2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Biz kızımla ilk kez bugun evimizde başbaşa vakit geçirmeye başladık. 72 gün sonra ilk kez yalnız kaldık. Tedirginliklerim vardı ama zannettiğim kadar zor olmadı, uyandığı zaman pusetine koyup mutfakta işimi gördüm, hatta misafir bile ağırladım:) sizler evde nasıl vakit geçiriyorsunuz? Banyo işi vs nasıl oluyor?

Benim mutlaka birine birakmam lazim cunku bizimki koydugun yerde asla durmuyor. Mutlaka birinin oyalamasi lazim. Banyoyu da en rahat aksam uyuduktan sonra yapiyorum. Cunku gunduz yaptigimda agladiginda aceleyle cikmak zorunda kalabiliuorum

Kızlar biz bugün 1 aylık aşımızı olduk sağlık ocağından bişi demediler banyo ile ilgili sorun oluyo mu yıkamam

Kızlar hastaneden çıktık cok şükür kızımın ne kalça cikikligi var ne uriner ultrasonda bsy çıktı
Ben muayene oldun altta ki delik dogru Nesrin hanım bozuldu biraz
Biz sana kaç dikiş attikta dedi dedim iki ya dikiş atmadık yeterli gördük ya dikiş attı dedi
Daha önce gelseydin hemen hallolurdu şimdi operasyon gerekli dedi ilk hafta gelseydin buna gerek kalmazdı dedi
Bende sizi aradım ikk hafta kontrolü var mi diye gerek Yok dediniz dikişleri kontrol etmeyecek misiniz dedim 40 da edeceğim bsy olmaz dediniz dedim
Aslında görüntü olarak sıkıntı var yoksa arkası senin rahmin dedi elini ittirdi dedim parmak girer parmağıyla ittirdi giriyordu cidden

İkinci doğuma düzeltiriz dedi Kaytararak hocam ikinci doğumu nerden çıkardınız dedim
Sanki ikinci doğumu düşünüyorum düşünsem bile sana geleceğim kesin mi de konuşuyorsun sinirlendim hocam düzeltelim dedkm
Aslında sana sıkıntı yaratmaz estetik olarak görüntü olarak sıkıntı aman kim görecek dedi olmaz hocam düzeltilsin dedim
Fiyat çıkardılar eşim sorun bizlik degil ki dedi
Nitekim Çarşamba günü tekrar vajinam kesilip dikiş atılacak moralim cok bozuk persembe de asilari var kizin :KK43:

Diyorum ki kasigima da bsy olmuş orda da dikiş var elime geliyor dedim ki annem orayı gördü ebelerin yanında utandı orası sivilce oraya dikiş mi atılır niye dikiş atılsın dedi
Eşim Doğum esnasında hatırlıyorum ebe kız burası kanıyor dedi de öyle oraya dikiş attı gözümle gördüm diyor
Açıkcası Nesrin fener hoca beni pişmanlığa uğrattı bu son davranışıyla
Operasyonu olup olmamakta da kararsızım ona olup olmamakta kararsızım
Ne demek takma ikinci doğuma düzeltiriz
Kendinden cok emin
Oradaki çalışanlara da kendi estetiğe takmis yoksa benim yanlış yaptığım YÖK demiş orta çalışan arkadasım söyledi

Kendine nok sürdürmeyecek ya
Cok gecmis olsun canim ya okurken sinirlerim bizuldu resmen. Sen kimsin ki 2. Dogumda duzeltirim diye senin adina karar verip yorum yapiyor. B nce baska bi doktora daha git. Senin anlayamadigin bi hata vardir belki ortaya cikmasin diye soylemiyodur falan ne bileyim insanin icine kurt dusuyor acikcasi. Bence gidip butun rahime falan bi baktir.

