- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #66.461
Anlamazlar, anlatamazsın. Ben de oğlum ağlarken götürüyorum kayınvalidemlere, iyi haliyle görsünler, onların yanında iyice panik oluyorum diye. Bu sefer de çocuk duruyor ne güzel, sen abartıyorsun diyorlar. İyi öyle mi diyorum, biraz sonra ağlamaya başlayınca, al al bunu aç bu emzir diyorlar. Aç değil uyumak istiyor uyumak için de emmek ama ben söyleyince çocuğun uykusu var, uyutayım verin de diye çocuk duruyor ne uyutması oluyor. İlla çocuk kendini yırtacak uykusunun geldiğini anlatmak için onlara göre. Esnemek uyku geldiğini göstermiyor çünkü. Çocuk 3 esniyor 5 esniyor, en son başlıyor ağlamaya. Ondan sonra gel de sakinleştirip uyut çocuğu. Bir de diyoruz, çocuk iyi değil rahatsız diye, yok canım çok uslu hiç ağlamıyor diyorlar. Azıcık ağlamaya başlasa, alın bunu durmuyor bu, nesi var bunun niye ağlıyor? Dedik ya, rahatsız çocuk, canı yanıyor ağlıyor, biz size sakinken veriyoruz, bir yerden sonra tekrar canı yanıyor ve ağlıyor. Ağlaması normal yani çünkü daha önce de zibilyon kez söylediğimiz gibi çocuk rahatsıııız diye bağırasım geliyor.Benim çocuğum ağlıyor çok mu anormal bu durum? Uykusu geliyor ağlıyor, gazı oluyor ağlıyor, acıkıyor ağlıyor, bazen canı sıkılıyor yine ağlıyor. Çocuk her ağladığında çevremde herkeste bi panik hali.
Dün hastaneye gittik emzirme odasında emzirdim mama verdim bahçeye çıktık kızım ağlıyor susmuyor ordan kadının bi tanesi aç o çocuk aç doyur sen dedi aa öyle mi aklıma gelmemişti düşünemiyorum ben zaten aç gezdiriyorum dedim.
Bugünde annemle komşuya gittik bir sürü kişi vardı, biz girdik yarım saat sonra kızım ağlamaya başladı uykusu geldi halinden anlıyorum zaten. Uyutmaya çalışıyorum ordan sesler konuşmalar. Uykudan bu kadar ağlamaz hasta sanırım, açlıktanda ağlıyor olabilir yok yok gazı var baksana kesik kesik ağlıyor yüzü sıcak gibi geldi ateşi olmasın. Uykusu var desemde konuştular neyse bişey demedim anne biz kalkalım dedim eve geldik hemen. Kolumda pışpışlıyorum daha 10 dk olmadı mızırdanıyor annem geldi kızım ağrısı var sanırım ilaç mı versek baksana uyumuyor? Hemen ordakilerden etkilendi. Nasıl sinir oldum. Dedim sen bizi 10 dkda mı uyutuyordun da 10 dk uyumayan çocuğa hemen ağrı teşhisi koydun hadi diğerleri neyse sen bari yapma dedim baya konuştum ama çokda sinirlendim günlerdir doldum sanırım. O sinirle ağrı kesici verdim bide kızıma. Zaten 5 dk sonra kızım uyudu. Ben konuşmaya devam ettim tabi sakinleşemedim. Çocuk her ağladığında panik yapıyorsunuz sizin yüzünüzden bende panik oluyorum evde daha rahattım ağlıyor işte kabullenin acıktım uykum geldi diyemiyor napayım yani diye konuştum durdum. Annem bişey demedi tabi. Kadın bi laf söyledi kötü niyetle de değildi ama bin ahh işitti. Şimdi ona söylediklerim içinde üzülüyorum ama ciddi anlamda bunaldım. Memlekete geldiğimden beri herkes bebeğimin ağlamasına takmış durumda. Yaa ben bu çocuğu defalarca hastaneye götürdüm zaten ağlıyor diye. Kolik ağlar dediler. Ben kabullendim ama etrafa göre çok anormal bu durum. Sebepsiz ağlamazmış. Ee sebebini söylüyorum uykusu var diyorum ona da inanmiyorlar uykudan o kadar ağlamaz açlıktan o kadar ağlamaz. Ağlamayan bebek varsa bende istiyorum.
