- 11 Eylül 2017
- 1.882
- 2.534
- 133
- 31
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #48.681
Cok sevindim iyi olmana tikat et kendine.
Kızlarrrrr dünyanın en güzel gezegeninden merhaba :))
Anne oldum ben. Sarımı sarı, dünya tatlısı, dünya uslusu mis kokulu oğlum dünyamıza güneş gibi doğdu.
Her şey yolunda, sütüm geldi, oğlum emdi, şimdi yanıbaşımda mışıl mışıl uyuyor:)
Allah her isteyene hayırlısıysa versin, allah buradaki tüm arkadaşlarıma sağlıklı evlatlarına kavuşmayı nasip etsin..
Benim sezaryen ağrılarım var biraz ama varsın olsun...
Cok gecmis olsun cnm dikkat et son zamanlar Allah korusunCok sagolun evi bebek icin temizliyordum ama az kalsin cok kotu seyler olacakti. Allah esirgedi
Hayirli olsun canım Allah bana da böyle cümleler ile sukredebilmeyi nasip etsin inşallah...
Cok gecmis olsun cnm dikkat et son zamanlar Allah korusun
Gözün aydın canm allah sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallahKızlarrrrr dünyanın en güzel gezegeninden merhaba :))
Anne oldum ben. Sarımı sarı, dünya tatlısı, dünya uslusu mis kokulu oğlum dünyamıza güneş gibi doğdu.
Her şey yolunda, sütüm geldi, oğlum emdi, şimdi yanıbaşımda mışıl mışıl uyuyor:)
Allah her isteyene hayırlısıysa versin, allah buradaki tüm arkadaşlarıma sağlıklı evlatlarına kavuşmayı nasip etsin..
Benim sezaryen ağrılarım var biraz ama varsın olsun...
Bursadasınız galıba sız hangı hastanelerde varmıs acaba?Kızlar bişey daha öğrendim eğer bikmeten varsa yazayım SGK her hastane için Bir limit belirlemiş mesela bizim hastane için 1100 lira ama bize 1800 dediler detaylı fatura alıp Kalan kısmını geri alabiliyoruz bilginiz olsun esimin kuzeni eşinin doğum yaptığı hastaneden 2000 lira gibi bişey geri iade aldı ben bursadayım başka sehirde nasil bilmiyorum ama en azından sgkyi arayıp sorun varsa böyle bir hakkimiz kullanalım para kolay kazanilmiyor sonucta
Geçmiş olsun canım ne dediler peki? Bir sorun yoktur inşallah. Ben orada sancının kaç kere olduğunu gösterdiğini sanmıyorum ama bilemedim yine de. Belki bilen biri çıkarYerleri silerken kayip fayansa düştüm. Acile gittik orada cekildi. Kagit onlarda kalacakmis napacaklarsa artik. Bunlari cekebildim ancak
Canım hamilelikte damarlar çıkabiliyor doktorun dediği gibi. Hatta damarlardan dolayı hemoroid veya varis oluşuyor.Cok sagolun allah razi olsun . Boyle oldu ama adam inanmadi bu gebelikte hep olur dedi. Dusmeden once krem surdum yoktu ki
Arkadaslar mama vermek zorunda kalsaniz bile enjektor yada fingerfeeding sekliyle bebeginizi besleyinki gogsunuzu vermeye basladiginizda zorlanmayin mama ya dusman degilim ama biberona dusmanim acikcasi cunku bebek biberona alisinca memeyi almiyor mamaya alisinca degilCanim ne demek uyumiycam .Cagir kv ni yapsın isi.Boyle yorulursan daha kötü olursun. Gece sancilanirsin sakin oyle bir hata yapma. Sezeryan olursan belki alt ust pijama giyemezsin boydan gecelik lazim olabilir. Sutun hemen gelmezse mama gerekebilir .Sen onlari dusunme hastanedeyken de alinir .Biberon vercek misin bilmiyorum ama onu bugun alsaniz iyi olur .5 dk kaynatman gerekiyor cunku .
Hurma ve zemzem koy varsa .
Canım geçmiş olsun Rabbim korumuş. Bırak artik temizliği tut bir kadın bir günde yapar canından degerlimi? Damar da ezilmiş gobi duruyor sanki. Koru birşey olsaydı Dr söylerdi belki farkında değildin cnm.Allaha sukur simdi iyiyim canim sagolasin. Bebek dalga dalga hareket ediyor masallah. Ayagimda ilginc sekilde bi damar görünür hale geldi. Acikdeki doktor cok acayipti bundan birsey olmaz dedi yolladı evdeyim simdi
Geçmiş olsun canım ne dediler peki? Bir sorun yoktur inşallah. Ben orada sancının kaç kere olduğunu gösterdiğini sanmıyorum ama bilemedim yine de. Belki bilen biri çıkar
Canım hamilelikte damarlar çıkabiliyor doktorun dediği gibi. Hatta damarlardan dolayı hemoroid veya varis oluşuyor.
