- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #67.121
Anne sütü ve diğer süt ürünlerinde olan laktozu bebek sindiremiyor, bu yüzden de gaz sancıları, ishal, mukuslu kaka, köpüklü kaka, sürekli huysuzluk, doğru düzgün uyuyamama, uykuya dalmada güçlük, meme emerken ağlama. Gaita testi yapılıyor, yani kakada laktoz var mı yok mu bakılıyor. Varsa laktoz intoleransı deniyor.Cnm bu laktoz intolersndı nedir, belirtileri falan ne nasıl anlaşılıyor
Hayırdır kilo başı altınmı takıcaksın deseydin onaneymiş densizBu insanlari gercekten anlamiyorum. Esimin dedesini ziyaret ettik 15 20 dk .Odanin bi kenarında baskul var.Cocukla baskule cikti. Sonra çocuğu bıraktı tekrar cikti.Kac kilo oldugunu hesaplıyor aklinca .(dede dedim diye yasli sanilmasin genc sayilir 60 yasinda )
Sonra 7 kilo diyor .Çocuğum lahana gibi giyinmis .Ustunde mont var .Bezi dolu .Ooo keske olsa.Ama pes dedim size ne 3 kiloysa 5 kiloysa
Az tartmışsın deseydin :) benim de kv laf arasında bakkala götürüp tattırma muhabbeti yapmıştı. Eskiler seviyor böyle şeyleri sanırımBu insanlari gercekten anlamiyorum. Esimin dedesini ziyaret ettik 15 20 dk .Odanin bi kenarında baskul var.Cocukla baskule cikti. Sonra çocuğu bıraktı tekrar cikti.Kac kilo oldugunu hesaplıyor aklinca .(dede dedim diye yasli sanilmasin genc sayilir 60 yasinda )
Sonra 7 kilo diyor .Çocuğum lahana gibi giyinmis .Ustunde mont var .Bezi dolu .Ooo keske olsa.Ama pes dedim size ne 3 kiloysa 5 kiloysa
Kiz hic aklima gelmedi .Biri illa ki kilo sorar .O zaman bunu soyliycem .Hayırdır kilo başı altınmı takıcaksın deseydin onaneymiş densiz
Kv de her dr a gittigimizde kilo soruyo .Hamileyken de soruyordu .Karnimdaki cocugun kilosunu ne yapcaksa .Gecen gun giciklik olsun diye soylemedim .Sey diyor .Zayif ya endise ediyorum kilo almamis mi diye .Ama hic alakasi yok .Az tartmışsın deseydin :) benim de kv laf arasında bakkala götürüp tattırma muhabbeti yapmıştı. Eskiler seviyor böyle şeyleri sanırımama dedenin metodunu ben de evde uyguluyorum az kıyafetli olmasına rağmen 500-800 gr fazla çıkıyor
Evet canım iki buçuk hafta37+4 te doğum yaptım atak haftasını iki hafta önce mi hesaplamalıyım
Ben eczaneden almıştım cnm 1ay kadar oldu...Acaba eczanelerde var mı o ilaç, yoksa internetten mi almam gerekiyor?
Evet canım olabilir.. Oğlan mı bebişin? Bizim de tam tersi boyu pek uzamıyor habire enine gidiyorIstahi yerinde keyfi de iyi yani öyle bi sınırım yok 2 saatte bir emiyor. Geceleride emiyor. Bizimki sanirim boyuna veriyor.
Aa öyle mi canım hiç bilmiyordum evet süper olur. Peki o zamana kadar bozulmaz mı? Ben 3 ay diye bişiyorum ömrünü buzluktamertugce35 canım buzluktaki sütleri ek Gıda döneminde sebze meyveyi sulandırmak için veya çorba gibi şeyler hazırlamak için kullanabilirsin bebeğin şimdi içmiyorsa
Sanmıyorum canım aç kaldığını.. Her bebek farklı miktarlarla doyar. Sen onu kilosundan, halinden, neşesinden anlarsın zaten. Benim kızım şimdiye kadr hep emdi cc olarak hiç bilmiyorum mesela ne kadar içtiğini. Ama doyuyor heralde ki halinden memmun diye düşünüyorumKızlar bebeklerinize kaç cc ve günde kaç kere mama veriyorsunuz? Bugün bi mevlüte gittik bebek 40 günlük 3 saatte bir 120 cc mama alıyor. Benim kızım o zamanlar günde 3-4 kere 30 en fazla 60 içti. Şimdide 3.5 aylık günde 5 kere 90 cc içiyor. Bendende pek süt çıkmıyor sanmıyorum çıktığını. Çocuk aç kalıyor olabilir mi diye tereddüte düştüm yine yine yenideeenn
