2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bi program belirledik onu oturtmaya calisiyoruz ama cok zor gercekten.Bugun 4. Gun bakalim ise yarayacakmi emin degilim acikcasi. Heraksam 6 da yika en az 120 cc sut, 7 de yatiriyoruz. Sonra 11de uyanirsa tekrar 120 cc verilecek, bi daha sabah 7ye kadar vermemeye calisiyoruz. Emzikle sakinlestir uyusun diyor. Sabirla yapmaya calis diyor ama o sabir bende yok sanirim.Ama bu hedef tabi daha boyle bisey oldugu da yok, ortaligi yikinca sıkıyosa verme memeyi :KK70:
Cnm çok erken değilmi bunun için. 11-7 arası bidefa emse sanki daha iyi olur. Siz daha küçüksünüz 6 aylıkken denesen daha iyi olur sanki

Kizlar bugun sonunda kacinilmaz sonunuasadik alerji doktoruna gittik. Resmi olarak besin alerjimiz var. Baya morlim bozuk canim sıkkın. Anne sutu icin diyet yapicam ve bir suru madde var. Beebgim icin her seyi yaparim saglikli olsunda gerisi benim yorulacagim is. Diyet yapan arkadaslarima sorucam bakalim napmislar. Bebegimin emme ve uyku problemini buna bagladi doktor. Sevmedigi ve alerjisi olan bir besin vucuduna girer girmez rahatsiz eder dedi. 4-6 ay arasi cok onemliymis meme reddi icin gece yada uyurken emzirirsin aklinda oldun dedi bende oyle yapiyorum zarn su an bile. Aglata aglata kan aldilar damarlari belli olmuyordu. Kaka tahlili verdik. Kusmasina da once idrar tahlili yaptirdi sonucuna gore reflu dicekmis belki idrar yolu emfeksiyonu olabilirmis. Bide kalca icin bacaklari tam yan acilmiyor dedi iki bez bagla dedi acilabilnesi icin. Artik onuda diger doktorun tavsiyesini beklicem Butun bu yorgunluk ve stresin yaninda bide akilli kocamla kavga ettik bu adamin isi gucu yok gercekten benimle ugrasiyo ya . Bana sariyo bide bu haldeyken. Oturdum agliyorum kizimi uyuttum oyle iste :KK43:(
Erkekler stresi kaldıramaz canım. Yakınında cebinde gördüğü kişilerden çıkarıyorlar bazen acısını

Kaç günlüksünüz 8 saat aç kalıp uyuması normaliymiş
Gece beslemesini TEK’e indirmek ilerde de yas ilerledikçe uyku sorunu icin önemliymiş onu duydum yanı ilerde çok kalkmazmış
Soyle bizdeki durum Ali’nin kilosuna ve ayina gore 120 cc anne sutu en az 3 saat tutmasi gerekiyormus.4 saate kadar uzatilabilir. Onun disinda meme istemesi seni emzik olarak kullaniyor anlamina geliyormus. Aksam yatmadan 7 gibi emzirilip yatiriyoruz. Mesela benimki 5.6. Dakika da kendini cekip memeyle kavga ediyordu o zaman gazini cikartip devam ettirmem gerekiyormus ben bilmiyordum. Kisa kisa her saat basi emiyordu. Neyse 7 de emdi uyudu, 10-11 gibi tekrar emziriyorsun, bu saatte 120 cc den az olmamasi lazim gece kesintisiz uyku icin yukleme ogunu deniyor buna, o yuzden biberonla vermek en iyisi. Sonra 4 civari baktin aclik aglamasi gibi 5 dakika kadar meme ver sadece zaten uykuya geri dalacak diyor.Yani sen de biliyorsundur bebegin beslenmeyle uykuyu birbirine baglamamasi gerektigi gibi soylemler var ya onlari da uygulamis oluyorlar. Ben de aklima yatti deniyorum zaten bakalim duzen olacak mi bilmiyorum. Bu islerin pek dogrusu yanlisi da yok.
Amaaan hepsi buyuyup gidiyor iste :)

Kafa karışıklığı olur digerinde de onu isterse veya onda uç emmeye alışır normal kavramayı unutur diğer memeyide silikonla emerse diye korkuyorum
Canım bebekler hem biberonla su ve mama içerken hem anneyi emmeye devam ediyorsa demekki kafaları karışmıyor hep iyi açıdan düşündüm yoksa silikon uç olayı beni çok üzüyordu göğüslerim yarayken hep geriliyordum stresim bebeğe de yansıyordu belki bu yüzden emmeyi bırakacaktı çok şükür emiyorlar

