... 23 subat cuma gunu 3600gr 51 cmlik bir yakisikli katildi aileme... Sütüm gelmedi... Kv ve annem yanimda bu gun ciktik hastaneden ... Stres manyagi oldum ... 6saat suni sanci 1 cm acilma sonra spinal sezeryan bi ton laf ... Oglumu bile sevemedim gonlumce ... Kafayi yicem az daha durursam...
Canım benim doğum günümde dogurmussun:) benim zilli 21 şubat doğumlu oldu:) ama olsun kendine özel günü oldu hiç değilse:) gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün uzun ömürler versin Rabbim:dua:sütun gelecektir kafana takma onu...benimde kendi sancim geldi ama bebegim kanala inmediği için spinal oldum o yüzden anlıyorum durumu sis bi karin ameliyat yerin acıyo altında hasta bezi kanaman var sonda takılı yürüyemiyorsun kucağına alamiyosun insanın psikolojisi bozuluyo şuan biraz daha iyisindir umarım benim 7 gün geçti çok daha iyiyim kendi annem bende kalıyor onu bile istemiyorum ama kalbini kırmak istemiyorum ama sabır geçecek :anne:

Iste yani ayni islem.aslinda sacma yaaa neyseki atlattin darisi bize bana yapilcak ama 2 cm acilmasi lazimmis ins kolay olur korkuomm yaa vesveseler cokk bende
Canım korkma inşallah kolay doğum olur açılma hizli olsa kizim asagida olmus olsaydi ben o aciyi cekmeyede razıydım inan kısa sürüyor kafa aşagida olunca yanımdaki 3 kişi doğurdu ordan biliyorum kafa görünene kadar yanimda ikinma yaptırdılar sonra masaya aldılar d.haneye zaten hemen içerde ve duydum bütün olan biteni girdikten 5dk.sonra ingaaa diye ses geldi hep ve annelerin bagiris cigirisi kesildi hemen :)

Ben ilk günler dereotu sur yapar diye yedim şutum hala şekerliydi acı değildi bence deneyimlemek lazim da riske nasıl Aticaz bi arkadssima da bulgur acayip sut yapmış hiç gaz yapmamış biraz da bünyeyle alakalı
Hamburger yemek istiyorum yine korkuyorum dün gece gibi olursak diye
Canım bulgur gaz mı yapıyormuş. Sanmam.süt yapar diye Oğlumda kısır irmik bulgur yükettim şimfi de öyle. Gelenlere standart irmik tatlısı yapıyorum çoook basit fiye. Eskiden çeşitli yemek yokmuş hemen hemen hergün bulgur yaparlarmış annemler ninemler

Kızlar doğuramadım hala çok kötüyüm. Açılma 5 cm oldu ama bebek çok yukarda aksama kadar suni sancı çektim bana mısın demedi. 7 de kestiler sancıyı yarın tekrar vercez eğer yine doğum olmazsa sezeryan dediler. Suan çok yüksek değil ama uyutmayacak kadar sancım var bu gece hastanedeyim hem sancım boşa gitti hemde bebeğime kavusamadım. Çok zormuş bana dua edin çok zor geçiyo doğumum
Allah kurtarsın canım, inşallah bugün iner bebeğin. ama sezeryan da olsa üzülme. siz sağlıklı olun da, gerisi mühim değil.

Kizlar bizde dunden beri kusma huyu basladi. Sizinkiler nasil? Hem emzirip hem sagip ustuste veriyorum o mu cok geldi acaba. Yedikten 3-5 dakika sonra bir kismini cikariyor. Yoksa bu hastalik belirtisi mi?

Bu arada ben de 3 saatte bir vermeye calisiyorum. Dun artik baygin dusmusum esim uyandirdi 4 bucuk saat olmus cocuk ac kaldi diye. Sinir oldum kavga ettik zaten.

Gercekten 40i cikinca hersey duzelecek mi yaa :(

Ya kızlar hepinizden çok özür dilerim genel olarak yazmissiniz ama giremediğim için yeni okuyorum hepsini hastahanede annem karıştı durdu bırak şu telefonu diye geride kaldım hep yazamadım:KK43: şimdi de uykusuzluk mafediyo malesef dum aksam okurken burayı telefon elimden düştü ona uyandim...cok teşekkür ederim evet bugüne kadar aldığım en güzel hediye idi kızım:)
canım özür dileme, sen annesin, en önemli işin bebeğin :) ayrıca çok hızlı ilerliyor burası ve yetişmek zor gerçekten. bazen bişeyler yazarken düşünüyorum, gereksiz olmasın,, sayfa boşuna uzamasın diye. gönlünü ferah tut. keyifli dakikalar dilerim bebeğinle...

İyi geceler hanimlar
Ben normal dogumdan iyice korkmaya basliyorum. Sanki bebegin omzu takilacakmis bi problem olacakmis gibi gelmeye basladi. Zaten sancisi acisi filan korkutuyor bi de bunu dusunmeye basladim.:KK43:

Sezaryen ve normal dogumu karsilastirirsak kim nelerden memnun nelerden sikayetci bi yazabilir misiniz ya zahmet olmazsao_O
Normal doğum bebek için de senin için de en sağlıklısı tabi engel bi durum yoksa ben 7 gün oldu toplandim ama dikişler acıyo ara ara hala bide sık idrara çıkma mesanede sislik idrar yaparken acı var bende..sezeryan da çok fazla kendini yormuyosun çaba sarf etmiyosun ama tabi sonrası ağrı oluyo karnim da hemen hemen hamile kalmadan önceki haline dönmeye başladı az göbekle hamile kalmistim iniyo işte yavaş yavaş..engel durumun yoksa ağrı eşiğin yüksekse dayanıklı ve sabırlı isen normal yapmaya çalış bence canım :)

Kizlar bizde dunden beri kusma huyu basladi. Sizinkiler nasil? Hem emzirip hem sagip ustuste veriyorum o mu cok geldi acaba. Yedikten 3-5 dakika sonra bir kismini cikariyor. Yoksa bu hastalik belirtisi mi?

Bu arada ben de 3 saatte bir vermeye calisiyorum. Dun artik baygin dusmusum esim uyandirdi 4 bucuk saat olmus cocuk ac kaldi diye. Sinir oldum kavga ettik zaten.

Gercekten 40i cikinca hersey duzelecek mi yaa :KK43:
Canım emin ol aynı durumdayız Bebeğim sürekli emmek istiyor emzirmesem vicdanım sızlıyor çok emzirince sürekli kusuyor sürekli üst değiştiriyorum gece 3 4 saat uyumasına izin veriyorum Yoksa gerçekten dayanamam sarılık belirtilmiz olmadığı için içim rahat ama sarılık belirtisi varsa iki saatte bir emzirmek gerekli

Gercekten 40i cikinca hersey duzelecek mi yaa :KK43:
Esine yedek ebeveyn degil baba oldugunu hatirlat. Sagiyorsun madem sen uyurken sagdigini yedirsin sana laf yapacagina. En sevmedigim insan tipi...

Back
X