- 30 Ekim 2013
- 20.489
- 57.165
- 798
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #77.201
Ayy ben cok korkagim ya bogazinda kalirsa Allah korusun bogulma riski olursa diye tirsiyorumGünaydın canım. Ben pütürlü gıdaya alışması için çatalla ezip veriyorum yiyebiliyor. Bi dene sende bebeğin yiyemezse iyice ezersin.
Eğer panik yaparsan püre şeklinde ver. Ben biraz daha soğuk kanlıyım bide blw düşünüyorum o yüzden çok püre yapmamaya çalıştım.Ayy ben cok korkagim ya bogazinda kalirsa Allah korusun bogulma riski olursa diye tirsiyorum
Soguk kanli insanlara hep ozenmisimdir masallah :) bencede ben pure yapayim ayetel kursi ile mama yediren insandim ben ilk aylardaEğer panik yaparsan püre şeklinde ver. Ben biraz daha soğuk kanlıyım bide blw düşünüyorum o yüzden çok püre yapmamaya çalıştım.
Ne güzel seyler yapıyormuşsunuz canim:) cevap verdiğin için teşekkür ederim. Evde evcil bir hayvanin olmasi da bir avantaj aslinda. Masallah biciriga :)Her gun farkli aksiyon .Zira günü gününü tutmuyor .
Benimki babasini gunde toplam 1 tas catlasin 2 saat görüyor. Hep bas basayiz .
Sabah kalkiyoruz .Aynada kendimize gunaydin diyoruz .Hoplayıp zipliyoruz .Sonra yere yatırıyorum .O yuvarlanırken kahvaltimi yapmaya çalışıyorum.Cunku yuz ustu donup tekrar sirt ustune gecemiyor .15 kez filan kalkıyorum sofradan .Oturma odasına gidip muhabbet kusunu izletiyorum .Ona bayılıyor farkli sesler çıkarıp iletisim kurmaya çalışıyor . Resimli kartlar aldim .Onlari tek tek inceliyoruz .Sonra kartlari atma calismasi yapıyoruz .Tam ağzına götürürken at at yapiyorum birakmaya çalışıyor bazen birakamayip sinirleniyor
Salondaki biblolara dokunmayi seviyor .Ozellikle aksamustu caddeden gecen arabalari izliyoruz .Ambulans filan gecince bir şaşkına dönüyor.
Buzdolabindaki magnetleri inceliyoruz .Oyun halimizin standini kirdigi icin egitici kopekcik aldik .O konusurken izliyor sonra ona laf atiyor .Basmaya calisiyor .
Ben hic susmuyorum .O kendince sesler cikarinca tepki geriyorum aaa demek oyle .Eee sonra ne olmus .Ayyyy oyle mi filan diyorum coşuyor .
Bir de beni taklit etmesini istiyorum .Elimle masaya vurup hadi sen de vur diyorum .Elinden tutup yaptiriyorum .Alkis ,gel gel ,bay bay yaptırıyorum gülüyor.
Bizde boyle iste...
Bence bu ayda onemli olan yeni bir oyuncak vs degil .Kesfetmesi icin imkan sunmak ve surekli konusmak,sarilmak,öpmek.
Disarida cikarsam hasta ederim diye korkuyorum ya. Buralar soguk. Yazin ilk zamanlar cikarmistim ama :)Dışarı çıkabilirsin canım biz 2 günde bir yağmur kar yoksa yarım saatte olsa çıkıyoruz çok mutlu oluyor onun dışında maalesef her gün aynı. Biraz büyüseler hergün farklı etkinlik yaparız ama şimdi yapılanlar hep standart şeyler ne yazık ki.
Günaydın kızlar, dün dişim şişti bugün bi uyandım davul gibi olmuş dudağımı bile zor kımıldatıyorum. Ağrıdan öte uyuşukluk hissediyorum tabi ağrıda var. Hastaneye gitsem acile gitmem lazım antibiyotik yazacaklat sanırım..ama emzirdiğim için verdikleri antibiyotik çok geç etki ediyor kızım ilk doğduğunda yine diş için bi antibiyotik kullanmıştım günler sonra ilaç bitmek üzereyken etki etti. Bunun başka yolu var mı? Yada sizin emzirirken kullanıp memnun kaldığınız bi ilaç var mı doktora onu sorsam?
