2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Sag olasin canim dogru soyluyorsun. Ben de hep okuyorum bildigim sureleri. Zaten daha lohusaliktan yeni ciktik, normaldir herhalde. aman millet yukten baska bir sey degil. Kimseden fayda yok maalesef canim.

Kizlar rotavirusu hakkinda tecrubeli aekadaslarimdan bilgi aldim sizinle yazilarini paylasiyorum. ilgilenenler okusun lutfen. benim doktorumda kesinlikle yapilmasi gerektigini 3 ve 5 ayda ildugunu soyledi

Eklentiler

• Screenshot_20180906-131722.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 63
Seninkine sadece kv girmis aksam bizimkine 6 kisi bir anda daldı .Ustelik ben de uyuyordum .Hirslarini alamamislar bugun de gelceklermis .Sormadan danismadan !!!

Bizim doktor ilk üç ay önemli, diğer tarafa baktıracak şekilde konuşun, dikkatini çekin , kucakta iken de diğer tarafa yaslayın dedi canım

Rota virüs aşısının biri iki biri üç doz ama totalde aynı hesaba geliyor diye duydum . Ama araştırmadım

Bizimde 3.ayda yapılcakmış canım
Ben rotateq yaptırıcam 3 doz olandan. Diğeri bazı ülkelerde toplatılmış içime sinmedi o yüzden.

Sag olasin canim dogru soyluyorsun. Ben de hep okuyorum bildigim sureleri. Zaten daha lohusaliktan yeni ciktik, normaldir herhalde. aman millet yukten baska bir sey degil. Kimseden fayda yok maalesef canim.

Aynen öyle maalesef. Sağlık olsun da gerisi önemli değil. Sağlık bozmasınlar.

Kizlar rotavirusu hakkinda tecrubeli aekadaslarimdan bilgi aldim sizinle yazilarini paylasiyorum. ilgilenenler okusun lutfen. benim doktorumda kesinlikle yapilmasi gerektigini 3 ve 5 ayda ildugunu soyledi
Ay teşekkürler ben de şimdi bakayım.
Seninkine sadece kv girmis aksam bizimkine 6 kisi bir anda daldı .Ustelik ben de uyuyordum .Hirslarini alamamislar bugun de gelceklermis .Sormadan danismadan !!!

Ne saçmalık ya, belki o an üst başın açık, insanın yatak odası banyo tuvalet gibidir öyle dalınmaz izin istemeden! Ama bu kocalar kendi rahatları bozulmadan hiç bir şeyi anlamıyorlar.

Bizim doktor ilk üç ay önemli, diğer tarafa baktıracak şekilde konuşun, dikkatini çekin , kucakta iken de diğer tarafa yaslayın dedi canım
Evet haklısın canım , yapmaya çalışıyoruz ama inatla diğer tarafa çeviriyor yatarken özellikle.
Rota virüs aşısının biri iki biri üç doz ama totalde aynı hesaba geliyor diye duydum . Ama araştırmadım

Hıı anladım canım. sağol

Cok fazla kucukle iygilenemiyor kucağında salıyor tutuyor falan o kadar ama buda yardım tabi. Bu arada akşam bana o lafı soyleyen kadın kozı bize geldiğinde: git uyu dinlen canım demişdi onların yanında mukemel kv cok iyi oynuyor her neyse.
Senin oğlun sanırım benim buyuk kızım gibi oda en fazla gündüz uykusu 30 dakıka olurdu. Gece doğru düzgün uyumazdı 6-7 ayında uzun gündüz uykularna kendiliğinde kavuşduk cok şükür umarım sız daha cabuk ulaşırsınız.

Yuhh yani bu ne ya ben bile sinir oldum burdan. Bi rahat bırakın arkadaş kaçmıyo ya bu çocuk.. hem daha ele alıp sevilecek zamanları değil..anneler zaten uykusuz yorgun bi gidin ya

Firuze naber nasilsin? Kizlardan pek giremiyosun sanirim. Bebisler nasil? Abla kardes anlasabiliyo mu?
İyiyim canım vala oyle bir turu vakıt bulamıyorum. Kuzlarda iyi cok şukur, kuzım cok igikenmiyor kardeşiyle sanırım ne olduğnu anlamıyor ama firsat bulduğu an tokatlamaya hazır.
Sen ve bebeğin nasıl umarım akılı uslu uykuyu seven bir bebekdır.

Aşı yerlerine gelmiycek şekilde silseydin keşke canım.

