- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #61.941
Böyle devam ederse annemi çağircam.Evimde bir düzen oluşturmak istiyorum
Ben nerde hata yapiyorum kizlar
Uyumadan sabah oldu 9 de okula gittik 45 dk falan arabasında uyudu. Az once kanguruya koyup disari çıktık. Yarım saat mizmizlandi.Sesi iyice yukselince eve donmek zorunda kaldim. Mama yedirdim gazi cikti altini degistitip emzirdim. Emzirirken uyudu .Daldi.Yatagina koyarken uyandi.
Simdi yarim kundak yapip besigine koydum .Yarim saati gecti sallıyorum ama gozleri sonuna kadar acik
Kundağı sevmiyor mu canım ? Eldiven takıyormusunYa bu çocuk tam uykuya dalarken kendini tırnaklamaya başlıyor ve çok ağlıyor inşallah atak haftası olduğu içindir
Yüz üstü göğsümüzde uyurken ki halleri çok tatlı ya kıyamam ♡Canım bilmiyorum sana çare olur mu ama ben bugun yuzustu gogsume yatırdım.bende koltukta yarı uzanır oturdum gogsumde ole baya daldı.sonada yatagına yuzustu koydum.hiç uyanmadı.yuzustu yatırmak sakıncalı diolar ama ben basında bekledim bole 1,5 saat uyudu.once ayakta gezindik sona koltuga uzandık gogsumdeyken sonada yatagına koydum.ama sırt ustu deniyim bide dedim sırt ustu yatırdım anında uyandı.
Yok ben delircem az kaldi .Oglani uyuttum 15 dk filan oldu tel tamamen sessizde.Ben de pispislarken gozumu kapattim .Tele bi baktim. MILYON cagri mesaj kv ve esim .Kv.yi.aradim yeni yatmistik hayirdir diye.Biz simdi gelcez dedi .Yeni yatirdim ben de uyucam uyaninca gelin dedim.Tamam dedi .Oglunu arayip sikayet etmis simdi gelcekler ne kabul etmiyon diye beni aradi .Tabi cocuk uyandi bu sirada.Geri aradim kv yi simdi mi geliyorsunuz diye .Evet baska isimiz var bizim bekleyemeyiz dedi .Iyi dedim kapattim .Yuhh yani bu ne ya ben bile sinir oldum burdan. Bi rahat bırakın arkadaş kaçmıyo ya bu çocuk.. hem daha ele alıp sevilecek zamanları değil..anneler zaten uykusuz yorgun bi gidin ya
Internetten baktım emzirmeden kaynaklı olabilir yazıyor canım doktora gidicem sorucam merak ediyorum ama kızımdan fırsat olmuyor ama normaldir bence araştırdığım kadarıyla öyle yani.
Bazıları aylarca olmuyor bazıları oluyor demek ki bünyeden bünyeye değişiyor.
Canım acaba uyutmaya çalışırken ağlayınca panik oluyor musun yada ağladı diye hemen alıyor musun?
yap diye söylemiyorum ama benim kızımda uykuya geçerken ağlıyor mızırdanıyor ama ben taviz vermiyorum uykusu olduğundan eminsem çığlık çığlığa ağlamadığı sürece kundak yapıp kucağımda pışpışlıyorum ne konuşuyorum ne gözlerine bakıyorum ağladığında sarılıyorum özellikle karanlık sessiz bi odada sadece pışş pışş şeklinde. Bi süre sonra gözleri kapanmaya başlıyor. Hatta bazen mızırdarken kundağı açmaya çalışıyor ama fırsat vermiyorum. Gözleri küçülmezse 10-15 dk sonra kundağı açıyorum oyun oynuyorum konuşuyorum 10-15 dk sonra tekrar deniyorum böyle bi şekilde uyuyor. 5 dk kadar ağlıyor belki ama uyuyunca dinleniyor oda sakin bi gün geçiriyor bende daha mutlu ilgileniyorum. Bazı günler 5 dkda uyuyor bazı günler 1 saatte. Tabi bazen ne yaparsam yapayım uyumadığıda oluyor. Dün gece öyleydi mesela bugün baş ağrısından ölüyorum. O yüzden seni düşünemiyorum bile eminim çok zorlanıyorsundur.