Günaydın bende haşlayıp çatalla eziyorum. Bazen eline havuç verip kemirtiyorum.Guzel anneler ginunuz aydin olsun bu havucu falan hasladiginizda catalla ezip mi veriyorsunuz yoksa suzgecten geciriyormusunuz bana destek olurmusunuz ❤❤❤❤
Gecmis olsun canim ya .Günaydın kızlar, dün dişim şişti bugün bi uyandım davul gibi olmuş dudağımı bile zor kımıldatıyorum. Ağrıdan öte uyuşukluk hissediyorum tabi ağrıda var. Hastaneye gitsem acile gitmem lazım antibiyotik yazacaklat sanırım..ama emzirdiğim için verdikleri antibiyotik çok geç etki ediyor kızım ilk doğduğunda yine diş için bi antibiyotik kullanmıştım günler sonra ilaç bitmek üzereyken etki etti. Bunun başka yolu var mı? Yada sizin emzirirken kullanıp memnun kaldığınız bi ilaç var mı doktora onu sorsam?
Her seyi pure yaparsam pütürlü kabul etmez diye fazla parçalamıyorum. Havuc yeteri kadar yumusarsa catalla ezince kolay yutuluyor .Tabii zeytinyagi ekliyorum 1 veya 2 c kasigi .Guzel anneler ginunuz aydin olsun bu havucu falan hasladiginizda catalla ezip mi veriyorsunuz yoksa suzgecten geciriyormusunuz bana destek olurmusunuz ❤❤❤❤
Bende ondan korkuyorum canim arkadasim her seyi blenderdan gecirdigi icin 2 yasinda yeni yeni puturlu yiyor oylede olsun istemiyorum artik bir sekilde halletmeye calisicam suyudami kasikla veriyorsunuzGecmis olsun canim ya .
Her seyi pure yaparsam pütürlü kabul etmez diye fazla parçalamıyorum. Havuc yeteri kadar yumusarsa catalla ezince kolay yutuluyor .Tabii zeytinyagi ekliyorum 1 veya 2 c kasigi .
Korkma yutma refleksleri zamanla gelisiyor canim .Az az ver .Yaninda su bulundur .
Bizim her günümüz aynı uslu bir çocuk değil ki farklı şeyler yapalım sürekli ana ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele halindeyiz. Zorla biberon içir kussun üst değiştir aglamadan uyicak diye 45 dk uğraş kustugu yerleri sil ek gıda hazırla yedir biraz dinleneyim şimdi diyince de uykusu gelmiş oluyoHic yazamadim, forumu da okuyamadim. Yine yeni bir soru sormak istiyorumbebekle her gününüz farkli mi kızlar ya. Bizimki standart oluyor. Cocuga farkli bir sey yaşatamıyorum diye canim sıkılıyor. Ne bileyim elimden geldiğince oynuyorum. Evde de tek beni görüyor. Baba sabah git aksam gel. Çok gec geldiği için hep ben hep ben. Bir seyler tanitiyorum. Ama farkli ne yapılır ki oneriniz var mi? Bir de kış simdi
Bizimki de öyle canım zor susuyo22-26 hafta atağında olanlar, uyumak istediği halde memeye gelmeyip üstüne bir de bir ton ağlıyor ya. Sizde de böyle durumlar var mı? Susturamıyorum da kolay kolay. Yapmadığım şebeklik kalmıyor sussun diye ama yine de susmuyor.
Önceki kullandığın ilacı soyle bu bana geç etki etti de başka bir grup antibiyotik yazarGünaydın kızlar, dün dişim şişti bugün bi uyandım davul gibi olmuş dudağımı bile zor kımıldatıyorum. Ağrıdan öte uyuşukluk hissediyorum tabi ağrıda var. Hastaneye gitsem acile gitmem lazım antibiyotik yazacaklat sanırım..ama emzirdiğim için verdikleri antibiyotik çok geç etki ediyor kızım ilk doğduğunda yine diş için bi antibiyotik kullanmıştım günler sonra ilaç bitmek üzereyken etki etti. Bunun başka yolu var mı? Yada sizin emzirirken kullanıp memnun kaldığınız bi ilaç var mı doktora onu sorsam?
Çatalla ezip verdim baya bı öğürdu ama azıcık da olsa yuttu sonra onlar aynı formda kakadan ciktiGuzel anneler ginunuz aydin olsun bu havucu falan hasladiginizda catalla ezip mi veriyorsunuz yoksa suzgecten geciriyormusunuz bana destek olurmusunuz ❤❤❤❤
Alistirma bardagi almadim enuz .O yuzden kasikla devam.Bende ondan korkuyorum canim arkadasim her seyi blenderdan gecirdigi icin 2 yasinda yeni yeni puturlu yiyor oylede olsun istemiyorum artik bir sekilde halletmeye calisicam suyudami kasikla veriyorsunuz
Canım mümkünse eşine şu yazıyı okut uyku eğitimine ilişkin çabalarını anlaması için ben de okutmayı düşünüyorum belki faydası olurİnanılmaz sinir oldum sabah sabah.