Slm kızlar çoktandır yazamadım. Oğluşum 48 günlük oldu. Geçen gün sünnetini yaptırdık. Lokal anestezi yaptılar. Ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi diyorlar gerçekten doğru. Çok şükür rahat geçti. Yalnız sonrasında kötü birşey yaşadık size de yazmak istedim. Doktor ağrı kesici fitil paranox verdi. Fitili verdik normalde akşam uyanınca geceye kadar uyumuyordu , gece 11.30'a kadar uyudu bende şaşırdım ilaçlardan normaldir dedim. Sonra uyandıralım dedik, bebişimiz uyanmadı, 2 dk ya yakın uyanmadı tabi şok geçirdik , hatta 112'yi aradım o arada biraz su döktük falan , burnunu sık dediler falan öyle uyandı bebişimiz. Meğer bu ağrı kesici derin uyku yapıyormuş bize çok ağır geldi. ama nasıl uykuysa kılını bile kıpırdatmamıştı , başımızdan kaynar sular döküldü. Uyandıktan sonra da sabaha kadar başında bekledik yine öyle dalmasın diye,. Size de tavsiyem ağrı kesiciyi kafanıza göre kullanmayın çok etkili , dozajı çok önemli, her bebekte aynı etkiyi yaramıyor sanırım.doktor herkese veriyormuş normalde öyle dedi ama bize çok ağır geldi.
Canim cok g cmis olsun, yasadiginiz panigi tahmin edebiliyorum.
Bizim de soyle bir durum oldu. Sunnetten sonra 4 gun gazli beze merhem surup kapattirmislardi bize. Ben hic sunnet derisini geriye dogru iyice cekip icini temizlememistim orda gazli bezin ip kalintilari kalmis hep deriye yapismis.doktor bepanten surun dedi. Cok cok uzuldum anlatamam kendimi suclu hissettim.aklinizda olsun oranin da temizlenmesi gerekiyor.

bu arada adet olmuşsun sen dedi dedim zaten 40 gün kontrolüne ondan gelemedim cunku kanamam 50 gün sürdü demek ki o ara oldum dedim
Alttan muayene gelince kan geldi yine biraz zorladım ondan dedi
Regli olacaksın yakında iliski yasarsan kesinlikle korun artık yumurtaların başlamış üretilmeye dedi
Kızlar sizlerde korunun dikkatli olun
Bebeler 10 11 aylıkken ikinciyide kucağımıza almayalım :KK70:

Çok geçmiş olsun, bebekle uğraşırken bir de bu çıkmış şimdi. Korunma işini ne yapacağız hap başlamıştım ama bıraktım yan etki yaptı fena. Spiral de kayar dedi ceren hanım bana sen ne düşünüyorsun nemesis nemesis

Çok geçmiş olsun, bebekle uğraşırken bir de bu çıkmış şimdi. Korunma işini ne yapacağız hap başlamıştım ama bıraktım yan etki yaptı fena. Spiral de kayar dedi ceren hanım bana sen ne düşünüyorsun nemesis nemesis
Canim ben 3 aylik igne vuruldum regl olunca simdi 2.ci regl bekliyorum

Esim korunuyor bizde. Pihtilasma sorunu olanlarda herhangi bir dogum kontrol ilaci kullanilmiyormus. Spiralin iyi olani hormonlu olanlarmis ama bana uymuyor. Birde bende su aralar sikinti var. Hem regl olacak gibiyim.hafif lekelenme geliyor ama sokulmuyorda. Birde kuruluk sikintim var onu asmaya calisiyoruz. Sanirim 2.regl doneminden sonra hormonlar duzeliyormus. O zamana kadar sikintili olurmus her iliski.

Esim korunuyor bizde. Pihtilasma sorunu olanlarda herhangi bir dogum kontrol ilaci kullanilmiyormus. Spiralin iyi olani hormonlu olanlarmis ama bana uymuyor. Birde bende su aralar sikinti var. Hem regl olacak gibiyim.hafif lekelenme geliyor ama sokulmuyorda. Birde kuruluk sikintim var onu asmaya calisiyoruz. Sanirim 2.regl doneminden sonra hormonlar duzeliyormus. O zamana kadar sikintili olurmus her iliski.
Parabent içermeyen bebek yağı kullanabilirsiniz canım. Bizim de çok zor olmuştu evlenince doktora gitmiştik o tavsiye etmişti

Ben hala regl olmadım, lohusalık psikolojisini de atamamışken hapın yan etkisi üzerine tuz biber oldu. Neyse ki bıraktım ama şimdi ne yapsam diye düşünüyorum tabi.

:KK70:Bu arada kizlar bir teşekkürüm birde sorum olucak
Tesekkure gelirsek kimdi hatirlayamadim kimyonu bardaga demleyip 1 saat sonra iciyordu denedim ve :oha: Allah razi olsun aryik daha kolay kaka yapiyor ve gaz cikiyor. Bide bizim makatta catlak olusmus ona daha cok zarar vermiyor

Sorumda su simdi ben huggies kullaniyorum bez olarak. Bu zamana kadarda sleepy prima kullandim. Sleepide he tasti. Huggiestrdr arada cisi cikiyor ve kakasi tasiyor. Benim gibi olan varmi alinca toplu aliyoruz ona gore prima mi alsam bilemedim

Primanın premium care de çiş çıkartıyor, normal paketi bu konuda daha iyi bence ama omunda naylon kokusu kötü.