Canım doktora götür istersen benim de arkadaşımın oğlu başını sürekli doğduğundan beri sağ omuzuna eğiyormuş. Doktor anne karnındaki şeklini atıyor demiş belki seninki de öyledir. Birkaç seanslık terapi uygulayacğnı söylemiş. Sen de bi git istersenIyi aksamlar kizlar. Bugun oğlumu yıkarken başında yamukluk farkettim. Baya bir bir fark var sagiyla solu arasinda. Dogudugundan beri saga yatmaya meyilli. Sola yatirsamda sagda buluyorum onu. Sonradan da ben saldim. Vicdan azabından olecem. Aglaya aglaya bir hal oldum. Netten araştırdım kask diyorlar. O kadar ileri degildir umarim
doktorla gorustum canim 1 cay kasigi zeytinyagi verdim. Yarin 4.gun olacak fitil vericem yapmazsa. Gazi da tavan yapmisti son gunlerde zaten sıkıntiliydi. Aglamasindan bile belli oluyor artik dertleri =/
Mama bitince bi ağlıyor özellikle biberonla verirsem ama 3-5 sn sonra susuyor ben onu açlığa bağlamıyorum boş biberon bile emiyor benim kız öyle olunca normal diye düşünüyordum ağlamasını biberondan ayrılma ağlaması gibi. Kateterle verirsem süt az geliyor diye bıdırdanıp memeyi bırakıp yine 3-5 sn ağlıyor ya yeniden veriyorum memeyi 3-5 dk daha emip bırakıyor yada ağlamayıp emerken uyuyor. Doktor kilo alımı yeterli dedi. İlk ay az almıştı ama bu ay yaklaşık 800 gr kadar aldı mesela. Ee onun dışında oyun oynarken falan da neşeli sayılır her ne kadar zorla şebekliklerle güldürsekde. İnsan mama verince illa bi tereddütle yaşıyor yada ben bu konuda kafayı yemek üzereyimSanmıyorum canım aç kaldığını.. Her bebek farklı miktarlarla doyar. Sen onu kilosundan, halinden, neşesinden anlarsın zaten. Benim kızım şimdiye kadr hep emdi cc olarak hiç bilmiyorum mesela ne kadar içtiğini. Ama doyuyor heralde ki halinden memmun diye düşünüyorum
Kızlar bebeklerinize kaç cc ve günde kaç kere mama veriyorsunuz? Bugün bi mevlüte gittik bebek 40 günlük 3 saatte bir 120 cc mama alıyor. Benim kızım o zamanlar günde 3-4 kere 30 en fazla 60 içti. Şimdide 3.5 aylık günde 5 kere 90 cc içiyor. Bendende pek süt çıkmıyor sanmıyorum çıktığını. Çocuk aç kalıyor olabilir mi diye tereddüte düştüm yine yine yenideeenn
Bence korkma canım doymasa illa ki belli eder sana anlarsın bi şekilde Aç kalsa zaten susmaz yani.. Kilo alımında iyiymiş maşallah o yüzden içini ferah tut benceMama bitince bi ağlıyor özellikle biberonla verirsem ama 3-5 sn sonra susuyor ben onu açlığa bağlamıyorum boş biberon bile emiyor benim kız öyle olunca normal diye düşünüyordum ağlamasını biberondan ayrılma ağlaması gibi. Kateterle verirsem süt az geliyor diye bıdırdanıp memeyi bırakıp yine 3-5 sn ağlıyor ya yeniden veriyorum memeyi 3-5 dk daha emip bırakıyor yada ağlamayıp emerken uyuyor. Doktor kilo alımı yeterli dedi. İlk ay az almıştı ama bu ay yaklaşık 800 gr kadar aldı mesela. Ee onun dışında oyun oynarken falan da neşeli sayılır her ne kadar zorla şebekliklerle güldürsekde. İnsan mama verince illa bi tereddütle yaşıyor yada ben bu konuda kafayı yemek üzereyim
Erken bile doğmuş 3 hafta kadar başta bana da çok gelmişti ama baya lökür lökür içiyor. Hatta başta 1.5 saatte bi 60 cc veriyorlarmış günde 14-15 kez. Doktor 3 saatten önce vermeyin demiş 120ye çıkmış. Onu öyle görünce ahh kızım aç mısın sen diye baktım yüzüne. Biz günde 450 cc alıyoruz işte. Ona mı az dedin?40 günlük bebek bi içişte nasıl 120 cc alıyor yaa, yok artık.. 42. Haftada falan mı doğmuş?
Benimki anne sütüne ek 3 defe 120 cc alıyor cnm. Günlük 450 cc baya az bence.
Bende öyle düşünüyorum aç olunca çılgın gibi ağlıyor bizimki ama insan yine de bi an acaba mı diyor :) neyse dediğin gibi canım doymasa kilo almazdı sanırım.Bence korkma canım doymasa illa ki belli eder sana anlarsın bi şekilde Aç kalsa zaten susmaz yani.. Kilo alımında iyiymiş maşallah o yüzden içini ferah tut bence
O zamn 14-15 hafta arası ,tabloda huysuz günler gösteriyor ve 19. Haftaya kadar devam ettiriyorEvet canım iki buçuk hafta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?