2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar dogum yapmayan kaldi mi acaba aranızda :) masALLAH hepiniz bebeginizle ilgileniyorsunuz Rabbim hepsine sağlıklı ,hayırlı ömürler nasip etsin :) bizimde 33.gün kaldı bakalım inşAllah bende sizler gibi sağlıkla kucağıma alabilirim :)

Canim sana doktor mu soyledi? Test gibi bisey mi yapti?
Yok canm emmiyordu arkadasim bi tadina bak dedi baktim cok eksi cok tuzluydu doktora soyledim emzirmeden. Once iki uc kez sag sonra emzir dedi bnde sagdim hm pompayla hm elimde kac gundur sagiyorum duzelme yok okadar tuzlu ki anlatamam zaten bebegi agzina sokunca aglamaktan mirariyordu istemiyordu pazartesi tekrar gidicem doktora bakim ne diycek

Kızlar ne yapacağımı şaşırdım bebeğim 3 günlük daha hiç emmedi. Ucunu küçük buluyo aslında çok küçükte değil ama ağzına sokunca kriz gecirir gibi ağlıyo. Pompayla sağmaya çalışıyorum daha okadar süt gelmiyo. Silikon uç aldım onlada süt çıkmıyo. Sürekli su ve süt çayı içiyorum ama daha hiç emziremedim. Sarılık olacak diye korkup mama veriyorum ama acaba kessem mi mamayı

Benjmde bireysel emekliliğim var bak onu bilmiyordum nasıl oluyor bireysel emeklilik olunca avivasa benim
Sana nasıl bi paket söylediler
Arkadssima paket dedikleri şey muayeneler nst Doğum icinde 6500 siz ne kadar ödediniz
Doğum icin gidince Acil’den mi giriş oluyor bende suyum gelince gittim direk
Siz nereye şikayet ettiniz kuzum
Benim anadolu hayat var bazı hastanelerde indirim yapıyor sende sor musterı hızmetlerine belki vardır avivasadada.ilk aydan alınan 1500tllik iki paket dogum 4 300 Du sanırım.kan tahlili nst falan var rdı muayeneye. Biz 6100 verdik dogum için.ben axılden gırıp 1 gece nstye baglı yattım ondan nst ucretı alınmadı

Valla canm bnde hic duymamıştım cok şaşırdım yedigim peynir zeytin sulu patates gun boyu istehszlikten tek bunlari zirla yiyordum bebek bir kac gun emmemisti belki ondadr diye düşünüyorum
Kuzum sen şutunu sağ ve bir de sıcak lahana yaprağı koy memene ayrıca biberonun ağzına uyumlu emzik al bebise onu kullan gaz sıkıntısı geçer mamaya devam ettikçe gaz olacak bir de mamayı değiştir kuzum ama şutunu vermekten vazgeçme

Benim anadolu hayat var bazı hastanelerde indirim yapıyor sende sor musterı hızmetlerine belki vardır avivasadada.ilk aydan alınan 1500tllik iki paket dogum 4 300 Du sanırım.kan tahlili nst falan var rdı muayeneye. Biz 6100 verdik dogum için.ben axılden gırıp 1 gece nstye baglı yattım ondan nst ucretı alınmadı
İlk ay 1500 veriyorsun sonra 4300 mu veriyorsun yanı dogumda bize de 4300 çıkmıştı kuzum ilk ama bize Doğum 6500 dediklerinden eşim yanlışlık olmasın 6500 dediler diyip onu Ödemiş ama aslında 4300 ödememiz gerekiyordum bende bir gün önceden girdim nts de 2 defa takıldı gece boyu durmadı bile acilden mk girdiler bimiyorum normal Doğum katında yattım avivasa ile görüştüm anlaşmaları yokmuş olsa bile önceden avuvasayi arayacak misim onlar randevu alıyormuş indirimli öyleymiş

Sana baştan hiç paket söylemediler mi hep mi muayene ücreti ödedin en son Doğuma ne kadar verdiniz
1500 veriyorsun başta sonrw dofum da mi 4300 veriyorsun anlamadim

Bu arada kuzum memelerine sıcak lahana yaprağı koy mastisse çok iyi geliyor
İnstagram da Gülten ebe var onun profilinde anlatılmış nasıl yapacağın takip et istersen

Kuzum sen şutunu sağ ve bir de sıcak lahana yaprağı koy memene ayrıca biberonun ağzına uyumlu emzik al bebise onu kullan gaz sıkıntısı geçer mamaya devam ettikçe gaz olacak bir de mamayı değiştir kuzum ama şutunu vermekten vazgeçme
İnsallah faydasi olur canm ya inan gogusum duz oldu okadar kuculdiki sut yok gibi sagdigum zmn abartisiz 4 damla cikiyo hic olmazsa gunde bi gun emiyordu yavrum hamileyken ho ruyalarimda görmüştüm emizirdigimi en cok istedigim sey emizirmekti cok üzülüyorum neden boyle oldu diye bakalim lahanayida denicem

