- 20 Mart 2017
- 15.670
- 20.373
- 398
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #66.301
Bazen gelmeyen misafir daha hayirli bosver.Benim iş arkadaşlarım var. Toplanıp gelirler diye dusunuyordum. Hiç lafı bile geçmiyor telden fotosuna bakıp geçtiler. Bişey almak gerekir falan diye mi taktılar kafalarına anlamadım hiç öyle bir beklentim de yoktu halbuki. Eskisehirdeyim canım İstanbul imkansız bana maalesefböyle zor zamanlarda bir saatliğine bile kafa dağıtmak istiyor insan yanında birisini istiyor. Alt komşum hamile şimdi henüz tanışmadım bile fakat dogurdugunda hayırlı olsuna uğrayıp her istediğinde yardım edebilecegimi söylemeyi düşünüyorum. Gerekirse ben bakarım bebesini cildirdiginda.
Benim yanimda yatiyor .Ben de benzer seyler yasiyorum .Odasi ayri diye uzulme yani.Mesela cocuk sag tarafimda uyuyor ben sirt ustu yatarken bir anda sola dönüp nerde diye bakiyorum.Hatta uykumun icinde kac kere esimi dürttüm .Sen mi aldin diyeKızlar ben geceleri uyurgezer gibi çocuğu kucağımda sanıp yatakta öyle hareketler yapıyorum. Çocuk halbuki kendi odasında yatağında uyuyor. Mesela gecen hafta yarı uykulu iken eşimin saçını okşamaya başladım oğlum sanarak. Eşim de korktu gecenin bir vakti noluyo diye. Dün gece de güya kucağımda çocuk da rahatsız olmasın diye yanıma koydum battaniyeyi yavaşça altından çekip üzerine örttüm kafamı yastığa koydum sonra yok böyle boğulur diye üstünü açayım dedim. Battaniyeyi açıyorum çocuk yok! Deli gibi yatağı aramaya başladım nereye gitti ölecek boğulacak diye. Sürekli yaşıyorum böyle seyler
öğleden sonra gidicem bende banada çok almış gibi gelmiyor gelince haber veririm canımArkadaşlar 3aylik kontrol den geldim.oglum 650 Gr almış 3.5 cm uzamış kilo 2 haftadir sabit canım sıkıldı anne sütü ağırlıklı besleniyor mama bayağı azaldı bu jafta sadece 2 kez 60 CC mama aldı sadece acaba mama ile mi kilosu fazla almıştı diğer ay yoksa bu ayda kilo alimi bebeklerde genelde daha mi az oluyordu bilemedim ebeye sordum mama vermedim 2 haftadır neredeyse dedim kilosu az miki dedim oda ama 3.5 cm uzamış annesi sıkıntı etme dedi sizlerde 3. Ayda kilo alımı diğer aya göre az olan varmi
Çok iyi anlıyorum seni. Bu zor günleri daha da zorlaştıranlar olmasa keşke.Eee anneyiz ya, işimiz ne.
Öyle yani cevap hazır.
Allah'a şükürler olsun evladımız oldu, ama hamilelik ve lohusalık ve şu an dahil yüzüne bile bakmak isteneyeceğim insanların saçma saçma düşüncelerini davranışlarını çekmek zorunda kaldım. Elimden gelse eşim oğlumla kaçıp uzaklaşmak başka yerde yaşamak istiyorum.