Uyku arkadasinin ise yaradığını biliyorum.Sadece uyku zamani vereceksin. Normalde hep besiginde duracak yani oynamasina izin vermeyeceksin canim .Arkadasim denemisti ve başarılı olmustu .Bebeği sakinlesip daha kolay uyuyordu.
Uyku arkadaşı aklımda ama 4 aydan sonra alıyım diye dusunmustum ama simdiden aliyim. Gerci benmki yatagnda uyumuyoki hic hep ana kucagnda yada ev bebek arabasnda uyuyo. Napcaz bilmiom ins duzelirler kızlarAynen bu anlattığın gibi canım sabah uykusu dışında hepppsinde ağlıyor güya emzik alıyor ama onu da yarım ağız 105 kere atıyor geri koyuyorum geri koymayinca da ağlıyor çünkü. Az önce 25 dklik son ses aglamasindan çıktım kafam Bir milyon. Dün 45 dk sürmüştü gene daha iyi bugun
@Milana firuze B Bugunneselibirgun @Zuzushh @Orkidem07 nerelerdesiniz ? Bebeklerden fırsat olmuyor biliyorum ama
A neden canım fazla yer kapladığı için miBenimki de aynısı çok pişmanız aldığımıza
Aynen bizim ki de parmak emiyor yada yumruk anca onu alıp ağzına öyle uyuyor emzik denedik kabul etmediEmzik kesinlikle elini emmesine engel değil. Onu Bir metre öteye tükürüp gene parmaklarını elini yumruğunu emiyor. Gece uyandığımda parmak emerken yakalıyorum
Sıze de geçmiş olsun canım valla okula giden kızım oldugu için ister istemez geliyor hastalık Rabbim esirgesin hepsiniKonak taragi kullanabilirsin canim.Hangi şampuana geçmiştin?
Gecmis olsun canim .Dikkat ediyoruz ama gelip buluyor hastalik .Benim de esim grip bebege gececek diye cok korkuyorum.
Valla ben şimdiden ıkı uyku tulumu aldım kafasına bere falan taksa üşümez belkı ama taktımı hayatta uyumuyor o çıkana kadar :) :) :) sabah burnu tıkalı şekilde kalkıyorbizim oğlan da bugün çok hapşırdı gece üstüne Ne orteceğimi şaşırıyorum üşüyor mu bilmiyorum ki gerçi kombiyi de açıyorum
Canım onu ben de aldım ama takamıyorum çünkü çok iz yapıyor rahat etmiyor boynunda. Özellikle emzirirken.. Sürekli tak çıkar da olmuyor. Bileğine takmayı ddnedim onda da iz yaptı.. Sen nasıl kullanıyorsunnIyu aksamlar kizlar. Bebisler nasıl bakalım. Benimki bu aralar baya huysuz. Gece aglayarak uyanmalar ve gaz sorunlarimiz basladi. Gece 1 defa uyanirken 4 e cikti. Eller hep agizda maalesef. Bir sayfada kehribar kolyenin mucizesini okudum. Cocukta huysuzluk, ates, agri vb seyler olmuyormus. Dogal antibiyotik gibi. Özellikle dis cikarma donemlerini cok rahat anlatıyormus. Kullanan arkadaslarimin da tavsiyesiyle aldim. Simdi etki etmesini bekliyorum.
kitapta instagramdaki yazilarini derlemis gibi canim...demlicaykeyfi okuduğun kitap güzel mi? Şimdi baktım Instagram sayfasına güzel şeyler yazmış ama çok kinayeli. Sağlam kafa olsa okuyup anlayacağım eglenecegim de böyle zor.
