- 14 Kasım 2016
- 7.953
- 12.360
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #53.341
Ay 2 kere yaptı daldırdı daldırdı çıkarttı sağolsunbugun de ben muayene oldum, ayni sekildeyim, kendimi kastim ama doktor bana misin demedi valla beni hic umursamadan muayeneyi yapti. Ben evlendigimde vajinismustum, simdi diyorum ki iliskide ne var ki aman yeter ki bu çati işlerine girilmesin, iliski baya masum kaliyor
Hayırlı olsun canım rabbim sağlık sıhhat versin. Şişliklerim yaklaşık bir haftada geçti. Hatta hamilelikte çok sis degildim ben ameliyattan sonra ayaklarım davul olmustiSlm kizlar bende 37+3gunluk ken dogum yaptim oglumu kucagima aldim 3.400 grm dogdu pasam ultrasyonda 2.900 cikiyordu 49 santim cok sukur sagligi yerinde 5 gun oldu doğum yapali ama benim ayaklar ve vucudum o kadar sisiki hic dogurmamis gibiyim resmen sezaryanla dogum yaptum sizde de böyle olan var mi
Ben hiç sormadım canım. İşin bir uzmanlığını okumuş tıp doktoru anestezi uzmanları. Bana spinal yapacağız dedi benim için önemli olan ağrıyı hissetmemek. İkisi de belden aşağıyı uyuşturuyor ama uygulamada sanırım farklar var. Spinal yapacapım dedi tamam ddm o ne dediyse yaptım ameliyathanede sıkıntı yaşamadım. Hiç düşünme bunları sonuçta ikisi de seni aynı yola çıkaracak benzer uygulamalar. Sende sağlıkla ağrısız sızısız al beşini kucağına inş.Maşallah canım ağrın sızın hiç olmasın bebişine ve sana sağlık diliyorum bende ayın 20sinde doğuma gireceğim spinal ve epidural arasndaki fark ne soyleyebilir misin normal doğum istediğim için bu konular ilgi alanımda yoktu. Artık bunu araştırmak lazım :)
Benim göbek kollarım ellerim komple bacaklarım kalçam ayaklarıma kadar sıçradı ne yazıkki çok kötü günler geçirdim. Hem kaşıyıp hem ağlıyodum artk. Kaşımasam ciğerim soluyo kaşırsam dahada çoğalıyo tezatlığı. Cildiyeye gittm kolumdaki kızarıklıktan parça aldı biyopsiye gönderildi kan aldılar ciğer ve safra asitlerim temiz çıktı dün aldım sonuçlarımı zaten. Kortizonlu hap vermişti ilk 3gün günde 2tane alıp sonra azaltarak bıraktım toplam 12 gün kullandım. Krem verdi oda sürdüğümde kaşıntıyı hafifletiyodu. Şampuan sabun deterjan elini sürme hiç bi şekilde duştan sonra krize girmiştim çünkü ben. Türbeye bile gittim düşün artk. Şuan arada kaşınıyorum ama eskisinden kat kat iyiym çok şükür. Kızarıklıklar geçti. Kanatıp yara yaptığım yerler kaldı bacaklarımda. Oda yara izi sadece. Seninki yeni başlamış daha fazla çoğalmadan icabına bak kadın doğuma gösterdn mi cildiyeye mutlaka gitmelisin bi ilaç bişey yazsın o etiketlediğim arkadas baska ilaç kullanmış mesela her tedavi şekli farklı tabi sende çoğalmadan kurtulursun inşallah.Iki hafta önce filan ilk kızarıklık oluştu karnimda kaşımamaya çalıştım. Ama son günlerde karnimda çoğaldı ve kalçalar da kızardı kabardı. Cildiye randevusu bulamadım gidemedim nasıl geçer bilmiyorum çoğalıyor kaşınıyor siz ne yaptınız
İnşallah canım inşallah ♡♡♡♡Ben hiç sormadım canım. İşin bir uzmanlığını okumuş tıp doktoru anestezi uzmanları. Bana spinal yapacağız dedi benim için önemli olan ağrıyı hissetmemek. İkisi de belden aşağıyı uyuşturuyor ama uygulamada sanırım farklar var. Spinal yapacapım dedi tamam ddm o ne dediyse yaptım ameliyathanede sıkıntı yaşamadım. Hiç düşünme bunları sonuçta ikisi de seni aynı yola çıkaracak benzer uygulamalar. Sende sağlıkla ağrısız sızısız al beşini kucağına inş.
