2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Evet güzel haberlerle geldim dudak bağımızda yokmuş cok şükür bizim kız orda emdi beni utandırdı :KK70: pozisyon yanlışlığından kaynaklanıyormuş bugünden itibaren kullanmayın silikon ucu cok zorlanırsanız Pazartesi yoksa Perşembe günü kontrole gelin kilo almaz aç kalır kokusunu bırakın istedikçe verin dedi
Sonunda denemelerim sonuç verdi cok şükür

Hangi pozisyonda emdi kuzum

Kesinlikle uyanıkken ya emecek ya alti degisecek yada kucakta olacak ben anlamadım bu çocuklar alti kuru karni tok ve uykusunu aldigi zaman yatağına koyunca kendi kendine oyalanip evildenmesi gerekmiyormu sonra uykusu gelince kendiliğinden uyumalı çokmu şey istiyorumki:KK43: sen yine iyisin bizimki emzikte almıyor öyle kucakta gezse:KK57:
Hahah eşim de aynen senin istediklerini istiyor:) ya benim korkum kızım çok ağlak mızmız bişeydi hala da öyle. Nasıl geldiyse öyle gidiyor. Öyle usandıkki ağlamalardan. Bunun da öyle olmasından korkuyorum şöyle sakin mutlu bi çocuk olmasını çok isterdim. Acaba hepsi mi aynı yoksa bizimkiler mi huysuz diye merak ediyorum

Kizlar mastitim hala gecmedi. Bugun doktorumu aradim ilac yazdi hastaneye gitmeden saolsun. Bakayim kac gunde gececek.
Sutum cokk azaldi oglum biberonda almiyor acliktan agliyor surekli. Lutfen bana akil verin :kızgın:
Emzirmeye devam ediyorsun di mi cnm. Sakın bırakma emzirmeyi. Antibiyotik vermiştir sanırım dr onu kullanınca düzelir inşallah. Bi de o göğsü tersten emzirmek iyi geliyor diye duymuştum. Yani diğer göğsü emzirir gibi yatırarak emziriyorsun

Valla o kadari bana abarti geliyor. Heryerde wi finin oldugu bir dunyada kirk yilda bir ates olcmek icin isinli termometre kullanmak devede kulak kalir bence. Ben hastanede yapilan olcumle karsilastirdim termometre dogru sonucu veriyor benim icin onemli olan bu. Cocuklarin cok asiri steril ortamda olmasini dogru bulmuyorum. Ha mesela tv tablet telefon gibi zararli isinimlardan mutlaka korunmali cocuklar. 2 yasindann once maruz kalmamali sadece izlemek degil.Bizim evin biraz ilerisinde park var parkta belediyenin ucretsiz wifi hizmeti var. Evimin on sokaginda ttanvay duragi ve yine ucretsiz wi fi var. Her yerde tv uydulari ve baz istasyonlari var.Bazi seylerden kacinmak bu devirde malesef imkansiz..

Aynı düşüncedeydim,hatta evde modemi kapatsam diyordum ama yan,üst, alttüm komşularda var. Doktorun dediği direk başına ve çok yakın mesafeden vermesi,

Kesinlikle uyanıkken ya emecek ya alti degisecek yada kucakta olacak ben anlamadım bu çocuklar alti kuru karni tok ve uykusunu aldigi zaman yatağına koyunca kendi kendine oyalanip evildenmesi gerekmiyormu sonra uykusu gelince kendiliğinden uyumalı çokmu şey istiyorumki:KK43: sen yine iyisin bizimki emzikte almıyor öyle kucakta gezse:KK57:

Aynen birimde böyle, Yen'i bi çözüm salon masasının üstüne yatırıp konuşmak 15 dakika oyalıyor en azından.

