2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

İnanılmaz derecede kemiklerim ağrıyor kızlar daha çok kalça ve kasıklarımda ki kemiklerde ağrı oturup kalkarken zorlanıyorum. Böyle bişey yaşayan varmı aranızda?

Hadi sağ salim gelsin bebeklerimiz...

Bugün ben oğlumu ultraosnda tam göremedim
Doktor kalp karın vs ölçtü ama diğer şeylere bakamadı bana kızmaktan
inşallah canım sana niye kızdı ki

İnanılmaz derecede kemiklerim ağrıyor kızlar daha çok kalça ve kasıklarımda ki kemiklerde ağrı oturup kalkarken zorlanıyorum. Böyle bişey yaşayan varmı aranızda?
benim de ağrıyor bir kaç gündür bugün sağlık ocağındaki hemşireye sordum normal dedi büyüyor aşağıya baskı yapıyor dedi telaşlanma ya gerek yok dedi yavaş hareket et dedi

Kızlar bugün gebe okulunda emzirmeyi işledik. Kesinlikle biberona ve emziğe karsılar. Emzirme destek sistemi kasıkla ağzına dökme ve enjektörle beslemeyi önerdiler. Sadece erken doğum olursa bebeğin emme refleksini geliştirmek için emzik kullanılıyormuş.
Meme ucunu sadece sütünüzün son damlasıyla krem gibi uygulayın dedi.
Hergün duş alın memeye özel krem kullanmayın, sadece sütünüz ile dediler. Birde meme kalkanı oluyormuş onu mutlaka kullanın dediler. Sütyenin içine konuluyormuş ve içinde süt birikiyormuş. Gögüs pedlerini önermediler.
Bebek emzirme pozisyonlarını gösterdiler ay yapabilirmiyim bilmiyorum.
Bi gögsünüzden 15 sonra diğer gögsünüzden 5 dk emzirdiniz diyelim, bir sonraki emzirmeye 5 dk emzirdiğiniz memeden başlayın dediler.
Emzirmeye ilk önce meme ucunu çıkarmak için iki parmakla ovalama, sonra ucunu bebeğin dudaklarında gezdirme sonrada kahverengi kısmı tamamen bebeğin ağzına verme şeklinde dediler. Cuk cuk diye ses çıkıyorsa olmazmış, hava yutuyormuş bebek tamamen kavramalıymış. Emzirirken memenizi tutmayın, eğer bebek hava alamıyorsa hafifçe burnunun olduğu meme kısmını işaret parmağınızla bastırım dediler.

Birde emzirme bitince memenizi çekmeyin ağzından, küçük parmagınızı bebeğin agzına hafif sokun memeniZi öyle çekin yoksa çatlar dediler.
Son olarak mama pompalarını önermediler, kullanılacaksa günde 2 saatten faZla kullanılmamalıymış elle süt sağılmalıymış.

Kilo konusundan. 31 ocakta gittiğimde 54 muşum .
Bugün gittiğimde 59 cıktım

Normalde 56 ile kalmıştım hamile ama kızdı işte.
Eşimde abarttı doktor tuzlu mu yiyorsun turşu vs diyince.
Eismde turşu çok yiyor yemeğe gittik turşu olmassa yemem dedi diye anlattı
Kızdı baya
Hergün yemiyorum
En son 3 hafta önce yedim abarttınca kızdı doktor

Mama pompası dediğin elektirikli manüel olanlar mi
Elle süt sağma işi için manuelde olsa bişey kullanmamalı miyiz canm

Umarım başarabiliriz çok ince detaylar yaaa
bende 2. Ayda gittiğimde 5 kilo almıştım ki zaten kilom fazla azar işitmiştim bu ayda kilo almamışım kendi tartıma göre tabi perşembe gününe kadar almazsam :) ve bence çok aşırı kilon yok takma .Bide o eşler yokmuuuuu bir tatlı yiyim doktor tatlı yasak dedi diye gidince kapının önünde tehtid ediyor söyliyimmi diye

