Hakkimizda hayirlisi olsun canim insallah sonumuz iyi olurCanım 3 ana 3 ara ye mutlaka hatta arada artır araları. Benim bıdık önden uçuyormuş doktor tedirgin oldu. Şeker olabilir dedi. Hergün açlık tokluk ölçüp msj atacam doktora. Çok dikkat et dedi yediklerine. Yarın sabah başlıycam ölçmeye.
Bir dahaki kontrolün ne zaman?Hakkimizda hayirlisi olsun canim insallah sonumuz iyi olur
Iki hafta sonraya verdi canim ama haftayada yakindaki dr da kontrolum var diye oyle ayarladi... senin ne.zamanBir dahaki kontrolün ne zaman?
Benimde haftaya cuma diğer doktorda randevum var onçin bizede 2 hafta sonraya verdi randevuyu. Sonraki haftalarda haftada bire düşecekmiş. Nst yede gircekmişim artık. Sona geldik sayılır yavaş yavaş, Allah yardımcımız olsun hepimizin. Hazırlık yapabildinmi cnm. Yavaş yavaş bitirmeliyiz artık.Iki hafta sonraya verdi canim ama haftayada yakindaki dr da kontrolum var diye oyle ayarladi... senin ne.zaman
Canim aklima geldi bakkk bende gebelik sekeri cikti ama bebegin kilosunu olumsuz etkiledi (hos ben diyet isini cok abartmisim sanirim onunda etkisi var)... yani bebek kilo alamadi... seninki değildir merak etme :) senin bunyeyle alakali demekki...hazirlik konusuna gelince ilk kizimdan zaten büyük parcalar var (bebek arabasi-oto koltuğu-bebek odasi-yurutec-mama sandalyesi...aklınane gelirse) digerlerinide gecen hafta gittim toplu alis-veris yaptim tek seferde bitti (bez,zibin,hastane cikislari,banyo malzemeleri, biberon,emzik vs... zorlaniyorum artik ayakta cok kalamiyorum...yinede unuttuklarim varmis tabi ama buyuk oranda bitti alışveriş ... sen neler yaptin?Benimde haftaya cuma diğer doktorda randevum var onçin bizede 2 hafta sonraya verdi randevuyu. Sonraki haftalarda haftada bire düşecekmiş. Nst yede gircekmişim artık. Sona geldik sayılır yavaş yavaş, Allah yardımcımız olsun hepimizin. Hazırlık yapabildinmi cnm. Yavaş yavaş bitirmeliyiz artık.
Canim seninde ikizdi degilmi.en son gittiginde bebekler tam kac haftalikti ve kac kilolardi.sen toplamda kac kilo aldin. Bende seker cikmadi ama yediklerime dikkat etmeme ragmen 10 kilo aldimMeehaba arkadaslar iyisiniz ins hepiniz bizimde gecen sali kontrol vardi nst girdim ve tekrar bir sabah bir aksam ciger grlistirici vurduk.bendede gebelik sekeri cikinca diyet yaptim diyet yaptigim surede hem brn kilonverdimm hem bebrkler almadi kilo diyeti iki haftadir birakrirdi sekerde normale dondu sanirim sekerim progestanda kaynskniyor tup bebek dr um vajinadan kullan demisti brn agizdan kullniyordum ne zamn tekrar vajinadan kullnnca seker dustu
Ben progestan kullanmiyorum canim ama etki ayni demekki... seker var dediler diyet uygula ilaca gerek yok dediler... diyet uyguladikk kilo almadim hatta verdim :) bende etkisi guzeldi ama bebegim de beslenemedi ... simdi butun yasaklari kaldirdi dr nasil istiyorsan oyle beslen dedi ko zaten sekerim de dusuk cikti.... hakkimizda hayirlisi olsun ... coger gelistiriciye nasil karar verdi dr? Belli bir gunu falan varmi aceba? Benim bebekde gelismezse erken dogum riskin dogar demisti dun cok korkuyorum yine ayni seyleri yasayacagiz diye... ilk kizimda erken dogum maalesef sureci cok iyi biloyorumMeehaba arkadaslar iyisiniz ins hepiniz bizimde gecen sali kontrol vardi nst girdim ve tekrar bir sabah bir aksam ciger grlistirici vurduk.bendede gebelik sekeri cikinca diyet yaptim diyet yaptigim surede hem brn kilonverdimm hem bebrkler almadi kilo diyeti iki haftadir birakrirdi sekerde normale dondu sanirim sekerim progestanda kaynskniyor tup bebek dr um vajinadan kullan demisti brn agizdan kullniyordum ne zamn tekrar vajinadan kullnnca seker dustu