Calpol verseydin canım ağrısı vardır belki.

Gözlerim doldu inliyor u okuduğumda korkma canım takip et bişey olmaz
Çok şükür geçti gitti teyzeleri sağolun atesimiz geçti ilk gün 24 saat oldu sonra geçti şükür ama biraz huysuzluk kaldı sanki gönlü olsun diye ha bire agucuk gugucuk oyunlar yaptık şimdi de hep oyun istiyor biz konuşunca susuyor biz susunca ağlıyor :)

Benm doktrm rota aşısı için 2-3 ay arası yapılıyor 3. Ayı bir gün bile geçmesin dedi.. diğer aşılaryla aynı gün yaptr bitsin dedi. Eşimin abisi eczacı o bize rotarix önerdi onu aldık 2 dozmuş 2. Dozuda 4. Ay yapılacak.. doktorum kendisi yaptı muayenede 20 dk da bekletti alerjiyi takip edelim diye ama sıkıntı olmadı çok şükür

Hergün ufak tefek keşiflerle

Benim de aynıydı. Boyun kaslarının iki tarafının da gelişmesi için mecbur iki tarafa da bakmalı. Ben yanında oldugum anlarda omzunun ve basının altına hafif bir destek koyarak çeviriyorum. Şimdilerde kendiliğinden de dönmeye başladı.

Kızlar birisi oyuncak sormuştu geçenlerde. Ben aldığım ve şimdilik az çok kullanıp memnun kaldıklarımı paylaşayım.

1. çıngırak. Ama yumuşak olanlardan. plastikleri alıp kendine çarpabilir. Benimki basit ama kumaş kaplı, kullanışlı bişey. Arı vız vız vız diye iki dizelik bir şarkı söyleyip hareket ettiriyorum, takip ediyor :)

2. kuzu uyku arkadaşı: bunu henüz çok az kullandık. zira küçükken bogulma riski var diye boş bırakamam. Ama uykuya dalarken koluna filan koyuyorum. dokusu yumuşacık o yüzden rahatlatıyor onu. ilerde dişlik olarak kullanılacak kısmı da var. Ayrıca bunu da sağa sola hareket ettirip kuzu me me me diye şarkı söylüyorum, izliyor

3. baykuş aktivite arkadaşı. bi plastik bir de metalik ses çıkaran çıngırak kısmı, dişlik, ayna var. Bugun bunun sesini dinlerken gülümseye gülümseye uykuya daldığını gördüm tesadüfen. Hemen çıngırak sesini tele de kaydettim. Uyku sorunu olan bebişler için aklınızda olsun, youtubeda kayıtlı çıngırak sesleri de varmış.

4. su oyuncağı ördek. Henüz kullanmadım, bizimki çok küçük daha. Ama çok çok olumlu yorumlar vardı onlara bakıp satın aldım.

5. Bunlar dışında bir de kumaş, çıngıraklı top var. Onu da henüz denemedim.

Umarım fikir vermek açısından faydalı olur :)

Eklentiler

• arı fisherprice.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 34
  • baykus babyfehn.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 34
  • kuzu uykuarkadası babyfehn.webp
    7 KB · Görüntüleme: 36
  • ördek fisherprice.webp
    8 KB · Görüntüleme: 34
Telefondan pış pış sesini
Ben sorunca cevaplıyor onun dışında gözümün içine boş boş bakıyor ama sağolsun rota aşısını soylemişti geçen ay. bi tane çocuk doktoru var oda bu işte buns şükür :)

Kaynana konularında bizim topik bdv yi geçti valla Allah sabır ve kolaylık versin hersey eşte bitiyor bunu iyice anlamış olduk.

Ben hamileliğimin başından beri hep rüyalarla boğuştum çoğu sabah ağlayarak uyandım şükür doğumdan sonra hiç rğya görmedim. Lohusalıkta olabiliyor annem beni yalnız bırakıp bi yere gitmezdi lohusasın yalnız kalma derdi. Bebeğin yanına Kuran koydu babasının tshirtlerini örttü üzerine. Sendeki de sanırım bilinçaltı. Arkadasım da öyle sürekli korkardı bişeyler olurdu yalnız kalamazdı eşim yokken ben giderdim kalırdm yanında. Bebeği 1 yasında o sıcağa rağmen camı pencereyi geceleri açamaz korkudan ev 4.kat. biraz rahatlamaya ihtiyacın var eşinle konuştun mu bu konuyu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…