2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canim nane yagi ile masaj yaptır ,buz kompres i uygula yanindaki birine basini tutturup Fatiha okut sifa ozelligi var.
Acile Gide bilsem kalkamıyorum gitmeye ya daha kötü olursam eve doktor çağırma gibi bir şansım var mı Türkiye'de böyle bir şey var mı Azerbaycan'da biz kalkıp da acile gitmiyorduk arıyorduk acili onlar eve gelip iğne ve ya serum yapıyorlardı burda da var mı öyle bir şey ücretli olsa da olur

Eve saglik ekibi gonderiyorlar ama ney icin hangi sartlarda bilmiyorum. En kotu ambulans isteyebilirsin.

Inşallah kurtulabilirim bende çok fena bişeymiş. Gebelikte kortizonlu hap kullanılıyormuymus bilmiyordum.

Canm benmde bebek sarilik iyilesmeye basladi gerci bol bol emzirmem gerekiyodu ama ben bebegimi uyandiramiyodum bi turlu uyaniodu ama 5 sn ye kadar suruodu uve yapip geri uyuyodu emzirmekte zorlaniodum bu yuzden bende sagip biberonla verdm hatta hala bazen biberonla veriyorum ama sonrasnda memeyi versigmde sıkıntı yasamadm pek agzini sag sol yapip yapisio memeye philips aventin 1 numara tek delikli olan biberon ucunu kullanıyorum ben
Canm bebegim 13 gunluk 2. 68li paketin sonlarindaym ben bebisler baslarda cok kaka yapiomus onu ogrendm cisde yapio ama kakasi bitmio massallah bide hava sicak pisik olur diedw korkup sık sık kontrol ediyorum. E bide degisir degismez sıçtığıda cok:) hatta yeni bezi takip daha yapiskanini takmadan yaptigi fln bol gidio yani bez:)

RYSA canim bizim diger topikte migreni tutan arkadaslar vardi. At kestanesi yagi kullandiklarinda hafifledigini soyluyorlardi. Bi arastir istersen. Gecmis olsun tekrar

Inşallah kurtulabilirim bende çok fena bişeymiş. Gebelikte kortizonlu hap kullanılıyormuymus bilmiyordum.
Doktorun ikiside kullan dedi netten baktım yararlı diyende var zararlı diyende. Bana cildiye doktoru sadece bebek irileşebilir dedi. Nasip. Bakalım doğunca göreceğim inşallah sağ salim gelsin♡

Kizlar humana icmeye basladim .Tadi iğrenç ya .
Bir de sütlaç koydum belki faydasi olur .Kv ye soyledik kayisi kompostosu ve irmik helvasi yapcak hastaneye .Yavas yavas hazirlaniyorum sanirim .Esim demisti dr doguma alalim diyecek seni bence diye.Dediği cikti.

canim haklisin da 1 damla esinti yok evde, sicak bir yandan, ev isleri diger yandan, hergun arayip sancin yok mu diye soranlar obur yandan, 3 gunde 1 hastaneye gitmek de tuz biber. 42ye falan ihtimal bile vermek istemiyorum, zira dayanamiyorum
Haklısın canım son zamanlar çok zor oluyor.bunaltıcı.ama bazı bebekler anne karnını seviyor işte :) çevremde o kadar çok 41.haftasını doldurup kendi sancısı bi anda gelip doğum yapan var ki o yüzden beklemek en iyisi sanırım hiç açılma yokken suni sancı almakda akıl karı değil sonu yüzde 50 sezaryen oluyormuş ya direk sezeryanı kabul Etcen ya da beklicen.41.haftaya kadar bekleyelim bakalım nolcak sancı açılma olmazsa sonumuz sezeryan görünüyor artık

kızlar selam..öncelikle geçmiş sayfalarda bi whatsapp yazı paylaşılmış denk geldi tesadüf okudum hiç bir cümlesine katılmıyorum yazan kişi tutarlı ise bundan sonraki hayatında ne diş tedavisi görür ne bir organı hasta olursa ameliyat olur artık basit bir diş apsesinden ölür giderse de şikayet etmez. eskiden anne bebek ölümleri çok fazlaydı daha da eskiden ortalama insan ömrü 30 seneydi neden çünkü şu an ki tıbbi gelişmeler ve gereklilikleri yoktu bu kadar basit. böyle bir mantık olamaz yani.