Elerni kundak yapmak uyumasna yardımcı ola bilir tabi bazi bebekler kundakda tutmak zor sadıce kolarnı yap ayaklarıacık kalsın.Ya bu çocuk tam uykuya dalarken kendini tırnaklamaya başlıyor ve çok ağlıyor inşallah atak haftası olduğu içindir
Of ya azcık anlayış olsa cok iyi olur. Sende oyle soyleme yınede alınır eşinle aranız bozulur altdan al biraz. Ama bununda be faydası olur şupeli bana hiç olmadı.Yok ben delircem az kaldi .Oglani uyuttum 15 dk filan oldu tel tamamen sessizde.Ben de pispislarken gozumu kapattim .Tele bi baktim. MILYON cagri mesaj kv ve esim .Kv.yi.aradim yeni yatmistik hayirdir diye.Biz simdi gelcez dedi .Yeni yatirdim ben de uyucam uyaninca gelin dedim.Tamam dedi .Oglunu arayip sikayet etmis simdi gelcekler ne kabul etmiyon diye beni aradi .Tabi cocuk uyandi bu sirada.Geri aradim kv yi simdi mi geliyorsunuz diye .Evet baska isimiz var bizim bekleyemeyiz dedi .Iyi dedim kapattim .
Ama gelince sorcam beni ogluna mi sikayet ettin diye
Yahu zorla soğutuyorlar kendilerinden sana acımıyorlarsa o minicik bebeye acısınlar bırakında uyusun uyusunda büyüsün.. bizde dün kv lere gittik bi gece kaldık o kadar mızmızdıki oğlum uyumasına fırsat vermediler çünkü..oğlum sabah5 te ıkınır ağlar hergece bi baktm pat kapı açıldı niye ağlatıyosunz benm oğlumu diye.. yuh dedm ya anne korkuttun öyle pat diye girilirmi dedim.. ama işte anlayan kim Allah sana sabır versin cnm ben en azndan gittiğim sürece görüyorum henüz yolculuk yapamıyor.. sizinkiler maşallah çatkapıyı pek seviyorlarYok ben delircem az kaldi .Oglani uyuttum 15 dk filan oldu tel tamamen sessizde.Ben de pispislarken gozumu kapattim .Tele bi baktim. MILYON cagri mesaj kv ve esim .Kv.yi.aradim yeni yatmistik hayirdir diye.Biz simdi gelcez dedi .Yeni yatirdim ben de uyucam uyaninca gelin dedim.Tamam dedi .Oglunu arayip sikayet etmis simdi gelcekler ne kabul etmiyon diye beni aradi .Tabi cocuk uyandi bu sirada.Geri aradim kv yi simdi mi geliyorsunuz diye .Evet baska isimiz var bizim bekleyemeyiz dedi .Iyi dedim kapattim .
Diğeri hangisi rotarix mi, doktor geçtiğimiz ay rotavirus aşısı önemli yaptırın dedi ikinci ayda da olur dedi sadece madem birçok çeşidi var neden doktorlar belirtmiyor anlamadımBizimde 3.ayda yapılcakmış canım
Ben rotateq yaptırıcam 3 doz olandan. Diğeri bazı ülkelerde toplatılmış içime sinmedi o yüzden.
