- 10 Şubat 2017
- 8.807
- 39.225
- 548
- 35
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #48.841
Gece uyumayan çocukların anneleri kulübünden merhaba :)
Kızlar gerçekten uyuyun uyuyabildiğiniz kadar :)
Doğum hikayeme gelecek olursak. Spinal epidural kombine anestezi ile sezaryen ameliyatım toplam 30 dakika içinde bitti. Hayatımda ilk defa ameliyat olduğum için ilk 5 dakika falan korksamda, eşim odaya girip elimi tuttuğunda bitti tüm korkular.
Kesi yapılırken gerçekten çekiştirmeleri hissediyorsunuz, bu biraz rahatsız edici olsada, bebeğe kavuşmak için yapıldığını düşününce heyecana dönüşüyor :)
Hastanemden ve doktorumdan aşırı memnun kaldım. Bebek anında bana ve babasına gösterildi, ilk muayenesi yapıldıktan sonra bana verildi ve ben dikilirken baba ile birlikte odaya gönderildi ve birdaha hiç ayrılmadık. Hemşireler 2-3 aaatte bir geldi ve beni ve bebeği muayene ettiler. Oğlumdan hiç ayrılmadım. Odaya geldiğimde minnoşum emzirmem için beni bekliyordu :)
Hemşire mememi sıktığı an kolastrum geldi, bebeği de mememe getirdiği gibi oğluşum kaptı :) ve neredeyse 1 saat aktif emdi :)) ne geldi bilmiyorum ama memeden ayrılmaması çok tatlıydı :)
Emzirdikçe susuyorsunuz, sanırım 4-5 lt su içtim bir günde.. göbek hala 7-8 aylık göbeksezaryen yerimde epidural var ancak yinede kalkıp otururken ve yürürken acıyor.
Normal doğumu çok istemiştim ama sezaryen doğumun kısa sürede bitiyor olması kısmı beni hiç pişman ettirmedi. İyiki sezaryen olmuşum diyorum şimdi, hem oğlumun kafası çok güzel çıktı :)
Gündüz çok güzel uyuyan sıpam, gece benim göğsümden indiği an yaygarayı koparttı. 2 saate yakın mahfetti bizi :) artık en son sabahlığımı serdim üzerine ve uyudu şimdi :)
İlk emzirmeden sonra hemen mokanyum kakasını da yaptı.
Bana benzeyen bir bebek oldu :)
4 defa kustu. Kustu derken gaz çıkarırken su geldi. 4 takım almıştıö, birde hastaneden 5 takım şimdiden bitti. Yarın babası eve gidip tulum getirecek :) bol bol tekli tulum alın. Eldiven çok lazım oluyormuş tırnakları fena çiziyor. Ben 2 tame getirmiştim yetmedi, siz bol bol alın. Bol kakalı bir gündü 15 bez almıştım, siz daha fazla alın. Kusmalar için müslin bez almıştım ama yinede üstünün ıslanmasını önlemedi, siz önlük de alın. Battaniyesine çişini yaptı iki battaniye almıştım, biri çiş biri kusmuk oldu, siz daha fazla alın.
Bizden şimdilik bu kadar:)
Telefonu elime çok alamıyorum. Alsamda pek yazamıyorum. Herkesin iyi haberlerimi bekliyorum :)) öpüyorummm
Canım bende senin gibi tüp bebekle hamile kaldım doktorum doğum şeklini bana bıraktı ama kıymetli bebek diye niteliyoruz çok risk almak istemiyorum sezeryan öneriyorum dedi . Bende de hafif korku başladı çabuk toparlayamazsam diye anlattıkların biraz olsun içime su serpti sağolasın .Merhaba, deneyimli anne değilim ama naçizane paylaşmak istedim: Ben bugün aile hekimim ve hemşiremle görüştüm. Arkadaş gibi olduğumuz için görüşlerine güveniyorum. Kendi doktorum haricinde de onlardan sürekli telefon ile destek alıyorum. Sezaryenden korkuyorsunuz siz de benim gibi bugün yaptığımız diyaloğu paylaşmak isterim belki faydası olur. Ben tüp bebekle hamile kaldım ve doktorumun önerisi sezaryen (ben normal doğumu deneyeceğim) ama kesik fikri beni gerçekten fobi derecesinde huzursuz ediyor. Bunu doktor ve hemşireyle paylaştığımda, sezaryen konusunun biz kadınlar arasında fazla abartıldığını-canın çok tatlı değilse ve nazlı değilsen bebeğin psikolojisi ile çok çabuk atlatılan bir süreç olduğundan bahsettiler. Kilo verme hızının da normal doğum sürecinden çok da farklı olmadığını-esasen bu konuda bilimsel bir veri olmadığını söylediler. Biraz halk arasında abartılıyor sanırım. Eskiden karnı göbeğe dik kesiyorlarmış ve gerçekten zormuş ancak normalde kesik gerçekten korkulacak boyutta olmuyormuş (ek komplikasyon gelişmezse) ve hareket kabiliyetiniz ne kadar iyi olursa o kadar kolay geçen bir süreç olduğundan bahsettiler ve eklediler, işin sırrı bol bol su tüketmekmiş. Ben rahatladım. Size de tavsiyem, güvendiğiniz sağlık personeli var ise çevrenizde sohbet ederek psikolojik olarak rahatlamanız olur.
