Bilmem ki, belki sperm enjekte etmeden dondurmuşlardır olgun yumurtaları, oluyor mu öyle? Dün sabah 08:00'de toplandı. Belki bu sabah döllenmiştir bilemiyorum. Ben zaten o kadar heyecanlandim ki ne konuştuk yüzde yüz hatırlayamıyorum.

Hayırlı ramazanlar kızlar,
Ben transferin 4. Gününde enfeksiyon kapmıştım hatırlarsınız yazmıştım buraya.
Sonra test gününü beklemeden 10. Günde kan vereceğimi yazdım çünkü hiç ümidim kalmamıştı.
Ben 10. Günde önce idrar sonra kan testi yaptım sonuç pozitifti.
Sonuçlar 10. günde 41
12. Gün 114
14. Gün 273
16. Gün 763 çıktı .
Yarın 18. Gün yine kan vereceğim.
O kadar negatif düşündüm ki biz hala hiç sevinemedik ,bu seferde dış gebelik mi diye kendimi yedim.
Çünkü dış gebeliği enfeksiyon tetiklermiş.
Lütfen yorumlar mısınız?
Haftaya kontrole gideceğim ,doktor 2 hafta sonra gel dedi.
Dış gebeliğin belirtileri nedir ve ben pozitif düşünmek adına bir an önce herhangi bir doktora gitsem görür mü keseyi?
Kafayı yiycem aklıma gelen kötü şeylerden:-((

Merhaba;
Benimde bir dış gebeliğim var
ancak tüp bebek tedavisinde böyle birşeyin olması imkansız
embriyo direk rahme yerleşiyor

Dış gebeliğin normal gebelikten farklı bir belirtisi yok
ancak ultrasyon tedavisinde belli olur
bence sakin ol ve kontrol gününü bekle

Transferimin bugün 8.günü ne yapsam bilmiyorum test almamak için kendimi zor tutuyorum sizlerin bi önerisi varmı acaba hanımlar böyle stresli merak içinde olmak çok fena birsey
Bekle canım sabır o kadar dayandın az daha bekle daha belli olmaz. İnşallah senden de güzel haberi alıcaz

Değerlerin iyi gibi görünüyor bence her şey yolunda. Enfeksiyon derken ben okumamıştım senin yazdığını crp kaç? ateş var mı

Canım maalesef tüp bebekte de dış gebelik oluyor embriyo rahme bırakıldığı zaman sabit durmuyor hareket edip en uygun yeri belirleyip oraya tutunuyor.Ama arkadaşın değerleri sağlıklı yükselmiş gibi gözüküyor.

Tüp bebek ardından dış gebelik riski ne kadardır?
Normalde genel toplumda dış gebelik sıklığı yüz gebelikten ortalama biri ya da ikisi dış gebelik olacak kadar kendini gösterir. Tüp bebek yöntemlerinde bu oran biraz daha fazlalaşır. Tüp bebek tedavisi ile gerçekleşen hamileliklerin ortalama yüzde ikisi dış gebeliktir. Tüp bebek uygulanan bütün kişiler ele alındığında dış gebelik meydana gelmesi ihtimali yüzde birin altına düşer çünkü her uygulamada hamilelik gerçekleşmez.

Artış olmasının nedeni olası tüp bebeğe başvuran hastaların önemli bir kısmında tüplerin hasarlı olması ve bu sebeple hamileliğin tüpe yerleşmesidir

Alıntıdır..

toplanan yumurtaların embriyo olup olmadığına
sonra gelişimine
sonra kalitesine
örnek benim 6 adet toplandı
transfer gününe 1 tane kalmıştı

Ben öyle olduğunu bilmiyordum.. üzdü şuanda (

benim dış gebeliğimde de değerlerim hızla yükselmişti,
ikiz olduğunu falan düşünmüştüm
sonra ultrasonda bakarken doktor tüpteki keseyi gösterince şok olmuştum.

İnşallah Rabbim sana da tekrar sağlıkla güzel bir gebelik
ve bebişini kucaklamayı nasip etsin...

Çok üzüldüm canım ya ne kadar zor tahmin edebiliyorumMaalesef bu risk var tedavide de olsa.Çok zor süreçler Allah yardımcımız olsun. Bende 5. tedavimdeyim bu defa yumurta sayım az 4 tane görünüyor ama toplamada ne kadar çıkar belli değil belkide daha da düşer.Dr 5.güne bekletip pgt yapılacak dedi ama hiç umudum yok elden bir şey gelmiyor

benimde bu ay rezervim çok azdı
2 tane olgunlaşmış vardı
opu da 6 sı toplandı
transfer gününe 1 tane kaldı
dün oldu transferim
orta kalite 4.gün embriyosuydu
moralim bozuktu biraz ama şimdi daha iyi hissediyorum
az olsun öz olsun
üzme tatlı canını

İnşallah olumlu sonuç alırsın hamile kalabiliyorsun sen bu çok önemli bir artı senin için. Kaç tane yumurta görmüştü adetliyken dr un. 2 tane olgunlaşmış derken ve nasıl 6 toplandı gayet iyi aslında. Benim daha önce 2.kalite tutmuştu ancak enfeksiyon ve dizanteri sebebiyle düşük yaptım. Yani kalite falan boş. Diğer denemelerimde hep iyi kalite kondu ama tutmadı.

son kontrol muaynesinde 2 tanesi olgunlaşmı bir tane de geriden geliyor demişti
diğerleri yeterli büyüklüğe ulaşamamıştı
bir gün daha iğne tedavisine devam ettim
o süreçte 4 tane daha olgunlaşmış
opu günü 6 yumurtam olmuştu
ama 4 tanesi ertesi gün gelişimini durdu
2 tane embriyom kalmış
transfere gittiğimde 1inin daha gelişmediğini duydum,
kalan 1 taneyi transfer ettiler işte

enfeksiyon ve dizanteri neden olmuştu peki sende
çok geçmiş olsın

Kızlar çok kötü bir gün geçirdim. Öğlen saatlerinde yoğun kanamam oldu. Hemen doktoruma gittim. Neyse ki bebek ve kese gayet sağlıklı. Kalp atışlarını da duyduk. Kesenin etrafında kanama alanı oluşmuş. Zamanla kapanır dedi doktor. Ama tabi daha az bir ihtimalle kanama alanı büyüyüp düşüğe de sebep olabilir dedi. Bu ihtimali düşünmek bile istemiyorum. Çok korktum. 11.haftama kadar en ufak bir lekelenme bile olmamıştı. Şimdi durdu kanama inşallah bir daha olmaz ve o kanama alanı kaybolup gider

Geçmiş olsun cnm . Rabbim hayirlisiyla sağlıklı bi şekilde kucağına almayi nasip etsin. Yorma kendini bol bol dinlen. Gececektir Allahın izniyle...

çok geçmiş olsun..
bol bol dinlen
oluyor gebeliklerde böyle şeyler..
yorma kendini

Hastaneden kapmışım sonradan öğrendik tabii. O kadar hijyene önem veririm ki transferden sonra evde de çok dikkat ettik ama tranferin 9.günü şiddetli ateş acile kaldırıldım enfeksiyon tavan ve kan testi gebe kalmışım ama anneyi düşünmemiz gerek demiş dr lar antibiyotik tedavisi başladı sonra da düşük oldu maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…