- 20 Haziran 2017
- 484
- 572
- 23
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #26.041
ne demek cnm :) bnde battaniyeden 2 tane aldim:)Bimden ben de penye battaniye, alt açma ve pike aldım. Günlük kullanım için ideal ve fiyatları da iyiymiş 12 TL civarı hatta penye battaniyelerden i3ki tane aldım. Yelek bady ve zıbınları beğenmedim onlardan almadım. Ama muhakkak herkese lazım penye battaniye pike. Haberi paylaştığın için çok sağol. Bugün sanırım herkes Bime üşüştü :)
teşekkürler paylaştığınız için.
Bebeğinin banyosu için kullanabilirsin çıkınca sarıp suyunu emsin diye. Hatta bebeği banyoda yıkarken bile kullanabilirsin ben de videoda görmüştüm yüzünü gözünü iyice siliyorlar ıslak müslin bezinle, ben daha çok banyo sonrası suyunu emsin diye sarmak için 3 tane o boydan aldım. Bir de 1 mtlik boylarından 2 tane aldım kundak yapıp sarabilmek için sadece üst kundak yapacağım bacakları açık kalıcak. O da ilk günler anne karnı hissi versin diye. Daha sonra da üzerine örtebilirim banyoda da kullanabilirim.
Amin inşallah. Çok güldüm ben de normal doğum mu sezeryan mı yapacaksın diye soranlara öyle bakıyorum ;yani normal nasıl olacak ne biliyim :) Hayırlısı artık son ana kadar belli olacak bakalım :)
Tsk Ederim Allah hepimizin gonlune gore versin
ne demek cnm :) bnde battaniyeden 2 tane aldim:)
Ben dun dogum yapacagim hastaneyi ilk kez gördüm. Yeni sectigim dr un hastasiydi arkadasim .Odasinda sanci cekti kimseyi gormedi duymadı strese girmedi .Dogumhanede jakuziye girip gevseme imkani vs hepsi hosuma gitti. Dikisleri dr kendisi atmış. 2 saat dogumhanede tuttular gözetim altinda .Bu arada esiyle girdi doguma.Sonra odaya bebegi kucaginda geldi .Cok rahatladim ortami gorunce. Hep acaba mi deyip duruyordum.Canım hastane ortam gerilmeye sebep olan bir ortam sancılarınızı takip edin. 5dakika 1 olanakadar evde durun aksi bi durum olmadıkça (suyun gelmedi, kanama vs..) evde duşunuzu alın sevdiklerinize masaj yaptırın müzik dinleyin tütsü yapın vs sancıyı evinizde kendinizi iyi hissettiğiniz yerde çekin dediler.
Dogru,canim ben 3 dakikaya kadar bekledim hatta ilk cocuk zaten gec geliyor,ama hastaneye gittim yarim saat gibi sancifalan yok. Aman eve gonderirler diye korktum valla. Sonra bi sanci geldiki. Doktor bakti kiz doguruyorsun diyince. Masaya kalktimCanım hastane ortam gerilmeye sebep olan bir ortam sancılarınızı takip edin. 5dakika 1 olanakadar evde durun aksi bi durum olmadıkça (suyun gelmedi, kanama vs..) evde duşunuzu alın sevdiklerinize masaj yaptırın müzik dinleyin tütsü yapın vs sancıyı evinizde kendinizi iyi hissettiğiniz yerde çekin dediler.
Canim stress yapma insallah her sey yolundadir. Sag salim kavustursun rabbim bebisineGünaydın kızlar ayrıntılı ultrasona gidiyorum bütün gece uyuyamadım stres heyecan korku hepsi karma karışık. Dua edin herşey yolunda olsun lütfen. Bu kadar zorlu bi hamileliğin üstüne bi o kadar stres. Hamileliğin tadını çıkar diyenlere tuhaf tuhaf bakar oldum o nasıl oluyo der gibi.
Herşey iyi çıkar inşallah. İyi düşün iyi olsun canımGünaydın kızlar ayrıntılı ultrasona gidiyorum bütün gece uyuyamadım stres heyecan korku hepsi karma karışık. Dua edin herşey yolunda olsun lütfen. Bu kadar zorlu bi hamileliğin üstüne bi o kadar stres. Hamileliğin tadını çıkar diyenlere tuhaf tuhaf bakar oldum o nasıl oluyo der gibi.
pikeyi actinmi sade desensiz duruyordu esimle bi actik tatli minik bir zurafa cikti gizlenmis icine :))) simdi 13 martda banyo malzemeleri gelcek unibaby nin oldukca indirimli onlarida alip buyuk cogunlugu eksikleri kapatmayi planliyorum :)Amin inşallah
boyutu küçük çıkar sandım ama gayette büyükmüş battaniye ve pike çok iyi oldu. :)
Ben badem yağı kullanıyorum. Tüylenme oldu bende deKızlar göbek çevrenizde tüylenme oldumu? Ben bebeyağı kullanıyordum, ondan süphelendim.
