- 14 Eylül 2015
- 543
- 696
- 53
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #13.461
yaptırmayıncada iyi mi olacak kötü mü olacak diyip duruyorum şimdi ah kafamı rahatlatabilsem keşkeBence yaptırma dr 12.haftada bana NIPT testi onerdi yaptirmiycam .Kurcaladikca stres artiyor hamileligin keyfini cikaramiyoruz .Downlu dedikleri bebekler hep saglikli doguyor .Zaten oyleyse de aldirmicam diyorsun bence hic ugrasma .Cikti mi cikcak mi derken kaygi duzeyin artiyor.
İnşallah canım hep dua ediyorumBence aklında kalacağına yaptır canım. Bu testler 100'de 100 sonuç vermiyor. İnşallah bir sıkıntı yoktur. Çevremde testleri sorunlu çıkıp sağ salim doğan bir sürü bebek var. Rabbim ol derse olmayacak şey yok. Dua et..
amin inşallah canımCanım bol bol dua et, Doğuracağım diyorsun bak ne güzel, hiç kendini strese sokma test ile. Tevekkül etmeye çalış, Rabbim bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almanı, almamızı nasip etsin inşallah.
biraz zorlayacak ama eşim hallederiz diyor yeter ki senin için rahat etsin diyorBiraz maddi durumuna bakıyor. Eğer rahat verebilecek paran varsa sadece senden kan alıp 99,6 gibi bir doğruluk payı ile bakıyorlar. 6 ay acaba diye sorup stres olmaktansa bilmek bence daha iyi. Ama dediğim gibi maddi olarak seni zorlayacaksa, zaten doğurucam diyorsan o zaman gereksiz olur tabi.
Allah uzun ömürler versin inşallah. Benim de test sonucum riskli kıyamam ki o benim içimde can bulmuş sonuçta nasıl kıyarım bir cana doğuracağım fakat şu safhada belirsiz olmak çok can sıkıcı ve bu onuda etkiliyor biliyorum sadece buna üzülüyorum ve üzülmemekte elimde değil maalesef.Kızlar benim ilk gebeligimde ikili testim çok iyi cikti risk 0di.sonrasinda once bagirsak sonra kalpte parlaklik cikti Bunlarin ikisi de down sendromu riskinin Ozellikleriydi kndi doktorum amniyosentez onerdi risk war dedi dedim olumsuz olursa Nolcak? O Sana bagli istosan alinir dedi șok oldum resmen kndine gelemedim Kan testi de olabilir dedi Oda maliyetli, baska bi doktora gittim Oda aynisini dedi hep tercih Annede oluo.. Gercekten çok çok Zor gunlerdi Nolursa olsun yaptrmcm Dogurcam dedim çok șükür sapasaglam dogdu.. Kafasi karisik olanlara fikir olur belki yine size kalmis ama Bnmde basima gldi ve Ben oyle yapmisim. Oğlumu normal dogum yaptim gece sanci cektim oysa acilmam Oluomus 8cm acilma ile girdim dogum a iki saate aldim kucagima șükür
Merhaba sanırım bir kişi vardı diye biliyorum ama aktif değilmerhaba arkadaşlar aranızda kahramanmarasta olup burada dra giden varmı ?
