- 15 Aralık 2017
- 578
- 982
- 23
- 42
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #66.521
Ben de de var 3 cçocuk cnm Allah yardım ediyor bir şekilde elhamdülillah.Siz ilk olduğu için tabi bir çok sıkınti yaşıyorsunuz tecrübe yok o yüzden zor ama insan alışıyor henüz çok minik kuzular Allah herkese yardım etsin inşallahAllah yardimcin olsun, 2 cocugu dusunemiyorum. 3 cocugu olan komsum var onu da hayretler icinde izliyorum. Cok azimli masallah, nasil yetisiyorsa
Sagol canim.Ya Ali Riza Hoca da hic tahlil istemiyor. Keske tahlil yapsaydi.geçmiş olsun canım üşüttü heralde bizimde hırıl hırıl hala aynı
Sagol canim insallah.Geçmiş olsun cnm ins iyileşir bir an önce.
Sagol teyzesi insallah. Insan cok üzülüyor gercekten. Hele kendilerini ifade edemedikleri icin daha moral bozucu.Çok geçmiş olsun cnm biran önce iyileşsn paşamız.. minikler hasta olmasın ya insanın içi gidiyor
Yaa kiyamam.Size de gecmis olsun .Ben de yalniz götüremiyorum. Hastane cok uzak. Sanirim aksama kaldi isimiz.Esime izin vermiyorlar.Geçmiş olsun canım korkma midesini üşütmüştür bol emzirmeyle geçer inş. Bizde hastanedeyiz bizim 1 aydır sürekli kakayla sıkıntımız var yeşil oluyor mukuslu oluyor ama kilo alımımız normal kusma falan da yok burın kulakta iyi. Bizde şimdi doktordayız tahlil verdim sonuç 1 saate çıkacakmış emzirme odasında uyuttum bekliyorumeşimde gelemiyor izin alıp sürekli tek başıma arabaya indiriyorum sırtımda çantalar eşyalar tek başıma puseti aranasına tak falan o kadar zırlandım ki bugün. Emzirme odası üst katta kaka tahlili alt kata in geri çık bi elimde bebek bi elimde arabası. Kucakta durmak istiyor bide. Valla bende kıvrılıp uyucam şimdi emzirme odasına
Amin canim sağol.
Sağol canim size de gecmis olsun .Afilim92 C cisse0932 geçmiş olsun kızlar, şu bebekler bi hasta olmasa.
Benimde kızım üşütmüş olabilir emin olamadım sabah 3-4 kere fışkırarak kustu. Uzun zamandır kusmuyordu mamayı falan değiştirmiştim kusmasın diye . Sabah öyle olunca şok oldum burnundan geldi. Kusana kadar ağladı sonra rahatladı. Bende gribim 2 gündür ona geçicek diye de korkuyorum. Ee sürekli üstümde başkasında durmuyor ilaçda kullanamıyorum inşallah hasta olmaz. Ben bile halsizlikten mahvoldum bebekler napsın.
Teşekkür ederiz canim.Ya evet karni oyle bir gurulduyor ki buyuk insan gibi.Geçmiş olsun kaka yeşil ise karnı ağrıyor muhtemelen cnm ondan ağlıyor olabilir bende yaşamıştım Allah şifa versin inşaAllah
Size de gecmis olsun. Bakalim bizimkine ne diyecek.Kesin üşüttük .Su doğalgazi bir acsalardi.Gecmis olsun canim. 3 gun once bize de oldu aynisi yesil arada da balgamli kaka ve kusma. Oglum her gece aglayarak uyanir oldu.karin agrisi oluyor dizlerimin uzerine yatirinca hem gaz hem kaka cikarip rahatliyor. Ama bu sabah deli gibi agladi uyuyamadi kac saat. Daha yeni uyuttum.2 gun once Dr u aradim damla verdi gecmezse gel dedi. Bugun de gecmezse yarin biz de gidecez.
Canım anlattıklarının aynısı oldu benim oğlumda da lökosit biraz yüksek dedi bi bakteri şurubu verdi bağırsak için bide mukus çok yüksek dedi muhtemelen alerji var dedi. Bana süt diyeti verdi. Birde burda süt diyeti yapan arkadaşlar vardı hatırlayamadım ama et yumurta falan da mı yememek gerekiyor kş sormamışım doktoraGecmis olsun canim. 3 gun once bize de oldu aynisi yesil arada da balgamli kaka ve kusma. Oglum her gece aglayarak uyanir oldu.karin agrisi oluyor dizlerimin uzerine yatirinca hem gaz hem kaka cikarip rahatliyor. Ama bu sabah deli gibi agladi uyuyamadi kac saat. Daha yeni uyuttum.2 gun once Dr u aradim damla verdi gecmezse gel dedi. Bugun de gecmezse yarin biz de gidecez.
