2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar iki gün sonra temizlikçi gelecek ama ben çok gerginim
Evi önden temizleme gereği duyuyorum sanki
Ee ben temizlersem ona iş kalmicak
Gereksiz yere mi geriliyorum sizce
Laf söyler hakkımda konuşur diye çekiniyorum biraz patavatsız birine benziyor

Kızlar Doğumla ilgili endişelerinizi dile getirdiğinizde yaaa anne olmak kolay değil daha bu ne ki diyenlere sinir oluyor musunuz siz de ? Ben mesela sezeryandan dolayı korkularım var ilk defa başıma gelecek ne beklediğini bilmiyorum vs. Arkadaşıma anlattığımda sen bu kafayla ana olamazsın dedi neymiş Doğumdan sonra daha bi sürü dertler varmış ameliyat neymiş ki. Biliyorum Doğum sonrası zor benim beklediğim biraz daha rahatlatıcı şeyler çok mu zor motive etme

Bence boşuna geriliyorsun.sen temizleyeceksen o ne yapacak bence yorma kendini hiç

İnsanlar konuşur takma kafana bide iyi ettik sanırlar

O ne yaaaa iğrenç bu nasıl bi cahillik sakın öyle bişe yapmalarına izin verme canım, yaparsanız bende bizin a... ederim dersin töbe töbe öyle iş mi olur
ben zaten izin vermem ama doğumdan sonra ben kendimde değilken nasıl olur bilmiyorum kv kalacak doğumda çünkü. kendim de açık açık söylüyorum zaten öbürlerinde yaptım bişey olmadı diyo bana. artık eşimle de konuşcam annesiyle konuşsun uygun bi dille. allahtan böyle saçma sapan şeylere eşim de karşı. yok tuzlamakmış yok tükürükmüş bilmem neymiş çok saçma yaaa herkes kendi bebeğini istediği gibi büyütür kimsenin karışmaya hakkı yok.

Benim de ameliyatla ilgili korkularim var ve sezeryan olmak durumunda kalcam muhtemelen. Mesela yillarca dis teli taktim ama 20lik dislerimi cerraha aldirtmaya korktugum icin dislerim gene yamuldu. Korkularimi arkadaslarimla yada annemle kvyle vs paylastigim zaman ayni senin yazdigin gibi tepkiler aldim. O yuzden artik sadece esimle paylasiyorum arastirip yeni seyler ogreniyorum sezeryanla ilgili yada anestezi sureciyle ilgili hepsini esime anlatiyorum o da ogreniyo ve bana destek olmaya calisiyo. Zaten ameliyathaneye ve hastanedeki refakat surecinde sadece esimi alicam.

Benim ikinci olacak ben daha çok endişeleniyorum. İlkinde en azından ne olacağını bilmediğim için daha rahattım. Bence çok normal endişelenmek. Ben öyle tipli insanlarla hiç konuşmuyorum rahat oluyor. Aslında kimseyle konuşmuyorum sanırım iyice kendimi kapadım. İlkinde çok sıkıntı çekince bunda insanlardan uzaklaştım sanki özellikle eşimin ailesinden. Kendi ailem de zaten uzakta. İnşallah her şey güzel olur diye düşün şimdi kızım 4.5 yaşında oldu yaşananlar unutuluyor her şey düzeliyor. Annelik delilik diyorlar ya çok doğru.

Temizleme birak isini yapsın. Ben de sen gibi düşünüyorum aslinda .O yuzden sanirim bugune kadar bir kez aldim onda da pisman oldum.Yarin annem gelip yapcak insallah.
Ben de sirf boyle akil vermelerden kaçınmak icin kimseye bir sey demiyorum .Icimde fırtınalar kopuyor fazlasıyla korkuyorum .Ama sadece esimle ve benle ayni hafta dogum yapacak 2 arkadasimla paylasiyorum .Hayir sanki siz doğuştan uzmansiniz her seyi biliyordunuz hic sorun yasamadiniz .Biraz da X in burnundan getirelim derdinde millet .Sana nacizane tavsiyem bu konularda kimseye fikir sorma ve dert yanma canim.Bazen bilmedigin bir seyde açık vermemek cok ise yarıyor .Kimse laf edemiyor.

Kendin temizlik yapıcaksan niye para veriyorsun başkasına, ona güvenmiyorsan başkasnı cağır hem para alıp hem lafmi gezdiricek. Senin yerinde olsam 2 gün elimi hiç bir şeye değdirmem para alıyor hakını versin.

Ah seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de aynı istekle artık doğurmak istiyorum hakkında hayırlısı olsun buraya da yaz eğer doğuma alırsa

Canim sakin ol bizi haberdar et.Stres yapma bebegin icin hangisi iyiyse o olsun.

Canim yaa demek ki senle beraber gerildi .Hic kimseye degmez aslinda bebeklerimizden onemli degil ama sabrimizi zorluyorlar iste ne yapcaksin.
Aynen çok etkilendi ve vicdan yaptım sabaha kadar. Birdaha kimse için bebeğini üzmem ona kesin karar verdim

Seni anlıyorum ve katılıyorum ukla insanlar cok hele ki doğum yaptıysa herşeyi bilirler.... bnde bugun durgunum düşünüyorm yanımda olanları ve olmayanları.. herkezin kendi hayatı kendi bebeği kimse aynı değil ewt öyle görcez de geç

Ah kuzum hepimize ayni seyleri yapiyorlar, oglum 3 yasina girecek, soyledikleri dey hep ayni daha bunlar iyi gunlerin, bir buyusun gorursun vs vs gibi hep olumsuz seyler, toplum mu boyle, insanlar mi hep umutsuz, maddi zorluklar vs yuzunden midir bilmiyorum ama hep ayni...

Ağır işler var cnm anneme yaptıramam ben tabaklik indirilecek pencereler falan var
Ben de 2 defa çağırdım ama hiç ağzımı açmadım annem de diyor sen çık evden ben ilgilenirim konuşurum sen gerilme
Başkası yok ne yazık ki canım çok yoğunlar
Çekiniyorum biraz işte gerçi her gün temizlik yapıyorum zaten ama hiç yapamadığım yerler var
Mesela yatağın altı tabaklik pencere
Doğru söylüyorsun hakkını alıyor konuşacak olursa ben de terslerm artık ne yapıyım

Kızlar Haziran annelerine bakıyorum arada, çatı muayenesine ek olarak sıyırma diye bir şeyden bahsetmişler ne olduğunu nasıl neden yapıldığını bilen var mı?

shealemon var etrafımda malesef doğuma kalmış 3 gün zaten çok korkuyorum kuaförde korkunç doğum hikayesini anlatmak istedi biri anlatma ben önceden doğum yaptım hiç de senin dediğin gibi olmadı sen beceriksiz birine denk gelmişsin senin şanssızlığın deyip susturdum yoksa korkuma korku ekleyecekti

Afilim92 sana katılıyorum bi konuda bilmiyorum dedin mi artık seyreyle nutuk atanlari kendileri prof sanki valla ben de bi doğum yaptım kızım 4 yaşında eşim hariç kimseden destek görmedim ve eğitimciyim de ama kimseye ahkam kesmedim Soran olursa bildiğim kadarıyla olumlu yönde anlatıyorum o yüzden kimsenin aklına ihtiyacım yok deyip susturmak lazim bazı insanlar bundan anlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…