Sezaryen olan arkadaslar adet oldunuzmu? Bn iki ay sonra cuma gunu adet olmustum ama cok fazla kan var acaba dogumdan sonra boyle mi oluyo genelde bukadar kanamam olmazdi garcekten adet kanimidir ya

Tatlım sezeryan. Olmak değil de adet olmak süt vermekle alakalı sanırım. Emzirirken prolaktin hormonu yumurtlamayı geciktirdiği için regl olmak gecikiyor.

Kızlar geldim doktordan süt kanallarım tıkanmış iltihap olmuş.
Antibiyotik içicem 3 gün.kanallarım tıkandığı için o göğüste süt kesildi inşallah gelir gene çok mutsuzum kızlar çok moralim bozuldu.

Can sıkıcı tabi ama toparla tatlım kendini 3.gün sonunda her şey düzelecek ;)

Kızlar hastaneden çıktık cok şükür kızımın ne kalça cikikligi var ne uriner ultrasonda bsy çıktı
Ben muayene oldun altta ki delik dogru Nesrin hanım bozuldu biraz
Biz sana kaç dikiş attikta dedi dedim iki ya dikiş atmadık yeterli gördük ya dikiş attı dedi
Daha önce gelseydin hemen hallolurdu şimdi operasyon gerekli dedi ilk hafta gelseydin buna gerek kalmazdı dedi
Bende sizi aradım ikk hafta kontrolü var mi diye gerek Yok dediniz dikişleri kontrol etmeyecek misiniz dedim 40 da edeceğim bsy olmaz dediniz dedim
Aslında görüntü olarak sıkıntı var yoksa arkası senin rahmin dedi elini ittirdi dedim parmak girer parmağıyla ittirdi giriyordu cidden

İkinci doğuma düzeltiriz dedi Kaytararak hocam ikinci doğumu nerden çıkardınız dedim
Sanki ikinci doğumu düşünüyorum düşünsem bile sana geleceğim kesin mi de konuşuyorsun sinirlendim hocam düzeltelim dedkm
Aslında sana sıkıntı yaratmaz estetik olarak görüntü olarak sıkıntı aman kim görecek dedi olmaz hocam düzeltilsin dedim
Fiyat çıkardılar eşim sorun bizlik degil ki dedi
Nitekim Çarşamba günü tekrar vajinam kesilip dikiş atılacak moralim cok bozuk persembe de asilari var kizin :KK43:

Diyorum ki kasigima da bsy olmuş orda da dikiş var elime geliyor dedim ki annem orayı gördü ebelerin yanında utandı orası sivilce oraya dikiş mi atılır niye dikiş atılsın dedi
Eşim Doğum esnasında hatırlıyorum ebe kız burası kanıyor dedi de öyle oraya dikiş attı gözümle gördüm diyor
Açıkcası Nesrin fener hoca beni pişmanlığa uğrattı bu son davranışıyla
Operasyonu olup olmamakta da kararsızım ona olup olmamakta kararsızım
Ne demek takma ikinci doğuma düzeltiriz
Kendinden cok emin
Oradaki çalışanlara da kendi estetiğe takmis yoksa benim yanlış yaptığım YÖK demiş orta çalışan arkadasım söyledi

Kendine nok sürdürmeyecek ya

Geçmiş olsun canım şimdiden, kime olacaksın bilemem ama öyle kalma tabi ki.

Slm kızlar çoktandır yazamadım. Oğluşum 48 günlük oldu. Geçen gün sünnetini yaptırdık. Lokal anestezi yaptılar. Ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi diyorlar gerçekten doğru. Çok şükür rahat geçti. Yalnız sonrasında kötü birşey yaşadık size de yazmak istedim. Doktor ağrı kesici fitil paranox verdi. Fitili verdik normalde akşam uyanınca geceye kadar uyumuyordu , gece 11.30'a kadar uyudu bende şaşırdım ilaçlardan normaldir dedim. Sonra uyandıralım dedik, bebişimiz uyanmadı, 2 dk ya yakın uyanmadı tabi şok geçirdik , hatta 112'yi aradım o arada biraz su döktük falan , burnunu sık dediler falan öyle uyandı bebişimiz. Meğer bu ağrı kesici derin uyku yapıyormuş bize çok ağır geldi. ama nasıl uykuysa kılını bile kıpırdatmamıştı , başımızdan kaynar sular döküldü. Uyandıktan sonra da sabaha kadar başında bekledik yine öyle dalmasın diye,. Size de tavsiyem ağrı kesiciyi kafanıza göre kullanmayın çok etkili , dozajı çok önemli, her bebekte aynı etkiyi yaramıyor sanırım.doktor herkese veriyormuş normalde öyle dedi ama bize çok ağır geldi.