Canım doktora danışTın mıAnlamıyorlar ki. Zaten uykusuzluktan kafayı yemek üzereyim. Hiç dinlenemeden devam ediyor günler. Çocuğu uyutmak başlı başına dert benim için artık. Ne yaparsam yapayım ağlıyor, en son kendini nefessiz bırakıp sonra uykuya dalıyor. Ağlatmak istemiyorum. Bana güveni zedelensin istemiyorum hiç ama artık hep ağlıyor. Bir yerden sonra o kadar yoruluyorum ki, hem o ağlıyor, hem onu taşımaktan kollarım ağrıyor, bir yandan uykusuzluk, bir yandan açlık... En son oturup ağlıyorum, tamam kötü bir anneyim ben ondan ağlıyorsun, ne yapayım olmuyor işte, elimden başka bir şey gelmiyor diye. Zaten bu ara bana hiç gülmüyor da. Babasını görünce gülmeye başlıyor, beni görünce ciddi ciddi duruyor. Eskiden en azından iki gülücük atardı yorgunluğu unuturdum.
Geçmiş olsun cnm, ben sana demiştim muhtemelen süt alerjisi var bebekte diye. Canım süt yoğurt peynir tereyağ gibi bütün süt ürünlerini çıkar menüden. Biraz yesen bile etkileniyor bebek, düşün tarhana çorbası bile içemiyorum ben. Dr lar bu kadar küçükken tahliller doğru sonuç vermiyor diye pek yapmıyorlar, o yüzden alerjik reaksiyon gösterebilecek besinleri de tüketmenin istemiyorlar. Mesela ben süt ürünlerinin yanında yumurta, çikolata, balık ve kuruyemiş de yemiyorum. Eğer bu rejimle mukus hale devam ederse bu kez çapraz protein olan et de yasaklılar listesine giriyorCanım anlattıklarının aynısı oldu benim oğlumda da lökosit biraz yüksek dedi bi bakteri şurubu verdi bağırsak için bide mukus çok yüksek dedi muhtemelen alerji var dedi. Bana süt diyeti verdi. Birde burda süt diyeti yapan arkadaşlar vardı hatırlayamadım ama et yumurta falan da mı yememek gerekiyor kş sormamışım doktora
küçük olduğu için istemiyordur canım kakadanda çok bişey belli olmuyor kanda istemiyorlar zaten alınması zor dahaSagol canim.Ya Ali Riza Hoca da hic tahlil istemiyor. Keske tahlil yapsaydi.
Sagol canim insallah.
Sagol teyzesi insallah. Insan cok üzülüyor gercekten. Hele kendilerini ifade edemedikleri icin daha moral bozucu.
Yaa kiyamam.Size de gecmis olsun .Ben de yalniz götüremiyorum. Hastane cok uzak. Sanirim aksama kaldi isimiz.Esime izin vermiyorlar.
Amin canim sağol.
Sağol canim size de gecmis olsun .
Teşekkür ederiz canim.Ya evet karni oyle bir gurulduyor ki buyuk insan gibi.
Size de gecmis olsun. Bakalim bizimkine ne diyecek.Kesin üşüttük .Su doğalgazi bir acsalardi.
İlk doktor saçmaladığı için ikinci bir doktora gittik. Tahlil verdi, onu yaptıracağı, laktoz intoleransı var mı diye bakılacak, bir de bana diyet verdi, 1 ay diyet yapacağım süt alerjisi var mı öğrenmek için. Eğer 1 ay sonra hala aynı olursa kolik bebektir dedi.Canım doktora danışTın mı
DanıştiySan ne diyorlar
asla kendine kötü anne deme Onun için çabalayan uykusuz kalan Emsin diye uğraşan sensin
Her şeyin kolayına da kaçabilirdin hiç mücadele etmeyebilirdin doğduğu günden beri ona Sen emek veriyorsun öncesinde Sen karnında taşıdın.
