5. Gün için değerin çok iyi sağlıkla katlansin inşallah

Transferden sonra benimde çok gaz problemim oldu canım. Ayıptır söylemesi tutmaya çalışma sancı yapiyor.

kızlar iyi geceler herkese son zamanlarda transfer olup kasılma serumu takılan var mı ? pıyasadan kaldırılmıs sanırım bulunamıyormus dogru mu acaba

Transferden sonra benimde çok gaz problemim oldu canım. Ayıptır söylemesi tutmaya çalışma sancı yapiyor.
Sagol canim insallah dedigin gibidir. Oturup kalkamiyorum bile. Gaz da yok hic. Ise gidiyorum bir de. Sabaha bari gecse. Kayisi komposto yedim biraz daha bir etki yapmadi.

Olmayınca direkt anlaşılıyor zaten bembeyaz oluyor, hafif de olsa çizgi varsa hamilesindir Bugün kan testinde çıkar zaten, güzel haberlerini bekliyoruz

Günaydın kızlar daha önce başkent ünv hastanesinde çalışan sevdiğim bi doktorun paylaşımı. Ben de sizlerle paylaşmak istedim

Günaydın, aslında doktorlar da biliyor. Bana doktorum dedi ki genetik test yaptırdığımız hastalarda da negatif ya da düşük olabiliyor çok rastlıyoruz, baştan onu bil ona göre test yaptır dedi.

Günaydın, aslında doktorlar da biliyor. Bana doktorum dedi ki genetik test yaptırdığımız hastalarda da negatif ya da düşük olabiliyor çok rastlıyoruz, baştan onu bil ona göre test yaptır dedi.
aynen bnm doktorumla da kımyasal sonra konusunca ngs bıle yapıldıgında negatıf olma ıhtımalı var cunku embryo sureklı degısım ıcerısınde dedı. gelısıyor ve sonradan da bozukluk olabılır dedı. zaten 5. gune gelıp saglıksız embryo transfer edılmesn bosuna husran olmasn dıe sonunda yapılan bısey bnce. ama o anda embryonun halıne gore gıdısatında saglıklı yuzdelık dılımını ancak TAHMIN etmeye calısıyorlar. yoksa yuzde yuz olurdu tüm kromozmlarına bakılan embryonun dogması (embryodan kaynaklı dusukler ıcın dıyorm) cunku mantıkende 5. gune gelıp mesela bnm ıkı tane en ıyı kalıte embryoyudu tutmayıp kötu kalıte embryoya sans verelım deyıp tutan ınsanlar var buda embryonun sadece o ankı kalıtesını bılebılecegımızı sonrasıda kendı ıcınde degısım ıcerısınde oldugunun gostergesı. Rabbım hayırlı eylesın ınsaallah sureclerımızı.

Kizlar agrim hic gecmedi. Sol tarafimda kaburgaya dogru saplanan bir agri.idrar ve buyuk tuvalette bir sikinti yok. Gazim da yok. Gece kadin dogum karindan ultrasonla bakti rahim ya da yumurtalik degil sıkıntı yok dedi. Acil hekim ilgilenmedi bile. Serum takti gonderdi. Simdi ozelde genel cerrahindan ultrason sirasi aldim. Hic daha once boyle bir agri yasayan var mi acaba?

Evet canım malesef herşey en son şansa bağlanıyor, tıp bir yere kadar ihtimalleri arttırabiliyor. Umarım kaderimizde vardır o güzel duyguları yaşarız.

Eger 20-30 yaş aralığındasanız ngs’ye gerek yok. Sadece çocuğumun sağlığından emin içim rahat olsun derseniz yaptırırsınız. Ama 30’dan sonra yumurta kalitesi düşüyor. Günümüzde 30 öncesi bile artık iyi değil. Donasyon yaptıranları okuyorum, gencecik insanlardan alıyorlar tutmuyor. Evet ngs’de tutmayabilir %20 ihtimalle ama en azından kalitesiz embriyo transferi, hormon ilaçları, bekleyişler olmuyor. Benim 4 deneme ngs ye gitti ve hepsi sağlıksız çıktı. Ngs yaptırmasam ne kadar boş işlemler olacaktı.. bu makale genelleme üzerine yorumlamış, hepimiz farklıyız ve kendimize has kısırlık sorunlarınımızı önce doktorlarımızla çözmeliyiz..

