2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ya canım sen de tek başına nasıl idare ediyorsun Allah kolaylık versin. Ben de arkadaşım yok diye üzülüyorum. Kimsem yok buralarda benimde.
Aynen benim de hickimsem yok. Çocuğu görmeye bile iki kişi geldi biri komşu biri de kayınpederin arkadaşı. Annem bin kilometre mesafede oturuyor bir hafta gelip kaçıyor hemen

Aynen benim de hickimsem yok. Çocuğu görmeye bile iki kişi geldi biri komşu biri de kayınpederin arkadaşı. Annem bin kilometre mesafede oturuyor bir hafta gelip kaçıyor hemen

Benim iş arkadaşlarım vardı sadece. 2 sene oldu işi bırakalı hepsi av.yakasında oturuyor zaten toplanıp gelecek durum yok.
Öyle aman aman dostum da olmadığı için böyle yalnızım. Nerde oturuyorsun canım sen İstanbul da mı? Bir toplanma yapmak lazım ne iyi gelir aslında hepimize. Anneler buluşması.

Kılaklarına da baktırın mutlaka. Benim bir tanıdığımın bebeği 1.5 yaşına kadar sürekli ağlayan bir çocukmuştu. Hiçbir doktor nedenini bulamamış. Meğer kızın kulakları çok hassasmış ve yatış pızisyonunda incelir ve basınç oluşurmuş bebekde buda bebeği rahatsız ettiği için ağlama krizlerine giriyormuş.

Benim iş arkadaşlarım var. Toplanıp gelirler diye dusunuyordum. Hiç lafı bile geçmiyor telden fotosuna bakıp geçtiler. Bişey almak gerekir falan diye mi taktılar kafalarına anlamadım hiç öyle bir beklentim de yoktu halbuki. Eskisehirdeyim canım İstanbul imkansız bana maalesef böyle zor zamanlarda bir saatliğine bile kafa dağıtmak istiyor insan yanında birisini istiyor. Alt komşum hamile şimdi henüz tanışmadım bile fakat dogurdugunda hayırlı olsuna uğrayıp her istediğinde yardım edebilecegimi söylemeyi düşünüyorum. Gerekirse ben bakarım bebesini cildirdiginda.

Kızlar ben geceleri uyurgezer gibi çocuğu kucağımda sanıp yatakta öyle hareketler yapıyorum. Çocuk halbuki kendi odasında yatağında uyuyor. Mesela gecen hafta yarı uykulu iken eşimin saçını okşamaya başladım oğlum sanarak. Eşim de korktu gecenin bir vakti noluyo diye. Dün gece de güya kucağımda çocuk da rahatsız olmasın diye yanıma koydum battaniyeyi yavaşça altından çekip üzerine örttüm kafamı yastığa koydum sonra yok böyle boğulur diye üstünü açayım dedim. Battaniyeyi açıyorum çocuk yok! Deli gibi yatağı aramaya başladım nereye gitti ölecek boğulacak diye. Sürekli yaşıyorum böyle seyler

Canım bebişin farklı odada mı belki yatağını odana taşısan kaygın azalır. Kaç aylık oldu senin bizden erken doğmuştu sanırım. Oğlum doğmadan önce bizle yatırmam odasını erkenden ayırırım diyordum. 2.5 aylık olana kadar bizim odada beşiğinde yattı 8. Hafta atağında ortamıza aldık. Şimdi gece uyanınca eşimle göz göze gelip yanımıza mı alsak deyip alıyoruz ortamıza kucak kucak yatıyoruz. Biz bağımlı olduk ama o da bizde daha huzurlu ve uzun uyuyoruz.

Beşiği büyük sallanır beşik bizim odaya sığmıyor. Sallanmayan bir yerde uyumuyor henüz odasini da benimsedi. Uyurken örümcek gibi kollar yanlara ayaklar yanlara açılıyor o rahatlığa alıştığı için bizle yatamaz muhtemelen. Söylediğin gibi yanımda yatsaydi bu kadar kaygilanmazdim

Ben de bir ay öncesine kadar böyle şeyler yaşadım,yorgunluk ve psikolojik tamamen bence

Geçmiş olsun.. Benim de ailem gelecek bu hafta biraz rahat ederim ..inşallah.

Valla canım inşallah yapabilirsin zamanı geldiğinde. Ama senin de ufaklık peşinden koşturtacak o zamanlarda :)
İş arkadaşların biraz üşengeçler herhalde. Ben çalışırken gidemeyeceğimiz arkadaş için dileyen herkesten para toplayıp altın yapar verirdim..

Ya kızlar çocuğun uyku düzeni yüzünden eşimle arada laf kalabalığı yapıyoruz... tartışma desem değil, anca laf kalabalığı derim
Uyumayan çocuğu boşuna uyutmaya çalışıyorsun diyor. Ne yapacağım peki ben bekleki uyusun mu yapıcam... valla sinirlerim bozuluyor zaman zaman sırf bu yüzden.
Kayınvalidem öğlen uykusundan uyandı 10_dakikada diye hemen sevmeye koyuldu çocuğu. Çocuk da bir daha uykuya geçmedi. Şimdi de ceremesini çekiyorum ben normalde sallayıp tekrar dalmasını sağlıyordum... 15-17:00 arası 2 saat bayıldı çocuk şimdi bu saat oldu uyumadı

Eşimde bir türlü anlamıyor... kendi uyutmaya çalışıyor şu an. Yoruldum sabahın 8 inden beri bu saat oldu anca dinleneceğim bir parça.

:) okurken çok tatlı geldi bana gülümsedim

teşekkürler canım inşallah sende rahat edersin

Sen çocuğunun odasına git canım gece beslenmesinde sonra kendi yatağına yatarsın yine .En azından biraz kaygın azalır. Var mı çocuğun odasında kanepe gibi bir şey belki çözüm olur

Güzel vakit geçirmişsiniz ne güzek. Yavaş yavaş alışacaklar onlarda. Astronot montlardan mı aldın canım?

Aaa duymamıştım bunu. Baktı doktor ama bir şeyi yok dedi sadece. Kulağını boşlukta tutup emzirmeyi deneyeyim bir de, bakalım tepkisi ne olacak. Teşekkür ederim bilgi için :)

Ah ah, azıcık anlayışlı olsalar. Sonra biz uğraşıyoruz zaten, herkes uykusunda ya da kendi keyfindeyken, olan bizle bebeğimize oluyor.

Ah ah, azıcık anlayışlı olsalar. Sonra biz uğraşıyoruz zaten, herkes uykusunda ya da kendi keyfindeyken, olan bizle bebeğimize oluyor.
Eee anneyiz ya, işimiz ne.
Öyle yani cevap hazır.

Allah'a şükürler olsun evladımız oldu, ama hamilelik ve lohusalık ve şu an dahil yüzüne bile bakmak isteneyeceğim insanların saçma saçma düşüncelerini davranışlarını çekmek zorunda kaldım. Elimden gelse eşim oğlumla kaçıp uzaklaşmak başka yerde yaşamak istiyorum.

Biz seninle yakındık sanırım, ben anadolu yakasındayım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…