Hahah eşim de aynen senin istediklerini istiyor:) ya benim korkum kızım çok ağlak mızmız bişeydi hala da öyle. Nasıl geldiyse öyle gidiyor. Öyle usandıkki ağlamalardan. Bunun da öyle olmasından korkuyorum şöyle sakin mutlu bi çocuk olmasını çok isterdim. Acaba hepsi mi aynı yoksa bizimkiler mi huysuz diye merak ediyorum
Benimki gazı sıkıntısı yoksa yattığı yerde duruyor. Sanat müziği açıyorum. Arada yanına uzanıyorum konuşuyorum bazen kucaklayıp seviyorum. Yatarken yukarıdan bişi sallandırtıyorum bağlayıp. Onu izliyor dokunmaya çalışıuor. Yanlışlıkla eli değince çıkan sesin nerden geldiğini düşünüyor nir süre.
Bende aynen oğlumda çok çektim ve halada çekiyorum. Oğlumu ilgiye kucağa sevgiye çok alıştırmıştım. Doysun sevgiye ilgiye, ilerde eksikliğini yaşamasın derken alışmış kudurmuştan beter oldu. Tek başına durmaz oğlum. Birilerşyle iletişim kuracak oynayacak dokunacak sürekli. O yoksa bile tv açık olacak onda bişiler izleyecek birileri olacak yani. Bunları sürekli sağlamak mümkün değil. Öyle olunca da üzgün ağlak kızgın hırçın şeklinde aşama aşama duygu dutumları yaşanıyor. Tek başına oyalanmayı bilmiyor şuan öğrenmekte istemiyor inatlaştı. Kızıma bunları alıştırmayacağım dedim. Kendimi hırpalamayacağım dedim. Dozunda ilgi sevgi veriyorum hatta oğlum yüzünden bazen kıZımı ertelemek zorunda kalıyorum.

Canim bizim düz tuttuğumuzun tersi sol elle bebeğin basına soğur arkadan tutturdu sağ elle memeyi tutturdu sağa yatırdı çocuğu

Sağda emecekse sag kola yatırıp sol elle meme veriyoruz ya öyle değil tam tesi yorucu bi pozisyon ama öğrenemez kadar böyle devam edeceğim
Memeyi c şeklinde yamuk yumuk değil düz verecek misim alt kısmını alacakmış ben yapıyordum ama tam tutamıyordu yamuk veriyormuşum
Çocuk size gelecek siz gazına tıklayacaksınız dedi
Hangi pozisyonda emdi kuzum

Benimki gazı sıkıntısı yoksa yattığı yerde duruyor. Sanat müziği açıyorum. Arada yanına uzanıyorum konuşuyorum bazen kucaklayıp seviyorum. Yatarken yukarıdan bişi sallandırtıyorum bağlayıp. Onu izliyor dokunmaya çalışıuor. Yanlışlıkla eli değince çıkan sesin nerden geldiğini düşünüyor nir süre.
Bende aynen oğlumda çok çektim ve halada çekiyorum. Oğlumu ilgiye kucağa sevgiye çok alıştırmıştım. Doysun sevgiye ilgiye, ilerde eksikliğini yaşamasın derken alışmış kudurmuştan beter oldu. Tek başına durmaz oğlum. Birilerşyle iletişim kuracak oynayacak dokunacak sürekli. O yoksa bile tv açık olacak onda bişiler izleyecek birileri olacak yani. Bunları sürekli sağlamak mümkün değil. Öyle olunca da üzgün ağlak kızgın hırçın şeklinde aşama aşama duygu dutumları yaşanıyor. Tek başına oyalanmayı bilmiyor şuan öğrenmekte istemiyor inatlaştı. Kızıma bunları alıştırmayacağım dedim. Kendimi hırpalamayacağım dedim. Dozunda ilgi sevgi veriyorum hatta oğlum yüzünden bazen kıZımı ertelemek zorunda kalıyorum.
Aynen benim kızı anlattın sanki. Ama işte oğlum da durmuyor benim malesef sürekli ağlama modunda:/ uyanınca ilk yarım saat sakin mesela senin dediğn gibi bırakıyorum kendi kendine oyalanıyor ama sonrası hep ağlama

Evet güzel haberlerle geldim dudak bağımızda yokmuş cok şükür bizim kız orda emdi beni utandırdı :KK70: pozisyon yanlışlığından kaynaklanıyormuş bugünden itibaren kullanmayın silikon ucu cok zorlanırsanız Pazartesi yoksa Perşembe günü kontrole gelin kilo almaz aç kalır kokusunu bırakın istedikçe verin dedi
Ay gözlerim doldu kız. Çok sevindim. Çok yıpranıyordun

Aynen benim kızı anlattın sanki. Ama işte oğlum da durmuyor benim malesef sürekli ağlama modunda:/ uyanınca ilk yarım saat sakin mesela senin dediğn gibi bırakıyorum kendi kendine oyalanıyor ama sonrası hep ağlama
Ya 6 aylık bile değildi oğlum. Herkes ay ne sakin çocuk nasıl iş yapamıyorum diyorsun derlerdi. Ama hep onunla ilgileniyorum hep onunla konuşuyorum derdim inanmıyorlardı. Komşumla uzun yola çıktık. Eşim yoruldu direksiyona ben geçtim benim oğlan kıyameti kopardı. Komşum nesi var noldu kaka mı yaptı diye pAnikledi. Dedim ona hikaye anlat ilgilen susar. Bu kaancım teyzem iyimisin bak nereye gidiyoruz vs vs konuşmaya başladı benim oğlan sustu gülmeye başladı :-) nekadar sakin bir çocuk değil mi leyla inanmıyordunuz bana dedim :-)

