2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
11:30!da uyudu 2:3 da hortladık hal ayakta meme alıştırmaya çalışıyorum az biraz alıyor ama sanırım tam ememedigi icin çabuk acıyor yoksa11:30 12 gibi uyuyunca 4 de kalkardi
Şimdide sürekli meme istiyor veriyorum yok en son silikon uçla emzirdim de gözler kaydi şimdi uyutmaya çalışıyorum
Silikonla verince doyuyor galiba obur turlu ağızdan kaydıkça savaş veriyorum sokmaya hem hava giriyor hemde yoruluyor doymuyor galiba
Cok bitkin düştüm inanılmaz uykum var ha bir de gaz sancısı tuttu tam dalacak derken :/
Alisana kadar o savas halleri devam eder bende inatla veriyirdum memeyi halden hale sokuyordum ki kabul etsin diye. Zamanla ucuda olustu.
Meme verenler biberonda veriyor musunuz meme reddi olur diye ben silikonu bile bırakır diye cok korkuyorum şimdi yavaş yavaş meme tutuyor gerekince biberon nasıl vereceğim ve uyurken meme istiyor emzik niyetine emzigi de vermiyorum alışmaz memeye diye ama memede uyumak istiyor ne yapacağım sasırdım
Eşim emzigi verdi yine uyumadi gerçi ağzından attı meme verdim silikon uçla iki çekip duruyor öyle
Uykuya dalarken emzik alsın istiyorum ama memeye de alışma evresindeyiz kafamda deli sorular
Saki gunu disimi cektirdim 4 saat zor durduk emmeden. Siringayla verdik sutu. Emzik vs hen meme reddi yapar hemde damak yapisi bozulur diye vermek istemiyirum. Biberonda ayni sekilde bilmesin oyle bisey oldugunu da ben isteykende alistirma bardaklari varya nuk ve wee markayi onerdiker. 3-4 aylikkende icebiliyorlarnis onunla onh denicem
Ben başlarda biberon kullandım da 1 aydır pek ihtiyacım olmadı. Medela Calma kullandım ben akış hızı çok hızlı değil, süt gelmesi için bebeğin emmesi gerekiyor.

Bu arada buzluktaki sütleri ısıtırken doğru sıcaklığa geldiğini nasıl anlıyoruz?
Elinin ustine damlat cnm ilik olucak yada ilk sagdigindaki isiyi gor ona gore kiyas yap.

Fırsat vermiyorum ki ben. Mesela diyolar ya kilo alımından felan anlarsın diye 1 ay nasıl sabrediyin. Gerçi sadece gece 1 kere veriyorum bazen de 2 onun harici vermiyorum. Ama hiç vermesem de olur mu ki bilmiyorum
E tamam bir kere 2 kere veriyormussun zaten gerisi senin sütün yani dimi..demek yetiyor sütün..valla canım o 1 ay çabuk geçiyor bak benim kız 38 günlük oldu bugün ama kilo alımı çok az 3300 çıkış kilosu geçen hafta cuma 3700 cıktı az yani :(
Kızlar bi sohbet konusu açayım

Eşlerinizle nasılsınız?
Yatak odasında birlikte mi uyuyorsunuz.
Biz doğumdan beri bi düzen oturtamadık. Ben genelde yatak odasındayım genelde. Eşim salonda uyuyakalıyor atıyorum 12 de. Biz 4te uykuya geçiyoruz. Öyle olunca zaten 7de kalkacak diye dokunmuyorum. Bebek ağlarsa uyanır yorgun gider işe diye. İyilik diye salaklık mı yapıyorum bilmiyorum. Ki rahatsız olmaz etmez. Zaten bebektem rahatsız olsa kafasını kırarım orası ayrı :sinirli:
Canım annem artık kalmıyor sabah 11 de gelip akşam 5 te gidiyor evine geceleri yatak odasında yatarız diyodum ben ama eşim salonda yatalım dedi o ayrı koltukta ben ayrı koltukta beşiği o yanına çekiyo..gece mamasini veriyorum esim uyutuyo sonra gece 4te 5te kalkinca eşim duymuyo bazen sesini ben kalkıyorum direk mamasını hazırlıyorum bazen çok çisim gelmiş oluyo uyandiriyorum ya da kendi uyanıyo eşim ağlayınca o oyaliyo ben mamayi yaparken bazen o yapiyo mamayı akşam yemeğini genelde hazırlıyo o topluyo bulaşık yikiyo bazen bebek uyuyorsa ben hazırlıyorum cok yoruluyo biliyorum isi de ağır ama gram kızmıyo çünkü dedim yani benimkide bünye yardım edeceksin bana sadece benim kızım değil yani birlikte bakacağız şikayet ediyo ama yapacak bişey yok çocuk sahibi olmak kolay değil yani 3aylik olana kadar sabredecek en azından:)
Canım inan zaman zaman benimkide huysuzlanıyor. İllaki her bebek arada mızmızlanır. Uyumak istediğinde çok güzel uyuyor. Ama uyumak istemiyorsa 40 takla atsam da uyumuyor :emir_bebek:
Aynen canım uyuyacağı yoksa katiyen uyumuyo sipalar:)

Alisana kadar o savas halleri devam eder bende inatla veriyirdum memeyi halden hale sokuyordum ki kabul etsin diye. Zamanla ucuda olustu.

