2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

İlk üç aylık zibinlari mi iyi olsun diyosun yani?
Evet canım ilk 3 ay ama tabikide duruma göre yani hani bir badiye de 100tl verme sadece yumuşaklığına bak dokununca anlayacaksın zaten ve yıkadığında hemen kendini salmayacak sertleşmeyecek, bir de tenine rahat nefes aldırıyor mu bebeğin ona bakacaksın iyi hava geçirmezse yazın sıcağında vücudu sık sık pişik olur yoksa Allah korusun aynı şekilde bebek bezleri için de geçerli bu dediğim, o zamanlar yaklaştığında bez konusunu piştikten korunma konusunu daha detaylı konuşuruz inşallah, nasılsa bebekler doğduktan sonra da burada olcaz inşallah o zamanlar bebeğin gazı pişiği uykusu yemesi gibi konular olacak hep :)

NasilYarDiyeyim canım bende tecrübesizim ama lcw de baktım bi ara pamuklu, güzel şeyler de var. Zaten dokununca anlıyosun, hepsi pamuk ama dokununca kimisi kazık gibi sert oluyor, kimisi yumuşacık. Bende günlük şeylerine çok çok pahalı almayı düşünmüyorum. Pijamaları organik pamuk olur, iç çamaşır niyetine uzun süre giyecekleri çok kaliteli olur, ayakkabısı, montu çok kaliteli olur, gerisine bakarız diyorum :) hm de organik pamuklar var, fiyatlar daha normal seviyede.

bosuna ates yapar dedi. Baska seyler de dedi de fazla detaya girmeyeyim, doktorunuza danisin bence hepsinin kendine gore bir sebebi vardir. Mesela kadin dogumcum olma diyor aile hekimim ol diyor...
Aile hekimleri sağlık bakanlığının rutininde olduğu için neden gebe takibi yapmadın neden aşılamadın diye teftiş ediyor bu nedenle aile hekimleri bakanlığın doğrultusunda yapılmalı diyor

Ayyy 20 litreyi sana niye tasitiyorlar normal ev işlerini anlarım da... Sanki kendileri hiç hamile olmadı bilmiyorlar

Arkadaşlar ben iki gündür rahmimin üzerinde bi kıpırtı hissediyorum, hele dün baya tekme gibiydi :) ama şu an bebişlerimiz göbeğe doğru çıktı değil mi rahim ne alaka?

Gaz mi acaba desem, rahmin üzerinde gaz ne alaka. Bebek olamaz dimi, alt karında bebeklerimiz?

merhaba anneler,gununuž aydin olsun. kizlar aranizda cok az farkla on iki aylik on alti aylik fark gibi olan ikinci hamilelik geciren varmi?

Canım benim hiç üzülme. Herkesin kendi hayatı ve ailesi var. Çok görmemek lazım ama keşke gelirim yaparım diye ümitlendirmese. Benimde ablam ben amerikaya seninle gelemem dedi 1 tane çocuğu var ama çalışmıyor evde. Baştan bana bunu dediği için hiç alınmadım, sonuçta kendi ailesi var. Kız kardeşime teklif ettiğimde tamam gelirim dedi ama 3 aydır ne pasaport çıkardı nede vize için başvurdu. Ne zaman başvuracaksın dediğimde ise kısmette varsa 1 günde olur dedi. Bende alındım çünkü o gelicek diye başka birini ayarlamamıştık bu durumda ikizler ve bel fıtığı olan kocamla başbaşa gidip 3 kişiye bakıcam karnım dikişliyken. Keşke paramız çok olsada allah bizi kimseye muhtaç etmese, benim kocamda bir bardak suyunu almış insan değil, oda aynı çocuk gibi.
Bizim kardeşlerimize yaptıklarımız bizim sevabımız, bizim vicdanımız rahat çünkü elimizden geleni yapmış oluyoruz.

