- 15 Aralık 2017
- 578
- 982
- 23
- 42
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #48.801
Canım sen neden eşine rezil olacaksın? Annen baban bile olsalar sen kendi karakterin ve fikirlerinle farklı bir bireysin. Her birey kendi yaptıklarından sorumlu. İlerde yeri gelecek çocuklarımız da bizden farklı düşünüp farklı şeyler yapacaklar ve yaptıkları şeyler onların sorumluluğunda olacak. Bunun için hiç kendini üzme eşin de seni tanır. Ailesiyle kardeşiyle hiçkimse yargılanamaz. Ben kan bağına çok inanmam aşırı aşırı kan bağım var diye herkesin yaptığını onaylamam ya da sorumluluğunu almam. Sonuçta her birey kendi yaptığından sorumlu belli yaştan sonra. Bu annen baban da olabilir çocuğunda. Ki seni strese sokuyorlarsa evine de gelmemelerini ya da nişanlısını kabul etmediğini söyleyenilmelisin bence orası senin evin.Beni de yine bir aile macerası beklior bugun. Babam geldi bi güzel 6 gün tatilini yaptı gitti burada. Haftasonu yüklüktü, dolaptı yapılacak derken yatılı 3 usta ağırladım evde. Tam bitti herşey, eşimle başbaşa sakin olmak ne güzel diyordum ki, annem artık geleceğini söyledi ve bugun geliyor. Bana destek olması çok güzel ama sigarayı bırakacağına söz vermişti bırakmamış ve ben inanılmaz rahatsız oluyorum sigaradan, komşunun camda içtiğini bile farkedip cam kapatırım. Üzerine bir de yanında nişanlandığı adamı getirecekmiş! Hem de yatıya. Adamı bir kez dışarda gördüm henüz. Annem onu teyzelerime dayımlar vs herkes ile tanıştırdı adam kendi ailesinden bir kişi ile tanıştırmamış bile annemi. Parmağına bir yüzük, hoop biz nişanlıyız. Şimdi de gelip bizde kalacakmış bu gece (ve belki daha fazla!!!) Eşim de çok sinir oldu duruma ben de. Annemi uyarıyorum, kalmamalı diyorum, bana diyor ki "nasıl söyleyeyim adama ayıp olur" .... Yine saçma sapan şeylerle geriyor ailem beni. Kv Kp görümce falan zaten kendi aleminde, sıfır destek, ama onlar da gelip böyle abukluklar yapacaklarına uzak olsunlar deyip şükrediyorum.
Şu sıra sadece bebeğime yapacağım hazırlıkları, evimi düzenlemeyi, dinlenmeyi istiyorum ama 2 aydır bir annem bir babam rahat bırakmadı. Sözde bana destek oluyorlar... Herkes doğum için dua istiyor ben sizden başka birşey isteyeceğim. Dua edin lütfen, Allah aileme akıl fikir versin, huzurumu kaçırıp bana engeller çıkarmasınlar, eşimle de ilişkimizi zedelemesinler . Laftan anlamıyorlar, ne desem tersini yapıyorlar. Eşime rezil olmaktan da sürekli stres yaşamaktan da çok yoruldum artık.
Ayy ne güzel bende çok istedim böyle olsunlar diye ama yok nerde hırçın kuş var bize geliyorAnnem 3 5 ay ben bakayim dedi de kabul etmedim .Ben nereye kus oraya tatil ,bayram her zaman birlikte .Geçenlerde annemde kaldi bir 10 gun bunalima girdim.Bir de konusuyor o yuzden daha cok bağlıyım .
Sağol canım. İnan bunaldım. Dua dışında da işe yarayan birşey bulamadım şu ana dek.canım yaşadığın çok zor ama eşinde seni anlamali arada kalmamalisin sonuçta seninde nekadar huzursuz olduğunu biliyor Allah yardimcin olsun
Eşim çok anlayışlı bir insan ama o da bezdi artık canım. Birşey diyemiyor onlara, muhtemelen benim engellememi bekliyor ama ben de ne desem boş.Canim yasadiklarin cok zor... ama senle bi alakasi yok ki arada kalan sen olmamalisin? Bence esin bunun farkindadir... senin elinden bisey gelmez... hic strese sokma kendini
serenity16 ailen de senin imtihanin sanirim baban sevgili,annen sevgili derdinde .Hayir kendi hayatlari da sana sarmasalar keske .Annen babandan daha düşüncesiz bence .Hadi erkektir anlamaz empati yapamaz ama karni burnunda kızının evine elin adamini getirip kalma rahatlığı cok fazla gerçekten. Bence tepkini koy küsecekse küssün .Sanki senin dogum icin degil de adamla tatile cikma fırsatı geçmiş gibi eline .