İnşallah geçer tüm ağrıların. İnşallah hemen toparlansın tüm sezercik doğum yapanlar :))Sağolasın canım evet bol bol emzirmeye çalışıyorum ama sezeryan sonrası süt hemen gelmeyince bebek tam doymadı galiba anne sütü diye inat etmemek lazım baktın süt yok ver mamayı bir taraftan da emzir sütün gelene kadar yeter ki bebek aç kalmasın hemen sarılık oluyorlar zaten sezeryanli oluyorsun kendinin bakıma ihtiyacın oluyor bir de o halde bebekle hastanede kalıyorsun çok zor oluyor Allah korusun , ben dikiş acısından korkardim ama benim baş ağrılarım dikiş açımı unutturdubazı insanlarda belden aşağı uyutma olunca sezeryan sonrası baş ağrısı yapıyor kiminde fazla kiminde az , bebiş de şans işi valla ilk kızimda uyku nedir bilmezdim bunda da uyandiramiyoruz yedirmeye inşallah hakkında en hayırlı olan olur canım
hic açilma yok ve başi daha yukarda dedi. Çatin da mukemmel genis degil ama idare eder dedi. Nolur gondermeyin beni yatirin diyorum, kadin da diyor ki suan yapacak bir sey yokAy 2 kere yaptı daldırdı daldırdı çıkarttı sağolsunsenin durum neymiş peki herşey yolundadır inşallah :) ♡
40 haftayı geçtn mi kaçsınız şuan :)hic açilma yok ve başi daha yukarda dedi. Çatin da mukemmel genis degil ama idare eder dedi. Nolur gondermeyin beni yatirin diyorum, kadin da diyor ki suan yapacak bir sey yokcumartesiye cagirdi, tekrar bakarsa işim zor kaynanam da zamani gelince bir anda doguverir diyor hicbir baslangic yok ki
doktor ilk yaptigi olcume gore dusunuyor, onda da bugun 40+0 canim. Ama sat'a gore beklenen dogum tarihi 15 temmuz. 4 gunluk bir oynama var yani40 haftayı geçtn mi kaçsınız şuan :)
Canım hastabakıcı seni hazırlamaya gelirken elinde jiletle geliyor sadece kesi açılacak yeri jiletliyor.Kıızlarr bnde cuma günü sezeryanla bebeğimi kucağma alcm inşallahh göbeğimdeki tüğleri almalımıyım neyle almam lazım ağdayla alamam çok korkyorm jilette sürmek istemyorm ne yapmalym
Hakkında hayırlısı olsun canımKizlar dr dan yeni çıktım. Dr halimi gördü otur diyor oturamiyorum uzan diyor uzanamıyorum. Sizlana sizlana yattim .Desteksiz kalkamadim .Nolcak boyle alalim mi dedi .Su an dogarsa sorun yasamazsin dedi
Karari bana birakmayin vicdan yaparim dedim .O zaman eve git agri kesiciye başla .Ne zaman dayanamıyorum artik dersen ara gel alalim dedi .Tamam dedim .Yani durumumun ne olcagi belli degil .
canim hayirlisi olsun hakkinizda. Bir sey soylemek zor, kendi durumunu en iyi sen bilirsin... Saglikla gelsin insallah hayirli zamanda. 16 temmuz diyordun sanki, 4 gun falan kalmis.Kizlar dr dan yeni çıktım. Dr halimi gördü otur diyor oturamiyorum uzan diyor uzanamıyorum. Sizlana sizlana yattim .Desteksiz kalkamadim .Nolcak boyle alalim mi dedi .Su an dogarsa sorun yasamazsin dedi
Karari bana birakmayin vicdan yaparim dedim .O zaman eve git agri kesiciye başla .Ne zaman dayanamıyorum artik dersen ara gel alalim dedi .Tamam dedim .Yani durumumun ne olcagi belli degil .