Ayy ödüm patladı, Allah korumuş. Biz de sünneti düşünüyoruz ama korkuyorum da biraz.

Şok oldum şu an o kadar para verdin en iyi dr a,gittin sonuca bak. İlk 10 gün kontrole gidilmeli bence sen o zaman diyince de şaşırmıştım. Operasyonu kolayca atlatırsın inşallah
Evet bana arkadasım ben gittim 7. Gün sen de gideceksin diyinxe aradım YÖK dedi hatta burda Nesrin Fener’e giden kızlara da sordum pH’larda 7. Gün kontrolü Yok dedi
Demek ki yapmasi gerekiyormuş
Keşke diyor daha önceden fark etseydin dikiş tazeyken oraya el mi süreceğim ben oldu ki fark etmedim ne alaka yanı Hala da etmeyebilirdim allahtan ettim
Doğumu yaptiriyor ama demek ki cerrahlıği iyi değil bu Dr un ya da kesiyi yanlis atti dikerken toplayamadi o sıra ama onu geçtim o tarz konuşmalar gerçekten çok çirkin ya ..
Bencede cerrahi sıfır atacağı iki dikişti yanı
Az da para vermediniz o ücrete şu olanlardan sonra ücret talep edilmesin diye talimat vermesi gerekirdi Şehir şehir muhakkak değişir ama sezeryan ücreti 1300 TL burda Dr un başhekim olduğu için idari indirim de yaptırmış. 900 vermiştik
Tamamen özel hastane olduğu icin Memorial 6500 verdik onda da sıkıntı oldu zaten valla cok soğudum hastaneden çocuk doktorumuz iyi olmasa adim atmayacağım
P Prime18 çok üzüldüm ya geçmiş olsun. Nesrin hocanın tavrınada cok şaşırdım açıkçası.
Bende cok sasırdım devamlı hastası olsaydim böyle olamazdı bence
Sonuna kadar hakkınızı arayın
Öyle 2.doğum nasıl bir ukalalık,
Kendisin de suç, gerekirse o kasığa şüphelendiğin hemşireyi bul , dikiş vR mı yok mu?
Asla da maddi olarak sorumluluğu kabul etmeyin
Maddi olayı hallettik almayacaklar ama rapor alsam nasıl olacak bu doktor da o an böyle dikmişler der geçer başka doktor da sonuçta yumurtalıyla doğurganlıkta bir sıkıntım
Yok cok şükür cok yanlış bsy olması lazım ki Başkan doktordan rapor alayım
Çok geçmiş olsun canım benim . Bence saglik bakanlığına yaz şikayetci ol. O kadar basit mi birde dalga geçer gibi konuşuyor .
Valla yazsam rapor lazim elime hiçbir doktor da o an böylen dikmiş der geçer bi sağlık sorunu olmadığı icin rapor vermez rapor olmayınca da yanı yanlış işlem yapılmış diye şikayetin anlamı olmaz yoksa düşünmedim değil
Cok gecmis olsun canim ya okurken sinirlerim bizuldu resmen. Sen kimsin ki 2. Dogumda duzeltirim diye senin adina karar verip yorum yapiyor. B nce baska bi doktora daha git. Senin anlayamadigin bi hata vardir belki ortaya cikmasin diye soylemiyodur falan ne bileyim insanin icine kurt dusuyor acikcasi. Bence gidip butun rahime falan bi baktir.
Başka doktora gideceğim belki kesip dikmek yerine başka bi cozum bulunur
Tekrar kesilip dikilmek cok korkutuyor beni baştan resmen Doğum yapacak gibi olacagim
Vajina ikinci kez kesilecek ikinci kez parçalanacak cok Moraim bozuk
Benim kaderim benim şansım iste bende sıkıntı bitmiyor biri biter biri başlar
Bu günümüze şükür allah beterinden korusun ama iki gün yüzüm güldü şimdi bu sıkıntı tekrar kestirip diktirmek cok moralimi bozdu korkuyorum
Bakalım adam akıllı yapacak mi ondan da şüpheliyim
Korunma konusuna gelince iliski yasamadık şimdi operasyon olunca yine 40 gün dikişten dolayı yaşayamayız ama ben hiçbir zaman hap kullanmadım ilk gece hariç prezervatif ve geriye çekilme ile oldu spinal hic düşünmüyorum
Yine geriye çekilmeyle kondomla korunuruz sanırım
Her şey düzelip kafam ne zaman rahat olur kim bilir hic düşünüyorum zaten çocuk oda da uyuyor bizim iliski zor biraz

Back
X