Saki gunu disimi cektirdim 4 saat zor durduk emmeden. Siringayla verdik sutu. Emzik vs hen meme reddi yapar hemde damak yapisi bozulur diye vermek istemiyirum. Biberonda ayni sekilde bilmesin oyle bisey oldugunu da ben isteykende alistirma bardaklari varya nuk ve wee markayi onerdiker. 3-4 aylikkende icebiliyorlarnis onunla onh denicem

Elinin ustine damlat cnm ilik olucak yada ilk sagdigindaki isiyi gor ona gore kiyas yap.
Şırınga kesinlikle kabul etmiyor
Diliyle itiyor kafayı çeviriyor
Biberonu cok cok içiyor
Sınava giricem ne yapacağım derdi sardı

Meme verenler biberonda veriyor musunuz meme reddi olur diye ben silikonu bile bırakır diye cok korkuyorum şimdi yavaş yavaş meme tutuyor gerekince biberon nasıl vereceğim ve uyurken meme istiyor emzik niyetine emzigi de vermiyorum alışmaz memeye diye ama memede uyumak istiyor ne yapacağım sasırdım
Eşim emzigi verdi yine uyumadi gerçi ağzından attı meme verdim silikon uçla iki çekip duruyor öyle
Uykuya dalarken emzik alsın istiyorum ama memeye de alışma evresindeyiz kafamda deli sorular
Bence bu evrede sadece meme ver canım

Ben rafınA indiriyorum orda çözünüyor sonra benmari usulü yapıyorum

Benmari derken, erimiş sütü bir kaba aktarıp, altında su buharıyla mı? Ben bir kac kez biberoni direk sıcak suyun içinde hareket ettirerek ısıttım. Ama sorum şuydu aslında , içilebilecek doğru sıcaklığa geldiğini nasıl anlıyorsunuz? Ya soğuk ya da gereğindwn fazla sıcak olursa

Tamamdır böyle deneyeceğim

Meme alıyor mu yinede
Bende lansnoh var doktor önermişti bizim kız sarılık zamanı hiçbir şey ağzına sürmeyip besleyemetice aventi falan kabul etmemişti bunu edince altın bulmuşs dönmüştük birde chicco var hic açmadım onda delik yok
Brow da delik mi var
Delik yok derken nasil yok :D delik yoksa nasil geliyor sut. Degisik bir yapisi var dr brownun.gaz yapmiyor icinde farkli bir aparati var zor geliyor sut.ugrastiriyor. meme emmemek yapmadi daha. Emzikte veriyorum ben o da memeden sogutmadi. Zaten acsa emzik almiyor bile sinirlenip atiyor emzigi sut gelmiyor diye. Anca keyif zamani aliyor emzik.

Benmari derken, erimiş sütü bir kaba aktarıp, altında su buharıyla mı? Ben bir kac kez biberoni direk sıcak suyun içinde hareket ettirerek ısıttım. Ama sorum şuydu aslında , içilebilecek doğru sıcaklığa geldiğini nasıl anlıyorsunuz? Ya soğuk ya da gereğindwn fazla sıcak olursa
Ben termometre ile olcuyorum. Daha dogrusu kocis termometre ile olcuyor. Aldigimiz ates olcer soviyida olcuyor. 32 33 derece olacak. Bir kere sutumu sagdigimda olcmustum 32.5 dereceydi ona gore belirledik rakami :D