Bizde de aynı durumlar var kızım tüp bebek ondan çok ilgi alaka yüksek dozdaydi oğlum inşallah kızım gibi olmaz diyorum

Çok sevindim hadi gözün aydın:)

Bileğinin iç kısmina sık eğer yakmiyorsa bileğini ideal isidadir

Teşekkürler:)

Merhaba kızlar konu annelikle alakalı değil ama biz burda aile gibi olduk artık. Kardeşimin psikoljik rahatsızlıgı var. Dokotrlat takıntı diyor sürekli birine küfür ediyor kendi kendi kendine konuşuyor. İstanbulda 4 farklı doktora götürdük ama şifa olmadı. Sizin duydugunuz iyi bir psikiyatr var mı??? İstanbulda. Manevi olarak da okunması gereken bir dua barsa bildiğiniz benimle paylaşır mısınız?? Çok üzülüyorum

KUZUM GErekince fıtık kullanılır her gün kaka yapsin diye surekli oynanması sakıncalı

Ben hep üstten siliyoedum içine dokunmuyorsun ama artık sulu pamukla içini de siliyorum cok cok içini değil kaka zamanı. Yıkanamazsam böyle yapıyorum aynen banyoda da ya da kaka yapınca yıkıyorsan. popo bölümünü ayrı bir popo süngerimiz var jeliyle orasını yıkıyorum

Kız aynisini dedim ta cok içe girmemek kaydıyla temizlenecek diye içe girmemek dedikleri deligin içleri dudak içleri fakan olabilir üstten siliyorum zaten banyo da suyla da yıkıyorum

İnsallah bsy çıkmaz kültürde de

En az 500 gr almalı bazı çocuklar bazı aylar da atak geçirir buyume atağı belki seninki bu ay cok iyi alacak kıyaslama bence biz iki aylığız daha 4300 olduk
Doktorun ne diyor peki

Dr normal diyor kilosu. Sadece son ikinhafta 400gr alması gerekirken 370gr almış.

Kızlar sizin bebeler uyanıkken napıyorlar nasıl vakit geçiriyorsunuz? Uyanınca uykusunu aldıysa ilk yarımm saat iyi sonra başlıyor ağlamalar mecbur emzik veriyorum onunla susuyor gündüz. akşam gerçi o da kar etmiyor. Emziğe alışmasın derken bağımlı oldu. Kucakta gezdirirsem iyi e onu da sürekli yapamıyorum

Benimki de ya memede ya kucakta ya da ağlıyordu. Son bir kaç gündür biraz durmaya başladı. 10–15dk durabiliyor. Belki zamanla bu süreler artar diyorum bende. Bir de ana kucağında daha rahat ediyor galiba ona koyunca durabiliyor. Emzik veriyordum bende. O zaman da emziği düşürüp ağlıyordu. 5gündür vermiyorum emzik. Bağımlı olacak bir de onu bıraktırmaya çalışıcaz diye düşündüm. Hem de kilo alımı az gibi geldi. Bunun sebebinin emzik vermemiz olduğunu düşündüm vicdanen rahatsız oldum. Aslında her istediğinde memeyi veriyorum asla geri çevirmiyorum. Herneyse zaten emzik damak yapısını bozuyor diye de vermicem diyordum doğumdan önce. Biraz fazla ağlıyor ama alışacak.

Canim bizim düz tuttuğumuzun tersi sol elle bebeğin basına soğur arkadan tutturdu sağ elle memeyi tutturdu sağa yatırdı çocuğu

Sağda emecekse sag kola yatırıp sol elle meme veriyoruz ya öyle değil tam tesi yorucu bi pozisyon ama öğrenemez kadar böyle devam edeceğim
Memeyi c şeklinde yamuk yumuk değil düz verecek misim alt kısmını alacakmış ben yapıyordum ama tam tutamıyordu yamuk veriyormuşum
Çocuk size gelecek siz gazına tıklayacaksınız dedi

Ben memelerin büyüklüğünden hep öyle yaptım kafasını elime tutarak. Ama almıyor işte. Zaten büyüklükten dolayı koluma yatırarak veremiyorum meme aşağıda kalıyor. Ben şimdi evde emzirme yastığına yatırıyorum onu. Öyle çok rahat ettim. Oda terlemeden rahat emiyor. Bugüm silikonsuz deniyim dedim almadı çok sinirliydi o an belkide ondan almadı

Back
X