Daha çok güzel günleriniz olacak annesi gün gün büyüyorlar Düzelecek her şey
Psikolojik olarak da çöktüm iyice. 4 aylık olacak yakında ama hep canı yandı bunca zamandır. Artık dayanamıyorum onun ağlamasına. Elimden de bir şey gelmiyor. Ne bilim işte, benim yüzüme mi canı yanıyor ben mi yanlış bir şey yapıyorum diye kendimi yiyorumCnm öyle düşünme neden kötü anne olasın, çoğumuzun ilk çocuğu tecrübesizlik yaşıyoruz. Geçen gün benim kızımda gülerken konuşurken birden katıla katıla ağlamaya başladı neye uğradığımı sasirdim. Sonra bir daha güldü 5 dk sonra yine başladı aldik hastaneye götürdük hiç bir şeyi yoktu. Atlatacağız bugünleri elbette böyle devam etmeyecek.
Yani aslında mamayı da çok kusuyor di mi? O zaman mideye de bakar muhtemelen. Belki mide kapakciklarinda bişey vardir alerji olmayabilir de canım. Cunku o kullandığın mamada laktoz da yok alerjiye sebep olabilecek bir protein de. Çocuk gastroenteroloji mide barsakta falan sıkıntı varsa anlıyor alerjiden de tabii ama alerji için asıl çocuk alerjiye gitmen lazım. Benim üye olduğum Facebook gruplarından birinde iyi olan çok beğenilen alerji doktorlarının adı yazıyordu. Sen o gastroya git eğer beğenmezsen çözüm olmazsa grupta adı geçen doktorların isimlerini yollarım sanaGastroentroloji alerji konusunda da uzmandır dimi sonucta alerjisi mide ve bağırsak tepkili, mamayıda kusuyor ama koyu olduğu için fazlasını çıkarıyor gibi kusuyor. Gece emerse sabah direkt sıvı olarak kusup boğuyor kendini, sadece patates zeytin yiyorum bu ara anlamıyorum ne olduğunu
Benim ilk iki buçuk aylık seruvenimi ozetlemissin. Kötü bir anne değilsin canım kötü anne bu söylediklerini yapar mı hiç? Bırakır bir yerde ağlar ağlar susar derdi. Sen hiç ayakta ya da kucağında veya hamakta sallamayi denedin mi? Biraz gazdan sonra da uykusuzluktan ağlıyor olabilir mi bebeğin ? Bir şekilde uyuma alışkanlığı iyi veya kötü bir yolla uyutmayi basarsan devamı gelir. Bunun en kolay yolu da sallamak.Anlamıyorlar ki. Zaten uykusuzluktan kafayı yemek üzereyim. Hiç dinlenemeden devam ediyor günler. Çocuğu uyutmak başlı başına dert benim için artık. Ne yaparsam yapayım ağlıyor, en son kendini nefessiz bırakıp sonra uykuya dalıyor. Ağlatmak istemiyorum. Bana güveni zedelensin istemiyorum hiç ama artık hep ağlıyor. Bir yerden sonra o kadar yoruluyorum ki, hem o ağlıyor, hem onu taşımaktan kollarım ağrıyor, bir yandan uykusuzluk, bir yandan açlık... En son oturup ağlıyorum, tamam kötü bir anneyim ben ondan ağlıyorsun, ne yapayım olmuyor işte, elimden başka bir şey gelmiyor diye. Zaten bu ara bana hiç gülmüyor da. Babasını görünce gülmeye başlıyor, beni görünce ciddi ciddi duruyor. Eskiden en azından iki gülücük atardı yorgunluğu unuturdum.