Ben de yurt dışındayım ve Türkiye'de olsam gerçekten her şeyin daha kolay olacağını düşünüyorum hep. Belki de yavrum bu kadar acı çekmeden sorunu bulur ona göre hareket ederdik.Canım inan bana türkiyeyle alakası yok.. Ben avusturyadayım güya en yaşanılır ülkelerden biri ama hiç de öyle değil inan bana.. Türkiyede herşeyin alası var. Burdaki doktorlar daha baştan savma uapıyor heeşeyi. Türk doktorlarının gözünü seveyim ben ama tabi kişiden kişiye değişiyor
Kucağımdan bıraksam şanslıysam yarım saat uyuyor. Kucağımda da sancısı geliyor, hemen ayağa kalkıp pış pış yapıp biraz yürüyüp uyumaya devam etmesini sağlıyorum. 1 aydır çığlık atıyor sürekli, memeye gelince zehir veriyorum gibi davranıyor. Dün gece 11 gibi uyandı, sabaha karşı 3 gibi ancak uyudu, tabi ben uyuyamadım çünkü oturursam kendini kasıp ağlamaya başlıyor. Ben arada oturup arada ayakta dolana dolaba 6ya kadar uyudu. Sonra 9a kadar uyutamadım, çığlıklar eşliğinde geçecek oğlum geçecek diye zıplaya zıplaya dolaştım.Kızlar 2 3 gündür çok yoruldum. Oğlum hafif yeşil kaka yaptı mukuslu demiştim ya üşüttü sanırım diye. Normalde 7de uyur 1 e kadar uyanır emer uyur 4 e kadar tekrar ener uyur 7 gibi uyanır ve kaka yapardı ve ben bez değiştirmeden uyuturdum. 3 gündür oğlum sabaha kadar sürekli kaka yapıyor ilk gün 4 kez falan yaptı dün 2 ye düştü mukuslu veya yeşil değil ama karnı gurulduyor rahat uyuyamıyor yavrum. Gözünden uyku akıyor ama kakadan uyuyamıyor o da. İshal desem gün boyu 4 veya 5 kez yapıyor 24 saatte 7 8 olmalı diyor. Neden böyle oldu anlamadım. Kaleidon prebiyotik de kullanıyoruz. Birde gündüz uykuları 45 dak 1 saate düştü. Gece uykusu uzadığından mı acaba? Şuan tam 88 günlük. Sizin nasıl durumlar?
Mutfakta aspiratör sesini de seviyorlad ben de yanıma alırım hep görecek illa beni yoksa mızmız hepKızlar dün kizim gunduz 3 saat uyudu hadi gezmeye gidelim hazır uykusunu almış, evden çıktık kadıköye gidelim dedik ama cesaret edemedim yolda ağlar diye, evin yakınındaki avm ye gittik ama kadıköye gidebilirmişiz gayet uslu durdu kizim. Bende çok özlemiştim kadıköyü neyse artık ins haftaya. Az önce kızımı mutfakta yanımda tuttum bende yemeklerimi yaptım ins böyle gider hep.
Kilo ölçümü için bugun gittim bir ayda kızım 700 gr almış mama ağırlıklı gidiyoruz hemşire bana gayet iyi dedi ben de senin gibi az mı diye düşündüm ama önceki ay da böyleydi doktor gelişimi iyi demiştiArkadaşlar 3aylik kontrol den geldim.oglum 650 Gr almış 3.5 cm uzamış kilo 2 haftadir sabit canım sıkıldı anne sütü ağırlıklı besleniyor mama bayağı azaldı bu jafta sadece 2 kez 60 CC mama aldı sadece acaba mama ile mi kilosu fazla almıştı diğer ay yoksa bu ayda kilo alimi bebeklerde genelde daha mi az oluyordu bilemedim ebeye sordum mama vermedim 2 haftadır neredeyse dedim kilosu az miki dedim oda ama 3.5 cm uzamış annesi sıkıntı etme dedi sizlerde 3. Ayda kilo alımı diğer aya göre az olan varmi
Sen mama ağırlıkli besliyorsan gayet normal dedi ise ben anne sütü ağırlıklı daha normal ozaman kesinlikle yanlış anlaşılmasın kıyas değil niyetim bu ay özellikle mama vermedim sadece toplamda 3 kez falan,mamayı hayatimizdan cikarmak iş için acaba yanlıs yapıp aç mi bırakıyorum diye düşünüyorum ondan buraya yazdım canım.Yoksa sagligs yerinde olsun kilo falan dert değilKilo ölçümü için bugun gittim bir ayda kızım 700 gr almış mama ağırlıklı gidiyoruz hemşire bana gayet iyi dedi ben de senin gibi az mı diye düşündüm ama önceki ay da böyleydi doktor gelişimi iyi demişti
Ya aynen 3-4 gündür sapıtmışlardı bugün artık nirnavanaya ulaşmaya az kaldı. Acayip huysuzlar, asla yatay pozisyon istemiyorlar. Uyku hep huzursuz, hemen uyanıyorlar. Acaba bizimde diş olabilir mi? Ağızlarında emzik varken iki elinide ağzına sokmaya çalışıyorlar olmuyo tabi bir de buna ağlıyoruz.Benim bebeler çıldırdı bu hafta diş olayı bizde kesin başladı. Üst sol dişi kaşımaya çalışıyor biri diğeri yatay konuma kesinlikle geçmiyor hep kucakta dik duracak. Ben ne yapacagımı şaşırdım iyice zorlaştı ikisini zapt edemiyorum aynı anda ağlıyorlar ve acıkıyorlar hangisini emzireceğimi şaşırıyorum, mama yapmak bile imkansızlaşıyor. İkiz bebeklere tek bakmak tam bir çılgınlıkmış ve bu ara ben çok sık tek kalıyorum dün bir arkadaşım geldi sağolsun onun sayesinde duş aldım, çamaşır asıp bulaşık yerleştirdim ve bununla o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Keşke kalabalık bir ailem olsaydı diye bu ara çok düşünüyorum ve üzülüyorum.