İnsallah faydasi olur canm ya inan gogusum duz oldu okadar kuculdiki sut yok gibi sagdigum zmn abartisiz 4 damla cikiyo hic olmazsa gunde bi gun emiyordu yavrum hamileyken ho ruyalarimda görmüştüm emizirdigimi en cok istedigim sey emizirmekti cok üzülüyorum neden boyle oldu diye bakalim lahanayida denicem
Az çıkmasına bakma sagdıkça gelir o
Kuru dut incir vs ye kuzum sut yaouuir ben biraz dut yedim geçen memelerim sisti hatta biraz kaynatıp suyunu icin yaZiyir nette ama tam basıl tarifi bilmiyorum bi araştır istersen

Bana yapmadı mesela arkadsisma yaptı öyle derler ama bol folik asit kişiden kişiye değişiyor bence

Bence fazla veriyorsun ondan kusuyor acıkırsa o belli eder kaç günlük bebeğin
4.5 saat geçebilir korkma gününe göre değişir mama verme sütun yeter sağdıgini da verme bence isterse verirsin eğer çok aramıyorsa emzigi ver kuzum
Kusması çok fazla geldiginden

Canim annen seni strese sokmus kedi yüzünden ama bu kedi ölene kadar yanınızda olacak nereye kadar kaçıracak bunu ona anlar ve esin sen istedikten sonra sizin düzeninize müdahale etmesin etse dahi gidene kadar
Annenden çok senin kucağında durmalı birileri geldiğinde altını devşirilecek emzircem uyuyacağız diye odaya geç ben geçen öyle yaptım eşimin dayısı geldi bebeleriyle ay dudağına elleriyle dokunuyorlar falan ay Gazi var onun diye aldım ellerinden üstünü çıkaracam cs dedim
Uyandırmayın zor uyudu sonra ben uğraşıyorum de çekinme sıkma dişini yedirmek isterlerse yeni yedi mideyi zorlamayın doktor dedi de uydur gerekirse
Ah bi yapabilsem dediklerini çok güzel olcak herks cevabını almış olcak ama denmiyo garip insanlar...ya başta ver ver diye tutturdu kedimi ya bu kedi meraklı hayvan koklamadan anlamadan peşini bırakmaz kaçırdıkça korudukça daha da merak edecek bırak bi kere koklasın tanısın bidaha zaten başına gelmez ama anneme anlatamıyorum..ağladığında benden önce annem alıyor bana fırsat çok az veriyor bu çocuk karnı tok altı temiz olduğunda gazi da yoksa belli ki annesini istiyor...gelecek gidecek kalmadı Allahtan esimin tarafı fazla kalabalık değil büyük görümce abisi nişanlısı annesi falan bukadar şimdilik benim tarafimdan kimse gelmez zaten eşimi sevmedikleri icin...ben zaten yakında kafayı siyircam kaynana karışmıyor yazık hasta zaten arada arıyor napiyosunuz diye işte kendi annem deli ediyo bazen onu da idare etmeye çalışyorum bakalım ama tavsiyelerin için saol denemeye calisicam canım:)

Ah bi yapabilsem dediklerini çok güzel olcak herks cevabını almış olcak ama denmiyo garip insanlar...ya başta ver ver diye tutturdu kedimi ya bu kedi meraklı hayvan koklamadan anlamadan peşini bırakmaz kaçırdıkça korudukça daha da merak edecek bırak bi kere koklasın tanısın bidaha zaten başına gelmez ama anneme anlatamıyorum..ağladığında benden önce annem alıyor bana fırsat çok az veriyor bu çocuk karnı tok altı temiz olduğunda gazi da yoksa belli ki annesini istiyor...gelecek gidecek kalmadı Allahtan esimin tarafı fazla kalabalık değil büyük görümce abisi nişanlısı annesi falan bukadar şimdilik benim tarafimdan kimse gelmez zaten eşimi sevmedikleri icin...ben zaten yakında kafayı siyircam kaynana karışmıyor yazık hasta zaten arada arıyor napiyosunuz diye işte kendi annem deli ediyo bazen onu da idare etmeye çalışyorum bakalım ama tavsiyelerin için saol denemeye calisicam canım:)
Doktor dedi de sen alacaksın başka kimsenin kokusunu almayacak dedi de ten tene temas edeceksiniz anneniz islerle ilgilensin siz çocukla de al elinden yatacam kızımla de

Sen cok asiri stresslisin cunku. Herseyi cok takiyorsun. Cok buyutuyorsun. sutun en buyuk dusmani stress.rahatlaman lazim biraz.