Merhaba canım şükür iyi çıkmış maşallahKizlar merhaba yazamadim kac gundur. Bugun 2li test sonucumu aldim . Yaptirmak istemiyordum esim isteyince yaptim. Ama sukur ki sonuc iyi cikti Rabbim tum yavrularimizi korusun Allah hepimize saglik versinnn
teşekkürler cevabınız için keşke aktif olsa biz buraya yeni taşındık iyi bi hastane ve dr rayışındayım umarım görür ve yazarMerhaba sanırım bir kişi vardı diye biliyorum ama aktif değil
Amniyosentezden korkuyorum açıkçası canım ya sağlıklıysa ve ben amniyosentez yaptırsığım için zarar görürse o yüzden onu düşünmüyorum. İnşallah düşündüğün gibi iyidir canım.S Shezofren88 selam canım. Nipt testi pahalı geliyorsa 16. Haftadan sonra devlet hastanelerinde amniyosentez ücretsiz. 1/200 düşük riski derler hep ama o istatistikler 1980lere ait. Artık neredeyse hiç risk yok. Sağlam çıkarsa kafan çook rahat eder. Güzel bir gebelik yaşarsın diye düşünüyorum. İçime iyi doğuyor açıkcası
Canım bunu daha önce hiç burada deşifre etmedim ama ben yıllarca prenatal tanı alanında çalıştım. Aöniyosentez analizlerini yaptım. Çapada neredeyse 10yıllardır tek bir düşük bile yaşanmadan bu işlem yapılıyor. Oradan randevu alıp ücretsiz yaptırmanı tavsiye ederim. Lütfen korkmaAmniyosentezden korkuyorum açıkçası canım ya sağlıklıysa ve ben amniyosentez yaptırsığım için zarar görürse o yüzden onu düşünmüyorum. İnşallah düşündüğün gibi iyidir canım.
Bende ayni sekildeyim 14. Haftamdayim ve hic karnim yok ve hamileligim basladigindan beri 5 kilo verdim hic almadim :) normal sanirimKızlar ben 13. Haftanın içindeyim kusma olmamasına rağmen hiç kilo almadım. Karnım da sanki aynı. Bir aksilik mi var korkuyorum. En son 2 hafta önce ikili testte gördüm bebeğimi. Sizin karnınız ne durumda.
İnşallahteşekkürler cevabınız için keşke aktif olsa biz buraya yeni taşındık iyi bi hastane ve dr rayışındayım umarım görür ve yazar
Merhaba canım şükür iyi çıkmış maşallah
Canım benim doğumum üç hafta erken oldu 37. Haftamda doktor kontrolum vardı güle oynaya gittim hatta yolda eşime takıldım bugün doğururum diye. Muayenede 5 cm açılmam olduğunu söylediler hem doktor ve ebeler hemde ben çok şaşırdım çünkü hiç sancım ağrım yoktu. Ben bugün doğuramam annem yarın geliyo dedim ve ağladım korkudan. Üç saat sonra doğurmuştum ayakta gidip geliyodum ki annem geldi. Daha doğurmadım sanmış bilerek yürüdüğümü açılma için yürüdüğümü sanmış. Gerçekten doğumla bereber hiçbişeyin kalmıyo yani. İnşallah yine aynısı nasip olur
Doktoruma danisacagim umarım biraz iyi gelir saolMerhaba bulantı problemini 6. haftadan itibaren çok şiddetli yaşadım. 2 kere hastanelik olup serum sayesinde toparladım. Doktorum unisom ve premesis plus hap verdi, kullanmak istemedim ama güvenilirliği konusunda beni ikna edince almaya başladım.
unisom normalde uyku ilacıymış geceleri yatmadan içtim ve 1 ayımı o kurtardı diyebilirim şimdi 3. ayla birlikte azalır diye düşündüğüm için 3 günlük tatilde ilacı kestim hala biraz bulantım var ama çok şiddetli değil. idare etmeye çalışıyorum. İstersiniz araştırın bi amerikada bazı makaleler yayınlanmış hamilelikte unisom ve b vitaminleri birlike alarak kullanılabilir diye ben okumuştum.
Sen daha iyi bilirsin o zaman. Bir de diyorlar ki doktorlar sezeryan daha işlerine geldiği için hastaları normaldense sezeryana yönlendiriyorlarmış. Yani kimsenin günahını alamam ama böyle şeyleri duyunca insanın içine ister istemez kuşku düşüyor.
1.sayfada herkezin ili yazıyor ordan bakabilir ve sorabilirsinteşekkürler cevabınız için keşke aktif olsa biz buraya yeni taşındık iyi bi hastane ve dr rayışındayım umarım görür ve yazar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?