Sor cnm valla, daha dün sizde değiller miydi zorlandığını görmediler miYok ben delircem az kaldi .Oglani uyuttum 15 dk filan oldu tel tamamen sessizde.Ben de pispislarken gozumu kapattim .Tele bi baktim. MILYON cagri mesaj kv ve esim .Kv.yi.aradim yeni yatmistik hayirdir diye.Biz simdi gelcez dedi .Yeni yatirdim ben de uyucam uyaninca gelin dedim.Tamam dedi .Oglunu arayip sikayet etmis simdi gelcekler ne kabul etmiyon diye beni aradi .Tabi cocuk uyandi bu sirada.Geri aradim kv yi simdi mi geliyorsunuz diye .Evet baska isimiz var bizim bekleyemeyiz dedi .Iyi dedim kapattim .
Of ya azcık anlayış olsa cok iyi olur. Sende oyle soyleme yınede alınır eşinle aranız bozulur altdan al biraz. Ama bununda be faydası olur şupeli bana hiç olmadı.
Yahu zorla soğutuyorlar kendilerinden sana acımıyorlarsa o minicik bebeye acısınlar bırakında uyusun uyusunda büyüsün.. bizde dün kv lere gittik bi gece kaldık o kadar mızmızdıki oğlum uyumasına fırsat vermediler çünkü..oğlum sabah5 te ıkınır ağlar hergece bi baktm pat kapı açıldı niye ağlatıyosunz benm oğlumu diye.. yuh dedm ya anne korkuttun öyle pat diye girilirmi dedim.. ama işte anlayan kim Allah sana sabır versin cnm ben en azndan gittiğim sürece görüyorum henüz yolculuk yapamıyor.. sizinkiler maşallah çatkapıyı pek seviyorlar
Sor cnm valla, daha dün sizde değiller miydi zorlandığını görmediler mi
Kim bebeğini ağlatır ki yaa, anlayamıyorın anki onlar bebek büyğtmediler sankiYahu zorla soğutuyorlar kendilerinden sana acımıyorlarsa o minicik bebeye acısınlar bırakında uyusun uyusunda büyüsün.. bizde dün kv lere gittik bi gece kaldık o kadar mızmızdıki oğlum uyumasına fırsat vermediler çünkü..oğlum sabah5 te ıkınır ağlar hergece bi baktm pat kapı açıldı niye ağlatıyosunz benm oğlumu diye.. yuh dedm ya anne korkuttun öyle pat diye girilirmi dedim.. ama işte anlayan kim Allah sana sabır versin cnm ben en azndan gittiğim sürece görüyorum henüz yolculuk yapamıyor.. sizinkiler maşallah çatkapıyı pek seviyorlar
Eldiven sadece bir hafta taktik. Kundaga alışmıştı aslında ama bu hafta ne oldu anlamadım ellerini yüzüne goturemeyince sinirden ağlıyor ve uyumuyor. Ağzında emzik var onu düşürüyor elleriyle sonra emzik düştü diye sinir krizi geçiriyor sonra emziği veriyorum bu sefer de elini ağzına sokamadigi için ağlıyor. Bu arada tabii uykusuzluk başına vurmuş oluyor savaşıyoruz tam uyuyacakkenKundağı sevmiyor mu canım ? Eldiven takıyormusun
Ben ınstagramdan mamadusbaby diye bir sayfa var ordan sipariş verdim memnunumHangisi aldın sen
Alerjik belirtiler göstermiş sanırım ama tam emin değilim araştırıcam bende canım. 3.ay dedi sanırım diğer dozlar arasında 4 hafta olması gerekiyormuş. 3.ay dediği için pek sormadım yarın gidicem sorarım ayrıntılı :)Allah Allah neden acaba, hangi aylarda yapılıyor seninki canım?
Ben sordum canım teşekkür ederim bilgi için :)Kızlar birisi oyuncak sormuştu geçenlerde. Ben aldığım ve şimdilik az çok kullanıp memnun kaldıklarımı paylaşayım.