Ben de doğuramadımaynen valla zaten bir doguramadik gitti
İnşallah geçmez 40*haftayı yoksa ister istemez stres oluyorsunBen de doğuramadımAma artık strese girmiyorum 42.haftaya kadar normal sayılıyormuş Bebeğin suyu hareketleri iyiyse. Bence sen de hiç stresten girme canım Bir şekilde doğucak
Canım ben onu aldım hamileyken beni de çok rahatlatti çünkü göğüsler ped e deyince inanılmaz acıyordu bun sayesinde degmiyorduGümüs gögüs kalkanini kesinlikle tavsiye ederim 2 günde iylesti gögüslerim biraz pahali ama inanin degiyor.Benim 4.cocugum hepsindede yara oldu ve hicbisey fayda etmedi,hastabeden pompa aldim sagip biberonla veriyodum ama yetistiremiyodum,bu kalkani burda duymustum pahali diye alip cantama koymadim son care alip deneyeyim dedim ve mucize gibi ilk günden itibaren aci azaldi resmen,alip cantaya koymadigima cok pisman oldum.
Cok gecmis olsun canim. Allah anali babali buyutsunHerkese çok çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tek tek dönemedim kusuruma bakmayın. Umarım sizler de sağlıkla ve kolaylıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız. Mükemmel bir duygu tarifi yok. Doğumumdan kısaca bahsedeyim. Ben normal doğum istedim en başından beri, çatım, bebeğin durumu vs uygundu. Ancak burada da daha önce bahsettiğim gibi doktorum sürekli sezaryen doğum yapmam yönünde açıkça söylemese de sübliminal mesaj veriyordu :) meğersem kafasında planlar hazırmış. Olaylar şöyle gelişti; 5 Temmuz günü kontrole gittiğimde açılmam 3 cm idi, cuma ve cumartesi kongerede olacağını, başkasına emanet etmek istemediğini, suni sancı vererek doğumu yapmak istediğini söyleyerek yatış yaptırdı. Herşey iyi gidiyordu, normal doğum yapacaktım ancak bebek 36 haftalıktı yani küçüktü. Suni sancı başlası, ben top üzerinde yuvarlanmaya, yürüyüşlere, doğumu tetikleyici hareketlere başladım, çok mutluydum. NST ile sürekli bebeği takip ediyorduk. Bi ara kalp atışları düştü sonra yan döndüm toparladı sonra tekrar düştü. Meğersem bu haftada bebeğin kalbi suni sancı verilince yavaşlarmış!! Doktor geldi ve bebeği riske atamam kalp atışları düşmüş acil SEZARYENE alıyoruz dedi. Yani herşey planlanmış! Epidural sezaryene girdim malesef uyuşmadım ve çok sıkıntıya girdim detaya çok girmeyeceğim, genel anesteziye dönüldü. Yani 3 doğum şeklini de yaşamış bulundum. O doktor hakkında çok orijinal şeyler söylüyorum ama içimden. Resmen mağdur oldum. Bu kadar da kolaya kaçılmaz. Bana en baştan normal doğum yaptırmak istemediğini söylemese bile ima etseydi ben başka doktora giderdim. Hem bebeğim bu kadar erken doğmak zorunda kalmazdı hem de istemediğim tercih etmediğim bir doğum yapmak zorunda olmazdım. Travma yaşadım ama sezaryenin zorluğundan değil- asla gözünüz korkmasın arkadaşlar- doktorun bana 3 doğum şeklini birden yaşatması ve istemediğim doğum şekline resmen üçkağıtla zorlamasından dolayı. Tek tesellim bebeğime sağ salim kavuşmam oldu. Ama ne yazık ki prematüre. Hastanede bana emzirme desteği, eğitimi vs vermedikleri için, travmanın da etkisiyle mastit oldum, düğümlendi göğüslerim acile gittim. Emmesi vs çok zor oluyordu meğersem göğüslerim düğümlenmiş. . Sezareyen olacaksam 38 ya da 39 da olurdum hiç olmazsa bu zorlukları yaşamazdım bebeğim biraz daha kilo almış olurdu. Hakkımı asla helal etmiyorum.
Şuanki durumuum iyi arkadaşlar 6. gündeyim toparladım sayılır. Evde yardım eden biri olmasa çok zor yalnız. Gecesi gündüzü yok bu işin.
Doğum yapacaklara tavsiyem, doktorunuzdan bir an bile şüphe duyarsanız iç sesinizi dinleyin ve değiştirin,
Mutlaka ama mutlaka süt sağma makinası edinin, bebek emdikten sonra sağmamız gerekiyor yoksa dediğim gibi ateş, titreme ve acil. Diğer herşeyi almışsınızdır zaten. Aklıma gelirse yazarım. Buarada Sleepy bez Primadan çok çok daha iyi onu da tavsiye ederim.