Canim sende cok kilo almamissin ki zaten? Aslinda seninkisi normal bizimkinde sorun var.. senin erken dogum riskin neden? Gecmis olsunCanim seninde ikizdi degilmi.en son gittiginde bebekler tam kac haftalikti ve kac kilolardi.sen toplamda kac kilo aldin. Bende seker cikmadi ama yediklerime dikkat etmeme ragmen 10 kilo aldimsiz kilo almamayi nasil basardiniz. Agrilarin basladimi,benim erken dogum riskim var surekli yatiyorum artik,kasik agrilarim bitmiyor
Hafta basinda rutin kontrolumde nst ye girdim,ben hissetmiyodum ama sancim tavan çıktı rahim 1cm açilmis servikal uzunluk 10mm e dusmus hemen hastaneye yatış yapildi.2gün serum igne ilacla kasilmalar durduruldu taburcu oldum ama surekli istirahat verdi heran hersey olabilir dedi doktorumCanim sende cok kilo almamissin ki zaten? Aslinda seninkisi normal bizimkinde sorun var.. senin erken dogum riskin neden? Gecmis olsun
Cok gecmis olsun canim ya ne kadar oldu kilolari simdi? Insallah bekler kuzularHafta basinda rutin kontrolumde nst ye girdim,ben hissetmiyodum ama sancim tavan çıktı rahim 1cm açilmis servikal uzunluk 10mm e dusmus hemen hastaneye yatış yapildi.2gün serum igne ilacla kasilmalar durduruldu taburcu oldum ama surekli istirahat verdi heran hersey olabilir dedi doktorumdaha 31+5 iz minicikler
31+0 iken bakilmisti 1700 gr olmuslardi,pazartesi tekrar kontrole gidicem insallah hizlica buyurler.senin ilk bebegin kac haftalik ve kac kilo dogmustu.ne gibi sorunlar yasadinizCok gecmis olsun canim ya ne kadar oldu kilolari simdi? Insallah bekler kuzularerken dogum maalesef zor is yasadim ben bir kez ... allah yardimcin olsun
Sabahki şekerim açlık 89 tokluk 157 çıktı, öğlenki tokluk 108 çıktı. Umarım şeker değildir bebeğin kilo alması. Bende yaptım sayılır hazırlıklarımı. Tabi benim ilk bebek olduğu için herşeyi yeni almak zorunda kaldım. Araba, yatak, araba koltuğu birde küçük beşik aldım. 1 hastane çıkışı 10 parça aldım, ikide hediye geldi tulum uzun kollu. Bir haftada yazlığa geçeriz diye düşünüyorum onçin askılı ve kollu çıtçıtlı aldım yaz boyu giysin diye. Bir biberon aldım. Süt sağma makineside aldım onun içinde de bir biberon var zaten. Chicconun banyo yap kremlerini falanda aldım. Bir paket yeni doğan bez, banyo havlusu pamuk falan stokladım. Kendim için sadece göğüs pedi aldım daha, gecelik ve iç çamaşırı kaldı almam gereken. Birde ikramlık sepet kapı süsü falan alacam. Ateş ölçer emzik gibi ıcır zıvır ihtiyaçlarıda aldım. Bilmediğim bişey varsa söyle canım , acemiyim bu işteCanim aklima geldi bakkk bende gebelik sekeri cikti ama bebegin kilosunu olumsuz etkiledi (hos ben diyet isini cok abartmisim sanirim onunda etkisi var)... yani bebek kilo alamadi... seninki değildir merak etme :) senin bunyeyle alakali demekki...hazirlik konusuna gelince ilk kizimdan zaten büyük parcalar var (bebek arabasi-oto koltuğu-bebek odasi-yurutec-mama sandalyesi...aklınane gelirse) digerlerinide gecen hafta gittim toplu alis-veris yaptim tek seferde bitti (bez,zibin,hastane cikislari,banyo malzemeleri, biberon,emzik vs... zorlaniyorum artik ayakta cok kalamiyorum...yinede unuttuklarim varmis tabi ama buyuk oranda bitti alışveriş ... sen neler yaptin?