Kolay gelsin.
Kızlar ben hiiiic okuyamıyorum burayı doğum yapan var mi kaçırdım her şeyi. Oğlum asla uyumuyor çocuğum sancidan kıvranıyor. Benim sütüm halaa yok her şeyi yapıyorum daha doğrusu yapmaya çalışıyorum ama hala sütüm 15-20 cc arası çıkıyor. Uzun süre masaj yapmayınca o da çıkmıyor çocuk da bos memeyi tutmuyor. Yarım saatte bir sanciyla uyanıyor masaj yaptirmiyor karnının gerginliğinden gazını bile aglatarak çıkarıyorum. Acile dahi gittik çocuk ağlamaktan bitkin düşüp öyle uyiyabiliyor diye bir çözüm yok. Şimdi ne kadar karşı olsam da mama aralarını 2-3 saate çıkarabilmek için emzik aldık nöbetçi eczaneden. Keşke mememi emzik niyetine kullansa ama i ih tutmuyor. İnşallah emzik işe yarar daha uzun aralıklarla beslenir de gazı azalır oğlumun. İnsanın evladını acı çekerken görmesi dünyanın en kötü şeyi. Kendi uykusuzlugumun hiç bir önemi yok hala bu saatte başında nöbet tutuyorum
Haklısın direk etkileniyor yavrular. Burada konuşmak biraz rahatlattı zaten. Cevap veren arkadaşların hepsi sağolsun.Sakinligini koru lutfen .Bak gecen gun kimdi burdan sinirlenmis bebegin kalp atışı cok yuksek cikmis. Degmez gercekten.
Benimkiler bitmek bilmedi maalesef. Bir annem bir babam sağlı sollu geliyor. Bir kısmına sabrediyorum, bir yerden sonra üzüntü stres ağır basıyor ama çocuğumu düşüneceğim, sizin dediğiniz gibi sakin kalacağım. Diğerlerine de gerekeni yapacağım, kırılan dökülen kırılsın napayım artık.Bendim o malesef ve benzer konu yuzinden az daha bebegime zarar verecektim. Kimse için değmez sinirlenmeye anne dahi olsa. Lütfen sakinliğini koruserenity16 ve biran önce göndermeye bak evden. Birkez kırılan kalp geri düzelmiyor. Benim artik cidden içim almıyor samimiyetlerinede inanmıyorum ailemde olsa..
Canim Allah yardimcin olsun su an bebegin kucağındadir insallah .Bizi haberdar etkizlar beni acil sezeryana aliyolar ne olur bebegime dua edin bise olmasin ne olur dua edin
Aynen öyle yap canim. Bizler Neyse yeterince kirilmisiz zamanında ama içimizdeki canlara cidden yazık. Izin verme kimselere. Ben esimi tembihledim yüzü çok yumuşak buradayken aramayan annem (yurtdışına akrabalarına gezmeye gitti) hergun esimi arar olmus watsapta bakiyorum tatli mesajlar dusunceli haller. Dedim dönüşte gelmek için zemin hazırlıyor kesinlikle istemiyorum. şuan kusuz annemle eşimde soruyor ne zamana kadar dedim en azından 2-3ay bulaşmasın kimse sonrası Allah kerim ama bana kalırsa hicbir zaman.. ben geçen acilde çocuğumun kalp atışını o halde göründe buz gibi soğudum bu halimle beni dusunmeyeni istemiyorum yanimdaBenimkiler bitmek bilmedi maalesef. Bir annem bir babam sağlı sollu geliyor. Bir kısmına sabrediyorum, bir yerden sonra üzüntü stres ağır basıyor ama çocuğumu düşüneceğim, sizin dediğiniz gibi sakin kalacağım. Diğerlerine de gerekeni yapacağım, kırılan dökülen kırılsın napayım artık.
