2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Hemoroid e buldugun çözümü merak ettim ? Normal dogumun dezavantaji
Evet yazacaktım aslında. Ama öyle demiş bulundum Çok kolay..Doğal elma sirkesi. Bir bardak suya 3-4 yemek kaşığı karıştırıp sabah akşam için. Ama paketlenmiş market raflarında olan değil. Organik ya da evde yaptığınız..ben aktarımdan buldum. Akşam yaptım, sabah geçmişti. İnanamadım. Havalara uçtum çünkü çok acı çekiyordum. İki haftadır yapıyorum bi daha olmadım çok şükür. Bir de yürüyüşe başladım, hareket de iyi geliyormuş. 10 kilo benimle kaldı.. Aynaya bakmak istemiyorum :( doğal elma sirkesi metabolizmayı hızlandırdığı için kilo da vermeye yardım ediyor.. Ben şifa buldum. Siz de şifa bulun inşallah.

Kizlar benimki tam bir kucak delisi. Hele uykusu varsa kucaktan indirdigimde ciglik ciglik, al tekrar kucagina tik yok :) kac defa esim odaya kostu nooluyo diye. Kucakta istedigi surece tasiyin diyorlar zaten bi sure sonra kendi istemiyormus.ama simdi de kollarim kas yapti tasimaktan.
Bizi anlattın sanki

Bi de kızlar benim kızın uyku penceresini takıp ediyorum 1.5 2 saate uykusu gelip esniyor esner esnemez uyutmaya çalışıyorum gece uykusuna emerek geçiyor onda hiç ağlamıyor ama diğer uykular da uydururken ağlayarak mızmızlanarak geçiyor nedendir bileniniz var mj
Uykusu geliyordur ama Uyumak istemiyordur , benimkinde de oluyor oyle .

Kocasına sinir olanlarda bugün de ben varim. Bu arkadasin tavsiyesiyle weewell süt sagma makinesi almistim ama bu makine sütü tam sağmiyor yağlı süt hep icerde kaliyor elimle sıkıyorum patir patir dökülüyor. Kocama yeni bir makine alsak mi dedim almasak mi aşkım dedi:KK57: bu ara evi tadilata sokturdum zorla. Bayramda da görümce evleniyo sonra da tatil geliyo koca bana daha para vermiyyyyy:KK42: napicam ben en kaliteli sütü bebisim hic alamiyor

Canım bu sağma makinesini bende düşünüyordum yeni mi alsam hatta çift sağanlardan alayım dedim. Çünkü işteyken çok kısıtlı vakitlerde sağmam gerekecek. estherr estherr mamajo kullanıyorum demişti. Bende medela var dediğin gibi sıkıyorum süt fışkırıyor ama makineye gelmiyor. Bi yandan da büssürü eşya oluyor onu al bunu al. Evde bi dağınıklık var ki topla topla hep bebek eşyası. Bide bu yönden bakmak lazım o_O

Valla bende hayit tohumunda kararsiz kaldim. Bazi sut arttiricilarin icinde var mesela hayit tohumu. Google sorsan bazi yerler sut yapar diyor bazi yerler sutu keser diyor. En iyidi doktora danismak bu durumda.
O sinir stress bende de var. 1 2 defa anason cagi ictim ama pek fayda etmedi. Doktor onermisti onu hem sut yapar hem sakinlestirir hemde bebise guzel uyku yapar geceleri diye.

Ben rezene anason kimyon ve papatya karıştırıp içiyorum. Bebeğe faydası oldu mu dersen bilmiyorım. Bayadır içiyorum hatta akşamları bebeme de vermeye başladım. Benimki uykuya tepkili malum uyumuyor:işsiz:

Benzer şeyleriyaşıyorum. Annemle babamın kaprisi nazı niyazı öldürüyo beni. Doğuma 3 hafta kala ev taşıdım. Bide onların olduğu şehre. Memleketime. Eşim 5 gün izin aldı. Gelip yardım etmeleri gerekir oğluma bakıverseler yetecekti ama 5 gün izin kullanmışız onlara gitmemişiz. Babam şuan bizimle pek konuşmuyo. Doğuma 2 ay kala denizliye naklim çıktı. derme çatma evde kalmaya başladım oğlumla 1+0 ev. Sobalı. Çatı katı. Yeni iş hamileyim hiperaktife yakın çocuğum var. Eşim yok başımda. Annem 2 ay boyunca 1 defa aradı ondada dalga geçiyo şikayet etmişsin teyzenlere de aradım bak diyor. Malesef yarım akıllı bir annem var. Kolayına geldiği gibi konuşuyor. Benim derdimle dalga geçiyor. Ağlayamazsınkiii diyor yaaa. Kafamı masaya vurdum bidefa sinirden. Ben bu ikisi için geldim memleketime. Daha babam evime gelmedi. Çoook böyük adam. Hep ayağına gidilmeli. Tekrar tayin şansım olsa gideceğim hemen

Canım boşver en güzeli kendine yetmek aslında. Yıllar sonra aman ben şunu bunu yaptım lafı işitmezsin en azından.