Geçmiş olsun cnm, mümkün olduğu kadar yat 34 haftayı doldurursanız küvöze gerek kalmaz cnm. Hastanede yatırsalardı seni keşke daha iyi olurdu, hep kontrol altında tutulurdun.31+0 iken bakilmisti 1700 gr olmuslardi,pazartesi tekrar kontrole gidicem insallah hizlica buyurler.senin ilk bebegin kac haftalik ve kac kilo dogmustu.ne gibi sorunlar yasadiniz
Hayırlısı olsun canım hepimiz içinde, mümkün olduğu kadar dinlen sen. Az kaldı doğuma, doktor hafta verdimi sana doğum için?Meehaba arkadaslar iyisiniz ins hepiniz bizimde gecen sali kontrol vardi nst girdim ve tekrar bir sabah bir aksam ciger grlistirici vurduk.bendede gebelik sekeri cikinca diyet yaptim diyet yaptigim surede hem brn kilonverdimm hem bebrkler almadi kilo diyeti iki haftadir birakrirdi sekerde normale dondu sanirim sekerim progestanda kaynskniyor tup bebek dr um vajinadan kullan demisti brn agizdan kullniyordum ne zamn tekrar vajinadan kullnnca seker dustu
Evet canim ikizdir seninki gibi bebekler kilolari haftalri ile uyumlu gecen sali gitmistim 1900 grmlar ikiside ben ta ilk haftalarda kilo aldim 7 kg ondan sonra almadim hatta diyet yaptigimda verdimCanim seninde ikizdi degilmi.en son gittiginde bebekler tam kac haftalikti ve kac kilolardi.sen toplamda kac kilo aldin. Bende seker cikmadi ama yediklerime dikkat etmeme ragmen 10 kilo aldimsiz kilo almamayi nasil basardiniz. Agrilarin basladimi,benim erken dogum riskim var surekli yatiyorum artik,kasik agrilarim bitmiyor
Canim benim 8. Haftalarda kanamam cok oldugu icin dr 28. Hafta da iki doz bir sabah bir aksam ve gecen hafta 32. Hafta yine iki doz verdi bunun amaci eger erken dogum olursa bebekler solunum sikintisi cekmesin diyeBen progestan kullanmiyorum canim ama etki ayni demekki... seker var dediler diyet uygula ilaca gerek yok dediler... diyet uyguladikk kilo almadim hatta verdim :) bende etkisi guzeldi ama bebegim de beslenemedi ... simdi butun yasaklari kaldirdi dr nasil istiyorsan oyle beslen dedi ko zaten sekerim de dusuk cikti.... hakkimizda hayirlisi olsun ... coger gelistiriciye nasil karar verdi dr? Belli bir gunu falan varmi aceba? Benim bebekde gelismezse erken dogum riskin dogar demisti dun cok korkuyorum yine ayni seyleri yasayacagiz diye... ilk kizimda erken dogum maalesef sureci cok iyi biloyorum
Daha gun vermedi canim ikiz oldugu icin her an olblr dedi ne kaadar giderse o kadar iyi dedi sana gun verdimiHayırlısı olsun canım hepimiz içinde, mümkün olduğu kadar dinlen sen. Az kaldı doğuma, doktor hafta verdimi sana doğum için?
Benim sezeryan olacak canım. 14 temmuz . 38 hafta 5 günlük oluyor o güne. Tabi biraz erken biraz geç olabilir dedi. Bende şekerden korkuyorum, bebek iri şekerden olabilir dedi bana, ölçmeye başladım şimdilik bir sıkıntı göremiyorum.Daha gun vermedi canim ikiz oldugu icin her an olblr dedi ne kaadar giderse o kadar iyi dedi sana gun verdimi
Canim benim ilk bebegim 33haftalik dogdu 2380gr dogdu(haftasina gore kilosu iyiydi)...suyu bitmisti o yuzden erken doğdu.. küvözde kaldi canim ciger gelistirici iğne yapılmamıştı ve cigerleri cok kotu durumdaydi dogdugunda... emme refleksi gelismemisti(34.haftada gelisirmis) yeterince beslenemedi sarilik oldu... suyunun bittigini gec farketti bogulmak uzereydi dogdugunda... izun sure hayati tehlikesi vardi... anlatamam cok zor gunlerdi allah kimseye yasatmasin.... cok zor...31+0 iken bakilmisti 1700 gr olmuslardi,pazartesi tekrar kontrole gidicem insallah hizlica buyurler.senin ilk bebegin kac haftalik ve kac kilo dogmustu.ne gibi sorunlar yasadiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?