Ayyy 20 litreyi sana niye tasitiyorlar normal ev işlerini anlarım da... Sanki kendileri hiç hamile olmadı bilmiyorlar
olsun hem bi kere getiriyorum 3-4 gün yetiyor zaten iş güc gelir gecer. gercı annem abalam falan bilse bana baya kızarda ama herkesin evinin düzeni farklı nede olsa. özelikle 2 hamileliğim olduğu için eşim sankı hıc hamıle değilmişim gibi davranıyor bana. Her halde daha karnım cıkmadığı için hamile oldüğmu sindiremedi. :)

Yok yok bebek geldikten sonra yapamam temizlik o zaman mecbur kadın gelcek eve. Şimdi tamam hamileyiz ama boş vaktimiz var bebek olduktan snra kalan vakitte anca uyuruz yani. Haklisin alistirmamak lazim

Zaten en fazla o koymuyormu insana. El dediğin insan kapını açıyor yardım ediyor canım dediğin insanda misafir gibi geliyor misafir gibi gidiyor, bu yüzden eşinden ailenle ilgili kötü yorum duyuyorsun.

canm yanlis anlamada esin yada ailesi nasil boyle biseyi yaparlar 2ncide olsa sen hamilesin allah esirgesin o karnindakine bise olsa o zamanda sana senin gorevindimi diyeceklerdi cok saskinim su anda allah yardimcn olsun dikkat et canm

Aynen bende annem uzakta, ablamın çocuğu var. Onlar yapamıyorlar. Kayınvalidem geleyim temizleyeyim diyor ama oda sağolsun hep kendini över şunu yaptım ona koştum şunu temizledim geline yemek götürdüm.bir insan kendini çok anlatınca ben kendimi kötü hissediyorum.O yüzdende temizliğimide yemeğimide kendim yapıyorum sonrada çocuğumu düşünüp vicdan azabı çekiyorum.

İkiz çok zor kesinlikle kuzenim de 3-4 yaşa kadar annesiyle baktı ikizlerini şimdi geçti evine. Eve birinin girmesine ben de hiç alışkın değilim nasıl guvnicez nasıl emanet edilecek bebek bir de ben kıskanıyorum sanırım ya bebek bakıcıya anne derse ya da kollarımdan ona doğru uçarak giderse annem olsa böyle kıskanmazdim. Yatılı bakıcı sizin hiç ozelinizin kalmaması demk sanki

Tabi canım haklıdır o da yoruluyordur ama yine de yardım gerekiyor en azından ağır işlerde kv izin vermiyorsa kendi yapsın biraz bütün işleri üstüne bırakmakla olmaz ki seninde iki canın var

Aynı benim kv canım yapar ama herkesede anlatır. biz daha evlenmeden önce komşunun gelini kvsine geliyor yemeğini yiyor sonra çocuğunuda alıp gidiyor sizde öyle olursunuz diyordu çok şükür hiçte öyle olmadım evimide toparladım kendi yemeğimide yaptım

Aynı soru işaretleri bende de var ama çoğu bebek bir kısmı gaz bence. Oyle inanmak istiyorum bebisler çok da küçük değil bir avuç kadar eli kolu bacağı kasıktan göbeğe kadar epey bir yol kat edebilir bence. Bı cetvel tut karnına bak bakalım 14-16 cm ne kadar büyük ben şok oldum.

canm yanlis anlamada esin yada ailesi nasil boyle biseyi yaparlar 2ncide olsa sen hamilesin allah esirgesin o karnindakine bise olsa o zamanda sana senin gorevindimi diyeceklerdi cok saskinim su anda allah yardimcn olsun dikkat et canm
Teşekur ederim bende biliyorum bebeğime bişey olmasın isdiyorum umarımda bişey olmaz. bende ağır kaldırmamak için uğraşiyorum ama kimse o işi yapmiyınca ben yapmak zorunda kalıyorum mecbur.

Evim büyük değil olmaz dedim en başta ama çevremde herkes kızım delimisin böyle bir fırsat sunmuşlar sana geri çevrilir mi diyor neyse daha çok var karar vermek için. Bu arada hiç endişelenme ya hiç zannetmiyorum öyle anne yerini dolduracağını bakıcıların. Ne olursa olsun senin kadar sevemez ve çocuklar hisseder. Benim korkum gazetelerde okuyoruz değişik Haberler, nasıl güvenilir, insan paranoyak oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…