Evet baya maliyetliymiş canım.insallah gerek kalmaz hayırlısı bakalım.ben baya cahilim bu konuda ama size bişey soracağım.yani tup bebek daha sağlıklı mi oluyor normal yolla olan bebeklere göre yoksa aynı riskleri taşıyorlarmi hani 2 li 3 lü testler var onlarda tup bebeklere yapiliyormu

Evet ve hepsi 5. güne en iyi kalitede geldi. İlk 2 denemede pgt-ngs yapılmadı ama onlar da sağlıklı olmadığından tutmamıştır..5. Denemede de test yapmadan transferim oldu, hamile kaldım ama düşük oldu çünkü o da sağlıksızmış.. 8. denemede protokol değiştirip mini tüp bebek yapıldı, mucize oldu ve 2 normal sağlıklı embriyo çıktı ilk defa. Eylülde transfer olacak çok heyecanlıyım. Sperm sorunu yok, testlerimizin hepsi normal.

Düşük olan bebegi genetiğe gondermismiydiniz? Ben de 8 haftalık kürtaj oldum 2. Denemede ama bebekte genetik sıkıntı yokmuş bu sağlıklı olduğu anlamına mı geliyor?

Kızlar şimdi ben 2. Denemede hamile kalıp 8 haftada kürtaj oldum(kalbi durmuş bebeğin) bebek genetik ten sağlam geldi yine de 3. Denemeyi yaparken genetiğe gondermeyi teklif etsem mi doktoruma? Daha öncede kimyasal gebelik gecirmistim o tüp değildi ama normal yolla olmuştu

Düşük olan bebegi genetiğe gondermismiydiniz? Ben de 8 haftalık kürtaj oldum 2. Denemede ama bebekte genetik sıkıntı yokmuş bu sağlıklı olduğu anlamına mı geliyor?
Hayır göndermedik, 6 haftalıktı. Önceki denemelerde (3. Ve 4. Denemem) genetiğe giden 8 embriyo (hepsi 5. Gün embriyosu) sağlıksız çıktığından doktor bu da yüzde 80 sağlıksız olduğundan gelişmemiştir dedi. 6. Ve 7. Denemede de toplam 5 embriyo genetikten sağlıksız çıktı son denemeye kadar o kadar ümitsizdim ki, çok üzüldüm..

Doktor da evet derse embriyolarınızı ngs ye göndermeniz iyi olur. Bebeğe yapılan genetik testi bilmiyorum, o da mı pgt ya da ngs oluyor?

İnşallah sağlıkla tutunurlar ve bu defa mutlu sona kavuşursunız Allah yardımcınız olsun inşallah

Turkuazvesari sizin durumda çok ilgincmis demekki eşlerin genetik testlerinde bir sıkıntı olmasa bile embriyolar da bozukluk olabiliyor hem de en kaliteli embriyolar da,dilerim en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın inşallah.

Bebeğe yapilan sanırim kromozom analizi oluyor o da 46 XY gelmişti normal yani ama ngs ne olduğunu bilmiyorum sanırım daha detaylı bakılıyor,doktorumla konuşmadım daha bir kaç ay aradan sonra başlıycam tedaviye bakalım o da uygun görürse en iyisi genetige yollamak sanırım.

Ngs’de embriyonun tüm kromozomlarına bakıyorlar. Doktorunuz en doğru ne yapılacağını söyleyecektir. Embriyo sağlıklı olduğu halde neden gebelik devam etmez bilgim yok. Öğrendiğiniz zaman bize de söyleyin lütfen..

Yapılan teste bağlı mesela ben düşük yaptığımda ilk fish testi yapıldı 46xy geldi sonra genetikçimix micro array yapalım örnekten dedi ve bebekte dengesiz translokasyon çıktı.. sonrasında araştırma yaptık pgt hakkında ve tüp bebekte ngs yapılmasına karar verdik Çünkü çok yıpranmıştım .. ama ikili üçlü test yerine amniyon sentez i öneriyorlar .. onu da 16. Hafta da tüm ayrıntısıyla konuştuk bizde ikili üçlü teste gerek yok dedi genetikçimiz şimdi ngs beklemesindeyiz

Tüp bebekte de aynı riskleri taşıyor bebekler evet. Gebe kaldıktan sonrası diğer gebeliklerle aynı zaten. Tüp bebekte de senin isteğine göre tüm tarama testleri yapılıyor. Ben 2li 3lü tarama hepsini yaptırdım.

Benim sonuçta 46 xy geldi,genetikci bebekte herhangi bir anomali yoktu dedi ama bence de çok detaylı bakılmamis olabilir,ngs mantıklı,yoksa sağlıklı bebek neden kalbi dursun

Herkese iyi bayramlar kızlar, umarım bu bayram yine yine maruz kaldığım hamile misin, hala hamile değil misin, daha ne bekliyorsun sorularına maruz kaldığımız tek bir bayram daha yaşamayız, üstelik de olumsuz haberimi alalı bir hafta bile olmamışken...

1 olsun kaliteli olsun olacağı varsa o da tutar hiç üzülme, benim 11 toplanmıştı hepsi boşa gitti.

Evet kaliteli olup da kromozomlarında bozukluk olabiliyormuş, benimki de gidecek 2 ay sonra

Malesef insanlar o kadar düşüncesizki bana direk doktora gidiyormusun diye sordular,eminim gidiyorum desem ikinci soru sorun kimde,istisnasız herkes sordu,cahillikte nirvana yani,teyzem bile diyorki aman kızım ihmal etme doktora git,ayy sanki beni benden daha fazla dusunecekler Allah'a havale ediyorum hepsini,belki de farkında değiller ama kalbimiz kırılıyor,üzülüyoruz içten içe

İnşallah en kısa zamanda pozitif haberler alırız canım,bu da bir çeşit imtihan işte.

Benim sonuçta 46 xy geldi,genetikci bebekte herhangi bir anomali yoktu dedi ama bence de çok detaylı bakılmamis olabilir,ngs mantıklı,yoksa sağlıklı bebek neden kalbi dursun
Ben ilk raporda çok kötüydüm .. o süreçte ne yaşadığımı anlatamam.. ama sonra ikinci raporu isteyince ve rapor gelince çok şaşırmıştım sorduğumda ilk testte büyük anomalilere bakıldı bunda ise genlerdeki küçük kırıklara bakıldı denildi 1.ve 2. Kromozomda monozmi ( eksik parçalar ) çıktı .. o yüzden ngs ye karar verdik , mozaiklere bile bakılıyor .. sağlıklı bir bebek tek dileğimiz Allah isteyen arzulayan herkese nasip eder inşallah ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…