- 3 Ekim 2014
- 2.250
- 2.466
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #18.621
Evet canım ilk 3 ay ama tabikide duruma göre yani hani bir badiye de 100tl verme sadece yumuşaklığına bak dokununca anlayacaksın zaten ve yıkadığında hemen kendini salmayacak sertleşmeyecek, bir de tenine rahat nefes aldırıyor mu bebeğin ona bakacaksın iyi hava geçirmezse yazın sıcağında vücudu sık sık pişik olur yoksa Allah korusun aynı şekilde bebek bezleri için de geçerli bu dediğim, o zamanlar yaklaştığında bez konusunu piştikten korunma konusunu daha detaylı konuşuruz inşallah, nasılsa bebekler doğduktan sonra da burada olcaz inşallah o zamanlar bebeğin gazı pişiği uykusu yemesi gibi konular olacak hep :)İlk üç aylık zibinlari mi iyi olsun diyosun yani?
Aile hekimleri sağlık bakanlığının rutininde olduğu için neden gebe takibi yapmadın neden aşılamadın diye teftiş ediyor bu nedenle aile hekimleri bakanlığın doğrultusunda yapılmalı diyorbosuna ates yapar dedi. Baska seyler de dedi de fazla detaya girmeyeyim, doktorunuza danisin bence hepsinin kendine gore bir sebebi vardir. Mesela kadin dogumcum olma diyor aile hekimim ol diyor...
Ayyy 20 litreyi sana niye tasitiyorlarNe güzel eşin yardım edıyor bızde butun işleri ben yapıyorum kv le yaşıyorum ama ev işi pek yapmıyor alış verişi o yapıyor. 1 hafta önce eşim bende su isdemişdi evde su yoktu gidip getirmesnı isdedim ama ev işini benim yapmam gerekdiğni düşündüğü için sen getır dedi yıne ben yapdım 20 lıtre suyu bu halımle yan evden (gorumcemın evinin bahcesınden suyu ordan getırıyoruz sucu oraya bırakıyor) merdiven inip cıkarak tek başıma getırmek zorunda kaldım
ben iminci hamilelikdeyim ama hayla bir wey hiss etmedim.Bebeğnin hareketlerini his eden varmi? Ikıncı hamileliğni yaşayanlar kacıncı haftada his etdiniz?
Kızlar kusura bakmayın başka anlatabilecegim kimse yok 3 düşük ve 12 yaşında 1 oğlum var ve rezervim sınırda dendi yani sürpriz şekilde hamile kaldım ağrılarım olduğu için kendimi yormamam dikkat etmem lazım temizlik yaptığımda kahverengi akintim oldu kardeşim se bana niye söylemedin yapardım dedi annemde kızdı ondan sonra bir kere kardeşim geldi evi temizlemeye tabiki ev yine kirlendi demiştim 15 tatilde gelir temizler hem bir gece kalırsın tamam demişti sonra hatirlattim demez olaydım benim işim gücüm var ben kendimi sana göre mi ayarliyacagim gelmem dedi halbuki kendisi diyordu bende meraklı değilim muhtaç olmaya geçen sene kardeşim doğum yaptı ona bende kardeşim de gidiyorduk evini temizlemeye o hiç bebek nasıl diye bile sormuyor eşim diyor sen gidiyordun o sana gelmiyor diye moralim çok bozuldu zaten hormonlardan hassasiz tabi ağladım ben agladikca daha da söylendi çok kötüyüm şimdi ben şimdi haksiz miyim
olsun hem bi kere getiriyorum 3-4 gün yetiyor zaten iş güc gelir gecer. gercı annem abalam falan bilse bana baya kızarda ama herkesin evinin düzeni farklı nede olsa. özelikle 2 hamileliğim olduğu için eşim sankı hıc hamıle değilmişim gibi davranıyor bana. Her halde daha karnım cıkmadığı için hamile oldüğmu sindiremedi. :)Ayyy 20 litreyi sana niye tasitiyorlarnormal ev işlerini anlarım da... Sanki kendileri hiç hamile olmadı bilmiyorlar
Yok yok bebek geldikten sonra yapamam temizlik o zaman mecbur kadın gelcek eve. Şimdi tamam hamileyiz ama boş vaktimiz var bebek olduktan snra kalan vakitte anca uyuruz yani. Haklisin alistirmamak lazimBenim ex’de ben yaparım diyodu, yapıyodu ama üstten üstten. O yüzden erkek temizliği, kadın temizliği gibi olmaz canım ya. Temizlikçiye alıştırmazsan, doğumdan sonra ufacık bebekle yine sana kalır, bak sen iyi düşün beni dinle, alıştır şimdiden ayda 2 kadın almaya.