Canini sıkma biz hayırdaki şerleri şerdeki hayırları göremeyiz umudunu kaybetme herşey güzel olacak inan bana sen iyileşeceksin inşaallah belki bazen bazı şeylerin daha güzel olabilmesi için ağır imtihanlar geçirmen atlatman gerekiyordur kalbini gönlünü ferah tutmaya çalışAmin canım
Tek dileğim bu olanları atlatmak...
Ilk çocuğum.
Bir sürü şeye hevesim vardı...
Hiçbiri olmucak şuan...
Hani yapsam nolacak.
Ya da lohusalık için cekim icin aldigim segleri yapsam giysem ne olacak..
Gulemiyorum bile.
Canım geçmiş olsun Rabbim korumuş. Bırak artik temizliği tut bir kadın bir günde yapar canından degerlimi? Damar da ezilmiş gobi duruyor sanki. Koru birşey olsaydı Dr söylerdi belki farkında değildin cnm.
Ben de ayni dusuncedeyim canim .Sut veya mamayi muhafaza icin hastane cantama koydum. Esime surekli tembihliyorum .Birisi mamayi biberonla vermek isterse musade etme diye .Genel anestezi filan olursam ben kendime gelene kadar neler neler yaparlar .Arkadaslar mama vermek zorunda kalsaniz bile enjektor yada fingerfeeding sekliyle bebeginizi besleyinki gogsunuzu vermeye basladiginizda zorlanmayin mama ya dusman degilim ama biberona dusmanim acikcasi cunku bebek biberona alisinca memeyi almiyor mamaya alisinca degil
Aynen bende kendi eşime söylüyorum sürekli bebeği götürdüklerinde peşlerinden git öyle bişey yaparlarsa izin verme ben doyururum çocuğumun karnını diyorumBen de ayni dusuncedeyim canim .Sut veya mamayi muhafaza icin hastane cantama koydum. Esime surekli tembihliyorum .Birisi mamayi biberonla vermek isterse musade etme diye .Genel anestezi filan olursam ben kendime gelene kadar neler neler yaparlar .
Merhaba, deneyimli anne değilim ama naçizane paylaşmak istedim: Ben bugün aile hekimim ve hemşiremle görüştüm. Arkadaş gibi olduğumuz için görüşlerine güveniyorum. Kendi doktorum haricinde de onlardan sürekli telefon ile destek alıyorum. Sezaryenden korkuyorsunuz siz de benim gibi bugün yaptığımız diyaloğu paylaşmak isterim belki faydası olur. Ben tüp bebekle hamile kaldım ve doktorumun önerisi sezaryen (ben normal doğumu deneyeceğim) ama kesik fikri beni gerçekten fobi derecesinde huzursuz ediyor. Bunu doktor ve hemşireyle paylaştığımda, sezaryen konusunun biz kadınlar arasında fazla abartıldığını-canın çok tatlı değilse ve nazlı değilsen bebeğin psikolojisi ile çok çabuk atlatılan bir süreç olduğundan bahsettiler. Kilo verme hızının da normal doğum sürecinden çok da farklı olmadığını-esasen bu konuda bilimsel bir veri olmadığını söylediler. Biraz halk arasında abartılıyor sanırım. Eskiden karnı göbeğe dik kesiyorlarmış ve gerçekten zormuş ancak normalde kesik gerçekten korkulacak boyutta olmuyormuş (ek komplikasyon gelişmezse) ve hareket kabiliyetiniz ne kadar iyi olursa o kadar kolay geçen bir süreç olduğundan bahsettiler ve eklediler, işin sırrı bol bol su tüketmekmiş. Ben rahatladım. Size de tavsiyem, güvendiğiniz sağlık personeli var ise çevrenizde sohbet ederek psikolojik olarak rahatlamanız olur.Kızlar içim rahat etmediği için 2. doktor görüşü de aldım benim kesin sezeryan olacak normal Doğum çok istemiştim ama bazı sebeplerden dolayı normal Doğum şansım yokmuş. Sezeryandan da hala çok korkuyorum Deneyimli olanlar tecrübe paylaşsalar keşke
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?