Makaleyi translate ettirdim google’a, cümleler çok net değil ama zaten bilmediğimiz bişi de demiyor. Mesela : kromozomal olarak anormal embriyoları seçerek, düşük yapma riskini ve müdahalelerin sayısını azaltabiliriz.

Koca yazının bir paragrafını alıp doktorun yayınlamasını doğru bulmuyorum. Sanki teste değil tüp bebeğe kürtaja para verin elbet birinde tutar der gibi..işin başında olanlar için de yanlış yönlendirme olabilir bu. Hepimiz çok hassasız ve inanmaya açız. Herkesin bebeğine kavuşmasını tüm kalbimle dilerim.

Çeviri:

Araştırmacı Willem Verpoest'i koordine eden ESTEEM davası, bu ESHRE anöploidi taramasının çalışmasında bulunacak önemli yararların ve mesajların olduğuna inanıyor

"Bir gençyi yozlaştırmanın en emin yolu, onu farklı düşünenlerden daha fazla düşünenlere daha yüksek saygı göstermesini emretmektir." Friedrich Nietzsche

ESTEEM araştırmasının koordinatörü olarak, sıklıkla, VVF'deki VUB'da trofektoderm biyopsisi kullanıyorken ve yavaş yavaş SNP dizileri ve NGS'yi tanıtmak için polar vücut biyopsisi ve dizi CGH üzerine bir çalışma için hastaları işe almaya haklı olup olmadığını merak ettim bizim rutin PGT vakalarımız. Bu, bu çalışma için işe alımın kolay bir iş olmasının nedenlerinden biri idi.

Ayrıca, tedavi amaçlı tasarım, araştırmanın birincil son noktası olan kümülatif canlı doğum oranındaki potansiyel fayda için yüksek beklentileri arttırmadı. Ancak tasarım, geçmişte önyargılı koşullar altında incelenen bir konuyu ele almak için bilimsel olarak doğru bir yoldu. ESTEEM çalışmasının sonuçları, embriyo gelişiminin en erken aşamasında genetik taramanın uygulanmasıyla kümülatif canlı doğum oranının arttığını ve ekstrapolasyonu ile bu metodolojik tasarımda hiçbir invazif genetik tarama testinin yapılmayacağını söyleyebildiğimi göstermektedir. Bununla birlikte, önemli olarak, denemenin PGT-A kolunda düşük oranları ve müdahalelerin sayısı daha düşüktü.

Birçoğu çalışmanın tasarımını eleştirebilir, ancak klinik açıdan bakıldığında sonuçlar şaşırtıcı derecede net sonuçlara izin verir. Klinisyenler olarak, ilk toplantıda bir çifte, PGT-A'nın kümülatif canlı doğum oranını artıracağını söyleyemeyiz. Bununla birlikte, kromozomal olarak anormal embriyoları seçerek, düşük yapma riskini ve müdahalelerin sayısını azaltabiliriz. On yıl öncesine ait yayınların, bölünme evresi biyopsisi ve FISH'in PGT-A'yı takiben gebelik oranlarında bir düşüş gösterdiği göz önüne alındığında, potansiyel olarak daha da önemli bir sonuç çıkarılabilir. ESTEEM çalışmasında ve WGA teknikleri kullanılarak PGT-A üzerindeki diğer yayınlanmış çalışmalarda gebelik oranları, deneyimli laboratuarlar tarafından gerçekleştirildiğinde kontrol gruplarından daha düşük değildir.