Mükemmel bir duygu, böyle bir koku yok :) bol bol emzirin tadını çıkarın. Ben mama destekli gittim meme tutamıyor.
Şimdilik benden bu kadar arkadaşlarım. Uzun oldu kusura bakmayın ama içimi de dökmek istedim, belki birilerine faydası olur da bunları yaşamaz.
Sevgiyle kalın.
Herkese çok çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tek tek dönemedim kusuruma bakmayın. Umarım sizler de sağlıkla ve kolaylıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız. Mükemmel bir duygu tarifi yok. Doğumumdan kısaca bahsedeyim. Ben normal doğum istedim en başından beri, çatım, bebeğin durumu vs uygundu. Ancak burada da daha önce bahsettiğim gibi doktorum sürekli sezaryen doğum yapmam yönünde açıkça söylemese de sübliminal mesaj veriyordu :) meğersem kafasında planlar hazırmış. Olaylar şöyle gelişti; 5 Temmuz günü kontrole gittiğimde açılmam 3 cm idi, cuma ve cumartesi kongerede olacağını, başkasına emanet etmek istemediğini, suni sancı vererek doğumu yapmak istediğini söyleyerek yatış yaptırdı. Herşey iyi gidiyordu, normal doğum yapacaktım ancak bebek 36 haftalıktı yani küçüktü. Suni sancı başlası, ben top üzerinde yuvarlanmaya, yürüyüşlere, doğumu tetikleyici hareketlere başladım, çok mutluydum. NST ile sürekli bebeği takip ediyorduk. Bi ara kalp atışları düştü sonra yan döndüm toparladı sonra tekrar düştü. Meğersem bu haftada bebeğin kalbi suni sancı verilince yavaşlarmış!! Doktor geldi ve bebeği riske atamam kalp atışları düşmüş acil SEZARYENE alıyoruz dedi. Yani herşey planlanmış! Epidural sezaryene girdim malesef uyuşmadım ve çok sıkıntıya girdim detaya çok girmeyeceğim, genel anesteziye dönüldü. Yani 3 doğum şeklini de yaşamış bulundum. O doktor hakkında çok orijinal şeyler söylüyorum ama içimden. Resmen mağdur oldum. Bu kadar da kolaya kaçılmaz. Bana en baştan normal doğum yaptırmak istemediğini söylemese bile ima etseydi ben başka doktora giderdim. Hem bebeğim bu kadar erken doğmak zorunda kalmazdı hem de istemediğim tercih etmediğim bir doğum yapmak zorunda olmazdım. Travma yaşadım ama sezaryenin zorluğundan değil- asla gözünüz korkmasın arkadaşlar- doktorun bana 3 doğum şeklini birden yaşatması ve istemediğim doğum şekline resmen üçkağıtla zorlamasından dolayı. Tek tesellim bebeğime sağ salim kavuşmam oldu. Ama ne yazık ki prematüre. Hastanede bana emzirme desteği, eğitimi vs vermedikleri için, travmanın da etkisiyle mastit oldum, düğümlendi göğüslerim acile gittim. Emmesi vs çok zor oluyordu meğersem göğüslerim düğümlenmiş. . Sezareyen olacaksam 38 ya da 39 da olurdum hiç olmazsa bu zorlukları yaşamazdım bebeğim biraz daha kilo almış olurdu. Hakkımı asla helal etmiyorum.
Şuanki durumuum iyi arkadaşlar 6. gündeyim toparladım sayılır. Evde yardım eden biri olmasa çok zor yalnız. Gecesi gündüzü yok bu işin.
Doğum yapacaklara tavsiyem, doktorunuzdan bir an bile şüphe duyarsanız iç sesinizi dinleyin ve değiştirin,
Mutlaka ama mutlaka süt sağma makinası edinin, bebek emdikten sonra sağmamız gerekiyor yoksa dediğim gibi ateş, titreme ve acil. Diğer herşeyi almışsınızdır zaten. Aklıma gelirse yazarım. Buarada Sleepy bez Primadan çok çok daha iyi onu da tavsiye ederim.
Mükemmel bir duygu, böyle bir koku yok :) bol bol emzirin tadını çıkarın. Ben mama destekli gittim meme tutamıyor.
Şimdilik benden bu kadar arkadaşlarım. Uzun oldu kusura bakmayın ama içimi de dökmek istedim, belki birilerine faydası olur da bunları yaşamaz.
Sevgiyle kalın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?