- 13 Nisan 2017
- 2.783
- 3.361
- 83
- 38
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #13.381
Ben uykuya daldığımda sabah 6.30 fln di zaten 7.30 da kalktım hastaneye gidip tekrarlamam gerekn bi kan testi vardı kan uyusmazligi ile alakalı onu verdim şimdi ise gidiyorumBende 22.30 da uyudum 3.30 da uyandım sabaha kadar döndüm durdum şimdi iş yerene geldim ama halsizim uykudan. Yatmadan önce yoğurt yemiştim ama nafile. Bu sefer astımdan uyanmadım kendiliğinden sabah olmuş gibi kalkıyorum.
Benimde 1,5 ve 1,6 çıktı. Devlette baktırdım ve ikili taramada istedi. Eşimle gitmiştim onu içeri almadı, usg çıktısı istedim vermedi. Ağzından baklayla laf aldım. Benim canımı sıkan bebeklerin boy uzunluklarının farklı olması. Seninkilerin boyları ne kadardı. Benimkilerin arasında 0,7 fark varKızlar ben cuma günü doktora gittim doktor her şeyin normal ilerlediğini bebeklerin gelişimininde önde gittiğini söyledi, zaten ikili testte ense kalınlıklarıda 1.5 çıkmıştı. Ben kendim tedirgin olup yurt dışı kan testlerinden yaptırmalı mıyım diye sordum, doktorda ben bir risk görmedim ama sen içim rahat etsin dersen yaptır dedi genotek'in kartını verdi londra da prena test yapılıyormuş fiyatı 2150TL. Şimdi ben çok mu evham yaptım doktorda çok gönüllü değildi sanki. Yaptırmalı mıyım karar veremiyorum.
Normal dogumla ilgili negatif seyleri yazarim ama burasi karisirkızlar bu arada pozitif doğum hikayeleri olarak hep normal doğum hikayelreri anlatılıyor..ama bazen mecburiyet bazen de annenin tercihi sezeryan olabilir..keşke sezeryanla ilgili de poitif hikayeler ve normal doğumda başımıza glebilecek negatif şeylerle iligli de tecrübeler duyabilsek
Bence yaptirma zaten normal cikmis .Niye bu kadar takildin o paraya cocuguna oda kur .Dert yokken dert aramak gibi biraz .Yanlis anlama ama evhamini bastirmalisin kuzum .Bisey anlatayim .Bir tanidik test ustune test yaptiriyor .En sonunda cocugun beyni gelişmemiş 2 hafta sonra testi tekrarliycaz senin de hayati tehliken var ayni sonuc cikarsa kurtaj mecbur diyorlar .kiz iki hafta leyla gibi dolandi .Ikincisini yaptılar bi ton paraya sonuc normal .Kızlar ben cuma günü doktora gittim doktor her şeyin normal ilerlediğini bebeklerin gelişimininde önde gittiğini söyledi, zaten ikili testte ense kalınlıklarıda 1.5 çıkmıştı. Ben kendim tedirgin olup yurt dışı kan testlerinden yaptırmalı mıyım diye sordum, doktorda ben bir risk görmedim ama sen içim rahat etsin dersen yaptır dedi genotek'in kartını verdi londra da prena test yapılıyormuş fiyatı 2150TL. Şimdi ben çok mu evham yaptım doktorda çok gönüllü değildi sanki. Yaptırmalı mıyım karar veremiyorum.
Canım sakin ol belki normal bir konuşmadır hemen ani karar vermeYa bu gece içime kurt düştü baktım telefona erkek kardeşimle yazışmaları gördüm resmen kızla konuşmuş vatsaptan kardeşim uyarmış bi daha konuşma diye oda biliyomuş. Benim kardeşimde çapkındır bunlar aynı işte çalışıyodu demekki birbirine baka baka normal gelmiş konuşmak ama şimdi ben onun ağzha edicem bu yaptığının hesabını sorucam bu şekilde devam etmem zaten annemlere geldim gitmem eve bi daha. Bide konuşmadım deyip üste cıkmaya çalışıyo aynısı biz yapsak boşar bide döverler. Ama daha bitmedi o benim dayağıımı yicek
Boylarını sormayı unuttum evde ultrason çıktısı var bakarım akşam ama ikiside 100gr. olmuşlardı. Boyları gelişimleri ilerde dedi doktor ama niye sormadım bilmiyorum.Benimde 1,5 ve 1,6 çıktı. Devlette baktırdım ve ikili taramada istedi. Eşimle gitmiştim onu içeri almadı, usg çıktısı istedim vermedi. Ağzından baklayla laf aldım. Benim canımı sıkan bebeklerin boy uzunluklarının farklı olması. Seninkilerin boyları ne kadardı. Benimkilerin arasında 0,7 fark var
Eşimde aynısını söyledi, doktorum zaten perinatolog ve tüp bebek işlemimi o yaptı her şeyi didik didik ediyor hatta ben bu testi sorunca dr da şaşırdı, az önce eşimlede konuştuk vazgeçtim yaptırmayacağım dedim. Önümüzde daha detaylı ultrason var.Bence yaptirma zaten normal cikmis .Niye bu kadar takildin o paraya cocuguna oda kur .Dert yokken dert aramak gibi biraz .Yanlis anlama ama evhamini bastirmalisin kuzum .Bisey anlatayim .Bir tanidik test ustune test yaptiriyor .En sonunda cocugun beyni gelişmemiş 2 hafta sonra testi tekrarliycaz senin de hayati tehliken var ayni sonuc cikarsa kurtaj mecbur diyorlar .kiz iki hafta leyla gibi dolandi .Ikincisini yaptılar bi ton paraya sonuc normal .
