2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar yarın nst ölçümüm var ve sanırım çatı muaynesi olucak nasıl yapıyolar yaptıranlar anlatabilirmi özel dra gidiyorum

Canım bana tıp fakültesinde defalarca kez yaptılar bu zamana kadar. Gevşek bırak kendini sıkma ve geriye doğru çekme. Çok kısa sürecek derin nefes hop bitti inşallah

İyi geceler kızlar benim bugün nişanım geldi sanırım. Öğlen 12 ilk koyu kıvamlı kırmızı ve kahverengi şeklinde camasirimda lekelenme vardı sonra akşam 7de akintı ile beraber pembemsi seklineydi ve aynısı akşam 10da oldu. Nişan geldiğinde hemen doktora gitmek gerekmiyor onu biliyorum bebeğin hareketlerini takip ediyorum gayet hareketli bugün. Şuan sancı ağrı yok sadece bacağıma cız diye bir ağrı geliyor arada

Eğer gidebiliyorsaniz gidin derim ben bile heyecanlandım

Gece uyumayan çocukların anneleri kulübünden merhaba :)

Kızlar gerçekten uyuyun uyuyabildiğiniz kadar :)

Doğum hikayeme gelecek olursak. Spinal epidural kombine anestezi ile sezaryen ameliyatım toplam 30 dakika içinde bitti. Hayatımda ilk defa ameliyat olduğum için ilk 5 dakika falan korksamda, eşim odaya girip elimi tuttuğunda bitti tüm korkular.

Kesi yapılırken gerçekten çekiştirmeleri hissediyorsunuz, bu biraz rahatsız edici olsada, bebeğe kavuşmak için yapıldığını düşününce heyecana dönüşüyor :)

Hastanemden ve doktorumdan aşırı memnun kaldım. Bebek anında bana ve babasına gösterildi, ilk muayenesi yapıldıktan sonra bana verildi ve ben dikilirken baba ile birlikte odaya gönderildi ve birdaha hiç ayrılmadık. Hemşireler 2-3 aaatte bir geldi ve beni ve bebeği muayene ettiler. Oğlumdan hiç ayrılmadım. Odaya geldiğimde minnoşum emzirmem için beni bekliyordu :)

Hemşire mememi sıktığı an kolastrum geldi, bebeği de mememe getirdiği gibi oğluşum kaptı :) ve neredeyse 1 saat aktif emdi :)) ne geldi bilmiyorum ama memeden ayrılmaması çok tatlıydı :)

Emzirdikçe susuyorsunuz, sanırım 4-5 lt su içtim bir günde.. göbek hala 7-8 aylık göbek sezaryen yerimde epidural var ancak yinede kalkıp otururken ve yürürken acıyor.

Normal doğumu çok istemiştim ama sezaryen doğumun kısa sürede bitiyor olması kısmı beni hiç pişman ettirmedi. İyiki sezaryen olmuşum diyorum şimdi, hem oğlumun kafası çok güzel çıktı :)

Gündüz çok güzel uyuyan sıpam, gece benim göğsümden indiği an yaygarayı koparttı. 2 saate yakın mahfetti bizi :) artık en son sabahlığımı serdim üzerine ve uyudu şimdi :)

İlk emzirmeden sonra hemen mokanyum kakasını da yaptı.

Bana benzeyen bir bebek oldu :)

4 defa kustu. Kustu derken gaz çıkarırken su geldi. 4 takım almıştıö, birde hastaneden 5 takım şimdiden bitti. Yarın babası eve gidip tulum getirecek :) bol bol tekli tulum alın. Eldiven çok lazım oluyormuş tırnakları fena çiziyor. Ben 2 tame getirmiştim yetmedi, siz bol bol alın. Bol kakalı bir gündü 15 bez almıştım, siz daha fazla alın. Kusmalar için müslin bez almıştım ama yinede üstünün ıslanmasını önlemedi, siz önlük de alın. Battaniyesine çişini yaptı iki battaniye almıştım, biri çiş biri kusmuk oldu, siz daha fazla alın.

Bizden şimdilik bu kadar:)

Telefonu elime çok alamıyorum. Alsamda pek yazamıyorum. Herkesin iyi haberlerimi bekliyorum :)) öpüyorummm

Hep ayni kaygılar. Beni bosver basimda hemsireler olur sen bebeği gözünden ayırma diyorum. Ruyamda da surekli doğuma girerken görüyorum kendimi .Hayirlisiyla bir doğursak level atlasak
Bizde 38 i bitirdik bugün hala tık yok bugün camları sildim belki açılma hızlanır diye yok sancı mancı tık yok

Canim nasilsiniz ?Ciktiniz mi hastaneden?
Sağol canım iyiyiz , pazar sabah çıktık hastaneden.
Bebeğim iyi... emiyor çok şükür ama dün gece gaz mı nedir, sancıdan çok ağladı....kaka yapıyor bir kaç kez ve alt açınca çok ağlıyor dakikalarca geçmiyor. Ne yapacağımı şaşırıyorum sakinleştirmek için.
Bunun dışında iyiyiz.

Bugün Dr kontrolü var soracağım bu konuları bakalım umarım gaz için damla kullanabiliriz.

Sizler nasılsınız? Herşey yolundadır umarım..doğum yapan arkadaşlarımız oldu mu? Sonsuz ve gaia yı biliyorum sadece...hepsine geçmiş olsun.