1. çıngırak. Ama yumuşak olanlardan. plastikleri alıp kendine çarpabilir. Benimki basit ama kumaş kaplı, kullanışlı bişey. Arı vız vız vız diye iki dizelik bir şarkı söyleyip hareket ettiriyorum, takip ediyor :)
2. kuzu uyku arkadaşı: bunu henüz çok az kullandık. zira küçükken bogulma riski var diye boş bırakamam. Ama uykuya dalarken koluna filan koyuyorum. dokusu yumuşacık o yüzden rahatlatıyor onu. ilerde dişlik olarak kullanılacak kısmı da var. Ayrıca bunu da sağa sola hareket ettirip kuzu me me me diye şarkı söylüyorum, izliyor
3. baykuş aktivite arkadaşı. bi plastik bir de metalik ses çıkaran çıngırak kısmı, dişlik, ayna var. Bugun bunun sesini dinlerken gülümseye gülümseye uykuya daldığını gördüm tesadüfen. Hemen çıngırak sesini tele de kaydettim. Uyku sorunu olan bebişler için aklınızda olsun, youtubeda kayıtlı çıngırak sesleri de varmış.
4. su oyuncağı ördek. Henüz kullanmadım, bizimki çok küçük daha. Ama çok çok olumlu yorumlar vardı onlara bakıp satın aldım.
5. Bunlar dışında bir de kumaş, çıngıraklı top var. Onu da henüz denemedim.
Umarım fikir vermek açısından faydalı olur :)
Benim kızımda anakucağında dalmış kundaksız olunca 20 dkda uyandı. Bizimki kundakla kesintisiz 2-3 saat uyuyabiliyor canım o yüzden içim rahat.Bende kumdakta uyutcaksam eger kucagımda sallıyorum once hafif hafif yuruyup sallanıyoruz.aglarsa en azından kucagımda oluyor.sarılıyorum aglarsa iyice ama en sonunda o pes ediyor.ama içim sızlıyor o kundaktaki haline birde 30-40 dk da geri uyanıyor.bugun kızdım kundagada actım aldım kucagıma gogsume yatırdım sona yatagınada yuzustu koydum 1,5 saat ole rahat uyuduki.tabi ben basında dikildim.gunduz hiç öle rahat uyumazdı kundakla bile.yuzustu yatırmayın diolar ama bu kadar rahat ve kesintisiz uyuması beni dusundurdu.
Evet canım rotarix sanırım. Zaten iki çeşidi varmış genelde rotarix kullanılıyormuş ama bize rotateq önerdiler. Bende iyice araştırıcam bakalım gitmeden önce.Diğeri hangisi rotarix mi, doktor geçtiğimiz ay rotavirus aşısı önemli yaptırın dedi ikinci ayda da olur dedi sadece madem birçok çeşidi var neden doktorlar belirtmiyor anlamadım
aynen canim cok fena. Resmen emvayi cesit kabus gordum, senaryo senaryo =D basta bebek yataginda uyurken esimle yatiyorduk o zaman da ayniydi. Simdi oglani kendi yatagina koyup uyanmasindan ve geri uyumasindan biktim birlikte yatiyoruz. Onun uyanmasi benim uyutup geri koymam derken sabah oluyor cunku. Esime o zaman soylemistim simdi tekrar bahsetmedim. Buarada dun sana yorum yazmistim, etiketledim ama gormedin. Nasil gidiyor sagma işleriBen hamileliğimin başından beri hep rüyalarla boğuştum çoğu sabah ağlayarak uyandım şükür doğumdan sonra hiç rğya görmedim. Lohusalıkta olabiliyor annem beni yalnız bırakıp bi yere gitmezdi lohusasın yalnız kalma derdi. Bebeğin yanına Kuran koydu babasının tshirtlerini örttü üzerine. Sendeki de sanırım bilinçaltı. Arkadasım da öyle sürekli korkardı bişeyler olurdu yalnız kalamazdı eşim yokken ben giderdim kalırdm yanında. Bebeği 1 yasında o sıcağa rağmen camı pencereyi geceleri açamaz korkudan ev 4.kat. biraz rahatlamaya ihtiyacın var eşinle konuştun mu bu konuyu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?