Kızlar bi sohbet konusu açayım

Eşlerinizle nasılsınız?
Yatak odasında birlikte mi uyuyorsunuz.
Biz doğumdan beri bi düzen oturtamadık. Ben genelde yatak odasındayım genelde. Eşim salonda uyuyakalıyor atıyorum 12 de. Biz 4te uykuya geçiyoruz. Öyle olunca zaten 7de kalkacak diye dokunmuyorum. Bebek ağlarsa uyanır yorgun gider işe diye. İyilik diye salaklık mı yapıyorum bilmiyorum. Ki rahatsız olmaz etmez. Zaten bebektem rahatsız olsa kafasını kırarım orası ayrı :sinirli:
Biz odamızda yatıyoruz beşik benim yanimda gece sadece emmeye uyanıyor 2 kez ondada ben ilgileniyorum bikac kez gaz sancimizdan gece uyumamıştı eşim aldı odaları dolandırdı ben uyudum acıkınca getirdi geri.banyosunu beraber yaptırıyoruz.mecburen yapacak bebek sorumluluk ister yok oyle ben calisiyorum erken kalkiyorum havalari.biz bebekle hergun 6 da ayaktayiz gunduz uykusu yok aksam 8 de yatiyor ancak bende o saate kadar ayaktayim kim çalışıyor bakmak lazim:eek: birde bende calisicam 1 ay sonra kim bakacak o zaman.esim iş için il dışında 10 gündür hepsini ben yapıyorum halim kalmadi artik:kızgın:

Homely_angel Homely_angel cevap geldi primadan.

Prima ile alakalı bize ulaştığınız için teşekkür ederiz. Prima ürünümüz ile alakalı belirtmiş olduğunuz durum hakkında size daha iyi yardımcı olabilmemiz adına elinizde bulunuyorsa ürün paketiyle beraber kullanılmamış 10 adet numuneyi aşağıdaki adrese göndermenizi rica ederiz.
Diyor adres vermiş kargo anlaşma numarası vermiş bakalım gönderebilirsem gondericem

Kızlar ben oğlanı kucağıma alıp kendimle birlikte tartıda tartıyorum.tabiki onun ölçüldüğü gibi hassas bir tartı değil normal ev tartısı.nerdeyse 1 hafta 10 gündür falan aynı kiloda cıkıyor.normalmi sizce günde 10 gr bile almaması yoksa tartıyla alakalı bişeymidir?yanlış ölçümmü verir?

kettlede suyu kaynatıp kaba koyup içine biberon koyuyorlardı hastanede banada öyle yap dediler öyle yapıyorum bileğimin içine damlatıyorum ılık olunca içiyorum

Delik yok derken nasil yok :KK70: delik yoksa nasil geliyor sut. Degisik bir yapisi var dr brownun.gaz yapmiyor icinde farkli bir aparati var zor geliyor sut.ugrastiriyor. meme emmemek yapmadi daha. Emzikte veriyorum ben o da memeden sogutmadi. Zaten acsa emzik almiyor bile sinirlenip atiyor emzigi sut gelmiyor diye. Anca keyif zamani aliyor emzik.
yok gaz yapmaması icin nefesini veriyor ya üstünde delik oluyor o delik var mi diye sordum lansinoh da varda üstünde bi delik nefesini verince hava oradan çıkıyor

Bence bu evrede sadece meme ver canım

P Prime18 canım zatrn biberonu anında alır lazım olursa merak etme sen şimdilik hiç bulaşma bence biberona filan
Sağolun kızlar Nisa’nda sınava gireceğim o yüzden sınavdayken emmek isterse acıkırsa diye düşünüyorum yoksa bayadir kullanmıyordum geçen eski sütümü vermek icin 3 gün tek öğün olarak kullandım artık daha da kullanmam

kettlede suyu kaynatıp kaba koyup içine biberon koyuyorlardı hastanede banada öyle yap dediler öyle yapıyorum bileğimin içine damlatıyorum ılık olunca içiyorum

yok gaz yapmaması icin nefesini veriyor ya üstünde delik oluyor o delik var mi diye sordum lansinoh da varda üstünde bi delik nefesini verince hava oradan çıkıyor
Sanirim sistemi farkli. Dr brownsta icinde farkli bir aparat var biberonun. Lansinoh almadim hic ondan sanirim anlayamadim nasil bir tasarim oldugunu. Ama gaz yapmayan en iyi biberon dr brownmus. Arastirirken hep ona rastladim. Zaten kolik bebekler icin tasarlanmis.

Sanirim sistemi farkli. Dr brownsta icinde farkli bir aparat var biberonun. Lansinoh almadim hic ondan sanirim anlayamadim nasil bir tasarim oldugunu. Ama gaz yapmayan en iyi biberon dr brownmus. Arastirirken hep ona rastladim. Zaten kolik bebekler icin tasarlanmis.
Ay ay değişiyormuş biberonlar 3+ falan diye akışına göre aventin değişiyor mesela bizim ki aventi hic sevmedi
Browna bi bakayım lazim olursa onu alırım

Sezaryen olan arkadsslar agrilariniz gectimi? Bnm iki ay 5 gun oldu vel agrim cok şiddetlendi oyle ki bugun adim atamıyorum bacaklarimla birlikte agriyo resmen ayaga kalkamıyorum genel anesteziden olabilirmi acaba

Back
X