Kizlar son zamanlarda kilo alması duran varmi son 1.5 aydır kilom durdu hic almıyorum neredeyse sevinsemmi uzulsemmi bilemedim. Almıyorsam bebekteki almıyordur acaba
Kızlar o kadar hastayım ki hem kızım hem kendim bana yazanlara bile cvp vericek yazacak halim yok tam da doğuma yakın başıma gelene bakın sadece sizlerden dua istiyorum iyileşince hepsini telafi edeceğim hepinizle ilgileneceğim tam da bugün 38 haftalık olduk son 5-6 gündür hastalıklarla uğraşıyoruz çok kötü grip oldum boğazım yırtılır öksürmekten genizim yanıyor bütün kemiklerim sızlıyor evde doğal içeceklerin hepsini deniyorum ama bana mısın demiyor ateşim yok ama tir tir titriyorum öksürünce afedersiniz altıma bile kaçırıyorumdua edin bize güzel anneler , Rabbim hepimizi hastalıklardan zorluklardan korusun bebeklerimizi sağlıklı şekilde kucaklarimiza alalım inşallah
Çok sağol canım, gerçekten daha gelmeden önce strese girdim. Adamı ayıp mayıp demeden göndermeye çalışacağım bu gece. Elin adamı ne işi var benim evimde. Hele bu haldeCanım ya işin çok zor ama stres yapma sana bebeğe zarar, nişanlısını getirmesi cidden çok ilginç sonuçta sen tanımıyorsun. Bide eve bebek gelecek umarım düşünceli davranırlar birazdualarım seninle
Canım kabul etmediğimi söyledim ama annem buna rağmen getirmeye ve kaldırmaya çalışıyor. Bir kahvesini içer gider dedim ama adama ayıp olurmuş vs. Bir de gün sayısı bile söylemiyor gelip günlerce kalma planı da yapıyor olabilir. Adam da ne pişkinmiş anlamadım.Canım sen neden eşine rezil olacaksın? Annen baban bile olsalar sen kendi karakterin ve fikirlerinle farklı bir bireysin. Her birey kendi yaptıklarından sorumlu. İlerde yeri gelecek çocuklarımız da bizden farklı düşünüp farklı şeyler yapacaklar ve yaptıkları şeyler onların sorumluluğunda olacak. Bunun için hiç kendini üzme eşin de seni tanır. Ailesiyle kardeşiyle hiçkimse yargılanamaz. Ben kan bağına çok inanmam aşırı aşırı kan bağım var diye herkesin yaptığını onaylamam ya da sorumluluğunu almam. Sonuçta her birey kendi yaptığından sorumlu belli yaştan sonra. Bu annen baban da olabilir çocuğunda. Ki seni strese sokuyorlarsa evine de gelmemelerini ya da nişanlısını kabul etmediğini söyleyenilmelisin bence orası senin evin.
Tam da terapistimin tespitini yapmışsın canım. Evet onların ebeveyni gibi olmuşum ve ne tepki verirsem vereyim yüzsüzce yapacaklarına devam ediyorlar. Artık doğrudan gelmeyin, gidin demekten başka seçenek bırakmadılar.Allah yardımcın olsun gerçekten ilginç bir ailen varmış. Onlar senin ebeveynin değil de sanki sen onların ebeveyni olmuşsun. Hamilelik neyse de lohusalık zor canını sıkanları uzaklaştır kendinden
Bir de sen yalniz değilsin ki esin var .Annenin yanda bile rahat edemez belki kaldi ki elin adami .Bilmiyorum çok abes gerçekten Allah hidayet versin .Annem de babam da başıma dert oldular gerçektenHadi torunu beni umursamasınlar anlarım da adabı muaşeret var. Bu sefer artık her ikisine de çok sert olmaya karar verdim. Gerekirse evden kısa sürede gitmelerini isteyeceğim. Yardımları da eksik olsun...Annem nispeten daha anlayışlı babamdan ama bu sefer yapmaya çalıştığı şey artık midemi bulandırdı. Adam belki bir gün kalır gider annem 40-50 gün kalıp yardım edecek bana ama bedeli bu olmamalı.
Bencede açık açık söyle gerekirse kırılan kırılsın olan sana olacak yoksaÇok sağol canım, gerçekten daha gelmeden önce strese girdim. Adamı ayıp mayıp demeden göndermeye çalışacağım bu gece. Elin adamı ne işi var benim evimde. Hele bu halde
Bence de adami gonder. Anne senin yatagini iceri yaptim. ... abi sen nerde kalcaksin?? Bu saatte tek basina gitme esim birakir seni uzak mi kalcagin yer? Gibisinden itekleyebilirsin.Çok sağol canım, gerçekten daha gelmeden önce strese girdim. Adamı ayıp mayıp demeden göndermeye çalışacağım bu gece. Elin adamı ne işi var benim evimde. Hele bu halde
Arkadaşlar ben de yasadigim bir tecrübeyi paylasmak istedim biraz uzunca olacak ama, biliyorsunuz gebelikte bazı şeylerin düşük riski oluşturduğunu... Kuzenime doktoru doğum süreci başladığında doğal adaçayı demleyip icmesini soylemis. Ben de 39+3te kontrol için gittiğimde doktorum bebeğin sıvısı iyi şuan ama sızıntı şeklinde geliyor seni eve göndermem risk, 1.2cm açılma da var deyip benim hastanede yatisimi verdi, ben de dogum cantamda adaçayı ve kettle şeklindeki kahve makinasını almıştım, baktım bunlar acilmam artsın diye bana sunni sancı verdiler ben de eşime adacayi demlettirip içtim kupa kupa (tabiki doktoruma sordum! İcebilirsin şu aşamada zarari dokunacak bir durum yok dedi) sonra sunni sancı epidural derken 10cm e kadar elimde TLF ile dogumhaneye geçene kadar rahat rahat yattim, hemşire gelip gidip baktı iyi 3cm , iyi 5cm, 7cm derken 10cm e kadar nasil vakit geçti anlamadim...
Canim acik acik soylemelisin bence... senin bu halinde destek olacaklari yerde basina neler actilarEşim çok anlayışlı bir insan ama o da bezdi artık canım. Birşey diyemiyor onlara, muhtemelen benim engellememi bekliyor ama ben de ne desem boş.
Canim sag saglim kucaguna al insallah... haftan iyi sukur ama neden acil?kizlar beni acil sezeryana aliyolar ne olur bebegime dua edin bise olmasin ne olur dua edin
Canım kolaylıkla sağlıkla gelsin inşallah bi sorun yokturkizlar beni acil sezeryana aliyolar ne olur bebegime dua edin bise olmasin ne olur dua edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?