2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
günaydın anneler :) iş yerinde yoğundum bu ara bakamadım pek. inşlh hepiniz iyisinizdir. ayak şişlerinden gece uyumamalardan konuşulmuş. o ayak şişliği bende de var maalesef. gece oldu mu sızlıyor ağrıyor çok zor. birde eşim için sahura kalkıyorum sahurdan sonra uyuyamıyorum. gündüzde baya yoruyor o beni. orucu doktorum kesinlikle kabul etmedi bu arada açlık belki bir nebze de susuzluk bebek için büyük sorun diyince kıyamadım bebişe. bu arada şeker yüklemenin ikincisini yaptırıp yaptırmamakta kararsızım etrafımda herkes birşey söylüyor. çok kafam karıştı

Aynı bizBende sırtıma yastık koymama rağmen ister istemez sırtüstü uyuyorum, eşim de beni direk uyandırıyor. Bende de sol karbugalar iptal

Aynı bizBende sırtıma yastık koymama rağmen ister istemez sırtüstü uyuyorum, eşim de beni direk uyandırıyor. Bende de sol karbugalar iptal
Bu konuda kağan Kocatepeyi YouTube da dinlemiştim sola yatmak iyi ama illaki bütün gece sola yaticaksin diye bişey yok diyor özellikle eşler görüp uyandirmasin o daha kotu uykunun bölünmesi vs diyodu

Bu konuda kağan Kocatepeyi YouTube da dinlemiştim sola yatmak iyi ama illaki bütün gece sola yaticaksin diye bişey yok diyor özellikle eşler görüp uyandirmasin o daha kotu uykunun bölünmesi vs diyodu

Eşler de korkuyor bebişe bişey olcak diye napsınlar,uyandırsalar bir dert uyandırmasalar ayrı dert

Kızlar doğum iznine ne zaman çıkıyorsunuz? Zaman geçmiyo sanki sizin için de öyle mi
Günaydın herkese.
Bir aksilik olmazsa 37. haftaya kadar çalışmayı planlıyorum ben
Ben hamileliğin özellikle bu zamanlarından memnunum, çok keyifli geliyor, o yüzden bana kalsa zaman hiç geçmesin isterim

Günaydın canlar. Berbat bir haldeyim hem fiziken hem ruhen. Gece sürekli uyanıyorum. Ne zaman uyansam kendimi sırt üstü yatarken buluyorum bu sebepten midir nedir sırtımda ve belimde müthiş bir ağrıyla uyanıyorum. Tabi göğüs kafesim kaburgalarımda aynı şekilde. Nefes alıp verirken bile batıyor. Ruhen çöküntüdeyim zaten. Hamilelik depresyonu diye bişey varsa dibine kadar yaşıyorum sanırım. Dipsiz bir kuyudayım sanki. Çıkış yok, geri dönüş yok. Off bee.
Sabah sabah içinizi karartmak istemezdim ama içimi dökmek istedim

25 sene calistiktan sonra is hayatini birakmis biri olarak sunu soylememe izin verin; çalışmak sizin icin cok iyi. Devam etseydim emin olun daha iyi bir hamilelik gecirirdim. Daha zinde olurdum, bu kadar ham olmazdi vucudum vs vs.
Ben de aynı düşüncedeyim, bazen evde olmak istiyorum ama evdeyken de aşırı hamlıyorum, tüm gün yatsam yatarım, işyerine gelince daha enerjik oluyorum kafam da dağılıyor, seviyorum çalışmayı.