Yaa maşallah sübhanallah ne kadar şanslısın süt konusunda Allah nazarlardan saklasın canım çok sevindim çok güzel bir doğum yaşamışsin Allah muhabbeti izi arttirsin

Kızlar ben hiiiic okuyamıyorum burayı doğum yapan var mi kaçırdım her şeyi. Oğlum asla uyumuyor çocuğum sancidan kıvranıyor. Benim sütüm halaa yok her şeyi yapıyorum daha doğrusu yapmaya çalışıyorum ama hala sütüm 15-20 cc arası çıkıyor. Uzun süre masaj yapmayınca o da çıkmıyor çocuk da bos memeyi tutmuyor. Yarım saatte bir sanciyla uyanıyor masaj yaptirmiyor karnının gerginliğinden gazını bile aglatarak çıkarıyorum. Acile dahi gittik çocuk ağlamaktan bitkin düşüp öyle uyiyabiliyor diye bir çözüm yok. Şimdi ne kadar karşı olsam da mama aralarını 2-3 saate çıkarabilmek için emzik aldık nöbetçi eczaneden. Keşke mememi emzik niyetine kullansa ama i ih tutmuyor. İnşallah emzik işe yarar daha uzun aralıklarla beslenir de gazı azalır oğlumun. İnsanın evladını acı çekerken görmesi dünyanın en kötü şeyi. Kendi uykusuzlugumun hiç bir önemi yok hala bu saatte başında nöbet tutuyorum

Yaa maşallah sübhanallah ne kadar şanslısın süt konusunda Allah nazarlardan saklasın canım çok sevindim çok güzel bir doğum yaşamışsin Allah muhabbeti izi arttirsin

Saol canım benim. Senin yavruşun da bi an önce annesinin mucize sütüne doyasıya kavuşur inşallah

Gerçekten öyle. Bu iş büyük oranda psikoloji işi. Felaket tellallığı yapmanın hiç kimseye faydası yok- ki her doğum kendine özel.
Ayne sadice psikoleji işi, ilk hamileliğim boyunca etrafımdakilerin abartdığı canlarnın cok tatlı olduğu için boyle olduğnu düşündüm, normal doğumun cok kolay olduğunu ama naz yapmak için diğererinin abartdiğni soyledim kendi kendime, (gercekden zor doğum yaşıyanda vardır belki)
Ve gercekde düşündüğüm ve hazır olduğum cok güzel bir doğumum oldu. Şimdi hamile va doğum yapanlar bana doğum nasıl bir deneyim diye sorduğunda cok güzel ve anne için kolay diyorum, cünki buna inandim ve boyle oldu ( tabi bu sefer ay sen epudural aldın. Doğumunda epudural alıp abartan da sen şansliymişsin sana epudulali erken takdilar(5-6 cm acıklıkda, en erken 4 cm acıklıkda takılıyor), yok bebek el kadardı (2850 gram)
Bilmem nedr bilmem ne.)
İnşallah normal yada sezaryan herkesin doğumu hayal edip isdediği gibi olur.

Ben varım canım bebeğim makat geliş benimde sürekli göbeğimin üstünde bası ve orayı itip itip duruyo orası sanki içerden çürüdü gibi.yemek vs yaparken azıcık tezgaha degse bile çürük gibi acıo.demek bitek bende dilmiş.

Cok sagolun allah razi olsun . Boyle oldu ama adam inanmadi bu gebelikte hep olur dedi. Dusmeden once krem surdum yoktu ki
Canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine allah korumuş ikinizi de .
Beni de şu an çok rahatlattiniz çok teşekkür ederim
22 haziran cuma gunu oglum dunyaya geldi :) darisi size kizlar. Rabbimsaglikla kavusmayi nasip etsin herkese :)
Gözünaydin canım saglikla büyüsün bebisin:)
sonsuzzz canım gözünaydin Allah analı babalı büyütsün inşallah
Doğum hikayen de çok güzel zevkle okudum ❤
K know_all canım gözünaydin Allah analı babalı büyütsün inşallah ❤
Başka doğum yapıp gözden kaçırdığım arkadaşlar varsa sizin de gözünüzaydin saglikla büyüsün bebisler❤❤

O ağri bendede oluyor, senin bebek ters yani makat geliş, benim kizimda en son oyleydi şuan dondümü bilmiyorum inşallah donmuşdur, dr makat gelişdede normal doğumu yaptırmakda ısrarlımı? Yoksa sezaryanmı olucaksın.??

Günaydın kızlar
Çok güzel bir rüya ile uyandım bugun
İlk defa bebisimin yüzünü tam anlamıyla rüyamda gördüm
mas mavi gözlü siyah sacli minnacık biseydi
Günaydin.
Ay ne güzel ruya hemde doğuma bu kadar az kala, senin moralni yüksek tutmak için girmiş ruyana beliki.
Allah sana ve hemize hayılimizdeki gibi hayırlı sağlıklı bir evlat versin inşallah.

22 haziran cuma gunu oglum dunyaya geldi :) darisi size kizlar. Rabbimsaglikla kavusmayi nasip etsin herkese :)
Gozunaydin cnm Rabbim analı babalı hayirlivevlat eylesin geçmiş olsun
Canım üzülme her çocuk bir olmuyor. Önemli olan sağlıklı olması mama için birşey olmaz. Bazı mamalar fazla gaz yapabilir. Mamayı değiştir. Kiraz çekirdeği ttorbasi çok ise yarıyor. Birde yaninda dururken yüzükoyun yatır çok 4ahat uyur.

Canım benim servikal miyomum var, normal doğum yapamıyorum rahim agzını kapama ihtimali oluyormus.oyuzden sezeryan olucam inşallah.ama doktorum her kontrolde makat geliş olduğu için de zaten kesinlikle normal doğum olamayacağını söylüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…