Kızım hafta içi daha kolay uyuyor hafta sonu hep zorluk çıkarıyordu uyku eğitimine başladığımdan beri. Her pazartesi yeniden düzen kurmaya çalışıyordum. Ben babasıyla zaman geçirdiği için uyumak istemiyor diye düşünüyordum hep. Sabah kızımı yatırdım beşiğe, eşime seslendim uyansın kahvaltı yapalım diye odadan çıktım. Kızım uyuyunca kahvaltı yapıcaz sözde öyle planlıyorum. Ihı ıhıı diye bi mızırdanma geldi odadan. 2-3 dk sonra eşime bakmaya odaya girdim bi baktım eşim kızımı sallıyor. Kan beynime sıçradı resmen. Ağlasa anlıycam yaa ıhı ıhıı dedi sadece ve hemen sallamış. 1 aydır uğraşıyorum. 3 gündüz 1 gece uykusuna yatırıyorum gece de acıktığı için bi kere kalkıyor, günde 5 uykudan yaklaşık 150 uyku yapar bu. O kadar emek vermişim ıhı deyince salla diye mi yani?
Beni görünce, ağladı ondan salladım diye savunmaya geçti evet duydum ıhı dedi dedim. Sonra sallamayı bıraktı tabi bu sefer kızım ağlamaya başladı sakinleşmedi. Sallanmak hoşuna gitti heralde. Kaldırdım yarım saat sonra zorla uyudu. Bide ben dayanamıyorum senin gibi ağlatamam demez mi bana sanki ben taş kalpliyimde çocuk ağlayınca keyif alıyorum. Bide ağlasa anlıycam ya valla ağlamadı. Şu an her hafta aynı şeyi yaptığından şüpheleniyorum çünkü ben haftasonu ne zaman yatırsam odadan çıkınca çığlık atıyor hafta içi en fazla mızırdıyor hemen uyuyor. Bende haftasonu bazen onun yatırmasını istiyordum birbirlerine olan bağları kuvvetlensin diye nerden bileyim salladığını.
Benim süt akışı var, kontrol ediyorum emmediği zaman ondan mı diye ama değil yani geliyor. Çok zor bu bebişleri anlamak ya.Bizde 3-5 gündür hep çığlık modundayız canım bizim memeye gelince susuyor 3-4 dk sonra yeniden çığlık atıyor sütüm iyice azaldı sanırım süt akışı yavaşlayınca hiç emmek istemiyor artık. Daha küçükken bi şekilde yine veriyordum ağzına ama şimdi mümkün değil.
Bebekler için yiyecekleri blenderdan geçirmek sağlıklı değilmiş canım. Cam rende kullanabilirsin o da baya püre yaparBende ondan korkuyorum canim arkadasim her seyi blenderdan gecirdigi icin 2 yasinda yeni yeni puturlu yiyor oylede olsun istemiyorum artik bir sekilde halletmeye calisicam suyudami kasikla veriyorsunuz
Meyve icin kullanirimda havuc icin falanda kullanilirmi bende blender istemiyorum vitamini olduruyor olmadi sizgecten gecorirkm napimBebekler için yiyecekleri blenderdan geçirmek sağlıklı değilmiş canım. Cam rende kullanabilirsin o da baya püre yapar
Hiç denemedim daha canım ama brnce olur neden olmasın bi denemek lazımMeyve icin kullanirimda havuc icin falanda kullanilirmi bende blender istemiyorum vitamini olduruyor olmadi sizgecten gecorirkm napim
Brn de çatalla ezip veriyorum hafif pütürler kalıyor ama yutabiliyor, hatta o hazır satılanları da drnedim tam püre şeklinde onları hiç sevmediMeyve icin kullanirimda havuc icin falanda kullanilirmi bende blender istemiyorum vitamini olduruyor olmadi sizgecten gecorirkm napim
Bende denemedim bakicam artik en azindan ilk surecte tam pure vereyim diyorum sonra yavastan catala gecerimBrn de çatalla ezip veriyorum hafif pütürler kalıyor ama yutabiliyor, hatta o hazır satılanları da drnedim tam püre şeklinde onları hiç sevmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?