Kızlar kalça ultrasonu için dr a gittik sonuç güzel
Dr a çok kusuyor dedim çok emiyordur 700 800 gr fazlası var emzirmeyi kes biraz dedi ben nası kesiyim ağlayınca kıyamıyorum hemen meme veriyorum
Bu kez de obez olacak korkusu sardı beni
Boğum yerleri hep pişik kilodan dedi dr
3 saatte bir emzirmem gerek biliyorum ama saatte 1 emmek isteyince nasıl oyalayım ki
Canim hareketlenince zayiflar zaten 700 800 cok degilki bence hic bebegi aglatma istedikce emzir

Bi program belirledik onu oturtmaya calisiyoruz ama cok zor gercekten.Bugun 4. Gun bakalim ise yarayacakmi emin degilim acikcasi. Heraksam 6 da yika en az 120 cc sut, 7 de yatiriyoruz. Sonra 11de uyanirsa tekrar 120 cc verilecek, bi daha sabah 7ye kadar vermemeye calisiyoruz. Emzikle sakinlestir uyusun diyor. Sabirla yapmaya calis diyor ama o sabir bende yok sanirim.Ama bu hedef tabi daha boyle bisey oldugu da yok, ortaligi yikinca sıkıyosa verme memeyi :KK70:
11 den 7 ye cok uzun zaman yani bebege yazik cok kucukler daha. Enazindan bir kere emzir

Kanlı kakadan yatis verdiler bize acilden giriş yapmıştık akşam. Birkaç test falan yapıldı. Gastroenteroloji uzmanı görmesi lazım dedi. Ben de maalesef randevu alamıyorum çocuk doktoru yönlendirmeden dedim. Yatış yaptı bakacak uzman ne zaman bilmiyorum. Zorla uyuttum şimdi. İnşallah rahat uyur. Damar yolu açtılar. Antibiyotik verdiler oradan. Çok agladim akşamdan beri basım tuttu. :kızgın:

Geçmiş olsun canım. Alerjiden dolayı mı yani kanlı kaka?

Boba 4g kullanan arkadaşlar yenidoğan aparatını yumruk değilde acınca bizimki yaygarayı basıyor hala yanlardan bacağı çıkmıyor çok tuhaf oluyor ben mi yapamadım ki siz nasıl kullanıyorsunuz 3 aylık olduk biz

Bende yumruk gibi kullanıyorum. Zaten kilosu da düşük 4300 falandır. Diğer türlü hiç denemedim.

Benim Doğum parası hala yatmamış 3 ay oldu işleme alan yok

Ben başvuramadım bile:işsiz:

Nerdesin canim sen. Ben kizimda istanbulda 10 aylikti bakiciya verdim 9 ay bakti ama cocugumun basina gelmeyen kalmadi. En son isten geldim zile basiyorum kapi acilmiyor anahtarla deniyorum icerde anahtar var tam 1 bucuk saat kapiyi acmaya calistik o arada kizim icerde basbas bagiriyot agliyor kadın ortada yok. Dedim kesin kadin dustu falan bisry oldu. Butun apartman sakinleri basimiza usustu cilingir acamiyor ben disarda aglamaktan kizim iciride aglamakta mahvolduk. En son kadin kapiyi acti icerde uyumus odanin kapisinida kapatmış. Yani kadinin nasil vicdani varmis bilmiyorum hala icimde yaradir agzini burnunu kıramadım diye. Kizimin yuzu sismisti aglamaktan. ondan sonra tayin istedim memlekete geldim enazinda halasi teyzesi bakardi ki baktilarda sağolsunlar

Kız içim gitti, nerdeyse şimdi ağlıcaktım.

Ya bu Deli gibi el emme olayi ne olacak ya az biraz daldıydı öyle yapa yapa kendini uyandırıyor
Yumruk emiyor resmen

Bizimki de el emmeye başladı. Geçen gece memeyi emiyordu bi ara bıraktı tekrar ağzına verene kadar hemen elini ağzına soktu cokur cokur çekiyor. Ben normalde emince müdahale etmiyorum ağzıyla keşfediyor sonuçta.

Kizlar bugun sonunda kacinilmaz sonunuasadik alerji doktoruna gittik. Resmi olarak besin alerjimiz var. Baya morlim bozuk canim sıkkın. Anne sutu icin diyet yapicam ve bir suru madde var. Beebgim icin her seyi yaparim saglikli olsunda gerisi benim yorulacagim is. Diyet yapan arkadaslarima sorucam bakalim napmislar. Bebegimin emme ve uyku problemini buna bagladi doktor. Sevmedigi ve alerjisi olan bir besin vucuduna girer girmez rahatsiz eder dedi. 4-6 ay arasi cok onemliymis meme reddi icin gece yada uyurken emzirirsin aklinda oldun dedi bende oyle yapiyorum zarn su an bile. Aglata aglata kan aldilar damarlari belli olmuyordu. Kaka tahlili verdik. Kusmasina da once idrar tahlili yaptirdi sonucuna gore reflu dicekmis belki idrar yolu emfeksiyonu olabilirmis. Bide kalca icin bacaklari tam yan acilmiyor dedi iki bez bagla dedi acilabilnesi icin. Artik onuda diger doktorun tavsiyesini beklicem Butun bu yorgunluk ve stresin yaninda bide akilli kocamla kavga ettik bu adamin isi gucu yok gercekten benimle ugrasiyo ya . Bana sariyo bide bu haldeyken. Oturdum agliyorum kizimi uyuttum oyle iste :KK43:(

