2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canim sezeryan diye strese girme sakin.Bak ben de sezeryan oldum .Ilk basta yuruyemedim bile hatta o can acisiyla tek çocuk yeter diye icimden gecirdim .Ama bebeğimden guc alip hemen toparlandim .Cunku baskasinin mama yedirmesi altini değiştirmesi zoruma gidiyordu .Koridorun sonunu kendime hedef koydum oglum icin yuruyup iyilesecegim diye .

nevesta81 canim benim gogus uclarim da yara oldu krem surup hava aldirip surekli temizledigim ve bebegin tamamini almasina dikkat ettiğim halde .Hades demis ya makinenden mi diye .Ikimizin makinesi ayni acaba oyle olabilir mi cidden?

Benimde en isdemiyceğim şey hem sanciyi cekmek hemde ondan sonra sezaryan olup sezaryan ağrısni cekmek olurdu. Acıklığın varsa berki gelir kendiliğinden gelmezsede önemi yoki sağlikla kavuş yeter sezaryanında normalinde amacı bebişmize kavuşmak. Amacna ulaşsın yeter sağlıkla gelsin bebişler.

Çok sağol canım çok iyi geldi mesajın. Şuan stresliyim biraz ani oldu sezeryan fikri diye ama bebeğime kavuşucam onun için dayanıcam sakin olucam diye sakinleştiriyorum şuan kendimi. Sonra ağrı olmaması için kahve içtin mi canım ne kadar içmiştin içtiysen

Onun için hiç o riske girmedim canım gelceği varsa gelir zaten. Amin hayrlısıyla kucağımıza alalımda dediğin gibi önemli olan onlara kavuşmak. Sizde biran önce kurtulursunuz inşallah canım ağustosu beklemesin onlarda

nevesta81 canim benim gogus uclarim da yara oldu krem surup hava aldirip surekli temizledigim ve bebegin tamamini almasina dikkat ettiğim halde .Hades demis ya makinenden mi diye .Ikimizin makinesi ayni acaba oyle olabilir mi cidden?
Benimde aklıma geldi ama bebekler emince çok fena oluyorum sadece makine ile sağarken o kadar acımıyor yani dayanılmayacak gibi değil. K.v. bizim kan akardı krem bile bulamazdık yine emzirirdik diyip duruyor bir yandan da onu çekiyorum. Makineyi kullanmasam bebekleri doyuramam yüzden deneyemem maalesef.

Of kızlar hamile ve aile fotoları çektirmiştik bugün onları getirdi fotocumuz cd yapmış. Kendimi hiç dışardan görmemiştim o kadar şiş ve çirkin geldim ki kendime çok moralim bozuldu ağlıyorum şuan. Zaten dün de annem bebek uyuyunca açılayım diye 1 saat avmye gönderdi bikaç biley denedim karnım çatlak iğrencim orda da ağlama geldi bana. Eski halimize dönecek miyiz bu vücut adam olur mu? Çok mutsuzum kendimden sokağa bile çıkmak istemiyorum siz de öyle misiniz?

Canım bende lansinoh krem sürdüm sütümü sürdüm havalandırdım yine de yara oldu hiç sağmadığım halde. Bebekte memeyi kavrıyordu. Sanırım gögüslerin alışma süreci bu. İlla yara oluyor kullandığımız şeyler yaraları ve acıyı azaltıyor sadece. Ben en çok doğal zeytinyağı sürünce rahatladım ama onuda sürekli yıkamak zor geldi. 10-15 güne falan alıştı benim. Umarım sizinde geçer. Hala ara ara sızlıyor o ayrı ama yara yok en azından.

Benimde en isdemiyceğim şey hem sanciyi cekmek hemde ondan sonra sezaryan olup sezaryan ağrısni cekmek olurdu. Acıklığın varsa berki gelir kendiliğinden gelmezsede önemi yoki sağlikla kavuş yeter sezaryanında normalinde amacı bebişmize kavuşmak. Amacna ulaşsın yeter sağlıkla gelsin bebişler.

İnşallah canim amin. Hepimiz sağlıkla allalım kucağmiza.

Yeme icme yasagi kalkinca neredeyse 2 saatte bir ictim.Sutsuz olmasi şart. Hastaneden cikana kadar hep ictim .Kettle götürmüştük iyi oldu .Zaten agriyi hissedince soyluyorsun hemen igne yapiyorlar agrilari hafif atlatiyorsun .Eve gelince daha zor oluyor.
Allah sabir versin. Isimiz zor bu halde.
Insallah gecer yaa ne yapcağımi şaşıyorum zaten zor yakaliyor bir de canim yaniyor diyorum ben hareket edince birakiyor.

Topic i surekli durtuorum ama bildirim geldigi icin madecassol die bi krem var goguslerinize bi kac kez onu surun ama yikamadan emzirmeyin yada sagmayin. Bi de silikon gogus ucu koyun kremi surunce hava alsin yapismasin kiyafet. Oglum hastanedeyken sagdigimda kanamisti sag gogsum. O gece krem surdum ve gecti.

Kızlar ben çok kötüyüm. Alt tarafıma bıçak saplanıyor devamlı sol kısmına. Otururken sabit kalırsam batmıyor ama hareket edince felaket. Dün akşam başladı gündüz iyiydim bugun de. Bide kuyruk sokumu ağrıyor. Doğumdan sonra ağrırdı bunda doğurmadan ağrımaya başladı. Sanki kemiklerime balta saplıyorlar. Doğsa da bitse bu işkence demeye başladım.