Geçmiş olsun canım. Benim kızım da hasta.. Yarın 1 hafta olıcak tam. 3 gün büyük insan gibi hırıltılı dolu dolu öksürdü. Bugün daha iyi. Burun tıkalı sinüzit kısımlarında var tıkanma . Birkaç güne geçer diye ümit ediyorum.. Gerçekten çok zormuş ya.. Allah hepsine sağlık ve şifa versin inşallahHerkese iyi akşamlar kızım hasta oldugu için kaç gundur okuyamadım
Hasta olanlar varsa gecmiş olsun mevsim geçişi herkes hasta küçüğüm de hapsırıp duruyor bıde öksürük başladıRabbim hepsini korusun şifa versin inşallah
ay gecis zamani cok zor ya yakmasak da sabaha karsi Ankarada donariz. Bizim dr da sicaga alistirmayin ev 24u gecmesin dedi. iyice kis geldiginde 24u bulmaz zaten ev.Dr Ali fuat serpen video paylaşmış bugün odadı 23 25 arası olsun sadece tulum giydirin üzerini örtmeyin üşümesi sorun değil ama sakın terletmeyn diyor. Ama öyle üşüyünce de benden önce eşim sarıp sarmalıyor. Bizim ev 24 şuan bende açmadım kombiyi o yüzden
Canım naçizane benim fijrim her gün aynı ortamı yarat uyutmak için.. Odayı karanlık yap hafif loş bir gece lambası olsun.. Uyuyacağını o şekilde anlayıp öğrensin. Belki daha kolay olurKızlar bayadr pek okuyamadm yazışmalarınızı iyisinizdir insallah sizler ve bebsleriniz. benm kızım her uyuyacağı zaman ağlıyo uykuya geçemiyo çok zor gecio gunde 4,5kez uyudugunu dusunursek bukadar defa uykuya gecme sitresi yaşıyorum. Tekrar tekrar uyanp aglamarinida saymiyorum. Sizin bebislerde bukadar zormu daliyo uykuya neler yapiyosunuz dalmasi icin. Aslinda emzik uykuya gecisi kolaylastiriyomus ama benm kizim almadi napdam bilemiyorum
benimki de kafaya sapka giydirmiyor hemen agliyor, foto cekmek icin bile takamiyorum. Ay evet ya lutfen hasta olmasinlar... Hasta olanlar bizlere gelmesin... Sonra uzulecek olan sabahlayacak olan biziz. Off magarada yasamak istiyorum herkesten uzak...Valla ben şimdiden ıkı uyku tulumu aldım kafasına bere falan taksa üşümez belkı ama taktımı hayatta uyumuyor o çıkana kadar :) :) :) sabah burnu tıkalı şekilde kalkıyorşu kışı atlatsak inşallah en az hastalıkla
Evet canım değişti ağlaması ve uykudayken de ağlayıp kalkıyor. Yüksek sesle dudak bükerek ağlıyor... Dünün aynısını bugün de yaşıyoruzHayır canım kolik geri dönmez muhtemelen atak sizinki. Ağlaması değişti mi? Bizimki 12. hafta atağından önce normal ağlıyordu. Şimdi bildiğin bağırıyor söyleniyor konuşuyor biseylerden şikayet ediyor surekli
Demi canım biz uğraşırken bunca şeyle onlar böyle keyif yapıp uyumuyorlar mı ben de deli oluyorumOffff
Uyumamak yetmiyor gibi bir de altini acinca isedi. Ustune defalarca kustu. Artik ust degistirmekten nefret ettim. Zaten zar zor degisiyoruz, kolunu cikar oburunu giydir bilmem ne. Ya iki saniye bos birakmaya gelmiyor ki, hemen el agizda ve kusmaya basliyor. Sabahtan aksama kadar yaa istisnasiz hergun boyle. Yaz mevsimi ne guzeldi, sadece atlet giydiriyordum ne rahatti.
Memeyi zaten oyuncak etti. Begenmez iki ceker aglar birakir. Bu saatlerde artik sabrim bitiyor. Ennn gicik oldugum da babasinin icerde suan uyumasi.
Yapiyoruz aslnda. Bugun gunduzde yaptm pek ise yaradimi anlamadm ama bakalm. Battaniyesini ağzina sokuo ıslatıo ustunde bisey yoksa battaniye elleriyle pijamasini ustunu tutuo direnio babam direnioCanım naçizane benim fijrim her gün aynı ortamı yarat uyutmak için.. Odayı karanlık yap hafif loş bir gece lambası olsun.. Uyuyacağını o şekilde anlayıp öğrensin. Belki daha kolay olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?