- 19 Şubat 2017
- 2.424
- 3.908
- 133
- 36
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #26.941
umarım hafifler canım gerçekten kötü oluyor paytak ördek gibi yürüyorum ağrılar yüzünden Allahım kolaylık ve sabır versin inşallah.Umarım öyle olur, ben minarel yada kalsiyum eksikliği vs diye düşündüm bazı sayfalarda okudum, ağrı yapıyormuş. 1-2 gündür maden suyu ve bol süt içtim ama pek işe yaramadı.
Amin canım inşallahumarım hafifler canım gerçekten kötü oluyor paytak ördek gibi yürüyorum ağrılar yüzünden Allahım kolaylık ve sabır versin inşallah.
Kızlar bugün gebe okulunda emzirmeyi işledik. Kesinlikle biberona ve emziğe karsılar. Emzirme destek sistemi kasıkla ağzına dökme ve enjektörle beslemeyi önerdiler. Sadece erken doğum olursa bebeğin emme refleksini geliştirmek için emzik kullanılıyormuş.
Meme ucunu sadece sütünüzün son damlasıyla krem gibi uygulayın dedi.
Hergün duş alın memeye özel krem kullanmayın, sadece sütünüz ile dediler. Birde meme kalkanı oluyormuş onu mutlaka kullanın dediler. Sütyenin içine konuluyormuş ve içinde süt birikiyormuş. Gögüs pedlerini önermediler.
Bebek emzirme pozisyonlarını gösterdiler ay yapabilirmiyim bilmiyorum.
Bi gögsünüzden 15 sonra diğer gögsünüzden 5 dk emzirdiniz diyelim, bir sonraki emzirmeye 5 dk emzirdiğiniz memeden başlayın dediler.
Emzirmeye ilk önce meme ucunu çıkarmak için iki parmakla ovalama, sonra ucunu bebeğin dudaklarında gezdirme sonrada kahverengi kısmı tamamen bebeğin ağzına verme şeklinde dediler. Cuk cuk diye ses çıkıyorsa olmazmış, hava yutuyormuş bebek tamamen kavramalıymış. Emzirirken memenizi tutmayın, eğer bebek hava alamıyorsa hafifçe burnunun olduğu meme kısmını işaret parmağınızla bastırım dediler.
Birde emzirme bitince memenizi çekmeyin ağzından, küçük parmagınızı bebeğin agzına hafif sokun memeniZi öyle çekin yoksa çatlar dediler.
Son olarak mama pompalarını önermediler, kullanılacaksa günde 2 saatten faZla kullanılmamalıymış elle süt sağılmalıymış.
Kilo konusundan. 31 ocakta gittiğimde 54 muşum .
Bugün gittiğimde 59 cıktım
Normalde 56 ile kalmıştım hamile ama kızdı işte.
Eşimde abarttı doktor tuzlu mu yiyorsun turşu vs diyince.
Eismde turşu çok yiyor yemeğe gittik turşu olmassa yemem dedi diye anlattı
Kızdı baya
Hergün yemiyorum
En son 3 hafta önce yedim abarttınca kızdı doktor
Güzel bilgiler bunlar, ben de face de emzirme sanatı grubunu takip ediyorum, bir çok şeyi oradan öğrendim inşallah da uygularken işimize yarar. Yani zorlanmadan başarabilirim.
Valla sizin doktorları anlamıyorum benim doktor kiloya görüntüden bakıyor hiç bir şey demiyor. 11 kilo aldım, size o kadar kiloya kızıyorsa benim gibi kilo alanı direkt kovar herhalde. : D şaka bir yana neden bu kadar az kiloya kızıyorlar?
Nerdeyse 1 buçuk ay gibi bir sürede aldım ondan sanırım
bezi alıp stok yapmayın sakin ben kizimda prima almıştım cisini sizdirmisti yenidoganken bide bazı bebeklerin bazı bezlere alerjisi oluyor dogunca alıp denemek lazimBen ilk başlarda prima premium care alacağım sanırım. Kullananlar çok memnunlar. Sleepy için de hep iyi yorumlar alıyorum benim çevremde primadan sleepy ye geçenler hiç sıkıntı yaşamamış daha sonra belki ben de sleepy kullanabilirim ama ilk zamanlar daha hassas olacağını düşündüğümden prima almaya niyetliyim. Islak mendil olarak geçen gün uni baby aldım
küvet almak lazım bence filede çok rahat oluyor ben kendim yikiyordum annem beni bekle derdi onu cagirmadan yikardim buyuk bir hevesle çok rahat oluyor her sene a101e geliyor banyo ürünleri bende şimdilik onu bekliyorumKızlar hemen herşeyi aldık gibi ama banyo küveti falan var işte tırnak makası ufak tefek. Bu küveti almak gerekir mi ya ufacık zaten elimizde yıkasak banyoda. Evde çok yer kaplayacak birde katlanabilir olanları var küvetin fiyatı biraz yüksek normalinden ama alırsam ondan alsam kullanışlı mı olur kullanan var mı hiç ??