Amin cnm hepimize yardım etsin Rabbim ılk olunca da tecrübesizlık sıkıntı oluyor bi şekilde büyüyecekler bıraz daha yaşım küçük olsaydı üçüncüyü düşünürdümAllah yardimcin olsun, 2 cocugu dusunemiyorum. 3 cocugu olan komsum var onu da hayretler icinde izliyorum. Cok azimli masallah, nasil yetisiyorsa
Evet ya ben bir umut yoktur diye telkin ediyordum kendimi ama sanırım varGeçmiş olsun cnm, ben sana demiştim muhtemelen süt alerjisi var bebekte diye. Canım süt yoğurt peynir tereyağ gibi bütün süt ürünlerini çıkar menüden. Biraz yesen bile etkileniyor bebek, düşün tarhana çorbası bile içemiyorum ben. Dr lar bu kadar küçükken tahliller doğru sonuç vermiyor diye pek yapmıyorlar, o yüzden alerjik reaksiyon gösterebilecek besinleri de tüketmenin istemiyorlar. Mesela ben süt ürünlerinin yanında yumurta, çikolata, balık ve kuruyemiş de yemiyorum. Eğer bu rejimle mukus hale devam ederse bu kez çapraz protein olan et de yasaklılar listesine giriyor
Bizimkinin kakası da uzuyor sadece, ve çok iştahsız çocuk, öyle olunca tabi kilo da almıyor. Ömrüm ona süt içirmeye çalışmakla geçiyor,. Sağdığın sütleri emmeyince dolaba atıyorum düşün ki çok sütüm yokEvet ya ben bir umut yoktur diye telkin ediyordum kendimi ama sanırım varbakalım deneyeceğiz bizde lökosit yüksekliği de alerjiden oluyormuş ama yinede 1 hafta ilaç verdi lökosit için ne olur ne olmaz diye. Ama zor ya bazen 3 yaşına kadar süt alerjisi devam edebiliyormuş. 2 yıl emzirsem 2 yıl yemeyecek miyim? Çok korkunçlu bir durum ama yapacak bişey yok. Anne olmak zor gerçekten. Ama en azından ateş kanlı kaka kilo alamama gibi çok ileri derece alerji belirtileri yok. İnş daha kolay atlatırlar. Senin var mıydı kakada kan falan canım? Zaten bende süt hiç sevmem ama işte ürünlerini tüketiyoruz.
Kucağımda ayakta dolaşarak sallıyorum, salıncak var evde, ona oturup sallanıyoruz. Uyumak için ağlıyor zaten ama emerek uyumaya alıştı. Eskiden sorun da yoktu, emip rahatlayıp uyuyordu. Şimdi emerken ağlamaya başladı, o yüzden uyuması zorlaştı. Bir de uyusa da uykuda kalamıyor. Uyutuyorum bir şekilde ama kendini kasıyor, yüzünü asıp birden ağlayarak uyanıyor. Uyusa bile kucağımdan bırakınca uyanıyor yani. Yatağa yatırınca ne oluyor anlamıyorum. Bir anda ağrısı başlamış gibi kıvranıp uyanıyor.Benim ilk iki buçuk aylık seruvenimi ozetlemissin. Kötü bir anne değilsin canım kötü anne bu söylediklerini yapar mı hiç? Bırakır bir yerde ağlar ağlar susar derdi. Sen hiç ayakta ya da kucağında veya hamakta sallamayi denedin mi? Biraz gazdan sonra da uykusuzluktan ağlıyor olabilir mi bebeğin ? Bir şekilde uyuma alışkanlığı iyi veya kötü bir yolla uyutmayi basarsan devamı gelir. Bunun en kolay yolu da sallamak.
Ya dene bakalim ne olcak canim.Biz de simdi geldik sorun yok fazla cok şükür. Oglusumu doyurayim detaylı yazcam.Afilim92 canım doktora gidip geldik süt alerjisi muhtemelen dedi diyet yapacağım. Benim oğlum da gayet iyi emiyor kilo alımı normal ama sürekli karnı gurulduyor ben uyurken duyuyorum bide kaka yeşil mukuslu sende istersen 3 5 gün kes süt ürünlerini dene canım. 3 güne büyük oranda düzelirmiş alerjiyse. Belki oğlunun gaz probleminin sebebi de o olabilir. Hafif düzeyli alerjilerde az belirti görülüyormuş.
Sagol canim buyuk bi sorun yokmus sukur kiAfilim92 geçmiş olsun cnm umarım ciddi bir şey değildir, hemen geçer
Bizde iştahsızlık yok canım aksine karnı ağrıdıkça emmeye çalışıyor garibim ama çok sık kaka yapıyor mukuslu ve yeşil. Yeşil de herzaman olmuyor aslında arada oluyor. Ne bileyim yaa inş kısa sürede atlatırız. Ama mukuslu kaka yapınca ağlıyor yazık karnı ağrıyor kıvranıyor sürekliBizimkinin kakası da uzuyor sadece, ve çok iştahsız çocuk, öyle olunca tabi kilo da almıyor. Ömrüm ona süt içirmeye çalışmakla geçiyor,. Sağdığın sütleri emmeyince dolaba atıyorum düşün ki çok sütüm yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?