Aynisi oluyor cnm banada, bu kuyruk sokumu kisminda baski hissim var oglumda boyle bisi yoktu simdi var annem,kv normal diyor ama eminn degilim valla dedigin gibi bi saglikla doguraydik..

Iyı geceler herkese o kadar sıcak ve nemli kı bunaldık ailecek balkona getirdik oğlanı serin serin uyuyo valla :) kızda yere yatak yaptık uyuyo:) tek body gıydırıyorum bazen çorap ona rağmen isilik oldu boynu falan
Göğüs yarası ilk gunlerde ben de de oldu tahin yağı surdüm kabuğu yumuşadı kopardım yine sürüp havalandırdım bıde acısa da emzırdım öyle acıdı kı gözümden yaş geldi ama mecburen devam ettim şimdi ıyı şükür anne olmak cok zor gercekten

Mantıklı o zaman. Az kaldı öyleyse şimdiden gözün aydın :)
Evet canım hayırlısıyla yarınıda atlatırsam gece çabuk geçer gibi geliyor uyuyabilirsem tabi amin en kısa zamanda sizinde inşallah
2si 1 arada mı aldın canım yoksa normal tek nescafe mi? Bende kettle götürücem belli bir saatten sonra sıcak su bulmak zor. Evde de inşallah en az ağrıyla atlatırım eve gitme zamanına gelelimde hayırlısıyla

En azindan tepende bir cogumuzda oldugu gibi bir kv yok .Gercekten bu bile veli nimet .Tam sutum azcik da olsa geldi diyorum .Strese sokuyorlar agla agla olan da gidiyor .Gecenin 2 sinde 3 unde evde tartismalar oluyor .
Annem var. Gözün aydın demek için arayan herkes sütümü soruyor annemde yok diyor herkes neden bilsin ki bunu. daha hastaneden çıktık eve geldik ertesi gün herrrrrkes öğrendi sütümün olmadığnı. Ya ne önemi var biride demiyoki sağ salim kavuştunuz şükür olsun dunyaya gelen büyür strese sokma kızı demiyo kimsee... geçen benmle aynı gün doğuran kızla beni kıyaslıyo çıldırdm tek göğsüyle doyuruyomuş vs ya bu denir mi ya. Ağladm zırladm abim zor susturdu. O gün bi açıldı musluklar halen akıyor. Akrabalar nasılsın diye sorduktan sonra tek dedikleri sütün geldi mi? Bunaldım ... çocuğa yetemiyorum eğil kalk zor oluyor annem gece yedirip sabaha kadar mama vermiyo anne diyorum aç bırakma sarılık olur yok anlamıyor ne desem beni cahil görüyor sanırım hani tecrube yokya. Sabahtan akşama kadar kızlarla kulupte biz bunları aylar öncesinden konuştuk herşeyi okuyup araştırıyorum diyorum bugun doktorda sarılık vs deynce ipler koptu eve geldik bebek doğduğu günden beri şapur şupur öpüyolar bebeği abimle ikisi. Aylar önce dedm öpmek yok koklayacağız diye. Eşimin eline vermiyor azarlıyor. Getirip abime veriyor eşimle ben uzaktan bakıyoruz bunlara. Eşim 2 gündür yüzü asık. Nedeni belli. Doğar doğmaz hurma zemzem verdi hiç bişey demedim hastanede ağlarken ağzına şeker verdi birden. Şok oldum napıyosn demeye kalmadı. Gözüne sürme çekti kafasına göre takılıyo bense dediğimle kalıp kenarda ağlıyorum bugunde çok ağırıma gitti duş aldım göğsümü ovdum 1buçuk litre humana içtm vs emziriyoruz çocuk aç bende halen süt yok mamasını veriyodu izledim uzaktan. Bir kez kucağıma alamadığım yavrumu. Gerçekten annesi gibi hissetmiyorum. Mamayı içirirken "ne guzel bak ağlaması yok bişeyi yok sessiz bana ver giderken götüreyim sütünde yok nasılsa mamayla beslemeye devam ederim" dedi. Dimi haklısın bebekle aramızdaki tek bağ benim sütüm dedim. Kalktm dolandm ama aglamamak için kendmi tutuyorum annem çocuğu yatağıma yatırıp duşa girdi bende oğlumun yanına uzandım iyiceee ağladım uyuyakalmışım okadar umudumu kestim ki artık. Okadar doluydum ki. Giderken çocuğu götür sen bak ben işe yaramazın tekiyim diyecektm. Kaynanam olsa eşime çatabilirdim ama şuan eşime karsı bişey diyemiyorum hem onu idare et hem olanlara katlan hemde ağrı sızı bi yandan...

Annem geldi bizi uyandırdı hadi emzirelim dedi hiç istemedim gönülsüz bi şekilde göğsümü verdim süt gelmeye başladı inanır mısın. Şimdi de emmek istemiyor beni. Yalanıp duruyo elimize saldırıyo emmek için ama göğsümü istemiyo ağlıyo susmuyo

Canım ilkinde de bende hemen gelmişti bünye ile alakalı sanırım
Ama kuzum bol bol rezene iç hurma ye
Kahvaltıda helva tüket
Bulgur un her türlüsünü ye
En önemlisi su 2.5 lt su iç en az
Geldi ama emmiyor şimdide. Göğsümü boşken deli gibi emen bebek şimdi ağlıyor göğsüme değince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…