Bi de kızlar benim kızın uyku penceresini takıp ediyorum 1.5 2 saate uykusu gelip esniyor esner esnemez uyutmaya çalışıyorum gece uykusuna emerek geçiyor onda hiç ağlamıyor ama diğer uykular da uydururken ağlayarak mızmızlanarak geçiyor nedendir bileniniz var mj

Canım bence seninki uyku eğitimi alabilir. Yani 8-9da uyuyorsa gündüz de uykusu geliyorsa bi dene derim. Hem uyku eğitimini tamamlayınca dışarda da pusette de uyuyor çocuk farketmiyor.

Kizlar selam bebeginize rezene kimyon ve anason beriyormusunuz. Veriyorsaniz olcusu nedir nasil hazirliyorsunuz

Ben veriyorum ama göz kararı yapıyorum. 1-2çay kaşığı veriyorum sadece akşam.

Canım bu sağma makinesini bende düşünüyordum yeni mi alsam hatta çift sağanlardan alayım dedim. Çünkü işteyken çok kısıtlı vakitlerde sağmam gerekecek. estherr estherr mamajo kullanıyorum demişti. Bende medela var dediğin gibi sıkıyorum süt fışkırıyor ama makineye gelmiyor. Bi yandan da büssürü eşya oluyor onu al bunu al. Evde bi dağınıklık var ki topla topla hep bebek eşyası. Bide bu yönden bakmak lazım o_O

Ben rezene anason kimyon ve papatya karıştırıp içiyorum. Bebeğe faydası oldu mu dersen bilmiyorım. Bayadır içiyorum hatta akşamları bebeme de vermeye başladım. Benimki uykuya tepkili malum uyumuyor:işsiz:

Canım boşver en güzeli kendine yetmek aslında. Yıllar sonra aman ben şunu bunu yaptım lafı işitmezsin en azından.

Canım bence seninki uyku eğitimi alabilir. Yani 8-9da uyuyorsa gündüz de uykusu geliyorsa bi dene derim. Hem uyku eğitimini tamamlayınca dışarda da pusette de uyuyor çocuk farketmiyor.

Bende ise yaramadi :) artik emik bitsin anasonu farkli bir bicimde tuketicem :)

Uyku eğitimi olarak ne denemeliyim bilmiyorum ş pat denedim bir iki defa ise yaradı birkaç kere de öyle uyusuktan hemen sonra 15 dk falan uyandı geri dalmadı
Ş sesi açtım mesela o kapanınca da uyandı bizim kız acayip alengirli:)

Kızlar sağdıktan sonra nasıl sıkıyorsunuz. Benim göğsümün ucu kocaman oluyo ve acıyo sıkıyorum damla damla geliyo sadece diz nereyi sıkıyosunuz

Kızlar günaydın size bi sorum olacak şimdi benim kız 3/4 bazen 6 saatte bir emiyor gündüz bile olsa birkaç gündür gece emdikten 1 1.5 2 saat sonra mızırdaniyor bende emzik veriyorum öyle bi saat geçiyor ağlıyor emziriyorum

Acaba yanlış mi yapıyorum
Mizirdandiginda alıp emzirmeyi denedim iki çekip bıraktı hem de emme arası çok kısa olduğu için gaz yapıp rahatsız etti
Aç mi bırakıyorum acaba çocuğu diye korktum
Bizimde tam tersi gün içinde hemen uyuyo gece uykusuna tam1 saat uğrasıyoruz gözleri kapanıyo ama mızmızlanıyo ağlıyo bağırıyo dün 1.30 da yattı gece. Hatta gece uykusuna yattığını ordan anlıyorum kolay uyuduysa kesin uyanıyo ne yapacağımı şaşırdım

Kocasına sinir olanlarda bugün de ben varim. Bu arkadasin tavsiyesiyle weewell süt sagma makinesi almistim ama bu makine sütü tam sağmiyor yağlı süt hep icerde kaliyor elimle sıkıyorum patir patir dökülüyor. Kocama yeni bir makine alsak mi dedim almasak mi aşkım dedi:KK57: bu ara evi tadilata sokturdum zorla. Bayramda da görümce evleniyo sonra da tatil geliyo koca bana daha para vermiyyyyy:KK42: napicam ben en kaliteli sütü bebisim hic alamiyor
Canım siz neden emmeyi bırakmıştınız

Uyku eğitimi olarak ne denemeliyim bilmiyorum ş pat denedim bir iki defa ise yaradı birkaç kere de öyle uyusuktan hemen sonra 15 dk falan uyandı geri dalmadı
Ş sesi açtım mesela o kapanınca da uyandı bizim kız acayip alengirli:)

cnm bende geçen pedagogdan duydum normal kosullarda bebeklerin en geç 9.00 da uykuya gecmis olmasi gerekiyormus. eger gecmezse birdaha uyumasi daha zor oluyormus. sizin bebekte normalde erken yattigi icin duzeni sasmis olabilir. birde youtubeda 12 saatlik pis pis sesi var tavsiye ederim uyanana kadar devam ediyor. gercek anne pis pis sesi diye aratinca cikiyor.

bu ara pedagog gözde erdoganin ( süper dadi) videolarini izliyorum youtubedan tavsiye ediyorum. kitabina da basladim.

Back
X