Teşekkür ederim canım. Herkes bişeyler söylüyor ne yapacağımı sasırdım. En iyisi dediğin gibi yapmak.Merhaba canım. İlk 15 gün bizden bir kat fazla üşüyüp sonraları ise bizimle aynı oranda ısıyı hissediyormuş bebekler. O yüzden ince kumaş uzun kol body 2 tane onun dışında kısa kollu ve askılı almayı düşünüyorum. Büyüklere kalsa hep uzun kollu giydirip kundaklayacaklar.. Kitap aldım okuyorum öğreniyorum. Araştırıyorum. Danışıyorum... Bebek nasıl alışırsa öyle gider diyende var, çok sicaklarsa huysuz olur ağlar diyende.. Herkesin tecrübesi birbirinden farklı üstelik.. En iyisi kendi bebeğimizi gözlemleyip onun ihtiyacına yönelik giydirmek. Zorda kalmamak için uzun kol, kısa kol, askılı, çorap, eldiven filan alcam. Hepsinden az az. . Sonra duruma göre çoğaltırım diye düşünüyorum şuan.
Öyle anlatinki doğuruyorum sandımSaatlerce sancı çekeceksin canım ikinma 2 defa sanciyla beraber ikiniyosun hepi topu 2 defa ve ya 3 hemen bebek çıkıyor ben 3 defa ikindim 5 dk içinde doğdu ama sanciyla saatlerce çekiyorsun ve gittikçe de şiddetleniyor en sonunda doğum sancısı geliyor gerçek sancı seni doğum masasına alıyorlar hadi sancı geldiği zaman ilin diye sancı bir geliyor ikiniyosun birden sancı duruyor bir kaç saniye hiç sancı olmuyor sonra yine sancı geliyor öyle yine ikiniyorsun eğer bu ikinmada da bebeği cikaramadiysan bir sonraki sanciyi bekliyorsun o esnada da nefes alıp veriyorsun hızlı hızlı bu sefer yapcam diyorsun sonra yine sancı geliyor ikinmaya başlıyorsun bebek tam dayanıyor o esnada hemen alt kısmını küçük iğneyle uyusturuyorlar ve küçük bir kesi atıyorlar ama tabi hissetmiyorsun bebek çıkıyor löp diye hemen içindeki fazlaliklar falan dökülüyor ondan sonra hemen bir ebe oturuyor önüne dikiş atiyorlar uyuşuk olduğu için hissetmiyorsun
İnsanın kafası vok karısıyor haketen. Yaz aslında kışdan zor. Ama bebeğin sana üşüdüğnude sicakladığınıda anlatıcak. Profilimde ağustosta cekilmiş bi fotusu var kızımın. Daha incede, daha kalında giydirdiğim oldu. Bende ilk başda korkuyordum kısa koluda üşümezmi diye sonra o bile kalın geldiği oldu bi atlet bir bezde. Yanı o an anlıyorsun ne lazım diye. Cocuk sana söylüyor.Teşekkür ederim canım. Herkes bişeyler söylüyor ne yapacağımı sasırdım. En iyisi dediğin gibi yapmak.
Benimde yüzünde durmada sıvılce cıkıyor lekeleride cok pis kalıyor. Limonlu sırkeli gül suyu maskesi yapıyorum sonuc güzel görünüyor ama yenıleri engelemiyor sadıce eskılerın gecmesını sağloyor. 6 gundur yapıyorum ve şimdiden rengı baya acıldı lekelerede kulana bilirsin bence.Ben badem yağı kullanıyorum. Tüylenme oldu bende deyüzümde de lekeler olmaya başladı :'(
ne güzell,hangi ildesiniz merak ettim bu imkanları olan hastaneyiBen dun dogum yapacagim hastaneyi ilk kez gördüm. Yeni sectigim dr un hastasiydi arkadasim .Odasinda sanci cekti kimseyi gormedi duymadı strese girmedi .Dogumhanede jakuziye girip gevseme imkani vs hepsi hosuma gitti. Dikisleri dr kendisi atmış. 2 saat dogumhanede tuttular gözetim altinda .Bu arada esiyle girdi doguma.Sonra odaya bebegi kucaginda geldi .Cok rahatladim ortami gorunce. Hep acaba mi deyip duruyordum.
teşekkür edrim cnm iyilik sağlık diyelim, sen nasılsınSelam kizlarrr nasilsinizzz
Konya canim .Gece de kayinvalide anneyi istemedi esi bekledi .Hemsireler yardimci oluyor zaten her seye .Icime sindi benim icin de hayirli olur insallah.ne güzell,hangi ildesiniz merak ettim bu imkanları olan hastaneyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?