kinalikadin seninde son denemende embriyon genetiğe gitmemişti. Ama gitme ihtimali vardı. Benimde ilk negatif denememde 3 embriyom vardı ve genetiğe göndermek istemişti doktorum hiç biri sağlam gelmezse nolur bu daha ilk denemem ve çok pahalı diye istememiştim. Neye gore karar veriliyo bu embriyoların genetiğe gitmesine. Ikinci denememde gönderirsem hiçbiri sağlam gelmez transfer iptal olur diye korkuyorum.

Hiçbiri sağlam gelmezse en azından transferden ümitsiz bekleyişten sonunda daha çok üzülmekten de kurtulmuş olursun aslında. Gerçeklerle erken yüzleşmek inan daha iyi. Benim az kalmıştı embriyom belki de 5.güne bile gitmeyecekti dr risk aldı benim fazla şansım yoktu rezerv azalmıştı 5.denememdi zaman yoktu benim için. Bence ngs yaptırmak çok mantıklı rezerv iyiyse bence acele etmemeli sağlıklı embriyo bulunana kadar tedavi yeniden başlanmalı evet maddi olarak zorlayıcı ama inan her transfer ilaç kullanımında da maddi olarak daha çok zorlanıyorsun. Rezerv azaldıysa havuz yöntemi ile yumurtalar biriktirilip genetiğe yollanır ve yine sağlıklı olanlar ayrılıp dondurulabilir bence çok mantıklı. Genetiğe yollanma olayı dr un kararı öncelikle ve deneme sayısı daha önce kaliteli embriyo transferine rağmen olumsuz sonuç alınması, yaş faktörü düşük sonuçlu tedavi, asıl olan garanti tedavi ile embriyolar genetiğe gider sağlıklı gelirse %90 a kadar tutma şansı var. Yani zaman kaybının ve boşyere umutlanmanın önüne geçilmiş olunuyor

Ay okurken yoruldum ya bunları yaşamadan çocuk sahibi olamayacağını bilmek insanı daha çok yıpratıyor.

idrarda da çıkar canım enfeksiyon olup olmadığı. . simir testide yapılıyor ayrica asm lerde .
dün ben yaptırdım kendi hastanemde.sikayetim yoktu ama gebelikte rutin yapılıyormuş dr.um bu haftalarda.

Merhaba bayanlar tüp bebek hususunda çok endişeliyim çok ciddi bir sağlık problemimiz yok ama doktor tüp bebeği daha doğru bulduğunu söyledi çoğu yorumlarınızı okudum ama içim rahat değil ileride bebekte sağlık problemi gbi şeyler olabiliyor mu ?

Kızlar ya evimizde çevreden dolayı sürekli sinek var hatta baya çok. Bende iki gündür elimde sineklikle onları öldürüyorum ama içim hiç rahat değil hamileyken oldurmem günah olur mu Öldürdükten sonra o uçan hali geliyor aklıma sonra bununda anası babası vardı üzülürler diyorum ama o kadar çokları ki basedemiyorum sabah bile uyutmuyorlar çok vicdan yapıyorum napacagim bilmiyorum

Canlarım merkezden haber geldi çok şükür bin şükür Rabbime 16 yumurtanın 16sı olgunmuş 8 tanesi döllenmiş inşallah hepsi sağlıkla devam ederler dua eden herkesten Allah razı olsun Rabbim hepimize anneliği nasip etsin inşallah

Ayyy cok sevindim. Hadi insallah böyle devam Eder. Dua etmeye devam edelim

Ban
Bazen Ben de dusunuyorum bunu. Eczanelerde sinkov satiliyor. Alin ondan elinize ayaginiza birer sıkın tamamdir.size yaklasamaz sinekler hem DE óldürmemis olursunuz

Amin insallah hadi hayirlisi bakalim. İnşaallah hepsi 5. Gune gelir.

Bayanlar merhaba, bugün embriyolarımın 5. Günğ ve merkez aradı, 3 adet dondurulma aşamasına gelen emnriyomun kaldığını, 2 sini bir tüpe (ilk transfer) kalanı bir tüpe koyacaklarmış bir tanesi grade1 idi, tam olarak istenilen mükemmellikte bölündü, simetrisi vardı, diğerleri grade2 seviyesindeydi bölünmeleri çok yavaştı, hatta dojtorum 4. Gün sanırım elimizde 1 adet o iyi olan kalacak demişti ama bugün diğer 4 den 2 si daha 5. Gün standartlarına erişmiş, çok şaşkınım, çok mutluyum ancak endişelerim çoğaldı açıkcası, bu olabilir mi? Başına bu tarz bir olay gelen var mı?

Hayvanları yakarak veya suda boğarak öldürmek çok büyük günahtır canım. Ama öteki türlü senin günlük hayatını olumsuz etkiliyorsa evini işgal ediyorsa günah olur mu bilemedim. Benimde evin yanında bahçe var ondan dolayı çok geliyor camlara sineklik takmak lazım aslinda

Allah razı olsun canım inşallah bakalım dua etmeye devam seni aramadılar mı hadi bi güzel haber de senden gelir inşallah
Az once aradilar simdilik 3 tane var dollenen digerleri sonradan dollenir dedi. Tam net sonuc pazartesi belli olur dedi. Anlamadim oyle sonradan dollenen oluyormu ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…