Anladm cnm seni çok iyi anlıyorum bnde seninkine bener bi durumdayım... ne desem bilemedim...
P.tesi gün bnde ağladm 4gün oldu ne annem ne ablam arayp sormadı...
Sadce ablam whatsaptan mevlüt olcakmı die sordu olcak dedim(pazar günü adak mevlütüm var)
Annemde eşimi markette görmüş melüt için sipariş verdinizmi die sormuş....
İçim parçalanıyor seni anlıyorum... bn olsam öyle yapmam yapmadm ama iştee...
Temizlik için görümcem gelicek yarn..
Ben tam soruyu anlamadım benım kızım 9 ayını içinde ve ben 2 hamileliğmin 15 haftasındayımmerhaba anneler,gununuž aydin olsun. kizlar aranizda cok az farkla on iki aylik on alti aylik fark gibi olan ikinci hamilelik geciren varmi?
canm yanlis anlamada esin yada ailesi nasil boyle biseyi yaparlar 2ncide olsa sen hamilesin allah esirgesin o karnindakine bise olsa o zamanda sana senin gorevindimi diyeceklerdi cok saskinim su anda allah yardimcn olsun dikkat et canmolsun hem bi kere getiriyorum 3-4 gün yetiyor zaten iş güc gelir gecer. gercı annem abalam falan bilse bana baya kızarda ama herkesin evinin düzeni farklı nede olsa. özelikle 2 hamileliğim olduğu için eşim sankı hıc hamıle değilmişim gibi davranıyor bana. Her halde daha karnım cıkmadığı için hamile oldüğmu sindiremedi. :)
Bn 4 yıl hamile kalamadım ve müjdeyi verdiğimde annem sen hiç bişy düşünme evi fln düşünme bn gelip temizlik yapcam dedi...bn hiç gel demedim ama bekledim... bazen ev çok pislendi eşim ne zmn müsait olucak acba fln dedim ama hiç bn gelicem geleyim demedi...İhtiyacın var mı die sormaları bile yeter.. arkadaşım bile geleyim hafta sonu sana temizliğe dedi kaç defa..kayınvalidem görümcem gelelim dediler istemedim annem varken onlara gel demeyi yakıştıramadım kendime ve aileme... ama son olanlardn sonra mevlütte olacağı için görümcemin teklifini kabulettim.. erkekler yapsa da bi kadın gibi yapmıyor hiçbişyi
İkiz çok zor kesinlikle kuzenim de 3-4 yaşa kadar annesiyle baktı ikizlerini şimdi geçti evine. Eve birinin girmesine ben de hiç alışkın değilim nasıl guvnicez nasıl emanet edilecek bebek bir de ben kıskanıyorum sanırım ya bebek bakıcıya anne derse ya da kollarımdan ona doğru uçarak giderseBenim kv’dem yok. Annemde 2 sene kemoterapiden yeni çıktı. Allah’a şükür şimdi iyi ama çok yorulmaması lazım. Yardımcı olmadan iki bebekte benim gözümü çok korkutuyor. Bu yüzden ben en baştan bir bakıcı ile başlıcam. İnşallah 1 sene sonrada tamamen bakıcıya bırakıp işe dönmeyi umuyorum. Hem bir kişinin maaşı ile çok zorlanırız hem de çalışmayı seviyorum. Ama işte planlar , hayaller , gerçekler görecez :) bakıcı konusunda da nasıl bulunur güvenilir biri kafamı çok kurcalıyor. Evde yabancı biri olmasına da alışkın değilim. Her hafta bir yardımcı evi temizlemeye geliyor ama ben hiç görmüyorum. Annem ve babam yatılı bakıcı diye de çok ısrar ediyorlar, eşim evde rahat edemem diyor haklı olarak. Bu arada 3 oda bir apartman katında kalıyorum. Ben zaten bakıcı falan tutamam da annem yardıma gelemeyecek için finanse edecek, ondan çok beni de dinlemiyor.