bu arada kendi tecrübelerimden minik minik paylaşmak istiyorum belki birilerinin işine yarar. aklıma geldiği kadarıyla karışık yazacağım.

bi kere annelik deyin ya da lohusalık deyin çok çok değişik bir kafası var. herkeste farklı çıkıyordur şahsen ben aşırı duygusal oldum..yukarıda yazdığı gibi karnımdaki halini hücre boyutundan deli gibi tekmelediği anlara kadar ki her şeyini o kadar özledim ki meğer eşsiz zamanlarmış doğumdan sonra anladım bir daha asla geri gelmeyecekbelki de hayatımda bir daha tecrübe edemeyeceğim şeylermiş hamileyken son aylar dayanması çok zor biliyorum ama şimdiki aklım olsa biraz daha tadını çıkarmaya çalışırdım. gerçi aynı mantıkla şimdi zamanları da eşsiz belki gelecekte bu yazdıklarımı okuyup aynı şeyleri diyeceğim.

hep lohusalık depresyonu falan derlerdi ya bana kalırsa bu depresyon annenin aşırı duygusallığından kaynaklanıyor. şu ruh hali açık yara gibi en hafif bir şeyden depresyona girmek çok kolay o yüzden çevredeki gereksiz tipler yeni anneyi mutsuz eden kv akraba bilumum kişiler insanı depresyona sokuyor. sizlere tavsiyem elinizden geldiği kadar doğumda ve sonrasında yanınızda istemediğiniz sizi mutsuz eden kimseleri koymayın çok zor gerçi ama. bi de mümkünse kendi anneleriniz yanlarınızda olsun. doğumdan sonra evde yardım gerekiyor iş yemek falan yapmak hak getire bebeğe bakım sağlayıp annenin biraz uyuyp beslenmesi bile bir başarı bu sebeple evde birilerinin de anneye mutlaka yardım etmesi lazım bu kişi kendi anneniz ya da sevdiğiniz başka bir insan olursa bir nebze daha iyi olur.

ben hastaneye göğüs kalkanlarını göğüs ucu kremini ve pompayı götürdüm bence bunlar faydalı aletler. pompayı ilk günler direkt sağmak için değil de masaj kısmıyla göğüs uçlarını uyarmak için kullanabilirsiniz.

ben hastanede pijama takım götürdüm 2 tane yetti gecelik hiç götürmedim hiç de gerek olmadı. hastanede ped verdiler depend almamıştım normal ped götürmüştüm ama onları hastanede kullanmama gerek kalmadı evde normal ped kullandım.

ben spinal anestezi almıştım herkeste farklı bir yan etki çıkıyor başğağrısı olur diye nescafe götürmüüştüm ama hiç içmedim çünkü bende anormal bulantı yaptı anestezi içtiğim suyu bile çıkarmak zorunda kaldım çıkardıktan ve başdönmesinden hafif baygınlık geçirir gibi oldum ilk gece ertesi gün hafif tuzlu şeyler yiyince kendime geldim. daha önce de söylemiştim ameliyata girmeden önce sakinleştirici aldım ve kendi adıma çok çok faydasını gördüm ameliyattan önce anormal gergindim çünkü.

Memelerle ilgili olarak da bebek ilk emzirmelerinin ardından sıvı süt gelmeden içeride kalan yağlı koyu kıvamlı sütü mutlaka sağarak boşaltın ben denemek için bi tanesini öyle yaptım az yara oldu ama diğerini yapmadım çok yara oldu hala acıyor sonradan sağdım ama o ilk günler yapılacak olan sağma farklıymış.

Bence avent göğüs Kalkan’ı ve göğüs ucu kremi de faydalı.

Sizlere tavsiyem mahremiyet gerekçe göstererek eşiniz ve kendi anneniz dışında kimsenin yanında emzirmeyin.

Benim aklıma gelenler şimdilik bunlar umarım herkes sağlıkla doğumunu yapar ilerleyen zamanlarda buralarda bebeklerimizin farklı hallerini konuşuruz

inşallah çok kolay bi normal doğum olur canım :) seninle günlerimiz aynı ben de heyecanlandım şimdi :) senin ilk doğumun mu?

Bir nefeste kurtulursun inşallah canm .rabbim yardımcın olsun

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…