Bu arada doktordan çıktım mastit olmuşum antibiyotik verdi doktor
Gogusunun ucu mu yoksa tamami mı sis ya da kizarik mı ? Hangi Dr a gittin ? İlaç ne verdi ? Şuanda benim de göğüs ucumda bir sıkıntı var süt boşalıyor emiyorda oğlum ama sonrası acayip bir acı çatlak sonrası oldu bende bu ilk önce hala çatlak acisi sandım ama gogusunun ucunda bir nokta sanki beyaz abse gibi bişi olmuş sıkıyorum o kisimdan mı yanında mı artık süt de geliyor anlamış değilim

Sezeryan dogum yapan arkadaslar dogum yapali 29 gun oluyo 2 gundur dikislerin bas kisimlarinda aci var.ve ben kilo almadigim halde sanki dikisin ustunde bir kat var şiş yani.acaba yuksege falan uzaninca mi zorladim dikislerimi.patlama vs.durumu olsa disaridaki dikis mi patlar yoksa icten acilma olur da distan farkedemez miyim

Gogusunun ucu mu yoksa tamami mı sis ya da kizarik mı ? Hangi Dr a gittin ? İlaç ne verdi ? Şuanda benim de göğüs ucumda bir sıkıntı var süt boşalıyor emiyorda oğlum ama sonrası acayip bir acı çatlak sonrası oldu bende bu ilk önce hala çatlak acisi sandım ama gogusunun ucunda bir nokta sanki beyaz abse gibi bişi olmuş sıkıyorum o kisimdan mı yanında mı artık süt de geliyor anlamış değilim
Bebeğin ağzında olan pamukçuk göğüste de olurmus pamukçuk olabilir mi

Kızlar ben sabah kahvaltısında iki haşlanmış yumurta yiyorum acaba kızım ondan mi gazlı ve Pazartesi’den Beri kabızla uğraşıyoruz
Bazı yerlerde yumurta gaz yapar diye okudum
Her gün yediklerim farklı ama bu hafta kaka yakmakta zorlanıyor Pazartesi salı yapmadı doktora sordum fitil dedi Çarşamba fitili kullandık ikinmaktan sürekli kusuyordu ve emmek istemiyordu dünde ayni şey oldu yine yapamadı ve sürekli ikindi yine fitil kullanalım sonra samsbleks yerine zinco kullanalım kakasini rahat yapar dedi
Dünde fitil kullandık zaten bi yaptı göl oldu ama dün yaptıktan sonra yine rahatlamadı gece 4 e kadar ikindi gaz agladi suan gaz çıkarıyor kokulu önceden koku yoktu acaba diyorum bu yumurta mk fazla geldi kaç gündür iki yumurta yiyorum hatırlamıyorum ama sanırım bu hafta iki yumurta yemeğe basladim
Bir de uzman tv de bebeklerin 6. Haftasında yalancı kabızlık oliyormus onu dinlemedim 1 hafta yapmasa bile endilenmeyin diyor ama bizim ki ikindikca kustufu icin ve emmek istemediği icin büyük sıkıntı
Yapamayıp normal olsa neyse yapamayınca sıkıntılı oluyor

Az çıkmasına bakma sagdıkça gelir o
Kuru dut incir vs ye kuzum sut yaouuir ben biraz dut yedim geçen memelerim sisti hatta biraz kaynatıp suyunu icin yaZiyir nette ama tam basıl tarifi bilmiyorum bi araştır istersen
Denicem kuzum ama bni asıl tadi bozuldugu uzuyor neden eksi tuzlu oldu yedigim bsydenmi diyorum tuzlu sevmiyorum yedigim yemkte tad bozucak sey degl
Sen cok asiri stresslisin cunku. Herseyi cok takiyorsun. Cok buyutuyorsun. sutun en buyuk dusmani stress.rahatlaman lazim biraz.
Aslında sutum az oldugu sorun degl canm bebek emdikce cogalir ama tadi cok kotu kac gundur sagiyorum hala ayni doktor iki uc kez sag duzelir demisti ama 5 gundur sagiyotum yok duzelmiyo

Sezeryan dogum yapan arkadaslar dogum yapali 29 gun oluyo 2 gundur dikislerin bas kisimlarinda aci var.ve ben kilo almadigim halde sanki dikisin ustunde bir kat var şiş yani.acaba yuksege falan uzaninca mi zorladim dikislerimi.patlama vs.durumu olsa disaridaki dikis mi patlar yoksa icten acilma olur da distan farkedemez miyim

Benim de var o şişlik ya dokununca ele geliyo karşıdan bakınca düz gibi dikiş yeri ama elleyince korkunç :eek:

Ben 21 gunluk oldum baş kısımları benim de agriyor ozellikle bebegimi çok kucakladığım zaman. Doktora gitmeyi düşünüyorum ama 40 çıksın diye beklesem mı bilmiyorum.

Back
X