Geçmiş olsun canım. İnşallah başka sıkıntı çıkmaz. Diyetle atlatırsınız, Allah beterinden korusun.

Boba 4g kullanan arkadaşlar yenidoğan aparatını yumruk değilde acınca bizimki yaygarayı basıyor hala yanlardan bacağı çıkmıyor çok tuhaf oluyor ben mi yapamadım ki siz nasıl kullanıyorsunuz 3 aylık olduk biz
Artik baya büyük aslında insert acık olsa daha iyi olur.

Selam kızlar:anne:

Ben bu kiloları dert etmeye başladım. Hamilelikten hiç kilom kalmadı benim hatta 58e inmiştim, ama gelen gidenle yiye yiye 62-63 kilo oldum 2ayda. Üstelik hayatımda ilk defa bu kilodayım. Kendimi durduramıyorum da tatlı isteği duyuyorum hep. Kuru incir fındık ezmesi filan yiyorum gerçi. Öyle çikolata paketli abur cubur alışkanlığım yok. Karbohidratı bıraksam zayıflarım onu da biliyorum ama motive olamıyorum. Bebe biraz uyusa gündüzleri evdeki eliptik bisiklete biner yada videolardan spor yaparım. Geçen gün tv’de bir dr hamilelik kiloları gider ama lohusalık kiloları gitmez demiş ablam söyledi:işsiz: üstüme yapışıp kalmasın yao_O

Tekrar gecmis olsun canim yaa olsun uzulme alerji yapacak seyleri yemezsin bi sure olur biter. Kotu bisey degil hastalik degil sonucta, hic uzme kendini.
Kocayi da takma yaa cogu ayni inanki. Benimki de destek olacagina,bisey olsa da bana sarsa diye firsat kolluyo.

10-12 saat uyurdum. Öyle seviyorum ki uykuyu. Dalıyorum bi saat sonra bölünüyor ya deli oluyorum :KK70: şuan gözlerimi zor tutuyorum
:KK70:aha hiç sorma hamil e iken bir uyurdum öğlen kalkardım :KK8:12 yı bulurdu kedi de benle uyur ben uyaninca kalkardı :-)esim hayvani bile kendine benzettin diyodu :KK70:şimdi perişan oluyorum dün 4 te uyandı eşim ben emzirirken mamayı yaptı gitti balkonda sigara içti bir sıkıştım karnıma ağrı saplandı adam uyku sersemi ama sigara keyfi yapıyor geldi yedi azari sinirimi ondan çıkardım :KK70:bagarinca bi koşuşu var:-)valla her daim uyusam artık açığı kapatamam :-)

Selam kızlar:anne:

Ben bu kiloları dert etmeye başladım. Hamilelikten hiç kilom kalmadı benim hatta 58e inmiştim, ama gelen gidenle yiye yiye 62-63 kilo oldum 2ayda. Üstelik hayatımda ilk defa bu kilodayım. Kendimi durduramıyorum da tatlı isteği duyuyorum hep. Kuru incir fındık ezmesi filan yiyorum gerçi. Öyle çikolata paketli abur cubur alışkanlığım yok. Karbohidratı bıraksam zayıflarım onu da biliyorum ama motive olamıyorum. Bebe biraz uyusa gündüzleri evdeki eliptik bisiklete biner yada videolardan spor yaparım. Geçen gün tv’de bir dr hamilelik kiloları gider ama lohusalık kiloları gitmez demiş ablam söyledi:işsiz: üstüme yapışıp kalmasın yao_O
Bende 63 kiloyum ve sabit ilk defa bukadar kilo aldım hayatımda 55-56 'dan yukarı çıkmadım hiç bende tutamıyorum kendimi..aynen karbonhidrat bırakılsa olur ama işime gelmiyo kız ek gıdaya geçse başlıycam spora annemin evin köşede spor salonu var ama daha cook var :( aynada bakınca kendimi tanıyamıyorum resmen:(

Çoook geçmiş olsun canım. Eşinin derdi neymiş belki oda üzüntüden yapmıştır

Back
X