Tabi canım haklıdır o da yoruluyordur ama yine de yardım gerekiyor en azından ağır işlerde kv izin vermiyorsa kendi yapsın biraz bütün işleri üstüne bırakmakla olmaz ki seninde iki canın varGün içerisinde cok yoruluyor işte o yüzden bende kıyamıyorum yavru kedi gibi bakıyor resmen eve geldiğinde kızmızla oynamaya bile halı olmuyor bende calışmiyorum barı ev işini ben yapıyım evde yorulmasın isdiyırum hem kv de izin vermez oğluşunu evde iş yapmasına. Ama şimdi 2 tremestıre girdik eskısınden iyiyim işler cok yormuyor artık.
Aynı benim kv canım yapar ama herkesede anlatır. biz daha evlenmeden önce komşunun gelini kvsine geliyor yemeğini yiyor sonra çocuğunuda alıp gidiyor sizde öyle olursunuz diyordu çok şükür hiçte öyle olmadım evimide toparladım kendi yemeğimide yaptımAynen bende annem uzakta, ablamın çocuğu var. Onlar yapamıyorlar. Kayınvalidem geleyim temizleyeyim diyor ama oda sağolsun hep kendini över şunu yaptım ona koştum şunu temizledim geline yemek götürdüm.bir insan kendini çok anlatınca ben kendimi kötü hissediyorum.O yüzdende temizliğimide yemeğimide kendim yapıyorum sonrada çocuğumu düşünüp vicdan azabı çekiyorum.
Aynı soru işaretleri bende de var ama çoğu bebek bir kısmı gaz bence. Oyle inanmak istiyorumArkadaşlar ben iki gündür rahmimin üzerinde bi kıpırtı hissediyorum, hele dün baya tekme gibiydi :) ama şu an bebişlerimiz göbeğe doğru çıktı değil mi rahim ne alaka?
Gaz mi acaba desem, rahmin üzerinde gaz ne alaka. Bebek olamaz dimi, alt karında bebeklerimiz?
Teşekur ederim bende biliyorum bebeğime bişey olmasın isdiyorum umarımda bişey olmaz. bende ağır kaldırmamak için uğraşiyorum ama kimse o işi yapmiyınca ben yapmak zorunda kalıyorum mecbur.canm yanlis anlamada esin yada ailesi nasil boyle biseyi yaparlar 2ncide olsa sen hamilesin allah esirgesin o karnindakine bise olsa o zamanda sana senin gorevindimi diyeceklerdi cok saskinim su anda allah yardimcn olsun dikkat et canm
Evim büyük değil olmaz dedim en başta ama çevremde herkes kızım delimisin böyle bir fırsat sunmuşlar sana geri çevrilir mi diyor neyse daha çok var karar vermek için. Bu arada hiç endişelenme ya hiç zannetmiyorum öyle anne yerini dolduracağını bakıcıların. Ne olursa olsun senin kadar sevemez ve çocuklar hisseder. Benim korkum gazetelerde okuyoruz değişik Haberler, nasıl güvenilir, insan paranoyak oluyor.İkiz çok zor kesinlikle kuzenim de 3-4 yaşa kadar annesiyle baktı ikizlerini şimdi geçti evine. Eve birinin girmesine ben de hiç alışkın değilim nasıl guvnicez nasıl emanet edilecek bebek bir de ben kıskanıyorum sanırım ya bebek bakıcıya anne derse ya da kollarımdan ona doğru uçarak giderseannem olsa böyle kıskanmazdim. Yatılı bakıcı sizin hiç ozelinizin kalmaması demk sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?