senin yine mide doluyken canim hamile degilken oglen 1 e kadar uyuyan ben uykuyu unuttum bebek alistirma yapio sanirim. bunye otomatik sabah 6da bir kalkiyor mide yanmasiyla ohhh gecede 2de ucde anca uykum gelio iyi dayaniorum 3 saatlik uykuyla anlamadm gti :/Bu gece bana uyku yok 3 te uyandım sabahı ederim artık. Midem doluyken uyuyunca böyle oluyor. Hazmedemiyorum.
Günaydın cnm ben geçen hafta cumartesi gitmistim muayeneye bebegin ağırlığı 625 gr boyu 28 cm di doktor herşeyi iyi dedikizlar gunaydin dun gorduk bebisimizi herseyi cok iyi masallah sadece gebelik sekerinden dolayi diyetteim doktor bazende birak sekerin ciksin kilosu biraz dusuk bebegin dedi canim skldi netten bakiyorum haftaya gore uyumlu aslinda. 24+5 haftalik 730 gram pff sizde durumlar nedir benm haftalardaki arkadaslar graminiz kacti biseyde yiemiorum seker firliyor korkuyorum
sen gttinde kac haftalik demisti cnm ozamn aslinda bakiyorum netten kilosu normal standarda göreGünaydın cnm ben geçen hafta cumartesi gitmistim muayeneye bebegin ağırlığı 625 gr boyu 28 cm di doktor herşeyi iyi dedi
Canim o cati ağrısı olabilir.Sorarsam paylasirim mutlaka.Benimde şuan öyle özellikle kasıklarımdaki kemikler batıyor sanki. Doktora sorduktan sonra bize de haber ver canım belki bi çözümü vardır.
Bende öyle oluyorum yaa. Binlerce şükürr canimmGunaydin kizlar uyku tutmadi 7 den once uyandim .Zaten zor uyumustum .Ne zaman minigimi gormeye gidecek olsam icim kipir kipir uyuyamiyorum yahu.Bu mutlulugu icime koyan Rabbime şükürler olsun
bunu diyen doktoru ilk defa görüyorum benim 21 de 450 gramdi haftasına uyumlu yani seninkide gayet normal bence şekeri olan annelerin bebekleri kilolu dünyaya geliyor evet o doğru ama bana doktorum sekerine dikkat etmezsen evet bebeğin doğar sağlıklı doğar gorunurde bir problemi olmaz ama büyüdüğünde okul çağına geldiginde öğrenme güçlüğü yaşar demiştikizlar gunaydin dun gorduk bebisimizi herseyi cok iyi masallah sadece gebelik sekerinden dolayi diyetteim doktor bazende birak sekerin ciksin kilosu biraz dusuk bebegin dedi canim skldi netten bakiyorum haftaya gore uyumlu aslinda. 24+5 haftalik 730 gram pff sizde durumlar nedir benm haftalardaki arkadaslar graminiz kacti biseyde yiemiorum seker firliyor korkuyorum
24 haftalıktı tam cnmsen gttinde kac haftalik demisti cnm ozamn aslinda bakiyorum netten kilosu normal standarda göre
Vücudumuz kendini bebeğe alıştırıyor bencede, uykusuzluğa alışsak gerisi kolay bence. Ben zaten çok uyku düskünü değildim ama geceleri mide yanmasi yüzünden kıvranmak yoruyor.senin yine mide doluyken canim hamile degilken oglen 1 e kadar uyuyan ben uykuyu unuttum bebek alistirma yapio sanirim. bunye otomatik sabah 6da bir kalkiyor mide yanmasiyla ohhh gecede 2de ucde anca uykum gelio iyi dayaniorum 3 saatlik uykuyla anlamadm gti :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?