Her dr farklı düşüncede maalesef hangisine göre hareket edeceksin şaşıyorsun tel den ulaşamıyor musun dr a arasan sorsan. 2 hafta da az değil. Ama garanti olması açısından kullanman iyi olur
ya daha önce sürekli whatsapptan yazıyordum artık bir rahat bırakayım adamı dedim:) ufak bişey için de rahatsız etmeyeyim. Zararı yoksa içmeye devam edeyim 2 hafta daha diyorum.

Çok haklısında işte bazen elimde olmuyo sürekli olumsuz düşüncelerimle sizleri sıktıysam hakkınızı helal edin :)

Merhaba kızlar bişey soracam bilgisi olan varsa cvp verirse sevinirim. Biliyorsunuz 7 haftalık ikizleri kaybettim dün de kürtaj oldum. Hala da şoku atlatmış değilim ama kendimce neden ikisi birden gitti diye düşünüp neden bulmaya çalışıyorum. Bizdeki sorun erkek kaynaklı. En önemli sorun olarak da morfolojiyi görüyorum. Doktorun çok üstünde durmadı. Zaten tüp bebek sürecinde de 7 tane 5. Gün embriyomuz oldu 5tane kalıp donduruldu. İkizlerimi neden kaybettiğimi doktor anlamış değilim bir sonraki transferde genetik test yaptıracaz dedi. Acaba genetik teste sağlıklı çıkanlar olur mu? Ayrıca eşim geçen Eylül’de Kaan aydosa göründü hemşiresi öncesinde morfoloji yüzünden hamile kalsan bile düşük olur demişti ama eşimin DNA hasar testi %8 normal çıkmıştı doktor tüp bebek yapabilirsiniz demişti. Biz de malım yaptık ve düşük oldu. Hemşireyi aradım soruyorum morfoloji yüzünden kaybetmiş olabilir miyim diye evet diyor DNA hasarı gene bozukmuş olabilir dedi boşuna dondurulmuşlarla deneme sonuç gene hüsran olur dedi .gercektne de böyle olabilir mi Bu konuda bilgisi deneyimi olan var mı ? Kafam allak bullak

Canım bizde de erkek kaynaklı. Bizde hiç dna hasarına bakılmadı ama eminim bizde de vardır. Çünkü sperm sayısı çok düşüktü. Aynı korkuyu ben de yaşıyorum senin gibi ama bunu düşünmemeye çalışıyorum. Bir sonraki denemende embriyoların genetiğe gideceğini söylemişsin. Bir sorun varsa zaten genetik testte çıkar ve onları transfer ettirmezsin.

Çok haklısında işte bazen elimde olmuyo sürekli olumsuz düşüncelerimle sizleri sıktıysam hakkınızı helal edin :)
Oyy saçmalama kuzumm ben senin iyi olman için söylüyorum tabi ki istediğin kadar soracaksın burada toplanma amacımız bu zaten. Ama olumlu sonuç almışsın artık tadını çıkar kendini üzme diye söyledim. Helal olsun her zaman canım benim hep iyi ol inşallah

Acikcasi morfoloji sorunu ile ilgili cok bilgim yok ama soyle dusundum zaten menideki saglikli spermlerle dollenme yapiliyor yani evet morfoloji sorunu vardir oyuzden sekli bozuk sperm yuzdesi fazladir ama dollenme islemi icin en saglikli spermler seciliyordur diye dusundum, genetik test yapilmasinda fayda mutlaka vardir galiba ilk denemede buna gerek gormuyorlar eger tutmaz ise sonraki denemelerde bu testi yapmaya gerek duyuyorlar bana buda sacma geliyor en basta bakilabilecekken niye bakilmiyor acaba cok yuzde yuz kesinligi yok mu yu dusunduruyor bana.ama bu basarisiz oldu dondurulmuslarlada basarisiz olcak demek dogru mu bilemedim sonucta bi cogumuz donduruyoruz olumsuz olunca diger denemeler icin kullaniliyor tekrar zor bi surec ama karamsar olmamakta fayda var. Normalde dusukle ilgili tahlil yapilip sebebi arastiriliyormus size ole birsey yapilmadimi parca alinmasi gbi?

Zaten varsa genetikte çıkar. Hemşire neden böyle yorum yapıyor anlamadım hem dr bile kesin konuşmazken. Genetik testte embriyolar sağlıklı gelmez ise eşine yönelik tedavi yapılır 3-6 ay arası ilaç tedavisi. Dur bakalım genetikte sorun görünmeyedebilir

Ya anlamıyorum bizler zaten sperm sayısı normal olsa morfoloji normal olsa zaten doğal yoldan hamile kalırdık. Zaten bu tip sorunlarımız olduğu için tüp bebek yapıyoruz. Hemşire saçmalamış gibi geldi. Hatta gibisi fazla. Kaldı ki morfoloji düzeltilebilecek birşey değil zaten ilaçla falan. Ayrıca Kaan hoca DNA hasarı yok ise tek başına morfolojinin anlam ifade etmediğini söyler. Bence hemşire saçmalamış.canım sende kan pıhtılaşması varmıydı peki

Biliyorum canım benim olumlu düşünmem gerekiyo artık hep pozitif olmalıyım bebeğim de etkilenmesin :)

Canım benim nasıl sevindim Allahım inşallah kalp atislarinida duymani nasip etsin. Sağlıkla sıhhatle kucağınada al inşallah kuzum benim Allahım bizlerede nasip etsin bu güzel duyguyu inşallah
Amin hayatım aminnn inşallahhhh

sperm sayısının düşük olması önemli değil bence önemli plan kalitesidir. Morfoloji durumunuz nedir canım ?

Canım doktor ikizlerde düşükten sonra parça alınıp araştırılıp sebebinı bulmak çok zor biri gitmişti zaten kese boştu. Hangisinden kaynaklandığını bulamayız onun için parça almadılar sanırım.

Genetik teste embriyolar sağlıklı gelmezse bütün umutlarım iyice yıkılır inşallah böyle bişey olmaz. Eşim zaten yeteri kadar ilaç kür bir sürü şey kullandı. Artık tükendik..

Bende bi sıkıntı yoktu. Herşey olagandı. Ben hemşireye DNA hasarımız çıkmadı dedim o da bana şimdi belki hasar olmultır dedi şaşırdım DNA hasarı yoksa tekrar olabiliyor mu diye sordum evet dedi.

Gebe olan ve pıhtılaşma sorunu olmayan arkadaşlar kaçıncı haftada kan sulandırıcıyı kestiniz? Doktora geçen hafta sormuştum ama unuttum

Transferden sonra 10 gün kan sulandırıcı iğne oldum ben canım. Başka vermedi.. aynı zamanda hap olarak da coraspin devam ediyordu onu da keseyi görünce kesti

Kızlar transfer süreci kaç gün sürüyor acaba? Transfer öncesinde ne gibi ilaçlar veriliyor? Bana bilgi verirmisiniz nasip se yarın başlıyorum.
Transfer süreci kişiden kişiye göre değişiyor canım tamamen rahim kalınlıüın ile ilgili. Benim ilk transferim 21.gün ikinci transferim 23.gün olmuştu. O dönemde estrofem, cronine jel, bant, folik asit kullanıyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…