2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Hepsi tamam da o kesilme olayi beni cok korkutuyo. Bi ay oturamadim fln diyenler var.

Hepsi tamam da o kesilme olayi beni cok korkutuyo. Bi ay oturamadim fln diyenler var.

Canım kesmemek içinde önerilerde bulundular. Mesela perine masajı. Kocaman karnımızla nasıl yaparız bilmiyorum ama çok işe yarıyormuş, birde perineye belli ısıda ıslak bez uygulaması. Masaj dışında başka gevşeme teknikleri gösterdiler.
Dünya sağlık örgütü bebek kordonunun en az 1 dk kesilmemesini kordonuyla anne göğsünde beklemesini öngörüyormuş. Özellikle sezeryanda bebeğin solunumu daha geç olduğu için o zamana kadar kordondan almalıymış, nefes sıkıntısı yaşamaması adına.

Ben 9 -12 ay aldım canım. Bizim buradaki bim biraz yol üstü kalıyor hemen tükenmiyor ürünler.

Canım hastane ortam gerilmeye sebep olan bir ortam sancılarınızı takip edin. 5dakika 1 olanakadar evde durun aksi bi durum olmadıkça (suyun gelmedi, kanama vs..) evde duşunuzu alın sevdiklerinize masaj yaptırın müzik dinleyin tütsü yapın vs sancıyı evinizde kendinizi iyi hissettiğiniz yerde çekin dediler.

Herkese selam Ben 36 yasinda yumurta rezervlerinde azalma olan ve buguneKadar cok AZ adet goren biriyim.3 ay oncebasarisiz tup bebek denememiz ve histeropkopi ameliyati yasadim. Son iki,aydir da beslenmeme dikkat ettim ve bol su ictim 2 gun once adet oldum vegencligimde oldugum gibiydi. Kanamam oldukca fazlalasti . Sormak istedigimseacaba beslenme ve bol suyla yumurta rezervlerindeki azalmayi yenmis olabilirmiyim bu ay adetimin iyi olmasi iyiyumurtladigim anlamina mi geliyor sizce

İçindekilerin çıktığını da hissediyormusun cnm ?

Okuruz tabi , Allah'ım bir nefeste doğurmak nasip etsin sağlıcakla kucağına alsın inşallah , noldu baya vakit geçmiş doğurdu mu ?
Cok sukur dogdu zor dogdu ama suni sancıyla. 4 dikis atilmis
Canim kucuk almissin kundak boyunu var.Onlari da verme ter bezi omuz bezi filan yaparsin gaz cikarirken
Soyluyoruz aslinda sana denk gelmemis kuzum.

Kizlar yorucu bir aksamdi .Eve yeni geldim .Bebis doğdu biz gittigimizde henüz odaya bile almamışlardı .Cok kanamasi olmuş ve 4 dikis .Normalde hastanede ziyaret etmem yeni dogum yapanlari ama beni yaninda istedigi icin gittim .Tabii heyecan,mutluluk kasiklarim agridi.Inanilmaz bir sevincti .Ben de o hastanede dogum yapacagim icin ortami gördüm. Hemsirelerin tavri ,temizlik vs hepsini gozlemledim .Guzel bir deneyimdi. Ama normal dogumdan bir kez daha cekindim.

AMH testi yaptırmışsınızdır muhakkak. Kaç çıkmıştı? Ben size örnek vereyim benim 2 yıl önce 0,08 idi yani 1 in altında oran kötüydü bende de rezerv azalması vardı. (Ağaçtaki elmalar azalmıştı) göbekten hormon iğneleri ile yumurtaları uyardık, bir kez aşılama yaptık tutmadı. Histeroskopi ben de oldum polip alındı, gebelik için risksizdi ama % 1 bile engel olmasını istemiyordum.
Yumurtaların rezervlerini azaltmayı durdurmak gibi bir deyim yok. Her ay adet olunca rezervden eksiliyor, ama son 1 tane ile bile belki hamile kalacaksınız, bu bilinmiyor. Hatta regl azalınca dahi 1 ay olup 3 ay olmama gibi yine de rezerv azalmaya devam ediyor.
Sadece ben bir 20 gün incir kürü uyguladm, o da ben de kist yaptı reglim geç geldi az geldi vs. sonraki 2 ay içinde adetim normale döndü. Spora gittim, yüzmeye gittim, beslenmem düzgündü benimde ve bir kaç ay sonra da hamile kaldım. Bir yararı oldu mu bilmiyorum ama ilk defa böyle birşey denedim(incir kürü) siz deneyin demiyorum ama belki de vücudunuz formundayken sporun iyi beslenmenin yararı oluyordur.

Kızlar göbek çevrenizde tüylenme oldumu? Ben bebeyağı kullanıyordum, ondan süphelendim.

Yok canım o kişinin yaraları geç iyileşiyorsa eğer bazı insanlarda olurmuş o o zaman sezeryan da yapsaydı sezeryan yeri de geç iyileşecekti demek ki

Evet canım öyle ama benim sancidan önce suyum gelmeye başladı hastanedeyken sancı gelmeyince suni sancı verdiler

İçindekilerin çıktığını da hissediyormusun cnm ?
Evet için boşalıyor gibi sanki içinden bir şey çıktığını hissediyorsun ama acimiyor bir rahatlama geliyor

Kızlar göbek çevrenizde tüylenme oldumu? Ben bebeyağı kullanıyordum, ondan süphelendim.

Bir çok Bebe yağı mineral yağ yani petrolden üretilen sentetik yağ olduğunu biliyor muydunuz? Tavsiyem hiç kullanmayın göbeğiniz için en iyilerinden biri kakao yağı, o da donuk olacak benmari usulü çözüp vücudunuza süreceksiniz. Çok iyi nemlendiriyor.

Ne bileyim belki duzgun beslenerek yumurta kalitem artmistir o yuzden muntazam adet olmusumdur diye dusunmustum. Cunku son 10 yildir hic bu Kadar guzel adet olmamistim.

Ne bileyim belki duzgun beslenerek yumurta kalitem artmistir o yuzden muntazam adet olmusumdur diye dusunmustum. Cunku son 10 yildir hic bu Kadar guzel adet olmamistim.

Tabi ki olabilir belki ama rezervin azalmasını yenmek gibi bir şey yok :) Allah gönlünüze göre verir umarım en kısa zamanda.

Cok sukur dogdu zor dogdu ama suni sancıyla. 4 dikis atilmis

Canim kucuk almissin kundak boyunu var.Onlari da verme ter bezi omuz bezi filan yaparsin gaz cikarirken

Soyluyoruz aslinda sana denk gelmemis kuzum.
Tamam canım sağol öyle yapayım o zaman büyüğünü bulayım bide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…