Canım malesef ki hemen hemen hepimiz aynı durumdayız.İnşallah bebişlerimizi kucağımıza aldığımızda bu yaşadığımız zorlu süreci unutacağız.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

canım günaydın, inan bende öyleyim ağrım sancım uykusuzluk diz boyu ama aklıma bebiş gelince sonsuz bir enerji doluyor. bebişine kavuşacağın günü düşün güzel şeyler düşün :)

Yatarken yan yat ve sırtına yastıklar koy yada sırt üstü döndüğünde seni uyandırıp rahatsız edicek daha sert bi şey (şuan aklıma terlik geldi mesela:)), en azından sırt üstü yatmanı engellersin belki o zaman ağrılarında azalır. Birde tarif ettiğin ağrıların üşütmekten de olur. Yani rüzgar yiyosan cereyanda kalıyosan yada terliyosan ve üzerinde kuruyosa o tarif ettiğin ağrılarda olur. Bunlara dikkat etmeye çalış inşallah biraz önce geçer. Allah yardımcımız olsun.

gunaaaydin hanimlar, gece esime sahurda bisiiler hazirlamak icin kalkiyorum, ama sanirim bu son kalkisimdi. kiyamadigimdan kalktim ama yok sonrasinda uykuya dalmak zor yahu.

sirt ustu uyurken buluyorum bende bazen kendimi, ama bu bebek icin zararli degil diye okumustum? daha cok anne icin zararliydi? degisik pozisyonlarda uyumakta bi zarar yok bence, vucudun her yeri dengeli kullaniliyo iste:))

bugun evden calisma gunum. ama araya camasir ve temizlikte sikistirdigim gun. 6.30da kalksam bu sabah 8e kalktigim kadar uykulu olmuyorum ne tuhaf. neyse ben bi kahve yapiim kendime..
aksam kardescigim gelmek istiyordu, annemide getirir sanirim. kardesimin sevdigi yemeklerden iftarlik guzel bi menu dusuneyim bi yandanda. insan en kucuk kardesine hic kiyamiyo yahu. bi baska seviyo nedense..

elaide canısı bak senin için internetten doktor banu çiftçisinin yazısını buldum.

Sırt üstü yatmanız da bebek için sakıncalıdır.
Çünkü; gebelik ilerledikçe, büyüyen rahim, annenin omurgası boyunca seyreden ana damarlarına bası yapar. Özellikle son aylarda, bebekle beraber, 6 kg a varan ağırlık, annenin kalbe geri getiren damarlarına bası yapınca, kalbe dönen kan azalır ve annede tansiyon düşmesine sebep olur. Buna supin hipotansif sendromu denir. Bunun bir diğer kötü sonucu da, rahme giden kan da azalacağından, bebeğe giden kan azalacaktır. Bu nedenle, tam sırt üstü yatıştan kaçınmak gerekir. Tam sol ya da sağ yanınıza yatmanız gerekmezken, karnınızı biraz da olsa yana çevirerek yatmanız, bu basıyı azaltır. Çünkü devamlı aynı pozisyonda yatmanız mümkün değildir ve gece boyunca dönmeniz normaldir.
En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir. Siz uykuya daldığınızda, farkında olmadan tam sırt üstü dönmemeniz için, sırtınızın yan tarafına bir yastık da koyabilirsiniz.

Eklentiler

• 1557298433625.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 18
Günaydınlaaaarrr
Ben akşamları özellikle tv izlerken sırt üstü uzanıyorum hep. Yanlış mı yapıyorum ki?
Dün ilk defa sırt ağrım oldu, yine sırt üstü uzandım ağrıma iyi geldi.
Ama sizin dediğinize göre yan yatınca ağrım olmayacak galiba.
Bir de öyle deneyeyim en iyisi.

Bir de bir kaç şey soracağım size
İlk gebeliğim olunca ve bu konularla ilgisiz birisi olunca bazı şeyleri ilk defa duyuyorum
Sancı odası ayrı oluyormuş galiba.
İnstagramdan gördüm de
Ve bazı hastaneler sancı odasına kimseyi almıyormuş, kimisi bir kişi kabul ediyormuş.
Sancı odası kaç saat süren bir şey? Normal odadan farkı ne ki?
Sancı normal odada geçirilmiyor mu?
Ankara Medical Park a giden arkadaşlarım bununla ilgili bilgisi olan var mı?
Yalnız mı olacağım? Birini kabul ediyorlar mı?

Ben de ayni durumdayim yanlarim aciyo artik arkama yastik koymaya basladim dönersem tam sirt ustu yatamayayim diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…