Mama pompası dediğin elektirikli manüel olanlar mi
Elle süt sağma işi için manuelde olsa bişey kullanmamalı miyiz canm

Evet canım elektrikli olan, tabir kaba olucak aynı inek memesi sağar gibi ama temiz kaynatılmış bir kabın içine iki parmağınla kendi sütünü sıkarak sağıyorsun

O da olabilir her canlı dünyayı bizim gibi görmüyor sonuçta belki de görüyordur hissediyordur enerjisini iki oglusun olcak ne güzel bebiş doğunca biraz büyüünce sever
Sever mi bilmiyorum da en cok kacmasindan korkuyorum .Gozu disarda bizim kusun.
Ben sol kalcam 1 hafta batti kirik gibi yatamadim dönemedim ve yataktan kalkamadim esim kaldirdi .Onda bile bagira bagira zor kalkiyordum .Bir iki gündür zayifladi .Yarin ayrintilidaki dr a sorcam unutmazsam .

Emzirme bana işin en zor kısmı geliyor. İlk bir iki hafta bebek memeyi tam tutup kavrayana kadar bazen 10-15 dakika uğraşıyor kan ter içinde kalıyordum. Hem bebek güçsüz olduğu için ağzına yerleşmesi zor oluyo yerleşse bile bırakabiliyor

Canım elle süt sağmak sütü kesinlikle azaltıyor. Elle sağdığım zaman birsonraki sefere o göğsün performansı daha düşük oluyordu. Ben süt sağma makinelerinin daha iyi olduğunu düşünüyorum.

laiyka paylaşımın icin tesekkurler canim .Ben de gitsem iyi olurdu gebe okuluna ama hic gözüm kesmedi .

Of aynen çıktıktan sonra baya kızdım ona
Sanki tehdit edince nolcak demi

Evet canım elektrikli olan, tabir kaba olucak aynı inek memesi sağar gibi ama temiz kaynatılmış bir kabın içine iki parmağınla kendi sütünü sıkarak sağıyorsun

Canım manüel makine ile bile zorlanma oluyormuş zaman konusunda da sıkıntılı olanlar için pratik değil sanırım
Bir de becerebilmekte mesele
Kaba olmadı canım gayet açıklayıcı oldu benim için teşekkür ederim

Kızlar benim sat tarihim ile ilgili sıkıntı vardı geç yumurtlama diyip ilk doktorum bir hafta ileri atmıştı sat tarihimi. Ama şimdiki doktorumda ayrıntılı ultrasondaki ölçümlerde gerçek sat tarihime uygun çıkıyor. Ultrasona göre 23 haftalık. Hangi gün hamile kaldığımı biliyorum aslında erkek bebek olduğu için 14 gün geriye gidip hesaplasam sat tarihini bulurmuyuz öyle. Çünkü 32. Hafta izni sarkıntıya uğruyor böyle

Telaşlanmıyorum ama böyle zor oluyor canım sanki son zamanlarımdaymışım gibi yavaş yavaş hareket ediyorum bi çaresi varmıdır acaba

Benimde şuan öyle özellikle kasıklarımdaki kemikler batıyor sanki. Doktora sorduktan sonra bize de haber ver canım belki bi çözümü vardır.

Çok güzel bilgiler teşekkürler. Benimde merak ettiğim konu şu emzik olayı, bazı bebekler parmağını emmeye başlıyormuş ee yapma etmeden de anlamaz o durumda emzik daha mantıklı değil mi

yani bi çözüm söylemedi geliştiği için normal dedi zamanla vücudunda alışır sanırım
Umarım öyle olur, ben minarel yada kalsiyum eksikliği vs diye düşündüm bazı sayfalarda okudum, ağrı yapıyormuş. 1-2 gündür maden suyu ve bol süt içtim ama pek işe yaramadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…