Ayni düşünce bendede var, burda doğuranları görüp doğurmak isdiyorum sonra bakıyorum daha 35 hafta sonra yok daha erken diyorum.Ayy bazen hadi doğsun diyorum sonra aklım başıma geliyor daha çok küçükler, ama şimdi doğsa bile çok büyük sorunlar yaşamayız beklerse ne ala ama beklemezse de yapacak bir şey yok hayırlısı olsun
Gözün aydın canım. Allah analı babalı büyütsün
Hayırlı olsun yavrun darısı başımıza inşş bizde doğuralım artıkkkk :))
Beni de yine bir aile macerası beklior bugun. Babam geldi bi güzel 6 gün tatilini yaptı gitti burada. Haftasonu yüklüktü, dolaptı yapılacak derken yatılı 3 usta ağırladım evde. Tam bitti herşey, eşimle başbaşa sakin olmak ne güzel diyordum ki, annem artık geleceğini söyledi ve bugun geliyor. Bana destek olması çok güzel ama sigarayı bırakacağına söz vermişti bırakmamış ve ben inanılmaz rahatsız oluyorum sigaradan, komşunun camda içtiğini bile farkedip cam kapatırım. Üzerine bir de yanında nişanlandığı adamı getirecekmiş! Hem de yatıya. Adamı bir kez dışarda gördüm henüz. Annem onu teyzelerime dayımlar vs herkes ile tanıştırdı adam kendi ailesinden bir kişi ile tanıştırmamış bile annemi. Parmağına bir yüzük, hoop biz nişanlıyız. Şimdi de gelip bizde kalacakmış bu gece (ve belki daha fazla!!!) Eşim de çok sinir oldu duruma ben de. Annemi uyarıyorum, kalmamalı diyorum, bana diyor ki "nasıl söyleyeyim adama ayıp olur" .... Yine saçma sapan şeylerle geriyor ailem beni. Kv Kp görümce falan zaten kendi aleminde, sıfır destek, ama onlar da gelip böyle abukluklar yapacaklarına uzak olsunlar deyip şükrediyorum.
Şu sıra sadece bebeğime yapacağım hazırlıkları, evimi düzenlemeyi, dinlenmeyi istiyorum ama 2 aydır bir annem bir babam rahat bırakmadı. Sözde bana destek oluyorlar... Herkes doğum için dua istiyor ben sizden başka birşey isteyeceğim. Dua edin lütfen, Allah aileme akıl fikir versin, huzurumu kaçırıp bana engeller çıkarmasınlar, eşimle de ilişkimizi zedelemesinler . Laftan anlamıyorlar, ne desem tersini yapıyorlar. Eşime rezil olmaktan da sürekli stres yaşamaktan da çok yoruldum artık.
Günaydın kızlar 1 gün bakmayınca maşallah pıtır pıtır doğumlar olmuş :))
gözünüz aydın kızlar Allah analı babalı büyütsün inşallah
Gozunaydin cnm Rabbim analı babalı hayirlivevlat eylesin geçmiş olsun
Canım üzülme her çocuk bir olmuyor. Önemli olan sağlıklı olması mama için birşey olmaz. Bazı mamalar fazla gaz yapabilir. Mamayı değiştir. Kiraz çekirdeği ttorbasi çok ise yarıyor. Birde yaninda dururken yüzükoyun yatır çok 4ahat uyur.
Evet cnm ya moralim biraz düzeldi ama hâlâ korkuyorum bir bugün um ve yarın im var ..Günaydin.
Ay ne güzel ruya hemde doğuma bu kadar az kala, senin moralni yüksek tutmak için girmiş ruyana beliki.
Allah sana ve hemize hayılimizdeki gibi hayırlı sağlıklı bir evlat versin inşallah.
Kolay gelsin canım sen çok yorma kendiniAnnemle yengem evi temizlemeye geliyorlar yoldalar. Ben de onlara kahvalti hazırlıyorum. Cok mutluyum
Güzel haberlerini bekliyorum kuzucum ❤❤Kontrole geldiiim inşallah güzel haberler veririm ♡♡♡
Canım Allah yardımcınız olsun sağ salım çıkarsınız inşallahkizlar beni acil sezeryana aliyolar ne olur bebegime dua edin bise olmasin ne olur dua edin
Allah yardımcıniz olsun canım güzel haberlerini bekliyoruz inşallahKızlar güzel dilekleriniz icin sqgolun alinti yapamadim .
Insan illaki üzülüyor
Gece dört makine cmaasir yıkadım astım. Sabah topladım
Bebeğe kendime çanta hazırladım.
Sabah geldik.
Muayene anca oldum.
Kan idrar verdim.
Şuan için bekliyoruz öğleden sonra hocalarıyla konuşacağız ona göre bakalım.
Çocuk cerrahisine yonlendirirler dedi
Eline sağlık canım onlar da çok yorucuAdaisyLove ben bisey yapmıyorum canim sadece yemek cay ona ragmen yoruldum.
Oh ne güzel canım bitirmişsin sen benim de 1 haftam var bende bittiği günü görürüm inşallahBenim de işyerimde son günüm bugün. Herhalde 37yi bitiremem diyordum ama çok şükür bitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?