Sen mama ağırlıkli besliyorsan gayet normal dedi ise ben anne sütü ağırlıklı daha normal ozaman kesinlikle yanlış anlaşılmasın kıyas değil niyetim bu ay özellikle mama vermedim sadece toplamda 3 kez falan,mamayı hayatimizdan cikarmak iş için acaba yanlıs yapıp aç mi bırakıyorum diye düşünüyorum ondan buraya yazdım canım.Yoksa sagligs yerinde olsun kilo falan dert değil
Merhaba woombie'den memnun musunuz acaba? Air modelini mi aldınız?Kendinden bir kat fazla giydirmen öneriliyor canım .
Benim ev 22 derece civarında. Gece hareketsiz üşür diye bir ince tulum üzerine ince Woombie kundak, onun üzerine de tek kat pike örtüyorum ..bu hazır kundak yokken pikeyi çift kat yapıp yarım kundak yapıyordum.
öğleden sonra gidicem bende banada çok almış gibi gelmiyor gelince haber veririm canım
Yavaştan alıştırmak lzım aslında :)Evet baktim ama cok pahali .Unibaby den vazgeciyorum artik .E bebekte baby me 10 tanesi 40 Tl Unibaby 12tane 75 Tl
Yine yiyebilmissin .Biz henuz cesaret edemedik yemek isine
Yaa gezdik diye sevindim ama gece yarisina kadar uyutamadık. Tamam genelde oyle ama en azindan saat 20 de uyutup 22 23 e kadar uyurdu .Dışarı çıkınca ekstra bir huzursuzluk geliyor .
Kızlar hepinize merhaba , 2018 aralık anneleri grubundayım.Çok şükür siz kucaklarınıza aldınız yavrularınızı bizde daha telaşler devam ediyor :) Bu aralar grupta konuşulan tek konu bebek arabası. Bebek arabası önerisi-şikayeti olan arkadaşlar varsa yazabilir mi ? Ya da bebek arabasında şu çok önemli şöyle özelliği olmasına çok dikkat et gibi..
YuhhhhhhCanan Karatay'dan inciler .
Tamamini izlemedim ama 1 bucuk aylik bebegi olan bayan soruyor bebeğim kabiz .Karatay diyor ki anne sütünü sulandir ver susuz kalmış. Şok oldum
Casual Quantum var bizde.Cok memnunum. Yeni kullanmaya basladik.Puseti elim ayagim oldu. Evde cok isimi görüyor. Travel almanizi oneririm.Kızlar hepinize merhaba , 2018 aralık anneleri grubundayım.Çok şükür siz kucaklarınıza aldınız yavrularınızı bizde daha telaşler devam ediyor :) Bu aralar grupta konuşulan tek konu bebek arabası. Bebek arabası önerisi-şikayeti olan arkadaşlar varsa yazabilir mi ? Ya da bebek arabasında şu çok önemli şöyle özelliği olmasına çok dikkat et gibi..
Off kv olsa anlarım da insan niye kendi kiziyla çatışır ki .Tamam oyle uygulayayim de gec .Zaten bu kizin var bir duzeni .Evet annem bizde kalıp sıkıldıkça ve ben onun kurallarına göre çocuk buyutmedikce deliriyor. Israrla çocuğu sallayarak uyuttugu ve tam acikmadan biberon dayadığı için extra sorunlarla uğraşıyorum bu da yetmezmiş gibi "sen nasıl anasin kötü ana uyuyan çocuk uyandırılır mi" diyor. Çocuk üç saattir uyuyo uyanmaya calisiyo ama annem sallamaya devam ediyor uyusun diye. çocuğu beşikten aldığım için kötü ana oldum
Geldiğinden beri de söyleniyor kaldım orta yerlerde yollarda......... Daha geleli bir hafta olmuş.
Şimdi gidip memlekette benim ne kadar kötü anne olduğumu anlatacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?