evet canım iki tane iyi yönü var dedi sancı odaları ve hastanenin yeni olması. Tekrar tercih etmeyeceğini söylüyor. Suni sancı konusunda ise hasta istemiyorsa kesinlikle verilmemesi gerekiyor. Mide rahatlatıcı adı altında verilmesi hiç etik bir davranış değil.Sancı odaları ayrı olması iyi birşey değil mi canım? Yani Doğum sırasında sıkıntı yaşamış arkadaşın sanırım. Hastane şartları iyi gibi duruyor ama o konuda sorun olmuş mu ki? Bi de suni sancı istemeden takıp daha kötü mü yapmışlar arkadaşının durumunu acaba?
Al bendende o kadar ilk oğlumda cinsiyet belli olmadan önce erkek olursa dedenin adını koyun dediler Ahmet kız olursa kayınpeder diyorki Yazgülü koyın diyo benim kızım olsaydı yaz gülü koyacaktım dedi olsaydı da koysaydın 2 oğlandan sonra kaç tane aldırmış mış aldırmasaymış hem Yazgülü de ne öle isimmi olur tabiki taviz vermedim eşimde öyle ikimiz karar verdik ikisinidebu arada isim koymakla ilgili eski mesajları okudum söylemeden edemeyeceğim..ülkemizdew aile içi ilişkiler saçma sapan bir hal almış..çocuğun ismine zorla karışan kaynana ve kayınbabalar eşine destek olmayan babalar.. kadınlar her zamankinden daha güçlü durmak zorunda..ama en çok da aile içine müdahele eden kayınvalide ve kayınbabalara sinir oluyorum..
Iyi yapmissin canim .Cuma randevum var .Ikili test icin ama yaptirmayi düşünmüyorum riskli cikarsa amniyosentez diyecekler o da com riskli nefes kontrolü hapsirmamak oksurmemek lazim karnina kocaman ogne sapliyorlar .Ben o stresten ölürüm zaten Allah tan gelen basim gözüm ustuneEşimde aynısını söyledi, doktorum zaten perinatolog ve tüp bebek işlemimi o yaptı her şeyi didik didik ediyor hatta ben bu testi sorunca dr da şaşırdı, az önce eşimlede konuştuk vazgeçtim yaptırmayacağım dedim. Önümüzde daha detaylı ultrason var.
Bizdede var kan uyusmazligi benim doktorum 11. Haftada yaptırdı tedbir amaçlı 28 haftada tekrar yaptircam eğer bi sıkıntı çıkarsa iğne yapiyorlar zaten hatta bugün testin bi tanesini tekrarlatti bana anti kardiyolipin igg bunun için bugün tekrar kan verdimKızlar ben 11 haftalık hamileyim son adet tarihine göre eşimle kan uyuşmazlığı var bunun testi filn varmış da ne zaman yaptırmamız gerekiyor bilgisi olan var mı?
Canım sonucun ne çıktı peki? Eşimle bende de kan uyuşmazlığı var doktor 6. Haftada test yaptırdı negatif çıkmış dedi. Tekrar yaptıracağımdan falan bahsetmedi. Acaba negatif olduğu için mi?Bizdede var kan uyusmazligi benim doktorum 11. Haftada yaptırdı tedbir amaçlı 28 haftada tekrar yaptircam eğer bi sıkıntı çıkarsa iğne yapiyorlar zaten hatta bugün testin bi tanesini tekrarlatti bana anti kardiyolipin igg bunun için bugün tekrar kan verdim
evet canım iki tane iyi yönü var dedi sancı odaları ve hastanenin yeni olması. Tekrar tercih etmeyeceğini söylüyor. Suni sancı konusunda ise hasta istemiyorsa kesinlikle verilmemesi gerekiyor. Mide rahatlatıcı adı altında verilmesi hiç etik bir davranış değil.
Suni sancı yerine sezaryeni de tercih edebilirsin canım. O konuda haklısın kesinlikle sancı odasının ayrı olması yanında bir yakınının bulunması çok iyi birşey. İnşallah gönlüne göre olur herşey doktorunu sevmen onunla güzel iletişim kurabilmen de herşeyden güzelAnladım canım. Doğru tabiki suni sancı çok kötü diyorlar zaten. Ama açılma olmazsa mecbur veriyorlar onu. Vanan vermeyin deme şansımız oluyor mu bilmiyorum. Çoğu arkadaşım açılma olmadığı için bi süre sonra suni sancı alıp öyle Doğum yaptılar. Doktoru sevdim doğrusu. Bakalım ilerleyen zaman ne gösterecek. Sancı odaları ayrı olup da annemin yada eşimin yanında olmasını istiyorum ben. Bazı hastanelerde sancı odalarına kimseyi sokmuyorlar. O da çok sinir bozucu bişey bence.
Cnm benim sonucum da negatifti ama benim doktorum biraz tedbirli bi testi iki defa yaptırıyor sikinti olmasin diye o yuzden negatifse sıkıntı yoktur. Her doktor iki defa yaptırmıyor test için rahat olsunCanım sonucun ne çıktı peki? Eşimle bende de kan uyuşmazlığı var doktor 6. Haftada test yaptırdı negatif çıkmış dedi. Tekrar yaptıracağımdan falan bahsetmedi. Acaba negatif olduğu için mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?