Bu son bulgunun aslında, PGT-A'nın farklı yaş gruplarında ve over cevabı ve embriyo gelişimine maruz kalan fenotiplerin potansiyel faydalarını araştırmak için bir temel olarak temel klinik çıkarımı olabilir. Gelecek çalışmalar söz konusu olduğunda, sadece iyi araştırmalar bize gerçeği söyleyecektir. ESTEEM çalışması bize, farklı düşünmekten korkmamamız gerektiğini gösteriyor: gerçek, tatsız bir şey değil.

ESHRE, özel sektörden akademik merkezlere, muhafazakardan ilerici ülkelere, tecrübeli ve çok deneyimli laboratuvarlara kadar uzanan araştırmacılarla yapılan bir çalışmayı desteklemeyi hak etmektedir. ESTEEM davası, diplomasinin bir örneğiydi ve araştırmacıların özverisini ve bu yargılamanın verimli bir sona getirilmesi konusundaki kararlı kararlarını yansıtıyordu. Hiçbiri ya da işbirlikçileri çabaları için finanse edilmedi.

Son olarak, daha geniş bir üreme tıbbı alanında dikkatli olmak ve embriyo biyopsisi, uzamış kültür ve kriyoprezervasyon teknikleri de dahil olmak üzere bir dizi teknikle tasarlanan çocukları takip etmek için mümkün olan her türlü çabayı talep etmektedir. Hastaya başarı garantisi veremeyeceğimiz kadar, çocuğun sağlığını garanti edemeyiz, çocuğun geç başlangıçlı komplikasyonları olmadığını söyleyebiliriz. IVF, ICSI ve PGT-A bu nedenle saygın hastalarımızın birçoğu için yararlıdır, ancak hepsi için değil.

Willem Verpoest
Tıbbi Direktör Yardımcısı
ÜZ Brussel Tıp Merkezi

Kizlar bu aksam gogus hassasiyetim ve agrim yok oldu. İki gun once de kanama yasamistim cok korkuyorum acaba bebegimin Allah korusun kalbi mi durdu ? Sizde de hic oldu mi boyle gogus hassasiyetinin azalmasi ?
Tatlım 9+ 5 deyim ve göğüs hassasiyetim halen yok, bunları dert etme herkeste farklı oluyor gerçekten.. benim de iki gün mide bulantım kesilmişti , neden bulanmıyor bu midem, neden kesildi diye kafayı yiyecektim :) bir gün diğerini tutmuyor buna alışmamız lazım..

Gösterebildiniz mi, ne dediler ?

Opu sonrasında benzer bir ağrı çektim sırtıma falan Ağrı vuruyor kitleniyordu nefesimi kesiyordu. Narkozdan olabilirmis ama ben ohss olsun üstüne şişkinlik vs su toplama. Soğuk almış olabilirsin aklıma başka bir şey gelmedi usg normal olduğundan.

Karin boslugunda yogun gaz gozlenmis ama safra kesemde 9.5mm boyutunda bir tas cikti ve ondan dolayi da olabilir dedi. Genel cerrah bir de üstüne bir suru laf soyledi niye bu tasla tedavi yaptirdin diye. Bilmiyordum ki. Ameliyat edeceğim devam ederse gebelik 12.haftada falan dedi aldirmazsan kotu olur dedi korkuttu. Agladim bir sürü. Tup bebek doktorumu aradim diyet yap ve bekle cok buyuk degil gaz agrisi ilaclardandir gececektir dedi. Baska bir cerraha daha git ve surekli kontrolde kal gebelik devam ederse dedi. Eher cok sıkıntı çıkacak olursa o zaman ameliyat olursun dedi. Hcg dun 18 cikmisti biliyorsunuz doktor gebelik var ama tam gebelik diyemem test gunun onemli dedi.Butun bunlarin yaninda asil hastaneye gitmeme neden olan agri ise hala yerinde duruyor. Var mi arkadaslar gebelikte safra kesesi sorunu yasayan bi tanidiginix falan.

Canim opu bir bucuk ay once yapildi bana. Rahim dinlendirmeden sonra dondurulmus embriyo transferi oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…